Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Το αλκοόλ, το σεξ χωρίς προφυλάξεις και το AIDS


Η κατανάλωση αλκοόλ είναι αιτία εμπλοκής σε ανασφαλές σεξ με κίνδυνο προσβολής από AIDS.
Η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει ευθέως την πρόθεση ενός ατόμου να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις. Όσο περισσότερο πίνει αλκοόλ τόσο πιο πολύ μειώνονται οι αναστολές του για να εμπλακεί σε σεξουαλικές δραστηριότητες, που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία ή και για τη ζωή του.
Το ανασφαλές σεξ, δηλαδή το σεξ χωρίς προφυλάξεις είναι ο σημαντικότερος τρόπος μόλυνσης από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Είναι ο κυριότερος παράγοντας για τον μεγάλο αριθμό περιστατικών AIDS παγκοσμίως.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων AIDS που συμβαίνουν κάθε χρόνο δεν μειώνεται, αλλά αντίθετα αυξάνεται. Ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου γίνονται σημαντικές προσπάθειες για πρόληψη του ανασφαλούς σεξ, ο αριθμός των περιστατικών του AIDS, όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται.
Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται να βρεθούν καλύτεροι τρόποι πρόληψης του σεξ χωρίς προφυλάξεις. Ο στόχος αυτός αποτελεί βασικό πυλώνα της πρόληψης της μόλυνσης, από τον ιό HIV και του AIDS.
Τα σημαντικά αυτά συμπεράσματα περιλαμβάνονται σε έρευνα που στόχο είχε την εξέταση των επιδράσεων της κατανάλωσης αλκοόλ στη σεξουαλική συμπεριφορά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει τις δυνατότητες λήψης αποφάσεων.
Η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ βρέθηκε ότι επηρεάζει περισσότερο τις αποφάσεις του ατόμου. Η επιθυμία και η θέληση για ανασφαλές σεξ αυξάνονταν με την αύξηση του αλκοόλ που καταναλωνόταν.   

Συγκεκριμένα τεκμηριώθηκε ότι η κάθε αύξηση των επιπέδων του αλκοόλ στο αίμα της τάξης του 0,1 mg/ml προκαλούσε μια αύξηση της τάξης του 5% στις πιθανότητες ενός ατόμου να κάνει σεξ απερίσκεπτα και χωρίς προφυλάξεις.
Το αποτέλεσμα αυτό δίνει την εξήγηση του γιατί οι άνθρωποι που είναι καλά πληροφορημένοι βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους με ανασφαλές σεξ. Το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά τις αποφάσεις τους. 
Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι αιτία εμπλοκής σε ανασφαλές σεξ. Τονίζουν ότι το δεδομένο αυτό πρέπει να αποτελεί βασικό παράγοντα στους σχεδιασμούς για εκστρατείες πρόληψης του AIDS.
Είναι λοιπόν σημαντικό να συγκρατήσουμε τα ακόλουθα:
  1. Τα προγράμματα πρόληψης της μόλυνσης από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS απαιτείται να δίνουν προτεραιότητα στη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ
     
  2. Η αποφυγή της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ θα μειώνει τις πιθανότητες εμπλοκής σε ανασφαλές σεξ και θα μειώνει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων AIDS.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα