Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΝΕΙΡΑ



Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.
Στο όνειρο μπορεί να δείτε τον εαυτό σας να τρέχει σ’ ένα δρόμο, κυνηγημένος από έναν εχθρό. Ξαφνικά εκείνος σας πυροβολεί κι εσείς σκέφτεστε: «Τι τρομερό! Πεθαίνω! Λυπάμαι που αφήνω τον κόσμο αυτό». Στη συνέχεια βλέπετε τον εαυτό σας νεκρό. Όμως ξαφνικά ξυπνάτε και βλέπετε πως αυτό δεν ήταν παρά ένα όνειρο. Είστε ζωντανοί! Αυτό είναι παρόμοιο μ’ αυτό που συμβαίνει στον θάνατο.
Αν γνωρίζετε ότι ονειρεύεστε, δεν υποφέρετε από τις δυσάρεστες εμπειρίες κατά τη διάρκεια του ονείρου. Αλλά αν ταυτιστείτε με το όνειρο και μέσα σ’ αυτό κάποιος σας χτυπήσει στο κεφάλι και σας σκοτώσει, αυτός ο ονειρικός θάνατος φαίνεται μια αληθινή και τρομερή εμπειρία μέχρι να ξυπνήσετε και να καταλάβετε πως αυτό δεν ήταν πραγματικό. Το ίδιο συμβαίνει και μετά τον θάνατο. Μόλις βρεθείτε έξω απ’ αυτό το σώμα, συνειδητοποιείτε πως δεν είστε νεκροί. Έχετε ελευθερωθεί από έναν εφιάλτη. Έτσι ο θάνατος δεν είναι το τέλος. Είναι μια απελευθέρωση της συνειδητότητας από τη φυλάκισή της στο υλικό σώμα-όνειρο. Αυτή η απελευθέρωση φέρνει μια αίσθηση μεγάλης ελευθερίας. Ποτέ δεν θα πρέπει να αποζητάμε τον θάνατο. Είναι προτιμότερο να προετοιμάζουμε τη συνειδητότητά μας με τον διαλογισμό και την κοινωνία με τον Θεό. Έτσι ώστε, όταν ο θάνατος έρθει, στην ώρα του, να είμαστε ικανοί να τον αντικρίσουμε σαν όνειρο και τίποτα περισσότερο. Μπορώ να δω την ονειρική φύση της ζωής και του θανάτου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσω. Γι’ αυτό δίνω λίγη σημασία στο σώμα αυτό.
Ζήστε στη συνειδητότητα του Πνεύματος, μ’ αυτήν την ενότητα με τον Θεό κατά την οποία γνωρίζετε ότι η ζωή είναι ένα όνειρο. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε όταν καταβάλετε την προσπάθεια. Όταν ο πόνος έρθει, είναι πιο δύσκολο να αποσπάσετε τη συνειδητότητά σας από την ταύτιση με το σώμα. Γι’ αυτό να είστε συνετοί και να κάνετε την προσπάθεια τώρα, που έχετε δύναμη και υγεία.

Οι υλικές επιθυμίες απομακρύνουν την επιθυμία για το Άπειρο. Σχεδόν κάθε μέρα κάποιος μου λέει πως χρειάζομαι αυτό ή εκείνο. Φαίνεται γελοίο, δεδομένου ότι γνωρίζω πως χιλιάδες δεν έχουν αυτό που μου λένε ότι «χρειάζομαι». Αν αυτοί δεν το χρειάζονται, γιατί να το χρειάζομαι εγώ? Η μόνη πραγματική σας ανάγκη είναι ο Θεός. Δεν υπάρχει καμιά άλλη αναγκαιότητα. Μην είστε προσκολλημένοι σε αποκτήματα, σε μουσική, σε βιβλία, σε φαγητό ή σε οποιεσδήποτε άλλες απολαύσεις των αισθήσεων. Στον Θεό έχετε αιώνια ζωή. Αποκτήστε επίγνωση της μεγάλης αυτής αλήθειας. Ειδάλλως, θα πάρουν τα ηνία οι απασχολήσεις σας της ζωής και θα πεθάνετε μένοντας ακόμα προσκολλημένοι σ’ αυτές. Αν είστε ένα μ’ Αυτόν, δεν είστε αναγκασμένοι να επιστρέψετε σ’ αυτή τη γη-όνειρο. Είστε ελεύθεροι να έρθετε και να φύγετε κατά βούληση, για να υπηρετήσετε τον Θεό μέσα από τα παιδιά Του στη γη.
Αν ζείτε μέσα στη χαρά του Θεού, δεν θα γνωρίσετε τι είναι ο θάνατος. Δεν φτάνετε σ’ αυτό το στάδιο όταν προσεύχεστε μηχανικά. Να απορροφάστε ολοκληρωτικά από την προσευχή σας, με πίστη ότι ο Θεός ακούει. Αν προσεύχεστε διακαώς και με τέτοια λατρεία στον Θεό, Αυτός θα έρχεται σ’ εσάς οποτεδήποτε.
Το δόγμα της μετενσάρκωσης προσφέρει την πιο αληθοφανή εξήγηση για τις φαινομενικές αδικίες και ανισότητες ανάμεσα στους ανθρώπους – όλοι από τους οποίους είναι τα αγαπημένα παιδιά του Θεού. Η ψυχή, καθ’ όλα τέλεια και πάντα τέλεια, είναι αναγκασμένη από τον νόμο της εξέλιξης να ενσαρκώνεται επανειλημμένα σε προοδευτικά ανώτερες ζωές –καθυστερούμενη από λανθασμένες πράξεις και επιθυμίες και επιταχυνόμενη από πνευματικές προσπάθειες– μέχρι να επιτευχθεί η συνειδητοποίηση του Εαυτού και η ένωση με τον Θεό. Έχοντας τότε υπερβεί την αυταπάτη του Κυρίου, η ψυχή απελευθερώνεται για πάντα. «Με τις σκέψεις τους βυθισμένες σ’ Αυτό (το Πνεύμα), τις ψυχές τους ένα με το Πνεύμα, τη μόνη υποταγή τους και πίστη δοσμένη στο Πνεύμα, με τις υπάρξεις τους εξαγνισμένες από τη δηλητηριώδη αυταπάτη με το αντίδοτο της σοφίας – τέτοιοι άνθρωποι φτάνουν στην κατάσταση της μη επιστροφής» (Μπάγκαβαντ Γκίτα V:17). Στην Αγία Γραφή παρόμοια είναι γραμμένο: «Όποιον νικά, θα τον κάνω στύλο στον ναό του Θεού μου και δεν θα εξέλθει πλέον έξω» (Αποκάλυψη Ιωάννου Γ:12).
Μια ψυχή που επιστρέφει στη γη αφού έχει επιτύχει την απελευθέρωση, ενσαρκώνεται με τη δική της ελεύθερη βούληση ως Δάσκαλος, για να βοηθήσει άλλους να ελευθερωθούν. Τέτοιες εθελοντικές επιστροφές αποκαλούνται βιουτάνα, επάνοδος στη γήινη ζωή όταν η αυταπάτη έχει σταματήσει να τυφλώνει. Τέτοιες ενσαρκώσεις είναι σπάνιες σε κάθε εποχή. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα