Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

«Οι Αεροδιακομιδές στον Ελλαδικό χώρο» - Στατιστικά αεροδιακομιδών 2012-2016 ( Μέρος Δέκατο)

Στα όρια αντοχής πληρώματα και ελικόπτερα - CNN.gr

Η χωροθέτηση των ιπτάμενων μέσων, διατεθέντα για σκοπούς αεροδιακομιδών, έχει ως σκοπό να προετοιμάσει το σύστημα να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις που θα προκύψουν. Στον κύκλο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών η χωροθέτηση και η ετοιμότητα των μέσων κατατάσσονται στην προ του συμβάντος φάση, στα δύο στάδια μετρίασης/μείωσης (mitigation) και της ετοιμότητας (preparedness). 

Ως κομμάτι του κύκλου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών αλλά και ειδικότερα ως κομμάτι του συστήματος αεροδιακομιδών η σωστή χωροθέτηση των μέσων παίζει σημαντικό ρόλο. 

Στην ανάλυση που ακολουθεί θα εξεταστεί κατά πόσο η παρούσα χωροθέτηση επιτελεί τον σκοπό της σε σχέση με το διατεθέν ιπτάμενο Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικούς σχηματισμούς του Κέντρου και της Περιφέρειας. 

Τα στατιστικά στοιχεία που παρατίθενται στη συνέχεια προέρχονται από το αρχείο το οποίο τηρείται στο ΚΕΠΙΧ του ΓΕΑ. Το στατιστικό δείγμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε αφορά την πενταετία 2012 έως και 2016. Εκτιμάται ότι αποτελεί ασφαλές υπόβαθρό αφού από το 2003 έως και το 2015 δεν γίνανε αλλαγές τόσο στην χωροθέτηση των μέσων όσο και στους διατιθέμενους τύπους και ως εκ τούτου το στατιστικό δείγμα δεν θα είχε κάτι παραπάνω να επιδείξει πέραν των πέντε χρόνων. 



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα