Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Επικεφαλής Επιστήμων Προειδοποιεί ότι η Αποκάλυψη Πλησιάζει και ΔΕΝ είναι Καθόλου όπως Νομίζουμε



Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Έχουμε σχηματίσει μία εντύπωση για το πως θα μπορούσε να είναι μία μέρα ή κάποιοι μήνες «Αποκάλυψης». Εισβολή εξωγήινων, πτώση μετεωρίτη, αναστροφή των πόλων της Γης, κακόβουλα μικρόβια, επιδημίες, ζόμπι και πολλά άλλα που βλέπουμε, συνήθως σε ταινίες του Hollywood.
Όμως, η πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι μακράν χειρότερη από όλα αυτά και, μάλιστα, να μην καταγραφεί πουθενά ως η μεγαλύτερη καταστροφή που μπορεί να αποδεκατίσει την ανθρωπότητα.
Μία κορυφαία επιστήμονας ζήτησε την παγκόσμια προσπάθεια να σταματήσει η αύξηση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίδια, προειδοποιώντας ότι εάν δεν ενεργήσουμε τώρα, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από ανθεκτικές σε φάρμακα ασθένειες.
Η καθηγήτρια Dame Sally Davies, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε ότι χωρίς ταχεία παγκόσμια δράση θα μπορούσαμε να δούμε το «τέλος της σύγχρονης ιατρικής» καθώς τα αντιβιοτικά μας είναι άχρηστα από ανθεκτικά στα φάρμακα στελέχη βακτηρίων.
Επί του παρόντος, μόνο στην Αμερική, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι μολύνονται από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια και τουλάχιστον 23.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο ως άμεσο αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών. Συνολικά, ο αριθμός αυτός είναι περίπου 700.000 . Η καθηγήτρια Davies, μίλησε μπροστά από μια παγκόσμια συνάντηση των αρχηγών, στο Βερολίνο το φθινόπωρο του 2017, για την υγεία, προκειμένου να αποκαλύψει μία χαρτογράφηση της εξάπλωσης του θανάτου και της ασθένειας από μικρόβια ανθεκτικά στα φάρμακα. Προειδοποίησε ότι τα επόμενα 30 χρόνια αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να αυξηθεί σε πάνω από 10 εκατομμύρια, καθώς περισσότερα βακτήρια γίνονται ανθεκτικά σε αντιβιοτικά.

«Αν δεν αναλάβουμε δράση εγκαίρως, πραγματικά αντιμετωπίζουμε,, μια φοβερή μετα-αντιβιοτική Αποκάλυψη», είπε η Davies είπε στο συνέδριο.«Δεν θέλω να πω στα παιδιά μου ότι δεν έκανα το καλύτερό μου για να προστατεύσω αυτά και τα παιδιά τους».
Θα ξεκινήσει μια εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε στο συνέδριο, η οποία θα καλεί τους ασθενείς να μην απαιτούν αντιβιοτικά από τους γιατρούς τους. Είπε ότι οι ασθενείς πιστεύουν ότι οι γιατροί γίνονται «μίζεροι» όταν αρνούνται να συνταγογραφήσουν αντιβιοτικά.
«Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι συχνά (οι πολίτες} σκέφτονται ότι οι γιατροί προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα», είπε στο συνέδριο σύμφωνα με την Telegraph. «Ενώ στην πραγματικότητα (οι γιατροί) προσπαθούν να δίνουν μόνο όταν χρειάζονται πραγματικά».
Η Dame Davies προειδοποίησε ότι τα φάρμακα χορηγούνται συχνά σε ασθενείς που πάσχουν από κρυολόγημα και ιούς, παρόλο που τα αντιβιοτικά δεν βοηθούν στη θεραπεία αυτών των ιών.
Τα ανθεκτικά στα φάρμακα υπεροξείδια γίνονται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα και παρότρυνε τον κόσμο να δράσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν είναι πολύ αργά.
«Αυτή η αντιμικροβιακή αντίσταση είναι ανάμεσά μας και σκοτώνει ανθρώπους», δήλωσε η Ντέιβις, σύμφωνα με την theguardian.com. «Θα επιδεινωθεί μόνο αν αναλάβουμε ισχυρή δράση παντού ανά την υφήλιο. Χρειαζόμαστε κάποια πραγματική δράση για να κάνουμε τη διαφορά αλλιώς διακινδυνεύουμε το τέλος της σύγχρονης ιατρικής».
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα