Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Γιατί οι μαμάδες θυμώνουν πιο εύκολα απ’ τους μπαμπάδες (κι έχουν και δίκιο);

Πολλές φορές ακούμε πως οι μαμάδες είναι πιο ευέξαπτες από τους μπαμπάδες. Θυμώνουν ευκολότερα, φωνάζουν και χάνουν την ψυχραιμία τους με πράγματα που οι μπαμπάδες τα θεωρούν ασήμαντα. Για παράδειγμα, δύσκολα θα δείτε έναν μπαμπά να βάζει τις φωνές επειδή είναι απλωμένο το παζλ στη μέση του σαλονιού ή επειδή τα παπούτσια του παιδιού είναι πεταμένα στην κουζίνα. Ίσως γιατί οι μπαμπάδες δεν τα έχουν μαζέψει γύρω στις 10.000 φορές λίγο νωρίτερα…
Εν ολίγοις, μπορεί οι μαμάδες να θυμώνουν πιο εύκολα από τους μπαμπάδες, αλλά θυμώνουν για λίγο και σχεδόν πάντα είναι δικαιολογημένες! Το μυστικό είναι να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας και να μην καταλήγουμε σε φωνές!

Περνούν περισσότερη ώρα με τα παιδιά

Φυσικά δεν είναι ο κανόνας να περνάνε οι μαμάδες τον περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει, και ειδικά όσο είναι μικρά. Είναι φυσικό, λοιπόν, οι τριβές ανάμεσά τους να είναι περισσότερες!
Η μαμά βλέπει το παιδί μέσα στη μέρα να θυμώνει, να αντιδρά, να είναι συνεργάσιμο ή ανυπάκουο. Οι αφορμές για να θυμώσει είναι σίγουρα περισσότερες, αλλά πρέπει να της αναγνωρίσουμε πως ο θυμός της κρατάει για πολύ λίγο! Πολύ σύντομα είναι πάλι όλα σαν να μη συνέβη απολύτως τίποτα!
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα