Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Η υπέρταση ανά ηλικία

Οι ιδανικές τιμές της πίεσης ανά ηλικία (πίνακας) - Onmed.gr

Σχεδόν κάθε άνθρωπος θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υψηλής αρτηριακής πίεσης καθώς μεγαλώνει. Γνωρίζοντας πώς μπορεί να αλλάξει η αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της ζωής, μπορεί να αποκτήσετε μια καλύτερη εκτίμηση του γιατί είναι σημαντικό να την ελέγχετε σε οποιαδήποτε ηλικία.
Όταν παραμείνει ανεξέλεγκτη ή δεν ανιχνευθεί, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική νόσο ή άλλα σημαντικά προβλήματα υγείας.
«Η πρόληψη της βλάβης είναι δυνατή διατηρώντας την αρτηριακή πίεση καλά ελεγχόμενη», δήλωσε η Δρ. Sandra Taler, καθηγήτρια ιατρικής και σύμβουλος στο τμήμα νεφρολογίας και υπέρτασης στην κλινική Mayo, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα. «Εάν την αγνοήσετε, τότε υπάρχει πολύ υψηλότερος κίνδυνος επιπλοκών».
Σχεδόν οι μισοί ενήλικες των ΗΠΑ -περίπου 116 εκατομμύρια- έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της American Heart Association. Η υψηλή αρτηριακή πίεση ορίζεται ως μια τιμή πάνω από 130 για τη συστολική πίεση ή πάνω από 80 για τη διαστολική.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα