Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Όνειρο… Πραγματικότητα και Αλήθεια!

22855383_10213999413481134_1811969870_n.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
Πόση Αλήθεια υπάρχει στη ζωή μας; Πόση ουσία;
Η πραγματικότητα και οι καταστάσεις που βιώνουμε αποτελούν δεδομένα σε μια εξίσωση, που το αποτέλεσμα είναι ασαφές και ο μεγάλος άγνωστος όρος της είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Είμαστε ένας όρος μεταβλητός, που προσδιοριζόμαστε από δεδομένα έξω από εμάς και βιώνουμε αποτελέσματα τις πιο πολλές φορές απρόσμενα.
Κάτι όμως, δεν κολλάει σε όλο αυτό. Αδυνατούμε να βρούμε τη σύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα και τις καταστάσεις που βιώνουμε και με πιο τρόπο αυτά εξαρτώνται από εμάς. Τις περισσότερες φορές θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα τις ζωής μας. επιθυμούμε να ορίσουμε τις συνθήκες, αλλά όλο αυτό μας ξεπερνάει.
Φταίει η ανημποριά μας; Φταίει η έλλειψη γνώσης; Φταίει η έλλειψη σθένους; Φταίει η έλλειψη πίστης στον εαυτό μας;
Και πώς γίνεται μέσα σε όλο αυτό να ψάχνουμε την Αλήθεια; Και ποια Αλήθεια;
Αυτό σημαίνει, ότι συνειδητά ή ασυνείδητα πιστεύουμε ότι η Αλήθεια είναι κάπου αλλού, πέρα από την πραγματικότητα που ζούμε. «Ναι… έτσι είναι τα πράγματα, αλλά κάτι άλλο υπάρχει… κάτι άλλο συμβαίνει».
Και έτσι είναι…

Τα γεγονότα και οι καταστάσεις που βιώνουμε, είναι αποτελέσματα, τα οποία παράγονται μέσα από μια σειρά αιτιών μέσα μας και γύρω μας. Τα αποτελέσματα είναι απτά, ορατά. Οι αιτίες πίσω από αυτά όμως, δεν είναι.
Κλείσε λοιπόν, τα μάτια και αφέσου. Στοχάσου πέρα απ’ ότι είναι απτό. Πέρα από τις μορφές. Γιατί η μορφή δεν χωράει την Αλήθεια. Είναι μόνο ένας αντικατοπτρισμός. Μπορεί να την αποτυπώσει εν μέρει, μα μπορεί και να την κρύψει επιμελώς.
Και πώς θα φτάσω στην αλήθεια;… μπορεί να αναρωτηθείς.
Την Αλήθεια θα τη βρεις στα Όνειρα!
Γιατί η Αλήθεια είναι καθολική. Είναι πέρα απ’ ότι η πραγματικότητα μπορεί να φανερώσει. Δεν έχει περιορισμούς και όρια. Είναι σαν το Όνειρο, που κι αυτό δεν χωράει στην πραγματικότητα, γιατί κι αυτό δεν έχει όρια!
Το Όνειρο δεν χρησιμεύει για να δραπετεύεις από την πραγματικότητα. Το Όνειρο σε βοηθάει να μην δεσμεύεσαι στους περιορισμούς της και χάνεις την ουσία της Αλήθειας.
Το Όνειρο δεσμεύει την πραγματικότητα να είναι συνεπής προς την Αλήθεια σου! Είναι η γέφυρα μεταξύ της πραγματικότητας που βιώνεις και της αλήθειας του ποιός είσαι και πώς αληθινά θέλεις να ζεις.
Το Όνειρο αποκαλύπτει την αλήθεια της ύπαρξής σου. Και η ύπαρξή σου δεν υπόκειται στους περιορισμούς της πραγματικότητας και την φθορά που τη διέπει, αφού είναι αιώνια.
Μέσα στο Όνειρο θα αγγίξεις την πρώτη αίσθηση της αθανασίας, αφού αυτό πηγάζει από την αιωνιότητα της αλήθειας που κουβαλάς μέσα σου!
Καθώς δεν μπορεί το προσωρινό να ορίζει αυτό που είναι αιώνιο, όταν ταυτίζεσαι με την ουσία σου και την αιώνια αλήθεια της, αλλάζεις θέση ως προς τα πράγματα. Ξεφεύγεις από τους περιορισμούς και τις προδιαγραφές της πραγματικότητας.
Ορίζεις εσύ τη μοίρα σου και τη ζωή σου πέρα από τα γεγονότα και τις καταστάσεις που είναι δεδομένα, εφήμερα και περιορισμένα.
Ορίζεις τις συνθήκες της ζωής σου και φτιάχνεις τις δικές σου πραγματικότητες, συνειδητά, ώστε αυτές να αντανακλούν την αλήθεια σου.
Ονειρέψου λοιπόν…. Ονειρέψου!…
Τα όνειρα είναι αθάνατα…
Τα όνειρα είναι φορείς της αλήθειας…
Τα όνειρα είναι φορείς του νοήματος και του σκοπού της ζωής…
Τα όνειρα είναι το αντίδοτο στη στασιμότητα, στη μιζέρια και στην απελπισία που παράγεται από τη ματαιότητα της ύλης.
Δεν έχει τίποτα να κάνει το τί έχεις ή δεν έχεις. Τα Όνειρα αποκαλύπτουν το ποιος είσαι!
Το να ονειρεύεσαι σημαίνει ότι έχεις τη δύναμη να αναλάβεις την ευθύνη για την υλοποίησή τους.
Γιατί δεν ζεις εάν μονάχα ονειρεύεσαι, αλλά και δίχως όνειρα δεν ζεις!
Ζωή είναι να ζεις τα Όνειρα! Να τα οραματίζεσαι και να τα κάνεις να συμβαίνουν!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα