Αν και συνήθως συνιστάται να αποθηκεύουμε τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου καθώς διατηρούν καλύτερα τη γεύση και την υφή τους, δεν είναι και τόσο απλό.
Ακολουθούν οι βέλτιστες πρακτικές ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης της ντομάτας:
Για τις άγουρες:
Κρατήστε τις άγουρες πράσινες ντομάτες με την πλευρά του κοτσανιού προς τα κάτω, τοποθετήστε τις σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα κουτί από χαρτόνι σε ένα μόνο στρώμα. Τοποθετήστε το σε δροσερό χώρο μέχρι να γίνουν κόκκινες.
Για τις ώριμες ντομάτες:
Οι τέλεια ώριμες ντομάτες θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο μακριά από το ηλιακό φως. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε ένα μόνο στρώμα, να μην αγγίζει η μία την άλλη και με το κοτσάνι προς τα πάνω. Καταναλώστε μέσα σε μερικές ημέρες.
Για τις παραγινωμένες ντομάτες:
Οι υπερβολικά ώριμες ντομάτες που είναι μαλακές και με πολύ κόκκινη σάρκα διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο. Ο κρύος αέρας θα κρατήσει τις ντομάτες από το να ωρίμασουν περισσότερο και θα διατηρηθούν για άλλες τρεις ημέρες.
Πριν καταναλώσετε τις ντομάτες, βγάλτε τις από το ψυγείο και αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα επιτρέψει στα φρούτα (ναι είναι φρούτα οι ντομάτες και όχι λαχανικά!) να αναπτύξουν κάποια απο τη γεύση που έχουν χάσει λόγω της ψύξης.
Όσον αφορά τις σάλτσες ή τις σούπες που περιέχουν ντομάτα καλό είναι να τις βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.