Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Αναδόμηση ...



Ένας νέος κύκλος 28 ημερών ξεκινάει σήμερα με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 13:44. Κάθε ζώδιο συμβολίζει μια από τις 12 προκλήσεις που η Ψυχή θα συναντήσει στο γήινο πεδίο καθώς ενσαρκώνεται με σκοπό την απόκτηση εμπειριών και γνώσεων που θα μετουσιώσει σε σοφία. Κανένα ζώδιο δεν είναι καλύτερο ή χειρότερο από τα υπόλοιπα, όλα αποτελούν μια όψη ενός συνόλου που έχει διαιρεθεί σε 12 τμήματα.

Στον κύκλο που ξεκινάει τώρα, η πρόκληση που θ`αντιμετωπίσουμε, ανάλογα με την θέση (ή και τις θέσεις) του Σκορπιού στον αστρολογικό μας χάρτη συνοψίζεται στην έννοια της Αναδόμησης, κάτι που θα προκύψει αν και εφόσον ο/η αναζητητής επιλέξει μια θαρραλέα βουτιά στα βάθη του υποσυνείδητου. 


Ο Πλούτωνας, κυρίαρχος στον Σκορπιό, συνδέεται με τον Άδη, τον κάτω από τα όρια της εγρήγορσης κόσμο του υποσυνείδητου όπου βρίσκονται αποθηκευμένες πληροφορίες που αφορούν σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και γνώσεις που αποκτήθηκαν στην πορεία μας δια μέσω των αιώνων. Θυμήσου στην συμβολική διαδρομή του Χριστού την κάθοδο στον Άδη που προηγήθηκε της Ανάστασης και θα κατανοήσεις καλύτερα την πρόκληση των επόμενων 28 ημερών. Ο εξαγνισμός των εμπειριών έχει τεράστια σημασία στην εξέλιξή μας, ειδικά στις χρονικές περιόδους όπου ολοκληρώνουμε συγκεκριμένους κύκλους και αντιμετωπίζουμε μια πλήρη αναθεώρηση, επαναπροσδιορίζοντας εαυτούς καθώς γίνεται αντιληπτό πως δεν είμαστε πλέον οι άνθρωποι που είμασταν όταν ο κύκλος ξεκινούσε. 

Η βασική πρόκληση που συναντάει ο/η αναζητητής καθώς εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού, είναι να τολμήσει την κάθοδο στον Άδη και να αναδυθεί στο Φως, εμπλουτισμένος και ενδυναμωμένος από την εξισορρόπηση των αντιθέτων που στέκονται στο δίπολο ζωής και θανάτου.

Αυτός ο τόνος της δύναμης, πολύ συχνά παρουσιάζεται φάλτσος μέσα από την κατάχρησή της με σκοπό την ανύψωση του εγω έναντι των άλλων, τους οποίους χειραγωγούν και κακοποιούν τα άτομα που σαγηνεύονται από αυτή, ενώ ζούν και δονούνται στις χαμηλές οκτάβες της συνείδησης. Όλοι ανεξαιρέτως οι αναζητητές στον τρισδιάστατο κόσμο των απατηλών μορφών θα συναντήσουν και θα νιώσουν την έλξη της δύναμης, από την χρήση ή την κατάχρηση της οποίας θα πάρουν μερικά από τα μεγαλύτερα μαθήματά τους. 

Στις εσωτερικές διδασκαλίες, ο άθλος του Ηρακλή απέναντι στη Λερναία Ύδρα, σηματοδοτεί την αναγκαιότητα ν`αντιμετωπιστεί η σκοτεινή Πλουτώνια δύναμη και ο ήρωας (αναζητητής) μετά από σκληρές μάχες χωρίς αποτέλεσμα ανακαλύπτει το τέχνασμα να παρασύρει το τέρας έξω από την σπηλιά του ώστε να το εκθέσει στο Φως του Ήλιου. Εκεί, με την χρήση του σπαθιού (κοφτερός νους) και της φωτιάς (έφεση για πνευματική εξέλιξη) θα στεφανωθεί νικητής για άλλη μια φορά, κατακτώντας ένα ακόμη από τα 12 μαθήματα της ατραπού.


Ποια είναι τα φίλτρα μέσα απ`όπου μπορούμε να εξετάζουμε τις εμπειρίες μας ή και να τις καθοδηγούμε, πριν αναγκαστούμε να τις εξαγνίσουμε;

- Εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας καθώς λέμε τα πράγματα με τ`όνομά τους, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν μεταθέτουμε τις ευθύνες στους άλλους, αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί σε κάθε συνθήκη και το διαχειριζόμαστε προς όφελος όλων.

-  Κάνουμε από την αρχή τις προθέσεις μας ξεκάθαρες στον εαυτό μας και τους άλλους, δεν κρατάμε κρυφά κίνητρα και ανομολόγητες επιθυμίες, τα εκθέτουμε όλα στο Φως της συνείδησης και δείχνουμε σε όλους ποιοι είμαστε, τι θέλουμε για να συν/εργαστούμε, τι ζητάμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. 

- Δεν εξαναγκάζουμε κανέναν με συναισθηματικούς εκβιασμούς να μας προσφέρει οτιδήποτε, σεβόμαστε το μονοπάτι των άλλων και βρίσκουμε αυτούς που βαδίζουν σε δρόμους συμβατούς με τον δικό μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερη συνοχή και συνεννόηση, χωρίς να χρειάζεται να επεξηγούμε διαρκώς το καθετί και να εφευρίσκουμε τον τροχό κάθε φορά.

- Παρατηρούμε προσεκτικά την πορεία των συνθηκών και τον τρόπο που αυτές εξελίσσονται, διορθώνουμε την πυξίδα μας κάθε φορά που θα χρειαστεί, συζητάμε τυχόν προβλήματα άμεσα και δεν περιμένουμε οι άλλοι να τα μαντέψουν και να τα επιλύσουν για εμάς, είμαστε συνειδητά παρόντες σε κάθε στιγμή και έτοιμοι να προσφέρουμε ό,τι χρειάζεται.

- Αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας και σε όλους το δικαίωμα να κάνουν λάθη και κατεβαίνουμε από το βάθρο του αυστηρού κριτή. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να διορθώσουμε και ν`αποκαταστήσουμε, αν και εφόσον το θελήσουμε.

- Μαθαίνουμε ν`ακούμε τους άλλους, να τους παρατηρούμε προσεκτικά, να διαβάζουμε την γλώσσα με την οποία ο καθένας εκφράζεται, αποκωδικοποιούμε τα μηνύματα που ο καθένας δίνει με πολλούς τρόπους στο περιβάλλον του, νοιαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα θέλαμε να νοιάζονται οι άλλοι για εμάς.

- Μαθαίνουμε την ανιδιοτέλεια σε κάθε προσφορά μας, δεν κρατάμε σημειώσεις, δεν χρεώνουμε καθετί που δίνουμε ούτε και προσπαθούμε να το εξαργυρώσουμε ορμώμενοι από μια όποια αίσθηση προσωπικής μειονεξίας ή από κάποιο συγκαλυμμένο κόμπλεξ ανωτερότητας / κατωτερότητας.

- Αποφεύγουμε τον ρόλο του "μάρτυρα" που θυσιάζεται για τους άλλους στο όνομα μιας οποιασδήποτε αρετής που έχουμε θέσει ως στόχο προς κατάκτηση. Διαγράφουμε οριστικά τον αρχαίο προγραμματισμό της υποταγής που ήθελε τους ανθρώπους που υπηρετούν να γίνονται χαλάκι εξώπορτας για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι ασυνείδητοι. Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας και διεκδικούμε ισότιμη μεταχείριση σε οποιαδήποτε συνθήκη.

- Σε κάθε περίπτωση που προκύπτουν δυσλειτουργικές καταστάσεις που δεν μας ταιριάζουν, αποχωρούμε και αποφεύγουμε τα παιχνίδια δύναμης και τους ανταγωνισμούς, ώστε να πείσουμε τους άλλους για την αξία μας και να αναγνωρίσουν την προσφορά μας με σκοπό να δοξαστεί το εγω μας.

- Απέναντι σε κάθε αναγκαιότητα συμβιβαστικών λύσεων, θεωρούμε αυτονόητη την αμοιβαία υποχώρηση που αποδεικνύει την καλή θέληση και αποσκοπεί στην τελική έκβαση όπου κανένας από τις εμπλεκόμενες πλευρές δεν χάνει αλλά όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

- Αναζητάμε εσωτερικά, ανακαλύπτουμε και διαλύουμε κάθε ενοχικό σύμπλεγμα, απ`όπου κι αν προέρχεται, όποια κι αν είναι η "αυθεντία" που μας το έχει εμφυσήσει. 

- Ξεκαθαρίζουμε τα ιδανικά που υπηρετούμε, τα τοποθετούμε στο υψηλότερο αντιληπτικό επίπεδο που είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε και ξεκινάμε την εφαρμογή τους. Δεν ξεχνάμε να κρίνουμε το καθετί από το αποτέλεσμα που φέρνει, έτσι ώστε να αξιολογούμε σωστά και να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πόσο λειτουργικό είναι.

- Φροντίζουμε να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι το μονοπάτι της γνώσης δεν έχει τέλος, κάτι που σημαίνει ότι οι βεβαιότητες του σήμερα εξυπηρετούν το τώρα και πολύ σύντομα ενδέχεται να ακυρωθούν ή να εμπλουτιστούν με νέα στοιχεία. Κρατάμε ένα ανοιχτό και απαλλαγμένο από δογματισμούς μυαλό, μια θαρραλέα, ειλικρινή και συμπονετική καρδιά και δεν αποκλείουμε τίποτα.


Το σπουδαιότερο σημείο της διαδρομής προς τον εξαγνισμό των εμπειριών μας, αν φυσικά έχουμε εφαρμόσει σε κάποιον αξιόλογο βαθμό τις προηγούμενες προτροπές, είναι ο αποσυμβολισμός τους.

Πολύ συχνά, όταν κοιτάζουμε πίσω στον χρόνο τον εαυτό μας, κάνουμε το μεγάλο λάθος να τον κρίνουμε με τα σημερινά μέτρα και σταθμά, κάτι πολύ άδικο.

Σε κάθε χρονική στιγμή, είμαστε το αποτέλεσμα όλης της προηγούμενης διαδρομής μας και όχι ένα μικρό αποσπασμένο τμήμα που στέκεται μόνο του και αντιμετωπίζει μια όποια κατάσταση. Επίσης, εκτός από τις συνειδητές μνήμες της παρούσης ενσάρκωσης, μεταφέρουμε ένα τεράστιο απόθεμα προηγούμενων ενσαρκώσεων που, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές που κάνουμε σήμερα αλλά και μας προσδιορίζει ως χαρακτήρες. 

Παλιές δυσάρεστες εμπειρίες, άλυτα θέματα, φοβίες, ανεκπλήρωτοι πόθοι αλλά και επιτυχημένες εκβάσεις αναζητήσεών μας, όλα μαζί λειτουργούν αθέατα και συνθέτουν τον άνθρωπο που σήμερα αναγνωρίζουμε ως εαυτό.

Όμως, προς το παρόν το υποσυνείδητό μας παραμένει μια απόμακρη κατάσταση συνείδησης, με την οποία ανακτάμε επαφή κυρίως κατά την διάρκεια του βραδυνού μας ύπνου και οι πληροφορίες που χρειαζόμαστε εμφανίζονται μέσω των ονείρων. Αυτός ο εσωτερικός κόσμος χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση και μεθοδική παρατήρηση και μελέτη, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο όπου θα κατανοούμε ξεκάθαρα τα μηνύματα καθοδήγησης που μας δίνει ο εαυτός μας.

Ο εξαγνισμός των εμπειριών μας στον συνειδητό κόσμο της εγρήγορσης θα έρθει όταν μάθουμε να εστιάζουμε στο σύμβολο της εμπειρίας, παραμερίζοντας τις λεπτομέρειές της που τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντα, μας παρασύρουν στον λαβύρινθο του μυαλού όπου και χανόμαστε από έναν καταιγισμό συνειρμών που μας απομακρύνουν ολοένα από τον αρχικό μας στόχο και μας βουλιάζουν στο δράμα και την αυτολύπηση καθώς αναβιώνουμε τις όποιες δυσάρεστες μνήμες και τον πόνο που σαν σκιά τις ακολουθεί.

Μέσα σε κάθε συνθήκη που έχουμε βιώσει, το καίριο ερώτημα που πρέπει ν`απευθύνουμε εσωτερικά είναι:

τι συμβολίζει η εμπλοκή μου σε αυτή την εμπειρία; / τι ήθελα να με διδάξω μέσα από αυτές τις συνθήκες που αντιμετώπισα; / γιατί τελικά υπέβαλλα τον εαυτό μου σε αυτή την δοκιμασία;


Αν λοιπόν νιώσεις την ανάγκη να κάνεις την βουτιά σου στην περίοδο που ξεκινάει σήμερα, τότε σου προτείνω να δοκιμάσεις μια μέθοδο που θα σε βοηθήσει να εστιάσεις στο ζητούμενο, πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά:

- Βρες χρόνο σε χώρο που δεν θα σ`ενοχλήσει κανείς για μισή ώρα περίπου.
- Συγκεντρώσου εσωτερικά και εστίασε στην εμπειρία που σε απασχολεί τώρα, συνδέσου με την εικόνα και το βίωμά της χωρίς να εμπλακείς νοητικά και συναισθηματικά, κράτησε την στάση του παρατηρητή (αν έχεις πολλά που καλείσαι να λύσεις ταυτόχρονα, επέλεξε αυτό που στέκεται ψηλότερα απ`όλα τα υπόλοιπα και άρχισε απ`αυτό).

- Ξεκίνα ήρεμα μια συζήτηση με τον εαυτό σου, χρησιμοποίησε την φωνή σου και μίλα όπως θα μιλούσες με ένα φιλικό σου πρόσωπο που θα στεκόταν δίπλα σου με κάθε καλή διάθεση να σε ακούσει και θα του έκανες μια μικρή σύντομη ανάλυση της όλης κατάστασης που αντιμετωπίζεις.

- Αφού ανοίξεις την εικόνα στο σύνολό της, το επόμενο στάδιο είναι να πείς πώς νιώθεις για όλα αυτά που βίωσες. Απέφυγε την μετάθεση ευθυνών οπουδήποτε. Όσο πιο χαλαρά μπορείς, ελευθέρωσε τα συναισθήματά σου και πες τα πράγματα με τ`όνομά τους, χωρίς να τα επικρίνεις κατ`οποιονδήποτε τρόπο. Αφηγείσου χωρίς να διαλέγεις τις λέξεις για ν`ακουστούν κάπως, άφησε τη ροή ελεύθερη χωρίς να επεμβαίνεις πουθενά.

- Πάρε μερικές ανάσες και συνέχισε λέγοντας εσύ τι θα ήθελες να συμβεί τελικά, εστίασε στην εικόνα που θα ήθελες να βιώσεις και χτίσε την με τις λέξεις.

- Αφού κάνεις ξεκάθαρες τις προθέσεις και τις επιθυμίες σου, εξέφρασε το τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει στο εξής για να επιλυθεί αυτή η δυσάρεστη μνήμη σου και να νιώσεις καλύτερα, αλλά και τι πιστεύεις ότι πρέπει να διορθωθεί ή και να βελτιωθεί ώστε ν`αποφύγεις επαναλήψεις ανάλογων εμπειριών στο μέλλον.

Μετά από 3 ημέρες, επανέλαβε την διαδικασία για την ίδια εμπειρία και παρατήρησε προσεκτικά τι έχει αλλάξει στον τρόπο που την βιώνεις. Πόσο άλλαξαν τα συναισθήματά σου; Μήπως θυμήθηκες και κάποιο άλλο στοιχείο που δεν είχες παραθέσει την προηγούμενη φορά; Τι αντίκτυπο έχει μέσα σου η επανάληψη, συγκριτικά με την προηγούμενη φορά; Τα λόγια σου αντηχούν με τον ίδιο τρόπο στ`αυτιά σου; Πώς δονείται το σώμα σου και πώς νιώθεις καθώς ακούς την φωνή σου ν`αφηγείται αυτή την ιστορία;

Επανέλαβε την διαδικασία ανά 3 ημέρες, μέχρι το τέλος της περιόδου των 28 ημερών. Τις τελευταίες 3 μέρες πριν την επόμενη Νέα Σελήνη, κλείσε τον κύκλο και κοίταξε προσεκτικά το σημείο που έχεις βρεθεί στον τρόπο που πλέον αντιμετωπίζεις τις εμπειρίες σου αλλά και τον εαυτό σου μέσα σ`αυτές.


Όπως σου είπα στην αρχή του κειμένου, το ζητούμενο της περιόδου είναι η Αναδόμηση.

Ο ήχος που θα εκπέμψεις εκφράζοντας τον εαυτό σου καθώς θα εμβαθύνεις στις εμπειρίες σου με σκοπό να τις επιλύσεις και να τις τοποθετήσεις στη σωστή τους διάσταση, θα επενεργήσει στα κύτταρά σου σαν επαναπρογραμματισμός. Η εσωτερική δόνηση της αλήθειας που θα εκφράσεις θα σε οδηγήσει με τρόπο ώστε να γεφυρώσεις κάθε χάσμα ανάμεσα στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου, ενοποιώντας όλα σου τα τμήματα σε μια συγκροτημένη αντίληψη του Εαυτού.

Ακολουθώντας την προτεινόμενη διαδικασία, το πιο πιθανό είναι να δείς τον εαυτό σου να τροποποιεί την εσωτερική του στάση απέναντι σε βιώματα που δεν ήταν και τόσο θετικά στο αποτέλεσμά τους. Αυτό, έχει σαν συνέπεια την αλλαγή της εσωτερικής σου αφήγησης, την απεμπλοκή σου από τυχόν οδυνηρές μνήμες και την απελευθέρωση ενεργειακού δυναμικού που θα σε ανανεώσει στο σύνολο των σωμάτων σου, φυσικό, συναισθηματικό και νοητικό. Μπορείς έτσι να δώσεις στον εαυτό σου μια σπουδαία ευκαιρία αφύπνισης νέων δυνάμεων που αυτή την εποχή είναι διαθέσιμες στην Ανθρωπότητα, μετά από μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο αποκλεισμού τους.

Αν επιλέξεις να τολμήσεις το πείραμα που προτείνεται
θα διαπιστώσεις με χαρά πως καμία εμπειρία
δεν είναι ικανή να σε κάνει κάτι που δεν είσαι.

Ζείς
Κινείσαι
και
Υπάρχεις
πέρα
από κάθε σώμα,
κάθε συναίσθημα
και κάθε σου σκέψη.

Τώρα που το Φως κατέρχεται δυναμικά,
σου δίνεται η ευκαιρία να βιώσεις τον αυθεντικό εαυτό σου
απαλλαγμένο από κάθε σκιά του παλιού κόσμου.
Το απόσταγμα των εμπειριών σου δεν χάνεται ποτέ,
όπου κι αν βρεθείς.
Θα το έχεις πάντοτε μαζί σου
και αυτή θα είναι η κληρονομιά
που θα χαρίσεις
στη Νέα Γη
που τώρα γεννιέται.



 [ artist: Matt the Nelson ]


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα