Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα η Αφύπνιση.


Με τη δύναμη του νου σας μπορείτε να επιφέρετε αλλαγές στη ζωή μέσα στο σώμα καθώς και στο ίδιο το σώμα. Ποιος άλλος εκτός από τον νου σας δίνει δύναμη στο σώμα? Με υγιή διέγερση του σώματος μπορείτε να κάνετε τον νου να νιώσει καλύτερα. Με τη διέγερση της ζωής μπορείτε να κάνετε τον νου και το σώμα να νιώσουν καλύτερα. Όλα σχετίζονται μεταξύ τους. Το υλικό επηρεάζει το νοητικό και το νοητικό επηρεάζει το υλικό γιατί είναι αλληλένδετα. Επομένως μπορείτε να επηρεάσετε το σώμα μέσω του νου ή τον νου μέσω του σώματος. Έτσι, πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι πρέπει να πιουν ένα ποτό για να νιώσουν ευτυχισμένοι – πάλι, συσχέτιση μεταξύ σώματος και νου. Όμως, χίλια μπουκάλια κρασί δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη μεθυστική χαρά που εγώ μπορώ να δημιουργήσω απλώς με τη δύναμη του νου – και χωρίς καταστροφικές παρενέργειες.

Ο νους μπορεί να σας κάνει ικανούς να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά πρέπει να πειραματιστείτε στην αρχή με μικρά πράγματα μέχρι να αναπτύξετε πλήρως αυτή τη δύναμη. Αν δεν εργάζεστε συνεχώς για να αναπτύξετε τη δύναμη του νου, μην προσπαθήσετε ξαφνικά να βασιστείτε ολοκληρωτικά σ’ αυτήν. Ποτέ μην υποτιμάτε την επίδραση του νου στο σώμα, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να προπονήσετε σταδιακά τον νου μέχρι να ΞΕΡΕΤΕ ότι η δύναμή του επιφέρει αποτελέσματα. Οι άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα συνέχεια εξαρτώνται από την ιατρική και τους γιατρούς. Κι αυτοί που είναι φανατικοί και αρνούνται την ιατρική βοήθεια όταν τη χρειάζονται, συχνά βλάπτουν σοβαρά τον εαυτό τους. Δεν θα συγχωρηθείτε για την άγνοιά σας των νόμων του Θεού. Θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες. Πρέπει να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική.

Το να ξέρετε και να χρησιμοποιείτε μικρά γιατρικά όπως το να βάλετε ιώδιο σ’ ένα δάχτυλο όταν κοπεί σε κάποιο σημείο είναι καλό. Ποιο το νόημα να διακινδυνεύσετε να πάθετε μόλυνση λέγοντας ότι ο νους μπορεί να το γιατρέψει? Αν σπάσετε το δάχτυλό σας, ο νους σας το κάνει καλά? Η κοινή λογική λέει ότι πρέπει να πάτε σε γιατρό για να το βάλει στη θέση του. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι ο νους που τελικά θεραπεύει. Τα γιατρικά της κοινής λογικής απλώς συνεργάζονται με τους νόμους που προωθούν τη θεραπεία και τους υποστηρίζουν όταν η δύναμη του νου δεν είναι ακόμα τέλεια αναπτυγμένη.

Ας υποθέσουμε ότι ονειρεύομαι ότι δημιούργησα τον άνθρωπο και τα νερά και τη γη και όταν ξυπνάω ανακαλύπτω ότι δε δημιούργησα τίποτα άλλο από ιδέες. Παρόμοια, η διαφορά μεταξύ στερεών, υγρών και αερίων είναι μόνο μια διαφορά στη σκέψη του Θεού. Ο Ιησούς το κατάλαβε αυτό και, επειδή ήταν συντονισμένος με τη θεϊκή συνειδητότητα, μπορούσε να περπατήσει πάνω στο νερό και να μετατρέψει το νερό σε κρασί. Έβλεπε το σώμα και το νερό σαν προβεβλημένες σκέψεις του Θεού και συνειδητοποίησε ότι ήταν απλό το να στηρίζεται η μία σκέψη (το σώμα του) σε μια άλλη σκέψη (το νερό).

Όταν κοιμάστε, κατά τη διάρκεια ενός ονείρου μπορεί να είτε τον εαυτό σας να περπατάει στο νερό όπως ο Ιησούς. Γιατί στο όνειρο το σώμα δεν πνίγεται στον ωκεανό-όνειρο? Επειδή και τα δύο είναι απλώς σκέψεις. Έτσι, μόλις συνειδητοποιήσετε, όπως ο Ιησούς, ότι στο σύμπαν ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο νους ή συνειδητότητα, μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Το σώμα είναι μια υλοποιημένη σκέψη, ο ωκεανός επίσης είναι μια υλοποιημένη σκέψη και μπορείτε να βάλετε τη μία σκέψη πάνω στην άλλη.

Ο Ιησούς και ο Κρίσνα μπορούν να εμφανιστούν σε σας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αφοσιωμένης καρδιάς σας. Το αόρατο θα γίνει ορατό, όπως ο υδρατμός μπορεί, με μια διαδικασία συμπύκνωσης, να παγώσει σε στέρεο κομμάτι πάγου. Ο άυλος Θεός μπορεί παρόμοια να «γίνει στέρεος» με την αφοσίωσή σας στον Ιησού ή στον Κρίσνα ή σε οποιονδήποτε άγιο λαχταράτε να δείτε.

Ο νους είναι ο δημιουργός των πάντων. Όταν γνωρίζετε τη φύση του νου, έχετε έλεγχο πάνω στα πάντα, γιατί όλα είναι νους. Αυτά τα όμορφα κτίρια και οι χώροι γύρω τους πήγασαν από σκέψη. Τίποτα άλλο δεν υπάρχει εκτός απ’ αυτό που προήλθε από τον Συμπαντικό Νου.

Τα θαύματα που έκαναν οι μεγάλοι άγιοι μπορεί να φαίνονται θαύματα σε μας, όχι όμως και σ’ αυτούς. Όταν ξέρεις ότι ο νους είναι η δύναμη που δημιουργεί αυτό το σύμπαν, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να κάνεις. Μην προσπαθήσετε όμως στην αρχή να κάνετε «θαυματουργά» πράγματα. Ο νους είναι τα πάντα. Μέχρι όμως να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη δύναμή του, είναι ανόητο να σκέφτεστε: «Αφού όλα είναι νους, θα πηδήξω απ’ αυτόν τον γκρεμό και δεν θα πάθω τίποτα». Οτιδήποτε όμως πείσετε πραγματικά τον νου σας ότι μπορείτε να κάνετε, μπορείτε να το κάνετε. Αφού τα πάντα είναι φτιαγμένα από νου, μπορούν να ελεγχθούν από τον νου. Καθώς θα αναπτύσσετε ολοένα και περισσότερη νοητική δύναμη, στο τέλος θα μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Οι μεγάλοι Δάσκαλοι το απέδειξαν αυτό. Ο Ιησούς μπορούσε να θεραπεύει τους αρρώστους, να ανασταίνει νεκρούς, να κάνει το νερό κρασί. Ο Κρίσνα σήκωσε ένα ολόκληρο βουνό και το κράτησε μετέωρο πάνω από τους πιστούς του για να τους προστατεύσει από μια καταστροφική καταιγίδα. Αυτοί οι αβατάρ απέδειξαν ότι τα πάντα είναι νους. Αυτό δεν το φαντάζονταν απλώς, το ΗΞΕΡΑΝ και μπορούσαν να πουν: «Εγώ και ο Πατέρας είμαστε ένα» (κατά Ιωάννη Ι:30). Και όπως ο Πατέρας δημιούργησε τα πάντα από το όνειρό Του, έτσι μπορούν να κάνουν κι εκείνοι που είναι ένα μαζί Του. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι θεϊκά φωτισμένοι κάνουν θαύματα.

Αν μπορέσετε να καθαρίσετε και να διευρύνετε τον νου σας με διαλογισμό και να λάβετε τον Θεό στη συνειδητότητά σας, θα είστε κι εσείς ελεύθεροι από την αυταπάτη της ασθένειας, των περιορισμών και του θανάτου. Αυτός ο κόσμος δεν ήταν προορισμένος να γίνει ένα λιμάνι γαλήνης, αλλά ένας τόπος από όνειρα –εφιάλτες με περιστασιακά όμορφα όνειρα– από τα οποία πρέπει τελικά να ξυπνήσουμε και να γυρίσουμε στο σπίτι μας, στον Θεό. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα