Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ


Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Η αντανάκλαση του φεγγαριού σ’ ένα δοχείο με νερό που κινείται φαίνεται να έχει κύματα, αλλά το φεγγάρι δεν είναι διαστρεβλωμένο. Είναι το ταραγμένο νερό που παράγει την ψευδαίσθηση. Αφήστε το νερό στο δοχείο να ηρεμήσει, και θα βρείτε μια τέλεια, αναλλοίωτη εικόνα του φεγγαριού.
Αντίστοιχα, όσο κι αν η παντοδύναμη, τέλεια εικόνα του Θεού διαστρεβλώνεται από τις διακυμάνσεις των παγιωμένων, λανθασμένων πεποιθήσεών μας, αν μπορούμε να μάθουμε να ηρεμούμε τα νοητικά κύματα των σκέψεων με το μαγικό ραβδί της αυτοσυγκέντρωσης, τότε θα βλέπουμε στον νοητικό μας καθρέφτη την τέλεια, πάντα νικηφόρα, ικανότητα της ψυχής.

Η νοητική μας νευρικότητα και η έλλειψη πεποίθησης είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για τις διαστρεβλώσεις της τέλειας εικόνας μέσα μας. Οι ουράνιες ικανότητές μας υπάρχουν μέσα μας χωρίς να έχουν υποστεί ζημιά. Είναι τα κύματα των λανθασμένων πεποιθήσεών μας που αναπτύχθηκαν από το περιβάλλον και οι υποσυνείδητες κακές συνήθειες που κάνουν την παντοδύναμη εικόνα της ψυχής μέσα μας να φαίνεται διαστρεβλωμένη. 
– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα