Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Θα βυθιστεί το Νοέμβριο η Γη για 15 μέρες στο σκοτάδι;

Η φήμη που κυκλοφορεί, ότι το Νοέμβριο η Γη θα βυθιστεί στο σκοτάδι για 15 μέρες, δεν επιβεβαιώνεται από τη NASA.

Η Σαγκάη υπό το φως των αστεριών. Photo: Thierry Cohen/Danziger Gallery. Πηγή: Supplied 
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ διαψεύδουν κατηγορηματικά τη φήμη ότι η NASA προβλέπει 15 μέρες πλήρους σκοταδιού τον Νοέμβριο, λέγοντας ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια φάρσα του Διαδικτύου, την οποία σκάρωσε ένα αναξιόπιστο site και αναμεταδόθηκε από τα social media.
Επειδή, όμως, η φήμη άρχισε να εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά, για να αποφευχθεί μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του 2012 και το ημερολόγιο των Μάγια, το διαδίκτυο γέμισε με άρθρα επιστημόνων που διαψεύδουν την ανυπόστατη αυτή φήμη. Χαρακτηριστικό είναι το οργισμένο άρθρο που δημοσίευσε στο Forbes ο Μάρσαλ Σέφερντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και διευθυντής του Προγράμματος Ατμοσφαιρικών Επιστημών στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
Ωστόσο, πίσω από τέτοια άρθρα διακρίνεται μάλλον η απελπισία του ανθρώπου που πηγάζει από την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κοσμικά φαινόμενα, αν μπορούσαν να συμβούν – και ευχόμαστε να μην συμβούν ποτέ.
Η ψεύτικη είδηση, που προκάλεσε τόση αναστάτωση, παρουσιάστηκε ως εξής:
«Υπάρχουν πολλές αναφορές για τις αλλαγές που θα υποστεί ο πλανήτης μας κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια, αλλά πολλοί από τους υπεύθυνους δεν κάνουν τίποτε απολύτως, πέρα από το να αμφισβητούν όλα όσα διαβάζουμε στο Διαδίκτυο.
»Αυτή την εποχή η NASA επιβεβαιώνει όλα όσα διαδίδονται, δηλαδή ότι ο πλανήτης μας θα αντιμετωπίσει ένα περίεργο συμβάν στις 15 Νοεμβρίου 2017, στις 3:00 π.μ. και το οποίο είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, στις 4:45 μ.μ.
»Η Γη θα καλυφθεί από σκοτάδι, το οποίο θα οφείλεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Δία, της Αφροδίτης και του Ήλιου. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά κάθε 1.000.000 χρόνια, και αυτή η περίοδος είναι μια τέτοια στιγμή.
»Ο Δίας και η Αφροδίτη θα έρθουν σε σύνοδο, που θα διαφέρει μόνο κατά 1 βαθμό της μοίρας. Η Αφροδίτη θα μετακινηθεί στα νοτιοδυτικά του Δία με αποτέλεσμα να γίνει 10 φορές πιο φωτεινή από τον Δία. Το έντονο φως της Αφροδίτης θα θερμάνει τα αέρια στον Δία προκαλώντας μια αντίδραση, η οποία θα απελευθερώσει μια υπερβολικά μεγάλη ποσότητα υδρογόνου στο χώρο. Αυτή η ποσότητα υδρογόνου θα έρθει σε επαφή με τον Ήλιο στις 2:50 π.μ. στις 15 Νοεμβρίου.
»Μόλις το υδρογόνο φτάσει στον Ήλιο, θα προκληθεί μια τεράστια έκρηξη στην επιφάνεια του Ήλιου, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σε περισσότερους από 9.000 βαθμούς. Η όλη διαδικασία θα παράγει τόσο μεγάλη θερμότητα που ο Ήλιος θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει γαλάζιος. Όταν συμβεί αυτό, ο Ήλιος θα χρειαστεί τουλάχιστον 14 μέρες για να αποκτήσει ξανά το κανονικό χρώμα και τη θερμοκρασία του».
Εάν συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο, στη Γη θα επικρατούσε πολικός χειμώνας και οι θερμοκρασίες θα ήταν όμοιες με αυτές της Αλάσκας, όπως εξηγεί το βίντεο που ακολουθεί.
ν
ν
Η αλήθεια είναι ότι στις 13 Νοεμβρίου 2017, στις 10:16 το πρωί, έχουμε όντως σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, αλλά η απόσταση των 670.130.000 χλμ. που χωρίζει τα δύο ουράνια σώματα δεν επιτρέπει να συμβεί τίποτε από όσα δραματικά αναφέρθηκαν πιο πάνω.
Το μόνο αξιοσημείωτο ουράνιο συμβάν το Νοέμβριο είναι οι Ταυρίδες, η βροχή διαττόντων που οφείλεται στον κομήτη Encke. Στις 14 Νοεμβρίου, τα μετέωρα θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό, με ρυθμό περίπου 10 μετέωρα ανά ώρα.
Το επίμαχο άρθρο έχει επίσης και ένα άλλο λάθος. Μιλά για «9.000 βαθμούς» και εννοεί προφανώς βαθμούς Φαρενάιτ. Η θερμοκρασίες στον Ήλιο κυμαίνονται μεταξύ 6.700 και 11.000 βαθμούς Φαρενάιτ. Για να αποκτήσει ο Ήλιος μπλε χρώμα θα πρέπει η θερμοκρασία να φτάσει στους 35.000 βαθμούς Φαρενάιτ.
Αλλά ακόμη κι αν εννοεί 9.000 βαθμούς Κελσίου, πάλι πέφτει έξω, καθώς για να αποκτήσει ο Ήλιος μπλε χρώμα θα πρέπει η θερμοκρασία να ανέβει στους 19.000 βαθμούς Κελσίου. Το ίδιο συμβαίνει και με την κλίμακα Κέλβιν. Εκτός και αν, από απροσεξία, ο συντάκτης του άρθρου παρέλειψε να βάλει το 1 μπροστά από το 9.
Το βίντεο που ακολουθεί δεν κάνει προβλέψεις, αλλά παρουσιάζει ορισμένα επιστημονικά δεδομένα, όπως η λεγόμενη «σκοτεινή ύλη» που υπάρχει στο σύμπαν, καθώς και η τεράστια μαύρη τρύπα που εμφανίστηκε στην επιφάνεια του Ήλιου και οι επιδράσεις της στις τηλεπικοινωνίες και τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα