Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Από ζωή σε ζωή: Μετενσάρκωση και κάρμα (Μέρος Πρώτο)

Από τον Φίλιππο Φίλιππα

Οι άνθρωποι που μας περιστοιχίζουν σε αυτή την ενσάρκωση, ήταν μαζί μας και σε μια προηγούμενη ζωή.

Η κατανόηση ορισμένων συγκεκριμένων ιστορικών γεγονότων είναι πιθανό να οφείλεται στο ότι διατηρούμε αναμνήσεις από περασμένες ζωές. (Σκηνή από την τηλεοπτική σειρά “Οι Τυδώρ”). Image: Supplied
ΕΙΜΑΣΤΕ σαν τα ποτάμια. Στην επιφάνεια καθαροί και αστραφτεροί, αλλά βαθιά μέσα μας κυκλοφορούν αόρατα “ρεύματα” πολύ ισχυρής επιρροής. Αυτά τα “ρεύματα” είναι τα συσσωρευμένα αποτελέσματα των πολλαπλών ενσαρκώσεων της ψυχής σ’ αυτόν τον κόσμο. Είναι αόρατα “ρεύματα” που μας κάνουν να νιώθουμε αγάπη για ένα άτομο και αντιπάθεια για ένα άλλο.
Αυτά τα “ρεύματα” είναι που μας προκαλούν εκείνους τους υπέροχους κραδασμούς, όταν βρισκόμαστε μαζί με κάποιο ιδιαίτερο πρόσωπο σε κάποια φάση της ζωής μας, και κατά περίεργο τρόπο αυτά τα ίδια “ρεύματα” μας δημιουργούν ίσως δυσάρεστα συναισθήματα για το ίδιο πρόσωπο, σε κάποια άλλη φάση.
Συνήθειες, όπως και διάφορες προσχεδιασμένες ιδέες έχουν διαμορφωθεί στα βάθη του ασυνείδητου και διαμορφώνουν τον τρόπο που επικοινωνούμε με τους ανθρώπους γύρω μας. Κι ενώ όλα μας φαίνονται νέα και πρωτόγνωρα, στο βάθος υπάρχουν οι μη ορατές επιρροές των “ρευμάτων” από τις αναμνήσεις και από τις επιθυμίες της ψυχής.
Καθένας που παίζει κάποιο ρόλο στην τωρινή μας ζωή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είχε αναμιχθεί και στις περασμένες μας ζωές. Ίσως μάλιστα έχει παίξει ρόλο σε πολλές από αυτές. Οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, οι σύζυγοι, τα παιδιά και οι φίλοι, οι προϊστάμενοι και οι συνεργάτες μας, ακόμη κι εκείνοι που αντιπαθούμε, έχουν μοιραστεί πολλές από τις προηγούμενες εμφανίσεις μας.
Tα αποτελέσματα των πολλών αυτών περασμένων εμπειριών αντικατοπτρίζονται στις συνθήκες, οι οποίες περιβάλλουν τις τωρινές μας σχέσεις.
Οι αναμνήσεις της ψυχής μας, μαζί με τις άλλες ψυχές, καθορίζουν τον εσωτερικό και αόρατο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μας. Αλλά και οι μνήμες των άλλων ψυχών επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο επιδρούμε ο ένας στον άλλον. Όταν, δίχως κάποιον ιδιαίτερο λόγο, νιώθουμε μεγάλη οικειότητα για ένα άτομο, αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει γιατί το άτομο αυτό έπαιξε κάποιο θετικό ρόλο σε μια από τις προηγούμενες ζωές μας.
Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν νιώθουμε για ένα άτομο αντιπάθεια ή επιφύλαξη με την πρώτη ματιά, η πιθανή αιτία ίσως βρίσκεται κάπου στο απώτερο παρελθόν μας.

Καλό και κακό κάρμα

Στην καθημερινή ζωή, οι επιρροές πράξεων που έγιναν κατά τη διάρκεια προηγούμενων ενσαρκώσεων δεν είναι καθόλου ευκρινείς. Άτομα, τα οποία μας είχαν δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα σε κάποια φάση της ζωής μας, μας απογοήτευσαν. Έτσι, βρίσκουμε ότι το “καλό μας KAPMA” είναι συνήθως αναμεμειγμένο με κάποιο “κακό KAPMA”.
Οι συνθήκες που αναπτύχθηκαν θετικά σε άλλες ζωές, θα μας αποδώσουν ικανοποιητικούς καρπούς σ’ αυτή τη ζωή. Κομμάτια της προσωπικότητάς μας, που για κάποιο λόγο δεν αναπτύχθηκαν ικανοποιητικά, θα δημιουργήσουν κάποια προβλήματα σοβαρά ή μη σ’ αυτήν εδώ την ενσάρκωση. Και είναι αδύνατο να αποφύγουμε αυτές τις επιρροές.
Είτε το θέλουμε είτε όχι, ο Παγκόσμιος Νόμος του KAPMA, μας φέρνει συνέχεια τον ένα αντιμέτωπο με τον άλλο.
Αυτές οι βασικές αρχές για την αλληλεπίδραση μεταξύ των ψυχών ισχύουν και σε ένα πιο μαζικό επίπεδο. Από την αρχή της δημιουργίας τους, οι ψυχές μας είχαν την πρόθεση να συνταξιδεύουν ομαδικά. Και αυτή η τάση, είναι ένας ακόμη παράγοντας που χρησιμοποιείται ως πόλος έλξης μεταξύ των διαφόρων ψυχών.
Οι ψυχές που έχουν προηγούμενες ενσαρκώσεις στην Ατλαντίδα και την προδυναστική Αίγυπτο, θεωρούνται περισσότερο έμπειρες από εκείνες που γεννήθηκαν για πρώτη φορά στον δικό μας Άρειο πολιτισμό. Image: Supplied

Ψυχικές ομάδες

Οι ψυχές που ήρθαν σ’ αυτό το πλανητικό σύστημα και ενεργοποίησαν αυτό το κομμάτι του σύμπαντος, είναι η μεγαλύτερη ομάδα ψυχών. Αυτή η ομάδα μπορεί να διαιρεθεί σε υποομάδες, τις οποίες αποκαλούμε “γενιές” και περιλαμβάνουν ψυχές, οι οποίες κινούνται μαζί στις διάφορες εποχές. Μέσα στις γενιές μπορούμε να διακρίνουμε και άλλες υποομάδες, όπως τα διάφορα κράτη, τις διάφορες κουλτούρες, φυλές, θρησκείες κτλ.
Αυτά τα γκρουπ μπορούν να διαιρεθούν σε ακόμη πιο μικρές ομάδες, όπως τις ομάδες που έχουν την ίδια φιλοσοφία, τις ίδιες ιδέες και τρόπο σκέψης ή την ίδια συμπεριφορά απέναντι σε κάποιο θέμα. Από αυτό το επίπεδο, οι ψυχές μπορούν να καταταχθούν σε απλούστερες ομάδες, όπως σε οικογένειες, οι επιχειρήσεις, οι πολιτικές ομάδες, τα σχολεία κτλ.
Αυτά τα ψυχικά γκρουπ δημιουργούν μια έλξη μεταξύ των μελών τους, όχι μόνο από τις συσσωρευμένες εμπειρίες που συμμερίζονται, αλλά και μέσω της συλλογικής μνήμης, δηλαδή από το πώς έζησαν τις διάφορες ζωές τους και από το τι “συγκεντρωτικά” αναζήτησαν από τη ζωή.
Από τη σκοπιά αυτή, τα γκρουπ αυτά συγκροτούν ένα είδος ευδιάκριτης συλλογικής συνείδησης και πνεύματος.
Οι ψυχικές ομάδες δεν είναι στατικές ή άκαμπτες. Οποιαδήποτε ατομική ψυχή μπορεί να χρησιμοποιήσει την ελεύθερη βούλησή της, για να αναζητήσει μια εμπειρία μέσω ενός άλλου ψυχικού γκρουπ.
Σε πολλές περιπτώσεις, ψυχές άλλαξαν “στρατόπεδα” πολιτικής, θρησκευτικής και φυλετικής φύσης από μια ζωή σε άλλη.
Με τον ίδιο τρόπο, οι γενιές δεν ενσαρκώνονται με περιορισμένα, άκαμπτα πρότυπα. Το μέλλον μιας γενιάς μπορεί να επανέλθει με κάποια άλλη γενιά. Για παράδειγμα, δυο μέλη μιας οικογένειας που είχαν υπάρξει ως πατέρας και γιος σε μια ζωή, μπορούν να αλλάξουν θέση και να γίνουν σε μια επόμενη ζωή γιος και πατέρας ή παππούς και εγγόνι. Μπορεί ακόμη να υπάρξουν και στην ίδια γενιά, ως αδέλφια.
Επειδή υπάρχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων σ’ αυτά τα θέματα, οι ψυχικές οντότητες έχουν και την επιλογή να μην ενσαρκωθούν στην ίδια οικογένεια.
Αν και τα ψυχικά γκρουπ έχουν μια ισχυρή επιρροή στα άτομα που περιλαμβάνουν, δεν λειτουργούν άκαμπτα και δεν εμποδίζουν την επιθυμία της ψυχής για αλλαγή.
Κατά μια γενική έννοια, τα “ψυχικά γκρουπ” ανακυκλώνουν αυτόν τον κόσμο μαζί και σχετικά στους ίδιους χρόνους. (Αναφερόμαστε φυσικά σε εποχές ή αιώνες και όχι απαραίτητα σε χρόνια ή ημέρες).
Ο Έντγκαρ Κέισι, φωτογράφος στο επάγγελμα, υπήρξε ο μεγαλύτερος προφήτης και ψυχικός θεραπευτής του εικοστού αιώνα. Image: Supplied

Οι δυο μεγάλες ομάδες ψυχών

Η μετενσάρκωση –η επάνοδος της ψυχής μετά το θάνατο σε ένα άλλο ανθρώπινο σώμα– είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ευρέως διαδεδομένες πνευματικές πεποιθήσεις της ανθρωπότητας.
Αυτό το γεγονός υπήρξε εμφανές στις αναλύσεις ζωής του περίφημου ψυχικού Έντγκαρ Κέισι (1877-1945). Ο Κέισι ανακάλυψε ότι οι πιο πολλές ψυχές ανήκαν σε δυο τύπους ψυχικών ομάδων. Αυτές οι δυο ομάδες φαίνεται ότι έζησαν στη Γη στις ίδιες περιόδους, αλλά σε διαφορετικές χώρες και γεωγραφικές περιοχές.
Έρευνες του Καναδο-αμερικανού ψυχιάτρου Ίαν Στήβενσον (1997), αλλά και των νεώτερων Η. Γουότερχαουζ (1999) και Τ. Γουόλτερ (2001), έδειξαν ότι το 30 τοις εκατό των Βρετανών και το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, δέχονται ότι έχουν προϋπάρξει στο παρελθόν.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία των τριών ερευνητών, κάπου 700.000.000 άνθρωποι πιστεύουν στη μετενσάρκωση. Tο μεγαλύτερο μέρος αυτών ανθρώπων ζει στην Ινδία, την Ιαπωνία, τη Βιρμανία (Μιανμάρ), το Βιετνάμ, το Λάος, την Καμπότζη, την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αρκετοί επίσης ζουν στην Kίνα και στη Ρωσία. Όλοι εξ άλλου πιστεύουν ότι η μετενσάρκωση είναι η κυριότερη αιτία της αδιάκοπης προόδου.
Αυτά τα δυο μεγάλα γκρουπ, όπως φαίνεται από τις αναμνήσεις τους, υπήρξαν όπως είπαμε στη Γη στις ίδιες περιόδους, αλλά σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικές περιοχές.
ΓKPOYΠ ENA: 1. Ατλαντίδα (πρώτα χρόνια). 2. Αρχαία Αίγυπτος (προδυναστική περίοδος). 3. Αρχαία Περσία (κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Κροίσου). 4. Παλαιστίνη. 5. Σταυροφορίες. 6. Αποικιακή Aμερική.
ΓKPOYΠ ΔYO: 1. Ατλαντίδα (τελευταία χρόνια). 2. Αρχαία Αίγυπτος (δυναστική περίοδος).. 3. Αρχαία Ελλάδα. 4. Αρχαία Ρώμη (ιδιαίτερα τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους). 5. Γαλλία (κατά την εποχή των Λουδοβίκων 14ου, 15ου, 16ου). 6. Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος.
Φυσικά αυτές οι κατηγορίες περιέχουν τις πιο σημαντικές ενσαρκώσεις. Εννοείται ότι ενδιάμεσα, αλλά και μετά από αυτές, υπάρχουν και άλλες ενσαρκώσεις οι οποίες δεν αναφέρονται.
Για παράδειγμα, τις νεαρές εκείνες ψυχές που παρουσιάζονταν στη γη χωρίς να έχουν στο παρελθόν γεννηθεί την περίοδο που στην ανθρωπότητα επικρατούσε ο Ατλάντειος πολιτισμός, οι Ρωμαίοι τις αποκαλούσαν «νέους ανθρώπους», για να τις διακρίνουν από τις παλιές και έμπειρες.
Εκτός από τις δυο αυτές κατηγορίες σαρκικής “προτίμησης”, υπάρχουν κάποιες μεταλλαγές, αλλά και κάποιες βασικές εξαιρέσεις.
Ορισμένες ψυχές δεν ενσαρκώθηκαν μαζί με το ψυχικό τους γκρουπ, αν και ενώθηκαν σε κάποιο σημείο μαζί του. Άλλες ψυχές, αν και “περιόδευαν” τη γη με το ψυχικό τους γκρουπ, δεν ενσαρκώθηκαν, δηλαδή δεν επέλεξαν κάποιον σωματικό φορέα. Παρέμειναν σε πνευματικό επίπεδο και βοήθησαν από κάποια υψηλότερη θέση ισχύος, αυτούς που ενσαρκώθηκαν.
Πολλές φορές, οι δυνάμεις του Παγκοσμίου Νόμου του KAPMA φέρνουν σε επαφή ομάδες ψυχών που δεν είχαν την επιθυμία για κάτι ανάλογο. Γιατί τότε γίνονται αυτές οι επαφές; Επειδή πρέπει να γίνουν κατανοητές ορισμένες πράξεις του παρελθόντος και να αντιμετωπιστεί το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ KΑΡΜΑ.

Προσωρινή διαμονή

Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ομάδας, τα καρμικά αποτελέσματα, ειδικά περασμένων πράξεων, μπορεί να δημιουργήσουν δύσκολες ή ακόμη και επίφοβες καταστάσεις. Μια συνάντηση μπορεί να καταλήξει σε τέτοιες εξτρεμιστικές καταστάσεις, όπως είναι ο φόνος, ο βιασμός, τα βασανιστήρια και άλλου είδους βιαιότητες. Ακόμη και σε περιπτώσεις μικρής καρμικής επιρροής, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι επιβαρυντικά και δυσάρεστα.
Όταν οι ζωές των ψυχών επιβαρύνονται πολύ από τα αρνητικά αποτελέσματα των παρελθοντικών πράξεών τους, η εμπειρία της παρούσας ζωής είναι πολλές φορές χρωματισμένη με τραγωδίες και συχνά φαίνεται ότι η ζωή τους φεύγει άσκοπα.
Όμως από την πλευρά της ψυχής, μια ενσάρκωση είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία μάθησης, καθώς και μια ευκαιρία για τον μηδενισμό περασμένων πράξεων.
Έτσι, η ψυχή μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους έκφρασης. Το σημείο που πρέπει να γίνει κατανοητό, είναι ότι μια ενσάρκωση δεν είναι η υπέρτατη εμπειρία για την ψυχή. Αν και τα εβδομήντα ή τα ογδόντα χρόνια ζωής μπορεί να φαίνονται μοιραία, τελικά είναι μόνο μια προσωρινή διαμονή, μια σύντομη εμπειρία κατά μήκος της ατέλειωτης πορείας της εξέλιξης της ψυχής.
Oι τωρινοί μας φίλοι, εραστές, συνεργάτες, γονείς, παιδιά, ακόμη και οι εχθροί μας, υπήρξαν μαζί μας σε πολλές ζωές και θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν μαζί μας πέρα από αυτή τη ζωή!
Από τους σπουδαιότερους στρατηγούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο στρατηγός Τζορτζ Πάττον (1885-1945) πίστευε ότι είχε προϋπάρξει ως Αννίβας (247-183), ένας από τους μεγαλύτερους στρατηλάτες της ιστορίας. Πηγή: News Media

Επόμενο: Ο ψυχικός σύντροφος >


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα