• ΣΩΚΡΑΤΗΣ: «Κατά πάσα πιθανότητα, Ερμογένη, ο καθορισμός του ονόματος δεν είναι αμελητέα υπόθεση, ούτε έργο ασήμαντων ανθρώπων ή των πρώτων τυχόντων. Ο Κρατύλος μάλιστα λέει την αλήθεια, όταν υποστηρίζει ότι τα ονόματα υπάρχουν για τα πράγματα εκ φύσεως και ότι δεν μπορεί ο καθένας να είναι δημιουργός ονομάτων, αλλά μόνο εκείνος που αποβλέπει στο φυσικό όνομα κάθε πράγματος και που μπορεί να συνθέσει τη μορφή του με τα γράμματα και τις συλλαβές.»
• (Πλάτων, Κρατύλος, 390 e)
ΣΗΠΙΑ ονόμασασαν οι αρχαίοι Έλληνες τη σουπιά.Ο δημιουργός λοιπόν του ονόματος ΣΗΠΙΑ απέβλεπε στο φυσικό όνομα , δηλαδή στις ιδιότητες της σουπιάς .Το όνομα ΣΗΠΙΑ συνθέτει τις φυσικές ιδιότητες της σουπιάς με γράμματα και συλλαβές!
Οι επιστήμονες, στις μέρες μας, σε μελέτες που πραγματοποίησαν, συμπέραναν ότι το μεθανολικό εκχύλισμα του σώματος της SEPIA OFFICINALIS της κοινής σουπιάς δηλαδή, το οποίο οι μελετητές το ονομάζουν SOBT και το εκχύλισμα του αποξηραμένου όστρακου της Σουπιάς, το οποίο οι μελετητές ονομάζουν SOP , έχουν αντιβακτηριακή δράση.
Συγκεκριμένα στο Κέντρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Καΐρου η δοκιμή αυτών των εκχυλισμάτων σε αρουραίους στους οποίους είχαν προκαλέσει σήψη έδειξε ότι : Οι αρουραίοι , στους οποίους δεν χορήγησαν εκχύλισμα από το σώμα ή το κόκκαλο της σουπιάς εμφάνισαν θνησιμότητα 100%.
Οι αρουραίοι στους οποίους χορηγήθηκε εκχύλισμα από το σώμα της σουπιάς SOBT είχαν ποσοστό επιβίωσης 66,7% !!
Οι αρουραίοι στους οποίους χορηγήθηκε εκχύλισμα από το κόκκαλο της σουπιάς, SOP, είχαν μεγαλύτερο ποσοστό επιβίωσης, που έφτασε στο 83,33%!!!!
Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες που υπογράφουν τη μελέτη, η σήψη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και είναι η πιο κοινή αιτία θνησιμότητας στις χειρουργικές μονάδες εντατικής θεραπείας Η σήψη αναφέρεται σε μία συστηματική απόκριση σε σοβαρή μόλυνση με οποιαδήποτε τάξη μικροοργανισμού. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η συχνότητα εμφάνισης της σήψης είναι περίπου σε 18 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, με προσεγγιστικό ποσοστό θνησιμότητας 30%, και η συχνότητα εμφάνισης αυξάνει 1,5% - 8% ετησίως !!! Δυστυχώς, η πρόσφατη εμφάνιση ενός αυξανόμενου αριθμού βακτηριδίων που είναι ανθεκτικά στα συμβατικά αντιβιοτικά, οι ανεπιθύμητες παρενέργειες ορισμένων αντιβιοτικών, και η εμφάνιση ασυνήθιστων μολύνσεων ανάγκασαν τους επιστήμονες στην αναζήτηση νέων συμπληρωμάτων διατροφής που να βοηθούν στην αποφυγή σήψης και του σηπτικού σοκ ή στη θεραπεία.
. Ο σπουδαίος Ομοιοπαθητικός John Henry CLARKE, ο οποίος πέθανε το 1931,γράφει ότι στην αρχαιότητα οι ιατροί, χρησιμοποιούσαν τη σάρκα , τα αυγά , ακόμα και το όστρακο της σουπιάς σε λευκόρροια, βλεννόρροια, κατάρρου και σπασμούς της ουροδόχου κύστης, ψαμμίαση, αλωπεκία, έρπητες και προσθέτει ότι βρίσκει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτά τα συμπτώματα που κατέγραψαν οι γιατροί της αρχαιότητας, τα επιβεβαίωσε η Ομοιοπαθητική μέσω αποδείξεων, χιλιάδες χρόνια μετά!
Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν τη σουπιά και ως στυπτική. Η στυπτική ιδιότητα μιας ουσίας σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να ξηραίνει και να σφίγγει τους ιστούς. Μια στυπτική ουσία μπορεί να χρησιμοποιείται για τις αντισηπτικές της ιδιότητες. Αυτά διάβασα και σκέφτηκα ότι γνώριζαν οι αρχαίοι ,πριν από τον 5ο π.Χ αιώνα τις αντισηπτικές ιδιότητες της σουπιάς!!!
Όμως αν η σουπιά έχει αντισηπτικές ιδιότητες οι αρχαίοι το γνώριζαν από τότε που έδωσαν το όνομα σε αυτό το μαλάκιο. Από τότε που η σουπιά πήρε το αρχαίο της όνομα ΣΗΠΙΑ, οι αρχαίοι γνώριζαν ότι η Σηπία έχει σχέση με τη σήψη. Τα ονόματα για τα πράγματα δεν είναι δοσμένα τυχαία, έγραψε ο Πλάτων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.