Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η μαζική στροφή του ήλιου προς τη Γη θα μπορούσε να φέρει άσχημα νέα καθώς μπαίνουμε στον νέο ηλιακό κύκλο 25

 Αν νομίζετε ότι το έτος 2020 έχει περάσει με το μερίδιο των κακών ειδήσεών του, υπάρχει μια τεράστια ηλιακή κηλίδα στον Ήλιο που θα στραφεί προς τον πλανήτη μας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες έντονες εκρήξεις. 


Σύμφωνα με μια έκθεση του s paceweather.com , το sunspot AR2770, το οποίο αφαιρέθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να αυξηθεί σε μέγεθος. Λίγες μικρές διαστημικές εκλάμψεις έχουν ήδη εκπέμψει από αυτό το συγκεκριμένο ηλιακό σημείο που δεν έχει προκαλέσει τίποτα άλλο εκτός από «μικρά κύματα ιονισμού να κυματίζουν στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης».

Ωστόσο, εάν αυτό το ηλιακό σημείο που μπορεί να έχει διάμετρο έως και 50.000 χιλιόμετρα μπορεί να απελευθερώσει μια τεράστια ποσότητα ενέργειας η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε ηλιακές εκλάμψεις. Αυτές οι εκρήξεις μπορεί να οδηγήσουν σε ηλιακές εκλάμψεις και καταιγίδες. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται Coronal Mass Ejections (CME). Αυτές οι αναλαμπές μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις ραδιοεπικοινωνίες, τη συνδεσιμότητα Global Positioning Systems (GPS), τα ηλεκτρικά δίκτυα και τους δορυφόρους.

Σύμφωνα με την Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA), τα CME μπορούν να οδηγήσουν σε "διακυμάνσεις ηλεκτρικών ρευμάτων στο διάστημα και να ενεργοποιήσουν ηλεκτρόνια και πρωτόνια που παγιδεύονται στο ποικίλο μαγνητικό πεδίο της Γης". Οι ηλιακές εκλάμψεις που προκαλούνται από αυτά τα CME μπορούν επίσης να προκαλέσουν έντονο φως στον ουρανό, που ονομάζεται αύρες.

Τι είναι ηλιακή κηλίδα;

Η ηλιακή κηλίδα είναι μια σκοτεινή περιοχή στον ήλιο που εμφανίζεται σκοτεινή στην επιφάνεια και σχετικά πιο δροσερή από τα άλλα μέρη. Αυτές οι ηλιακές κηλίδες έχουν ηλεκτρικά φορτισμένα αέρια που δημιουργούν περιοχές με ισχυρές μαγνητικές δυνάμεις. Τα αέρια στον ήλιο μας κινούνται συνεχώς, γεγονός που προκαλεί ανωμαλίες σε αυτό το «μαγνητικό πεδίο». Αυτές οι δραστηριότητες ονομάζονται επίσης «ηλιακή δραστηριότητα». Τα επίπεδα της ηλιακής δραστηριότητας δεν παραμένουν τα ίδια και διαφέρουν από τον ένα ηλιακό κύκλο στον άλλο.

Τι είναι η ηλιακή φωτοβολίδα;

Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι το αποτέλεσμα αλλαγών στα μαγνητικά πεδία στις ηλιακές κηλίδες που προκαλούν μια τεράστια έκρηξη. Αυτές οι ηλιακές εκλάμψεις απελευθερώνονται συχνά στο διάστημα και η ακτινοβολία τους μπορεί να διαταράξει τις ραδιοεπικοινωνίες της γης. Η ενέργεια της έκρηξης των ηλιακών εκρήξεων μπορεί να είναι ισοδύναμη με μια ατομική βόμβα ενός τρισεκατομμυρίου «Μικρό αγόρι» που ρίχτηκε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945.

Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο μοντέλο που μπορεί να προβλέψει επιτυχώς επτά από τις μεγαλύτερες εκρήξεις του Ήλιου από τον τελευταίο ηλιακό κύκλο, από ένα σύνολο εννέα με τη βοήθεια του Παρατηρητηρίου Solar Dynamics της NASA


Κάθε έμπλαστρο κίτρινου και πράσινου είναι ένα μέρος όπου τα μαγνητικά πεδία εντείνονται, δημιουργώντας νησιά μαγνητισμού στην επιφάνεια του ήλιου. Σε μία περίπτωση (AR2771), τα πεδία έχουν ενταθεί αρκετά για να σχηματίσουν ένα σύμπλεγμα σκοτεινών ηλιακών κηλίδων. Οι άλλες δύο είναι ακόμη ασθενώς οργανωμένες περιοχές μαγνητικού αφρού. Μπορεί να μετατραπούν σε ηλιακές κηλίδες, αλλά δεν έχουν ακόμη.

Γνωρίζουμε ότι όλες αυτές οι περιοχές ανήκουν στον Ηλιακό Κύκλο 25 λόγω της +/- πολικότητάς τους. Ανατρέξτε στον νόμο του Hale (http://adsabs.harvard.edu/full/1925ApJ....62..270H) για λεπτομέρειες. Η εμφάνισή τους είναι ένα ακόμη σημάδι ότι ο Solar Cycle 25 ζωντανεύει. (https://spaceweatherarchive.com/2020/08/04/solar-cycle-25-is-coming-to-life/)

Ενώ απομένει να δούμε τι συμβαίνει με το ηλιακό σημείο, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι λόγω της μειωμένης αντοχής στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης η ηλιακή δραστηριότητα γίνεται αισθητή με αυξημένη ένταση και η μετάβαση μεταξύ κύκλων συχνά οδηγεί σε αύξηση δυνητικά ενοχλητικά ηλιακά γεγονότα: Εκδηλώσεις «Terminator» στον Ήλιο που πυροδοτούν τσουνάμι πλάσματος και νέους ηλιακούς κύκλους (https://www.sott.net/article/417467-Terminator-events-on-the-Sun-trigger-plasma-tsunamis-and-new-solar-cycles-Expect-them-next-year)- 

Αναμένεται τα επόμενα χρόνια



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα