Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ – ΑΠΛΩΣ ΣΦΑΛΜΑ – ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟ – ανάρτηση 1 από 3

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.

«Αυτός που σφάλλει» είναι η σωστή λέξη αντί για «αμαρτωλός». Μπορεί να καταδικάζετε το σφάλμα, αλλά όχι αυτόν που το διαπράττει. Οι αμαρτίες είναι σφάλματα που διαπράχθηκαν κάτω από την επίδραση της άγνοιας ή αυταπάτης. Όμως ίσως κι εσείς να είστε στην ίδια θέση, απλώς σε διαφορετικό βαθμό γνώσης.
Άσχετα όμως με το πόσες φορές αμαρτήσατε στο παρελθόν, ποτέ μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό, γιατί αυτό είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενάντια στην εικόνα του Θεού μέσα σας. Είναι καλύτερα να διαβεβαιώνετε πάντα τον εαυτό σας ότι είστε ένα παιδί του Θεού, γιατί αυτό είστε. Μόλις πείτε ότι είστε αμαρτωλοί, ο νους σας αποδέχεται αυτήν την ετυμηγορία, η θέληση σταματά να λειτουργεί και είστε ξοφλημένοι. Ο Θεός ψάχνει πρόθυμες καρδιές που θέλουν να είναι ελεύθερες. Κι αν είστε πρόθυμοι, όλα τα χρόνια των παλιών σας λαθών δεν θα σας εμποδίσουν να γυρίσετε πίσω σ’ Αυτόν.
Πώς μπορείτε να είστε αμαρτωλοί? Ο Θεός είναι ο Πατέρας σας. Αν δημιούργησε αυτόν τον κόσμο με τη δυνατότητα να υπάρχει τόση φαυλότητα, τότε θα έπρεπε να πείτε ότι κι Εκείνος επίσης πρέπει να είναι αμαρτωλός. Έτσι μιλάω στον Θεό. Ποτέ δεν Τον πληγώνει το να Του λέτε την αλήθεια. Αν ο Θεός μπορεί να μένει μακριά από τη φαυλότητα της δημιουργίας Του, μπορούμε κι εμείς. Όπως Αυτός είναι ελεύθερος, έτσι μπορούμε κι εμείς να είμαστε ελεύθεροι. Ποτέ ξανά μην ταυτίσετε τον εαυτό σας με το κακό. Μπορεί να κάνατε ένα λάθος, αλλά ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΕΣΑΣ αν το αποκηρύξετε. Καταστρέψτε το κάρμα σας με τη σοφία. Ζήστε στη συνειδητότητα του Πνεύματος.
Με το να ψάχνετε το φαύλο, με το να είστε αρνητικοί και να κάνετε επίμονα αρνητικές σκέψεις, βλέπετε αυτόν τον κόσμο σαν ένα δάσος φόβου. Με το να αναζητάτε την καλοσύνη, με το να είστε καλοί και να κάνετε καλές σκέψεις, βλέπετε αυτόν τον κόσμο σαν έναν κήπο ομορφιάς. Η Μπάγκαβαντ Γκίτα διδάσκει ότι αυτός που σκέφτεται αρνητικά και βλέπει τη φαυλότητα στον κόσμο είναι εχθρός του Εαυτού του, και ο Εαυτός πράττει ως εχθρός του. Και αυτός που βλέπει μόνο καλοσύνη είναι φίλος του Εαυτού του, και ο Εαυτός πράττει ως φίλος του (Μπάγκαβαντ Γκίτα VI:5-6). Αν είστε εχθρός του εαυτού σας, μαζεύοντας το φαύλο από παντού, ο αληθινός σας Εαυτός θα είναι εχθρός σας. Κι αν απορροφάτε καλές ιδιότητες από παντού, ο αληθινός σας Εαυτός θα είναι φίλος σας. Γι’ αυτό σ’ αυτόν τον κόσμο να αναζητάτε μόνο το καλό, να κάνετε το καλό. Διαρκώς να αναζητάτε τον Θεό αντί να ενδίδετε σε αρνητικές σκέψεις και πράξεις, και θα βρείτε γαλήνη και ευτυχία στη ζωή σας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφορτωθείτε τη φαυλότητα. Γιατί όχι τώρα?

Άσχετα με το πόσο βυθισμένοι είστε στην αρνητική σκέψη και στην αρνητική συμπεριφορά, αυτές οι λανθασμένες συνήθειες δεν μπορούν να σας κρατούν υποδουλωμένους για πάντα. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από επιβλαβείς πειρασμούς των αισθήσεων και από τη ζήλεια και τον θυμό. Δεν υπάρχει όμως κανένα συναίσθημα που να μπορεί να κρατήσει δέσμια την ψυχή σας για πάντα. Γι’ αυτό, αγαπημένοι μου, μην αφήνετε κανέναν να σας αποκαλεί αμαρτωλούς. Είστε γιοι του Θεού, γιατί σας έπλασε κατ’ εικόνα Του. Το να αρνείστε αυτήν την εικόνα είναι η μεγαλύτερη αμαρτία ενάντια στον εαυτό σας. Κι αν είστε αμαρτωλοί απέναντι στον εαυτό σας, ο Θεός θα είναι εναντίον σας. Αντίθετα, να λέτε στον εαυτό σας: «Δεν έχει σημασία αν οι αμαρτίες μου είναι βαθιές σαν τον ωκεανό και ψηλές όσο τα αστέρια, εγώ εντούτοις δεν ηττήθηκα, γιατί είμαι το Ίδιο το Πνεύμα». Το σκοτάδι μπορεί να βασιλεύει σε μια σπηλιά για χιλιάδες χρόνια, αλλά μόλις μπει μέσα το φως, το σκοτάδι εξαφανίζεται σαν να μην υπήρξε ποτέ.
Παρόμοια, όποια κι αν είναι τα ελαττώματά σας, δεν είναι πια δικά σας όταν φέρνετε μέσα σας το φως της καλοσύνης. Το φως της ψυχής είναι τόσο μεγάλο που ολόκληρες ενσαρκώσεις φαυλότητας δεν μπορούν να το καταστρέψουν. Το αυτοδημιουργημένο όμως προσωρινό σκοτάδι της φαυλότητας κάνει την ψυχή δυστυχισμένη, γιατί μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι υποφέρετε. Μπορείτε να το διώξετε ανοίγοντας το πνευματικό μάτι στον βαθύ διαλογισμό, γεμίζοντας τη συνειδητότητά σας με το θεϊκό του φως που αποκαλύπτει τα πάντα.
Κανένας άλλος δεν μπορεί να σας σώσει. Είστε ο σωτήρας του εαυτού σας μόλις συνειδητοποιήσετε: «Είμαι Φως. Το σκοτάδι ποτέ δεν προορίστηκε για μένα. Ποτέ δεν μπορεί να καλύψει το φως της ψυχής μου».
Μην αποθαρρύνεστε σκεπτόμενοι ότι είστε αμαρτωλοί κι ότι ο Θεός ποτέ δεν θα έρθει σ’ εσάς. Τότε παραλύετε τη θέλησή σας. Η αμαρτία είναι μια προσωρινή αυταπάτη κι ό,τι έχει γίνει έχει τελειώσει. Δεν ανήκει πια σ’ εσάς αυτό. Αλλά δεν θα πρέπει να διαπράξετε το ίδιο λάθος ξανά.
Ποτέ μη λέτε πως δεν είστε ικανοί να εισέλθετε στη βασιλεία των ουρανών. Ο Σατανάς βάζει την απατηλή αυτή σκέψη στο νου σας για να σας κρατήσει εδώ. Δεν είστε θνητά όντα. Όταν το άκουσα αυτό από τον γκουρού μου, πέταξα από χαρά. Από τότε αρνήθηκα να θεωρήσω τον εαυτό μου αμαρτωλό. Αυτό είναι ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΣΑ ΣΑΣ. Ούτε θα πρέπει να αφήσετε κανέναν να σας αποκαλεί αμαρτωλούς. Τι σημασία έχει τι ήσασταν χθες? Είστε παιδί του Θεού, τώρα και για πάντα. Ποιος μπορεί να σας κρατήσει μακριά από το βασίλειο του Θεού? Έτσι θα έπρεπε να αισθάνεστε. Αλλά πρέπει να Τον αναζητήσετε με επιστημονικό τρόπο. Η επιστήμη της θρησκείας συνίσταται στο να κάνετε την προσπάθεια με τον διαλογισμό μέχρι ο Θεός να καταστεί πραγματικός για σας, μέχρι να γνωρίσετε ότι Αυτός και μόνον είναι πραγματικός.
Μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό. Ούτε και να νιώθετε σωστοί και να είστε υπερήφανοι. Να λέτε καλύτερα πως ο Κύριος είναι μαζί σας και πως Αυτός – κανείς άλλος! – πράττει μέσα από σας. Τότε θα δείτε έναν διαφορετικό κόσμο. Χωρίς τη συνειδητότητα του Θεού αυτός ο κόσμος φαίνεται γεμάτος αγώνα, βία και φοβερές απογοητεύσεις. Αλλά μ’ Αυτόν είναι ένα λιμάνι ευτυχίας. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα