Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Αυτό είναι το ραντάρ που “μέτρησε” την ποσότητα νερού που έπεσε στην Μάνδρα



Και όχι, η φωτογραφία δεν είναι photoshop. Απλά “έτυχε” όταν φωτογράφιζαν το ραντάρ να περνούν από ψηλά αεροπλάνα και… να παράγουν “παγάκια”…

Και η φωτογραφία είναι από το σάιτ της NASA.
Ένα τέτοιο, λοιπόν, κινητό μετεωρολογικό ραντάρ XPOL, μέτρησε το νερό που έπεσε στην πλαγιά του όρους Πατέρας, όπως μας ενημερώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Στη σελίδα του στο facebook αναφέρει:
Το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια για ερευνητικούς σκοπούς στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη το κινητό μετεωρολογικό ραντάρ XPOL, όταν αυτό δεν συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα εκτός Αττικής
Περιέργως άκουσα κάποιον εκπρόσωπό τους (του οποίου το όνομα δεν πρόλαβα να συγκρατήσω) το μεσημέρι στην εκπομπή του Στραβελάκη στον real.fm να λέει ότι το ραντάρ έτυχε να είναι εκεί για να κάνει την καταμέτρηση, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πως βρέθηκε το ραντάρ.

Διαβάστε όλο το δελτίο τύπου τους:

200 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε έξι ώρες έπεσαν σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

  • – Η βροχόπτωση στην πλαγιά του όρους Πατέρας ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά σε χρονικό διάστημα μόνο έξι ωρών, ενώ η ζώνη της πολύ ισχυρής βροχόπτωσης στο όρος Πατέρας, ήταν μήκους περίπου 19 και πλάτους μόνο τεσσάρων χιλιομέτρων, με προσανατολισμό από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά.
  • – Τα τοπικά μέγιστα της βροχόπτωσης στο όρος Πατέρας έφθασαν μέχρι τα 120 – 140 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ στον πυρήνα του συμβάντος το συνολικό ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επρόκειτο για «μια πάρα πολύ ισχυρή και σχετικά σύντομη βροχόπτωση».
Αυτό, λοιπόν, το ραντάρ, όπως μας εξηγεί η NASA, “δουλεύει” σε συνεργασία με τους δορυφόρους:
Ο στόχος ολοκληρωμένων δραστηριοτήτων υδρολογικής επικύρωσης εδάφους που υποστηρίζουν την αποστολή μέτρησης παγκόσμιας βροχόπτωσης (GPM) είναι να βοηθήσει στην επικύρωση αλγορίθμων δορυφορικής επιστήμης σε δύσκολες τοποθεσίες, γεωγραφικές περιοχές και τύπους βροχοπτώσεων. Το πείραμα Iowa Flood Studies (IFloodS) διεξήχθη στο κεντρικό βορειοανατολικό τμήμα της Αϊόβα στις Μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες κατά τους μήνες Απρίλιο-Ιούνιο του 2013. […]
Coincident satellite datasets were also archived from microwave imaging and sounding radiometers flying on NOAA, DMSP, NASA, and EU (METOP) low-earth orbiters, and rapid-scanned IR datasets collected from geostationary (GOES) platforms. 
Με λίγα λόγια, δορυφόροι που δουλεύουν μέσω μικροκυμάτων -NOAA, DMSP, NASA και EU (METOP)- συλλέγουν εικονικά και ηχητικά δεδομένα με τους αμερικάνικους δορυφόρους (GOES).
Τώρα, δεν ξέρω εσείς τι απορίες έχετε, αν έχετε, πάντως εγώ έχω πολλές:
  1. Πως και γιατί βρέθηκε αυτό το ραντάρ στην Ελλάδα, ποιος το χρηματοδοτεί και σε τι μας έχει ωφελήσει μέχρι τώρα. Στην μελέτη και στην παρατήρηση, θα απαντήσει πιθανά κάποιος. Ναι μόνο που… όσο “μελετάνε” κάποιοι και “παρατηρούν”, τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα, περίεργο; Για παράδειγμα, η “μελέτη” της ιονόσφαιρας που γίνεται από αρχές του ’90 από το HAARP των ΗΠΑ, θεωρείται ένοχη για πολλές φυσικές καταστροφές και ακραία φαινόμενα.
  2. Πόσοι δορυφόροι μας χρειάζονται εκεί πάνω για να “μελετούν” τον καιρό; Σχεδόν κάθε μέρα πια ανεβαίνει κι από ένας. Κάνουν άραγε παρόμοια “μελέτη” με εκείνη του HAARP; Διαβάστε για τους δορυφόρους:Εκεί ψηλά στον ουρανό, ​υπάρχει μέγα μυστικό…
  3. Στις 16/11/17 έγραψαν: Η περιοχή της Μάνδρας επηρεάστηκε από καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 15/11. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρόλο που λειτουργεί ένα δίκτυο 350 σταθμών σε όλη την Ελλάδα, δυστυχώς δεν διαθέτει σταθμό στην περιοχή. Ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων έδειξε μια ανατροφοδότηση καταιγίδων στην περιοχή κατά το χρονικό διάστημα από τις 0300 ως 0700 (τοπική ώρα), διαδικασία η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει συνεχή βροχόπτωση σε μια περιορισμένη περιοχή, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό σε ξαφνική πλημμύρα, με τις καταστροφικές συνέπειες που διαπιστώσαμε. Επίσης, σημειώνεται ότι η περιοχή είχε δεχτεί βροχές τις δύο προηγούμενες ημέρες…. Οι κοντινοί μας σταθμοί στο διάστημα από 0300 ως 0700 της Τετάρτης 15/11, κατέγραψαν σχετικά χαμηλά ύψη βροχής: 12 χιλιοστά στους Αγίους Θεοδώρους (δυτικά), 25 χιλιοστά στα Βίλια (βόρεια) και ελάχιστη βροχή στην Ελευσίνα (ανατολικά). Το γεγονός αυτό συνηγορεί για την τοπικότητα του φαινομένου, με το πιο πιθανό σενάριο, ο κύριος όγκος βροχής να έπεσε στους ορεινούς όγκους βόρεια της περιοχής που επλήγη όπου και λόγω των βροχών των δύο προηγουμένων ημερών ενδεχομένως οδήγησαν σε κορεσμό του εδάφους. – Τόση μελέτη πια κι ακόμα μια λογική και επιστημονική εξήγηση του “τοπικού” φαινομένου δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής, από το meteo.gr το οποίο τα τελευταία χρόνια δίνει ρεσιτάλ αστοχίας στην πρόγνωση του καιρού!
  4. Γιατί δεν διαθέτει σταθμό σε αυτή την περιοχή που ήδη έχουν γίνει άλλες έρευνες και είναι ευπαθής για πλημμύρες, τη στιγμή που διέθεσε άμεσα σταθμό για Πορταριά/Μακρινίτσα έτσι απλά γιατί… εγώ το ζήτησα! Ναι! Το όλο ιστορικό στο τέλος.
κλικ στην εικόνα για να ακούσετε όλη την εμετική εκπομπή
Αλλά το “Εθνικό” μας το Αστεροσκοπείο επίσης τραγουδάει σε ρυθμό ΣΚΆΙ και Eco News του περιβαλλοντολόγου κου Αλαφούζου. Βλέπετε, η φοροαποφυγή σε offshore του εν λόγω εφοπλιστή, είναι στα πλαίσια Βιώσιμης Ανάπτυξης και αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής!
Κι έτσι στη σελίδα του Αστεροσκοπείου βλέπουμε να προωθούν την τρομολαγνική εκπομπή του ΣΚΆΙ για την Κλιματική Αλλαγή, με παρεάκι τις ελεγχόμενες περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF και Greenpeace. Φταίει η Κλιματική Αλλαγή – τέλος! Και φυσικά, δεν λείπει η αναφορά στη συνάντηση για το Κλίμα στη Βόννη που, ΕΝΤΕΛΏΣ ΤΥΧΑΊΑ, λάμβανε χώρα όταν πνιγόταν ένας προς ένα οι άνθρωποι μας στην Μάνδρα!

Η δική μου ιστορία με το Αστεροσκοπείο

Το 2006, μόλις είχα μετακομίσει στη Μακρινίτσα και αρχές του χρόνου μας πλάκωσε 2 μέτρα χιόνι και βάλε στα πιο ψηλά από μένα. Το meteo.gr του Αστεροσκοπείου δεν είχε τότε πρόβλεψη για Πορταριά/Μακρινίτσα, παρά μόνο Βόλο και Χάνια. Το μεν ένα είχε πιο λάιτ καιρό, το άλλο πολύ βαρύτερο. Πλήρωσα συνδρομή 70 ευρώ και δημιούργησα δική μου εύρεση καιρού βάζοντας τις συντεταγμένες. Μου έβγαζε απλά έναν μέσο όρο, που ήταν τόσο ακριβής, όσο το καλύτερο Ελβετικό ρολόι. Τόσο καλή δουλειά έκαναν τότε κι έπινα νερό στο όνομα τους!
Την επομένη μου τηλεφώνησε ο κος Λαγουβάρδος για να μου πει ότι θα μου επιστρέψει τα χρήματα, καθώς δεν έχουν ραντάρ στην περιοχή κι αδίκως πληρώνω. Του απάντησα ότι δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει με τα χρήματα, απλά θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να έχω τη σελίδα με τις συνταγμένες μου γιατί με εξυπηρετούσε πολύ να βλέπω την εξέλιξη του καιρού. Η χιονόπτωση κράτησε πολλές μέρες και ήμουν όλες αυτές αποκλεισμένη στο σπίτι χωρίς νερό!
Τον επόμενο χρόνο άνοιξαν σελίδα για την περιοχή. Έπεφταν 100% μέσα στις προβλέψεις τους – πάντα!
Όταν άρχισε το μνημόνιο, σταδιακά, οι προβλέψεις άρχισαν να… τα παίζουν. Στην αρχή το απέδωσα στο γεγονός ότι μπορεί να τους χάλασε η επιστημονική διάθεση λόγω των γενναίων περικοπών. Όμως το 2011, όταν μπήκα στο κίνημα κατά των χημικών αεροψεκασμών, τότε κατάλαβα ότι ο καιρός της Ελλάδας είχε αρχίσει να τροποποιείται με τους ψεκασμούς και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Τηλεφώνησα στον κο Λαγουβάρδο για να του μιλήσω για το θέμα και, δεν πρόλαβα να αρθρώσω λέξη, και μ’ άρπαξε από τα μούτρα! Ανταλλάξαμε και καναδυό μέιλ, όπου στο τελευταίο με “καλούσε” αν θέλω να κάνω ακτιβισμό να ασχοληθώ με κάποιο άλλο περιβαλλοντικό θέμα!
Φυσικά, δεν άκουσα την εντολή του και έξι χρόνια μετά, εγώ μεν απέκτησα μεγάλη γνώση σχετικά με την Οπλοποίηση Καιρού, ενώ εκείνοι τη φήμη των άστοχων μετεωρολόγων.
Η ειδοποιός διαφορά: Αν έχω κάνει λάθος όλα αυτά τα χρόνια κι όσα ακολουθήσουν, κι όλα αυτά που πρεσβεύω είναι αστοχίες και μόνο αστοχίες, όταν πάω στον άλλο κόσμο, θα κατηγορηθώ για εσχάτη ηλιθιότητα, που σπατάλησα τόσον πολύτιμο χρόνο και ενέργεια για μια λάθος έρευνα.
Αν όμως δεν έχω κάνει λάθος, τότε όταν όλοι εσείς πάτε στον άλλο κόσμο -μπορεί και νωρίτερα- θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα άλλο κατηγορητήριο. Μα τω Θεώ… ούτε ψείρα στον κόρφο σας…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα