Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Φτιάξτε Μόνοι σας τα πιο Στιλάτα Αφρικάνικα Μαξιλάρια

Φτιάξτε Μόνοι σας τα πιο Στιλάτα Αφρικάνικα Μαξιλάρια

Τα υφάσματα εκφράζουν τη μοναδικότητα κάθε τόπου και μπορούν ακόμα και να αποτελέσουν ταυτότητα για κάποια μέρη του κόσμου. Κουβέρτες από το Μαρόκο, κιλίμια από την Τουρκία και… τα διάσημα υφάσματά Μπογκολάν από το Μάλι της Δυτική Αφρικής.
Το μπογκολάν είναι το πιο γνωστό ύφασμα της Αφρικής και οι ρίζες του μας γυρνάνε πίσω στον 12ο αιώνα, όταν πρωτοεμφανίστηκε. Στη γλώσσα του Μάλι λέγεται «bògòlanfini και ο όρος αποτελείται από 3 λέξεις. Bogo σημαίνει «γη» ή «λάσπη», lan σημαίνει «μαζί» και fini «σημαίνει» ύφασμα. Όπως ίσως ήδη υποθέσατε πρόκειται υφάσματα που δημιουργούνται παραδοσιακά με βαφή λάσπης.
Μπογκολάν
H «μόδα» αυτή αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης που έχει ξεσηκώσει το Pinterest.
Σήμερα, τα μπογκολάν είναι η εθνική περηφάνια του Μάλι. Ωστόσο φαίνεται πως η «μόδα» αυτή δεν περιορίζεται στην Αφρική, αλλά αποτελεί και μία από τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης που έχει ξεσηκώσει το Pinterest. Φυσικά, δεν μιλάμε για τα παραδοσιακά υφάσματα που είναι χειροποίητα και φτιάχνονται στην Αφρική (των οποίων η διαδικασία δημιουργίας είναι ολόκληρη τέχνη) αλλά για ένα παρόμοιο εικαστικά αποτέλεσμα που συναντάμε σε υφάσματα και μαξιλάρια στα μοντέρνα σπίτια.
Δείτε, λοιπόν, πως μπορείτε να φτιάξετε πανέμορφα Μπογκολάν μαξιλάρια μόνοι σας και να τα εντάξετε στη διακόσμηση του δικού σας σπιτιού.

Για το DIY σας θα χρειαστείτε απλές λευκές μαξιλαροθήκες, χάρακα, ανεξίτηλο στυλό για ύφασμα, μολύβι, ταινία, ένα τρίγωνο - οδηγό (χάρακα, χαρτόνι που θα έχετε κόψει μόνοι σας κλπ)
Μπογκολάν
Διαλέξτε το μοτίβο που σας αρέσει.
Διαλέξτε όποιο σχέδιο σας αρέσει από αυτά που χαρακτηρίζουν τα Μπογκολάν και χωρίστε το μαξιλάρι σας σε τέσσερις κάθετες λωρίδες χρησιμοποιώντας την ταινία.
Μπογκολάν
Χωρίστε τη μαξιλαροθήκη σε λωρίδες με ταινία και ζωγραφίστε το σχέδιο με τον οδηγό σας.
Στην συνέχεια ζωγραφίστε πάνω το σχέδιο σας με μολύβι, απαλά, χρησιμοποιώντας το τρίγωνο οδηγό. Μην ανησυχείτε αν δεν είναι τέλειο – η ομορφιά στα Μπογκολάν είναι το γεγονός ότι είναι χειροποίητα (αυτό σημαίνει ότι δεν ποτέ τέλεια). Πάρτε το τρίγωνο – οδηγό και το ανεξίτηλο στυλό σας για να περάσετε από πάνω τα σχέδιά σας. Τα Μπογκολάν σας είναι έτοιμα!
Μπογκολάν
Με τα μαξιλάρια σας μπορείτε να διακοσμήσετε τις γωνιές του σπιτιού σας.
Tip Σιδερώστε το μαξιλάρι σας αφού το φτιάξετε για να «κάτσει» το μελάνι χρησιμοποιώντας ένα ύφασμα που θα το τοποθετήσετε πάνω από τη μαξιλαροθήκη σας.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα