Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα 20 τεράστια οφέλη του σουσαμιού



Το σουσάμι μπορεί να είναι μικρό, αλλά τα οφέλη του για την υγεία τεράστια. Υπολόγιζαν το βάρος του σε χρυσό κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα κι αυτό για πολλούς καλούς λόγους

Η κατανάλωση του είναι ευεργετική σε όλες του τις μορφές, από τους σπόρους, με τη μορφή ταχίνι ή σαν σησαμέλαιο.
1. Πλήρες από Μεγάλη Πρωτεΐνη
Το σουσάμι είναι γεμάτο από υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη αποτελεί το 20 τοις εκατό του σπόρου με 4,7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ουγγιά.
2. Βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη
Το σουσάμι περιέχει μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Το σησαμέλαιο έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη και μπορεί επίσης να βελτιώσει τη γλυκόζη πλάσματος στους διαβητικούς.
3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Η ίδια παραπάνω μελέτη αποκαλύπτει πώς το σησαμέλαιο μειώνει την πίεση του αίματος στους διαβητικούς. Το σουσάμι είναι γεμάτο από μαγνήσιο – ένα βασικό θρεπτικό συστατικό που είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μαύρο σουσάμι
Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το λευκό σουσάμι που χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, αλλά το μαύρο σουσάμι είναι πλουσιότερα σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά
4. Μειώνει τη χοληστερόλη
Το σουσάμι βοηθά στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, επειδή περιέχει φυτοστερόλες που μπλοκάρουν την παραγωγή χοληστερόλης. Το μαύρο σουσάμι είναι ιδιαίτερα πλούσια σε φυτοστερόλες.
5. Καλό για την πέψη
Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σουσάμι βοηθά την πέψη και τα έντερα.
6. Για υγιές δέρμα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα πιο ελαστικότητα και βοηθώντας την ανάπλαση κατεστραμμένων ιστών του σώματος. Η τακτική χρήση του σησαμέλαιο μπορεί να μειώσει τον καρκίνο του δέρματος.

7. Ενισχύει την υγεία της καρδιάς
Το σησαμέλαιο μπορεί να βοηθήσει την υγεία της καρδιάς προλαμβάνοντας τις αθηρωματικές βλάβες με την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη ένωση γνωστή ως σησαμέλαιο.

8. Προλαμβάνει τον καρκίνο
Οι σπόροι του σουσαμιού περιέχουν αντικαρκινικές ενώσεις, όπως φυτικό οξύ, μαγνήσιο και φυτοστερόλες. Οι σπόροι του σουσαμιού έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτοστερόλες απ’ όλους τους σπόρους και ξηρούς καρπούς.

9. Βοηθά στη μείωση του άγχους
Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν τα αντι-στρες ανόργανα άλατα μαγνησίου και ασβεστίου. Το σησάμι περιέχει επίσης την κατευναστική βιταμίνη θειαμίνη και τρυπτοφάνη που βοηθά την παραγωγή σεροτονίνης, η οποία μειώνει τον πόνο, βελτιώνει τη διάθεση και σας βοηθά στον καλύτερο ύπνο.
10. Ανακουφίζει την Αναιμία
Το μαύρο σουσάμι είναι ιδιαίτερα πλούσια σε σίδηρο. Συνιστάται ιδιαίτερα για τα άτομα με αναιμία και αδυναμία.
11. Προστατεύει τη βλάβη του DNA από έκθεση σε ακτινοβολία
Το σησαμέλαιο στο σουσάμι αλλά και ως σησαμέλαιο έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρει στην προστασία του DNA από βλάβη που προκαλείται από την ακτινοβολία.
12. Ανακουφίζει την Αρθρίτιδα
Η μεγάλη περιεκτικότητα του σουσαμιού σε χαλκό προλαμβάνει και ανακουφίζει από την αρθρίτιδα, και ενισχύει τα οστά, τις αρθρώσεις και τα αιμοφόρα αγγεία.
13. Προστατεύει το συκώτι σας από το αλκοόλ
Το σουσάμι σας βοηθά να προστατεύσετε το συκώτι σας από την επίδραση του αλκοόλ, βοηθώντας στην υγιή λειτουργία του ήπατος.
ThinkstockPhotos-522381506
14. Προλαμβάνει ρυτίδες
Το σησαμέλαιο αποτρέπει επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου από την καταστροφή του δέρματός σας, εμποδίζοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και της μελάγχρωσης.
15. Ενισχύει την υγεία των οστών και προλαμβάνει την οστεοπόρωση
Μια χούφτα σουσάμι περιέχει περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα. Η υψηλή περιεκτικότητα του σε ψευδάργυρο ενισχύει επίσης την οστική πυκνότητα.
16. Βοήθεια την υγεία του μωρού σας
Ένα μασάζ με σησαμέλαιο βελτιώνει την ανάπτυξη και βελτιώνει τον ύπνο. Εξανθήματα στο δέρμα του μωρού – ιδιαίτερα από την πάνα  – μπορεί να προστατευθούν τρίβοντας σησαμέλαιο στο δέρμα. Ως μπόνους, το σουσάμι βοηθά επίσης να αντιστρέψει το ξηρό δέρμα.
17. Καλό για την υγεία των ματιών
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, υπάρχει μια σχέση μεταξύ του ήπατος και των ματιών. Το ήπαρ στέλνει το αίμα στα μάτια για να υποστηρίξει τη λειτουργία. Το μαύρο σουσάμι είναι το καλύτερο για αυτό.
18. Καλό για την στοματική υγεία
Το σησμέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί για τη στοματική υγεία για χιλιάδες χρόνια στην Αγιουρβέδα για τη μείωση της οδοντικής πλάκας, λευκαίνει τα δόντια σας και ενισχύσει τη συνολική υγεία.
19. Καλό για το αναπνευστικό
Το μαγνήσιο στο σουσάμι βοηθά στην πρόληψη αναπνευστικών διαταραχών και το άσθμα.
20. Ωφελεί και τα μαλλιά
Το σησαμέλαιο είναι γεμάτο από τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για ένα υγιές δέρμα της κεφαλής και τα μαλλιά.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα