Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Χρήση μάσκας μόνο από όσους νοσούν ή φροντίζουν αρρώστους συστήνει ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τι οδηγίες έδωσε...




Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία μετάδοσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο θέμα της χρήσης μάσκας από πολίτες που δεν έχουν συμπτώματα και δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

«Σε αυτή την επιδημία, βλέπετε ανθρώπους να προσπαθούν να πάρουν μάσκες να προστατευθούν. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να συστήνει στους πολίτες να μην φορούν μάσκες προσώπου εκτός κι αν είναι άρρωστοι ή φροντίζουν κάποιον άρρωστο» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί πως η μαζική χρήση μάσκας μειώνει την μετάδοση. 

«Το μεγαλύτερο όφελος από τη μάσκα έρχεται από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν» δήλωσε, επισημαίνοντας πως έτσι κι αλλιώς, όσοι έχουν συμπτώματα ή έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό οφείλουν να παραμένουν κλεισμένοι στο σπίτι. 


Τόνισε ότι το μέτρο της αποστασιοποίησης είναι το πιο σημαντικό όπλο στην αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού σε ευρύτερα στρώματα του γενικού πληθυσμού. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέφθασαν από την Κίνα 13,5 εκατ. μάσκες, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, οι οποίες θα δοθούν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας....

mixanitouxronou


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα