Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Η τεστοστερόνη, οι άνδρες και ο συναγωνισμός στο φλερτάρισμα για όμορφες και ελκυστικές γυναίκες

Η τεστοστερόνη επηρεάζει τους άνδρες όταν συναγωνίζονται για έρωτα, σεξ και αγάπη μιας ελκυστικής γυναίκας.
Η τεστοστερόνη είναι η ανδρική σεξουαλική ορμόνη. Παράγεται από τους όρχεις και ρυθμίζει την ανάπτυξη των σεξουαλικών οργάνων και χαρακτηριστικών στον άνδρα.
Η τεστοστερόνη έχει σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, της οστικής πυκνότητας και την ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Το λίμπιντο, δηλαδή η ερωτική ορμή, η σεξουαλική και η αναπαραγωγική λειτουργία στον άνδρα, ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από τις δράσεις της τεστοστερόνης.
Πολλές έρευνες ανέδειξαν επιπλέον, το ρόλο της τεστοστερόνης στην ψυχολογία και γενικότερα στη συμπεριφορά των ανδρών.
Οι αυξημένες συγκεντρώσεις τεστοστερόνης στο αίμα, συσχετίστηκαν με τάσεις κυριαρχίας τόσο σε διαπροσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Βρέθηκε επίσης συσχετισμός με αυξημένη επιθετικότητα, θυμό, οργή και βιαιότητα εναντίον άλλων ανθρώπων, ξένων ή οικείων και εναντίον ζώων.
Μια πρωτότυπη έρευνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε, ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα συσχετίζονται με συμπεριφορά κυριαρχίας και επιτυχίες, όταν οι άνδρες συναγωνίζονται για να κερδίσουν την προσοχή μιας όμορφης και ελκυστικής γυναίκας, που επιθυμούν.
Η σχέση της τεστοστερόνης και των συμπεριφορών ζευγαρώματος των ανθρώπων είναι ενδιαφέρουσα. Όταν ένα άτομο ενδιαφέρεται σεξουαλικά για ένα άλλο άτομο, υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που επιστρατεύει για να το προσελκύσει.
Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι άνδρες, για να κερδίσουν τελικά μια γυναίκα που επιθυμούν, είναι να πετύχουν υψηλό κύρος ή κυριαρχία σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό σύνολο. Σχεδόν σε όλα τα σπονδυλωτά είδη στο ζωικό βασίλειο, οι κυρίαρχοι άρρενες, συχνά έχουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο ζευγάρωμα, με σωματικά ελκυστικά και γόνιμα θηλυκά.
Σε έρευνες σε ζώα, διαφάνηκε ότι οι κυριαρχικές συμπεριφορές των αρρένων, που εκφράζονται κατά το συναγωνισμό για σεξουαλικό ταίρι, διαμορφώνονται από τα επίπεδα τεστοστερόνης που φυσιολογικά υπάρχουν στο αίμα τους. Ωστόσο στους άνδρες, ο ρόλος της τεστοστερόνης στο συναγωνισμό για σεξουαλικό ταίρι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση και κατανόηση.

Οι άνδρες συχνά χρησιμοποιούν συμπεριφορές κυριαρχίας για αναπαραγωγικό πλεονέκτημα στους συναγωνισμούς τους για ερωτικό ταίρι.
Για παράδειγμα, μια τυπική συμπεριφορά ανδρών είναι να χρησιμοποιούν την άμεση τακτική κυριαρχίας, που είναι η αυτοπροώθηση, με το να μιλούν για τους εαυτούς τους. Μια έμμεση τακτική κυριαρχίας είναι η μείωση ή ο εξευτελισμός των συναγωνιστών τους, για να πετύχουν το ζευγάρωμα που επιθυμούν.
Στην έρευνά τους οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Γουέϊν στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών εξέτασαν πώς η συγκέντρωση τεστοστερόνης, πριν από ένα συναγωνισμό για μια ελκυστική γυναίκα, επηρεάζει τη συμπεριφορά και το αποτέλεσμα του συναγωνισμού.
Σε περιβάλλον εργαστηριακό, οι άνδρες που συμμετείχαν, βιντεογραφήθηκαν ανά ζεύγη για 7 λεπτά σε μια διαδικασία συναγωνισμού για την προσοχή μιας ελκυστικής φοιτήτριας. Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα ευρήματα και συσχετίσθηκαν με τα επίπεδα τεστοστερόνης, που μετρήθηκαν πριν από το συναγωνισμό.
Επίσης, εκτός από την τεστοστερόνη αίματος, λήφθηκαν υπόψη και οι κοινωνικές αντιλήψεις και επιθυμίες του κάθε συμμετέχοντα, για κυριαρχία σε κοινωνικό επίπεδο, ανεξάρτητα από τη συγκέντρωση τεστοστερόνης αίματος.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:
  1. Οι συγκεντρώσεις τεστοστερόνης αίματος πριν από το συναγωνισμό για μια όμορφη, ελκυστική φοιτήτρια, επηρέαζαν τη συμπεριφορά κυριαρχίας των ανδρών κατά το συναγωνισμό, το πόσο μείωναν ή εξευτελίζαν τον αντίπαλο τους μετά και το πόσο η γυναίκα αντιδρούσε θετικά ή αρνητικά
     
  2. Οι άνδρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις τεστοστερόνης, είχαν συμπεριφορές κυριαρχίας και σημαντικά περισσότερες επιτυχίες, στο να κερδίζουν την εκτίμηση των γυναικών
     
  3. Ωστόσο, οι συμπεριφορές κυριαρχίας, ήσαν ιδιαίτερα σημαντικές σε άνδρες που δήλωναν εκ των προτέρων μεγάλη ανάγκη για κοινωνική κυριαρχία, ανεξάρτητα από τη συγκέντρωση τεστοστερόνης
     
  4. Σε άνδρες με ανάλογα χαρακτηριστικά (τεστοστερόνη αίματος, ανάγκη κοινωνικής κυριαρχίας), φάνηκε ότι υπήρχε αλληλοεξουδετέρωση της ικανότητας προσέλκυσης της επιθυμούμενης γυναίκας. 
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα, που δείχνει σε ανθρώπους, τη σχέση της τεστοστερόνης με τη συμπεριφορά κυριαρχίας, όταν οι άνδρες συναγωνίζονται για να κερδίσουν μια γυναίκα.
Σε αντίθεση με το τι βρήκαν οι έρευνες σε ζώα, παρατηρήθηκε μια σημαντική διαφορά στους άνδρες. Τα ενσυνείδητα κίνητρα των ανδρών (ανάγκη για κοινωνική κυριαρχία), επηρεάζουν το πώς η ορμόνη τεστοστερόνη διαμορφώνει τη συμπεριφορά.
Το συμπέρασμα των ερευνητών είναι, ότι η τεστοστερόνη σχετίζεται με συμπεριφορά κυριαρχίας και με την επιτυχία, όταν οι άνδρες συναγωνίζονται για να κερδίσουν την προσοχή μιας ελκυστικής γυναίκας, ιδιαίτερα όταν έχουν μια έντονη ενσυνείδητη ανάγκη για κοινωνική κυριαρχία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα