Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η αγάπη είναι μια υπέροχα απαιτητική υπευθυνότητα


Όταν εμφανίζεται μια μεγάλη επιθυμία, θεωρούμε ότι πρέπει να ενδώσουμε. Υπάρχει μια ικανοποίηση όταν ενδίδουμε, αλλά αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη όταν αντιστεκόμαστε, έστω κι αν στην αρχή δεν κερδίζουμε κάτι.

Αυτή καθαυτή η στάση της αντίστασης σε λάθος επιθυμίες είναι η αρχή για μια καλή υγεία, για ζωτικότητα και για αγάπη. Πέρα απ' αυτό, η αντίσταση σε λάθος επιθυμίες παράγει ενέργεια. Όποτε αψηφούμε μια ισχυρή εγωική επιθυμία, απελευθερώνεται μια τεράστια ενέργεια που είναι στη διάθεσή μας.

Κάθε φορά που αντιστεκόμαστε σε μια εγωική επιθυμία, έστω κι αν το κάνουμε αυτό χωρίς να έχουμε κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο υπ' όψη μας, κάνουμε μια πράξη αγάπης - όταν όμως ενδίδουμε σε μια εγωική επιθυμία αποδεικνύουμε την έλλειψη αγάπης.

Ο λόγος είναι απλός: οτιδήποτε κάνουμε επηρεάζει τους άλλους είτε άμεσα, μέσω του περιβάλλοντος, είτε με τη δύναμη του παραδείγματός μας. Για παράδειγμα, το κάπνισμα φανερώνει έλλειψη αγάπης. Πρώτον, η ικανότητα να αγαπάς εγκλωβίζεται σ' αυτόν τον καταναγκασμό. Πέραν όμως τούτου, το κάπνισμα είναι βλαβερό για όλους.

Ο Πελέ, ο μεγάλος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ήταν πάντα στην πλεονεκτική θέση να ζητά μυθικά ποσά για τη διαφήμιση προϊόντων. Ποτέ όμως δεν υποστήριξε κάποια μάρκα τσιγάρων και τον άκουσα με μεγάλη ευχαρίστηση να το αιτιολογεί, λέγοντας απλά: "Αγαπώ τα παιδιά". 

Αυτό είναι μια τέλεια επιλογή λέξεων. Αγαπάει τα παιδιά. Ξέρει ότι στα περισσότερα μέρη του κόσμου θα αγόραζαν οτιδήποτε φέρει το όνομά του. Επομένως, παρόλο που προερχόταν από μια πολύ φτωχή οικογένεια, κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορούσε να τον δελεάσει ώστε να κάνει κάτι που θα παραπλανούσε τα νεαρά παιδιά ή θα έβλαπτε την υγεία τους.

Το να αγαπάς σημαίνει ότι έχεις αυτού του είδους την υπευθυνότητα σε οτιδήποτε: στη δουλειά, στα πράγματα που αγοράζεις, στην τροφή που τρως, στους ανθρώπους που προστρέχεις, στις ταινίες που βλέπεις, στις λέξεις που χρησιμοποιείς, σε κάθε καθημερινή επιλογή. Αυτό είναι το αληθινό μέτρο της αγάπης: είναι μια υπέροχα απαιτητική υπευθυνότητα.
*Από το βιβλίο "Η αγάπη κερδίζει πάντα", Έκναθ Ησγουαράν, Εκδ. Καστανιώτη 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα