Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

1999: Η τραγωδία στα Καμένα Βούρλα και το φαινόμενο “Bleve”

Τρεις πυροσβέστες και δύο πολίτες σκοτώθηκαν από έκρηξη σε βυτιοφόρο στην παράκαμψη της Εθνικής οδού

1999: Η τραγωδία στα Καμένα Βούρλα και το φαινόμενο “Bleve”

Παραμονή Πρωτομαγιάς 1999, στο 178ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Άνδρες της Τροχαίας που κάνουν ελέγχους στην παράκαμψη των Καμένων Βούρλων για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, σταματούν για έλεγχο ένα βυτιοφόρο που μεταφέρει προπάνιο.
Ο 39χρονος οδηγός Ανδρέας Παπακωνσταντίνου σταματά, παίρνει τα έγγραφα και κατεβαίνει από το βαρύ όχημα. Την ώρα που γίνεται ο έλεγχος, ένα μικρό φορτηγό εταιρείας κρεάτων από τη Λαμία πέφτει με ταχύτητα στο πίσω μέρος του βυτιοφόρου. Ο 35χρονος οδηγός Κώστας Μανανάς βγαίνει ελαφρά τραυματισμένος, δευτερόλεπτα πριν τα δύο οχήματα τυλιχτούν στις φλόγες!
Η ώρα είναι 4 το απόγευμα και η κίνηση στην εθνική οδό πυκνή. Οι άνδρες της Τροχαίας διακόπτουν την κυκλοφορία και ειδοποιούν την Πυροσβεστική. Το πρώτο όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λαμίας, όπου έχει σημάνει συναγερμός, φτάνει στα Καμένα Βούρλα μέσα σε 20 λεπτά. Επιβαίνουν ο 46χρονος πυρονόμος Σωτήρης Σταμέλος και οι αρχιπυροσβέστες Στάθης Ριζόπουλος 41 και Νίκος Νικολάου 39 χρόνων. Σταματούν μπροστά στο βυτιοφόρο, ξετυλίγουν τις μάνικες και αρχίζουν την κατάσβεση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα