Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Να γιατί βιάζονται να βουτήξουν τα πετρέλαια στην Αρκτική! | Εγ-κλιματική Αλλαγή

Αποτέλεσμα εικόνας για Να γιατί βιάζονται να βουτήξουν τα πετρέλαια στην Αρκτική! | Εγ-κλιματική Αλλαγή

Να “φαλιρίσουν” τον OPEC, έχουν βάλει στόχο οι ΗΠΑ και προφανώς και ο ‘φίλος’ τους, το Ισραήλ

Σε πρόσφατη έκθεσή της η International Energy Agency (IEA) αναφέρει ότι η ανοδική πορεία της πετρελαϊκής παραγωγής των ΗΠΑ θα συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια, επηρεάζοντας αρνητικά τις χώρες μέλη του OPEC.
Η έκθεση της IEA συγκεκριμένα αναφέρει ότι η διαρκώς αυξανόμενη αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή θα οδηγήσει στη μείωση της ζήτησης του πετρελαίου των χωρών μελών του OPEC. Η ζήτηση για πετρέλαιο των χωρών μελών του OPEC αναμένεται ότι θα κυμαίνεται τα δύο επόμενα χρόνια σε επίπεδα χαμηλότερα από την σημερινή προσφορά πετρελαίου από τις συγκεκριμένες χώρες.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μέχρι το 2023 η πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα έχει αγγίξει τα 12,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα, ενώ η παραγωγή σε φυσικό αέριο θα ανέλθει σε 4,7 εκατ. βαρέλια/ημέρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να καταλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο από την παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, περιορίζοντας το αντίστοιχο μερίδιο των χωρών μελών του OPEC.
Εφόσον η συνολική παραγωγή των ΗΠΑ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο φτάσει τα 17 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2023 από 13,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα το περασμένο έτος, τότε θα αποτελούν αδιαμφισβήτητα έναν παγκόσμιο κυρίαρχο στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, ενώ συγχρόνως θα περιοριστεί η εξάρτησή τους από εισαγωγές πετρελαιοειδών, καθώς θα διαθέτουν ενεργειακή αυτοδυναμία.
Η παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες μέλη του OPEC θα αυξηθεί με αργό ρυθμό μέχρι το 2023, μόλις κατά 750.000 βαρέλια/ημέρα.

Από την άλλη, η φυσική εξάντληση από τους υπάρχοντες τομείς ουσιαστικά ‘στραγγίζει’ περί τα 3 mb/d (εκατ. βαρέλια τη μέρα) ετησίως. Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης, σημαίνει ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία πρέπει να αντικαταστήσει “μία Βόρεια Θάλασσα κάθε χρόνο”, λέει ο IEA.
Αλλά η βιομηχανία δεν ξοδεύει πλέον αρκετά για να καλύψει αυτό το κενό. Το 2017, οι νέες ανακαλύψεις πετρελαίου μειώθηκαν σε ένα άλλο χαμηλό ρεκόρ, με λιγότερα από 4 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου που βρέθηκαν. Η έλλειψη νέου πετρελαίου στις εργασίες σπέρνει τους σπόρους των προβλημάτων εφοδιασμού κατά τη δεκαετία του 2020.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν την σφραγίδα τους στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Όμως, όπως τονίσαμε επανειλημμένα, η αδύναμη παγκόσμια επενδυτική εικόνα εξακολουθεί να αποτελεί πηγή ανησυχίας. Θα απαιτηθούν περισσότερες επενδύσεις για να αντισταθμιστεί η μείωση των πετρελαϊκών πεδίων – ο κόσμος πρέπει να αντικαταστήσει 3 mb / d μειώσεις ετησίως, το ισοδύναμο της Βόρειας Θάλασσας – ενώ ταυτόχρονα ικανοποιεί την έντονη αύξηση της ζήτησης”, δήλωσε ο Φατίχ Μπίρολ, εκτελεστικός διευθυντής του IEA.

Η έκθεση του IEA θα αποτελέσει ένα συναρπαστικό σκηνικό για την έναρξη της ετήσιας διάσκεψης CERAWeek στο Χιούστον, όπου θα συγκεντρωθούν αυτή την εβδομάδα οι τιτάνες και οι πετρελαιοπαραγωγοί της βιομηχανίας. Χωρίς αμφιβολία, η επιθετική πρόβλεψη για το σχιστόλιθο των ΗΠΑ θα παράσχει πολλή τροφή για συζήτηση, τόσο για τους ενισχυτές σχιστολιθικού, όσο και για τους ανήσυχους εκπροσώπους του OPEC.
Οι χώρες του OPEC είναι: Ανγκόλα, Αλγερία, Γκαμπόν Ισημερινός, Ιράκ, Ιράν, Κατάρ, Κουβέιτ, Λιβύη, Νιγηρία, Σαουδική Αραβία και Βενεζουέλα.
Οι άλλες που ΔΕΝ είναι, όπως ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Νορβηγία και η Γρηλανδία
Θέση των αρκτικών λεκανών όπως αξιολογείται από το USGS.
Timeline
YearRegionMilestone
1964Cook Inletshallow water steel platform in moving ice
1969North West Passagefirst commercial ship (SS Manhattan) to transit NW passage
1971Canadian Beaufortshallow water sand island exploration
1974Arctic Islandsshallow and deep water ice islands exploration
1976Canadian Beaufort20–70 m water depth ice-strengthened drillship exploration (Canmar drillship)
1981Canadian Beaufortshallow water caisson exploration (Tarsiut caissons)
1983Canadian Beaufort20–70 m ice-resistant floating exploration drilling
1984US & Canadian Beaufortshallow water caisson & gravity based structure exploration (SDC drilling)
1987US & Canadian Beaufortspray ice islands used to reduce cost
1997Newfoundlandshallow water ice- and iceberg-resistant GBS and FPSO production (Hibernia platform)
1998Sakhalinextension of Molikpaq caisson for early production in ice
2007Barents Seasubsea to shore LNG (Snøhvit field)
2007/08Sakhalinshallow water ice-resistant GBS production
2008Varandey1st arctic offshore tanker loading terminal
2012West Greenlanddeepwater floating exploration drilling in ice
2014Pechora Sea1st shallow water year-round manned GBS production in the Arctic (Prirazlomnaya platform) *
* Ο τομέας της Αρκτικής Prirazlomnoye παρήγαγε το 10εκατομμυριοστό βαρέλι του ρωσικού North Arctic Oil τον Μάρτιο του 2016

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί γίνεται όλη αυτή η βίαιη χειραγώγηση καιρού, γνωστή σε όλους ως “κλιματική αλλαγή”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα