Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η τέχνη του πολέμου


%ce%b7-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%85
Η τέχνη του πολεμίζειν
«Η τέχνη του  πολέμου έχει μεγάλη σημασία για την πολιτεία».

Με την αποφθεγματική αυτή φράση του κινέζου στρατηγού, άρχισα  μετά το 1992, να μελετώ την τέχνη του πολέμου σε μια πρακτική εξάσκηση των πολεμικών τεχνών, παρατηρώντας τον εαυτό μου και τους άλλους  μέσα από τη  διαλεκτική αλληλεπίδραση της ανθρώπινης φύσης και της ιστορίας.

Δεν είμαι πολεμοχαρής άνθρωπος και δεν συμπαθώ τους   επιθετικούς  οξύθυμους   ανθρώπους, που πουλάνε το μαντήλι τους για φασαρία και καυγά.Θεωρώ, πως έχουν περίσσευμα ενέργειας και έλλειψη αυτοσεβασμού, που το μεταφράζουν και το εκτονώνουν, σαν σπουδαιότητα του μικρού «εγώ», προσπαθώντας πάντα να επιβεβαιωθούν μέσα από μια  αντιαισθητική επιθετική  κακή συμπεριφορά και κακοπροαίρετη αρνητική κριτική.

Δεν εμπιστεύομαι τους  «ειρηνόφιλους» παθητικούς  ανθρώπους. Είναι συνήθως, ανειλικρινείς, αρπακτικοί,  ύπουλοι και ιδιοτελείς. Έχουν έλλειψη ενέργειας και αυτοεκτίμησης και, το γνωρίζουν. Προσπαθούν με κολακείες και γλοιωδίες ,να το κουκουλώσουν, να σε κλέψουν,να σε εξαπατήσουν  και να σε διαβρώσουν.


Μου αρέσουν, οι ειρηνικοί  άνθρωποι, αυτοκυρίαρχοι  και γνώστες του εαυτού, που ξέρουν να πολεμούν για τον σωστό λόγο, την κατάλληλη στιγμή και την ορθή αιτία. Και αυτό, είναι μια διδασκαλία  που μαθαίνεται μέσα από την σιωπηλή και ηχηρή γνώση  της Ιλιάδος και της Οδύσσειας,  σε μια αυτογνωστική πορεία.

Ο Πολεμιστής δεν είναι  ένας άνθρωπος  φιλοπόλεμος και πολεμοχαρής, απλώς ξέρει να πολεμά καλά και να κερδίζει πολέμους   με τη σωστή χρήση και  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της ενέργειας, εκεί που έχουν αποτύχει όλες, οι  άσκοπες ενεργειακές   ελλείψεις και υπερβολές.

Αυτό λέγεται στη  Τέχνη του Πολέμου και της Ειρήνης:  ΑΨΟΓΟΣΥΝΗ.

Και είναι βασική Αρχή του Πολεμιστή, Πολίτη Οπλίτη μιας Ιδανικής και  Δίκαιης Πολιτείας στη  φαντασιακή θέσπιση της και σε βάση ουμανιστική.
Μια τέχνη αυτογνωσίας!
Εάν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, ούτε τον εχθρό,
θα νικηθείς σε κάθε μάχη.
Εάν γνωρίζεις τον εαυτό σου αλλά, όχι τον εχθρό,
για κάθε νίκη που θα κερδίζεις,
θα έχεις και μια ήττα.
Εάν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου,
δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Θα είσαι πάντα ο νικητής!

Πως μαθαίνει κανείς
για τον Εαυτό του και τον Εχθρό;
Αυτογνωσία και… Γνώση!

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
από το έργο: Ροκ Οδύσσεια 2008

«Η τέχνη του πολέμου»
SUN ZU
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΑΝΙΑΣ
1992
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα