Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Στον άντρα, πρέπει να βαραίνει το ήθος, η τιμή και η ψυχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Στον άντρα, πρέπει να βαραίνει το ήθος, η τιμή και η ψυχή.
Γράφει η Ισμήνη Κάραλη
Αδέλφια σας αδικούν.
Κατάφωρα, μάλιστα.
Να, παρατηρήστε, γύρω σας όλες οι εταιρείες στρέφουν τις έρευνές τους στις ανάγκες των γυναικών για ν’ ανεβάσουν τις πωλήσεις τους.
Ακόμη και κάτι παλιοκαραβάνες οινοποιοί φίλοι μου, σταμάτησαν πια να φτιάχνουν τα μπαρουτιασμένα, σερνικά κρασιά τους, διότι καθώς λένε με μια κρυφή νοσταλγία στο μάτι, «οι γυναίκες δεν τα πίνουν αυτά».
Κι άμα δεν τα πίνουν αυτά οι γυναίκες, στα κελάρια θα ξωμείνουνε κατά πως φαίνεται, να τα πιείτε εσείς οι άντρες αναμετάξυ σας με κανα λαγό στιφάδο και μπεκάτσες σαλμί.
Και το κακό συνεχίζεται και στα άυλα, που εκεί είναι και τα σημαντικότερα φίλτατοι, αν θέλετε να ξεύρετε. Διότι, να, έχει γεμίσει ο τόπος με σεμινάρια, διδασκαλίες και μεσσίες που συμβουλεύουν το θηλυκό γένος πώς να συμπεριφερθεί σ’ εσάς τους άντρες, με σκοπό να κερδίσει την εύνοια και την καρδιά σας.
Ενώ εσείς δηλαδή –γουρούνα τύχη- πρέπει να μυρίσετε τα νύχια σας.
Ένας άνθρωπος δε βρέθηκε να γράψει εκεί δα ένα manual να κάνετε κι εσείς τη δουλειά σας, που τρώτε τα μούτρα σας με τις γυναίκες παιδιώθεν και δέχεστε και τα απαξιωτικά σχόλιά τους, απανωσκούφι.
Γιατί ποιος να σας τα πει αυτά εσάς; Ότι προλάβατε να μάθετε απ’ τη σεβαστή μητέρα σας, άντε κι από την αδελφή σας –αν είχατε- αλλά αυτό, συγχωρήστε με, δεν λογίζεται ως επαρκής εμπειρία για ν’ αντιμετωπίσετε το στοιχειό που λέγεται γυναίκα.
Όλες τις άλλες γυναίκες της ζωής σας, πώς να τις διαχειριστείτε, αν κάποιος δεν σας πει τα βασικά; Αφ’ εαυτού σας, πόσα να κάνετε κι εσείς; Eδώ σου λέει ο σοφός λαός : «πυρ, γυνή και θάλασσα»! Πώς να τα φέρετε κι εσείς βόλτα;

Θα μου πείτε, γιατί δεν μας τα λέτε εσείς οι γυναίκες να το απλοποιήσουμε το ζήτημα, να τελειώνουμε τάχιστα κι εν ειρήνη, να γλιτώσουμε κι εμείς κι εσείς την ταλαιπώρια;
Α, μα δεν παίζετε έτσι το έργο, αδέλφια.
Διότι ποια γυναίκα λέγω, θα κάτσει να σας πει, τα βασικά, τα οποία υποτίθεται αναμένει όχι μόνον να τα γνωρίζετε εσείς, αλλά ακόμη περισσότερο να τα έχετε έμφυτα για να ‘ρθει η καρδιά της στη θέση της;
Καμία, σας το λέω εκ των προτέρων, πρώτον γιατί δεν έχουμε το θάρρος να σας τα πούμε κατάμουτρα και δεύτερον, εάν σας τα λέγαμε, θα παθαίνατε μικρό εγκεφαλικό και θα σας είχαμε με τα υπογλώσσια στα επείγοντα.
Καλά, θα μου πείτε, τόσο βαριά κι ασήκωτα είναι αυτά που πρέπει να ξέρουμε και δε τα ξέρουμε και που αν τα μαθαίναμε ναι μεν θα μας έδιναν το κλειδί του παραδείσου, αλλά όταν θα τα ακούγαμε θα παθαίναμε αποπληξία;
Ε, ναι. Βαριά κι ασήκωτα είναι.
Όπως όλες οι αλήθειες άλλωστε.
Κι όχι μόνο θα σας έπεφταν βαριά, αλλά θα δυσκολευόσασταν να καταλάβετε και πως τοποθετούνται όλα αυτά σε μία ορθή βάση και να μην τα παρεξηγήσετε. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, οι περισσότεροι από σας, θα γινόσασταν έξαλλοι.
Ωστόσο, αδέλφια, θα σας παραθέσω τα βασικά παρακάτω και σεις κάνετε ότι σας φωτίσει ο Κύριος και καθώς είπε κι ο Θεμιστοκλής σε μία εντελώς διαφορετική περίσταση: «πάταξον μεν, άκουσον δε», για να αποφύγουμε και τις βίαιες αντιδράσεις, τουλάχιστον άνευ μιας κάποιας ωφέλειας.
Στο δια ταύτα λοιπόν, ένας από τα βασικότερους κανόνες στη φύση, είναι ο ισχυρότερος, να παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Πάει να πει αυτό, ότι το ισχυρό αρσενικό, προσελκύει αναπόφευκτα το ενδιαφέρον του θηλυκού.
Με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, το όχι και τόσο ισχυρό θα πάρει μικρότερη μερίδα και το εντελώς ανίσχυρο, θα κάτσει στον πάγκο και θα κοιτά τα δρώμενα με ενδιαφέρον.
Και μην αρχίσετε την γκρίνια από τον πρώτο κανόνα, διότι τους κανόνες δεν τους έφτιαξα εγώ κύριοι, τα παράπονά σας στον Δημιουργό.
Εάν τώρα σας έλθει η επιθυμία να διαμαρτυρηθείτε για την κατάφωρη αδικία και ν’ αρχίσετε τις ρητορείες περί ισότητας των ανθρώπων, και πως σημασία έχει η καλή καρδιά πάνω απ’ όλα, να σας θυμίσω, πως ο αντίστοιχος πικρός κανόνας για μας τις γυναίκες λέει, πως εάν είσαι άσχημη, δεν πάει να είσαι και το καλύτερο παιδί, τη θεσούλα σου στο ράφι εκεί ψηλά μαζί με τα μπιμπελό της θείας της Μαρίκας την έχεις εξασφαλισμένη.
Γιατί κι εσείς αδέλφια, τα μάτια σας δεν τα ρίχνετε στις άσχημες, στις όμορφες τα ρίχνετε, απ’ ότι έχω προσέξει.
Συμπέρασμα: η δική σας δουλειά είναι να είστε ισχυροί, αφήστε τις φιλολογίες που σας λέμε ενίοτε για να μη σας στενοχωρήσουμε, όλες μας τη δύναμη στον άντρα την εκτιμούμε πρώτη-πρώτη και μάλιστα απεριόριστα.
Επιπλέον, κακό κανένα δε σας κάνει εσάς αυτό, το να είστε δυνατοί, εννοώ. Μη σου πω, το ενδιαφέρον σας για τις γυναίκες είναι και το καλύτερο κίνητρο για να το επιτύχετε αυτό.
Καθώς είπε κι ο Αριστοτέλης (ο Ωνάσης, αδέλφια!), «εάν δεν υπήρχαν οι γυναίκες, δεν θα υπήρχε κανένας απολύτως λόγος για να θέλουμε να βγάλουμε λεφτά».
Τώρα που νομίζω πως αρχίζουμε να συνεννοούμαστε, ας πάμε και στα παρακάτω βασικά.
Αφού εμπεδώσετε τον πρώτο κανόνα, ορίστε και ο δεύτερος:
Οι γυναίκες χρειάζονται έναν προστάτη δίπλα τους.
Ναι, καρδιά μου ακόμη κι οι πιο ισχυρές. Αυτές δε, ακόμη περισσότερο. Προστάτη είπα, δεν είπα Dominant!
Επίσης δεν είπα σπόνσορα, διότι κανένας άντρας αδέλφια, δεν πρέπει να θεωρείται business plan για καμία γυναίκα, όπως και καμία γυναίκα δεν πρέπει να θεωρείται pleasure toy για κανέναν άντρα.
Και μη ρωτήσετε τι να τον κάνουμε τον προστάτη.
Τον θέλουμε.
Να μπαίνει μπροστά για όλα κι εμείς να το θαυμάζουμε.
Γιατί αυτό είναι το φυσικό.
Εάν δεν σας θαυμάζουμε, τότε δε λειτουργεί το Σύμπαν, βραχυκυκλώνει. Απλά πράγματα, νοικοκυρεμένα.
Κανόνας τρίτος:
Εκείνη τη γλώσσα ο Κύριος ο Μέγας, σας τη έδωσε αδέλφια, για να μιλάτε. Που μιλάτε μεν δε λέω, αλλά για δοκιμάστε να πείτε και κάτι παραπάνω από μπίζνες και πολιτική, ποδόσφαιρο, αυτοκίνητα και belve. Όχι, δεν εννοώ πως μένετε στα επιφανειακά γιατί δεν έχετε βάθος σκέψης.
Εννοώ, πως θα ήταν απείρως πιο αποτελεσματικό εάν εκφράζατε που και που τα συναισθήματά σας. Αυτά που έχετε και πάτε και τα καταχωνιάζετε στο βοδιού το κέρατο για να μη δείξετε ευάλωτοι.
Με σαφήνεια.
Στις γυναίκες.
Στις σωστές γυναίκες για τη ακρίβεια.
Έτσι γι’ αλλαγή.
Θα δείτε αμέσως να γίνονται θαύματα.
Κι ένας τέταρτος, τελευταίος, αλλά όχι σε σειρά αξίας, κανόνας. Μη σας πω ότι αυτός έρχεται πρώτος, αλλά τον άφησα τελευταίο, έτσι για να σας μείνει η βαθύτερη εντύπωση:
Πιο πολύ απ’ όλα, βαραίνει στον άντρα η τιμή. Το ήθος. Το μέγεθος της ψυχής.
Γιατί ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα.
Καθαρό ήθος, όχι κομμένο και ραμμένο στα εκάστοτε συμφέροντα και στους εγωισμούς.
Τέλος, σκεφθείτε, πως κανένας άντρας δεν είναι νησί. Αποκομμένος στη μέση του ωκεανού. Ούτε καμία γυναίκα είναι νησί. Όλοι μας χρειαζόμαστε τους τρόπους για να χτίσουμε τις γέφυρες.
Κι οι γέφυρες ως γνωστόν, χτίζονται μόνο από τους ικανούς και τους γνώστες.
Σας παραδίδω λοιπόν ότι κατάλαβα τόσο καιρό που ζω από τις γυναίκες και τι ζητούν να βρουν σ’ έναν άντρα κι εσείς, πράξτε ο καθείς κατά τη συνείδησή του.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα