Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Άντρες σε φυλή της Αιθιοπίας ανταγωνίζονται για το ποιος θα γίνει πιο χοντρός σε μισό χρόνο



Η φυλή Μπόντι της Αιθιοπίας, έχει μια ιδιαίτερη παράδοση. Οι άνδρες ανταγωνίζονται για το ποιος θα γίνει παχύτερος κατά τη διάρκεια του νέου έτους και του τελετουργικού Κα’έλ.

Θέλουν να διατηρήσουν τις παραδώσεις τους αλλά απειλούνται από τα σχέδια επανεγκατάστασης της κυβέρνησης. Ο διαγωνισμός γίνεται μεταξύ των ανδρών της φυλής σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Αιθιοπίας. Μέσα σε 6 μήνες, θα πρέπει να κερδίσουν όσο περισσότερο βάρος μπορούν.
Γι’ αυτό το διάστημα, δεν θα πίνουν τίποτα άλλο εκτός από φρέσκο γάλα και αίμα αγελάδας ώστε να αποκτήσουν επιπλέον κιλά. Αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να κάνουν σεξ αλλά ούτε και να βγουν από την καλύβα τους.

Για 6 μήνες, ένας άγαμος άνδρας από κάθε οικογένεια, θα πρέπει να περιοριστεί στην καλύβα του, πίνοντας μόνο φρέσκο γάλα και αίμα αγελάδας. Στο τέλος θα αναμετρηθούν οι άνδρες μεταξύ τους για το ποιος θα έχει το περισσότερο βάρος.


Για μισό χρόνο, οι άνδρες της φυλής Μπόντι, θα πίνουν μόνο φρέσκο γάλα και αίμα αγελάδας για να πάρουν βάρος.




Ο νικητής του διαγωνισμού, κάθε χρόνο παίρνει τα εύσημα των φυλών και του δείχνουν μεγάλο σεβασμό.



Το να γίνουν άνδρες γεμάτοι λίπος, είναι το όνειρο των νεαρών μελών της φυλής. Κάθε φορά, ο νικητής απολαμβάνει τον σεβασμό των ανθρώπων.



Οι γυναίκες και τα κορίτσια παραδίδουν το γάλα και το αίμα κάθε πρωί, σε δοχεία ή μπαμπού. Αν και δεν υπάρχει έπαθλο για τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή, υπάρχει πολλή υπερηφάνεια. Επίσης, η μεγάλη περιφέρεια θεωρείται ελκυστική από τις γυναίκες της φυλής.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος του τελετουργικού Κα’έλ που πραγματοποιείται για τον εορτασμό του νέου έτους. Κάθε οικογένεια, πρέπει να παρουσιάσει έναν άγαμο άνδρα για να πάρει μέρος στην πρόκληση. Αφού επιλεγεί, αποσύρεται στην καλύβα του και δεν πρέπει να κινηθεί ή να κάνει σεξ.

Ο φωτογράφος Έρικ Λαφόργκ που έβγαλε τις φωτογραφίες, δηλώνει: «Οι αγελάδες είναι ιερές για τη φυλή, οπότε δεν χάνουν τη ζωή τους. Το αίμα λαμβάνεται κάνοντας μια τρύπα σε μία φλέβα με μια λόγχη ή ένα τσεκούρι και μετά από αυτό, θα την κλείσουν με πηλό».

Για 6 μήνες, οι διαγωνιζόμενοι προσπαθούν να πάρουν βάρος και να κερδίσουν τον παραδοσιακό διαγωνισμό.


Δεν είναι ασυνήθιστο το να χάνουν την ισορροπία τους λόγω του αυξημένου τους βάρους.



Την ημέρα της τελετής, οι άνδρες καλύπτουν το σώμα τους με πηλό και στάχτη πριν βγουν από τις καλύβες τους.



Ο φωτογράφος περιγράφει: «Οι άνδρες πίνουν αίμα και γάλα όλη την ημέρα. Το πρώτο κύπελλο αίματος θα πρέπει να έχει τελειώσει ως την ανατολή του ήλιου. Το μέρος γεμίζει μύγες. Πρέπει να το πιουν γρήγορα πριν πήξει αλλά ορισμένοι δεν τα καταφέρνουν και κάνουν εμετό».

Δυστυχώς για τη φυλή Μπόντι, το τελετουργικό τους κινδυνεύει μιας και η παραδοσιακή μορφή της ζωής τους απειλείται. Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας σχεδιάζει να εγκαταστήσει 300.000 ανθρώπους από όλη την χώρα, στα εδάφη τους.

Προς το παρόν, συνεχίζουν όπως πάντα να γιορτάζουν παραδοσιακά το τελετουργικού Κα’έλ, κάθε Ιούνιο.

Κάθε οικογένεια, πρέπει να παρουσιάσει έναν άγαμο άνδρα για να πάρει μέρος στην πρόκληση. Αφού επιλεγεί, αποσύρεται στην καλύβα του και δεν πρέπει να κινηθεί ή να κάνει σεξ.


Το γάλα και το αίμα, παραδίδονται κάθε μέρα στους άνδρες, από τις γυναίκες της φυλής.



Στον πολιτισμό της φυλής, ο άνδρας με το περισσότερο βάρος δέχεται συγχαρητήρια και τον σεβασμό των άλλων ανθρώπων.



Είναι μια αρκετά παράξενη παράδοση που διατηρούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.


Δείτε περισσότερα σχετικά με αυτή την παράξενη παράδοση της φυλής, στο παρακάτω βίντεο.

[dailymail]

tilestwra

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα