Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

6 λόγοι για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι αποτυγχάνουν να είναι ευτυχείς.

 

Παρατηρήσατε ότι μερικά από τα πιο έξυπνα και βαθιά σκεπτόμενα άτομα εκεί έξω αποτυγχάνουν να είναι ευτυχισμένα;

Μπορεί να έχουν έναν αγαπημένο σύντροφο στην ζωή, να έχουν οικογένεια και να έχουν επιτυχία στη δουλειά τους. Ωστόσο, υπάρχει κάτι, που περιστασιακά τους κάνει να νιώθουν μόνοι τους, λυπημένοι και αποθαρρυμένοι. Όπως είπε ο Ernest Hemingway, "η ευτυχία στους ευφυείς ανθρώπους είναι το πιο σπάνιο πράγμα που γνωρίζω". Εδώ είναι έξι πιθανοί λόγοι για τους οποίους η ευτυχία στους εξαιρετικά ευφυείς ανθρώπους είναι ένα τόσο σπάνιο φαινόμενο:
1. Οι ευφυείς άνθρωποι υπερ-αναλύουν τα πάντα
Πολλοί άνθρωποι με υψηλό IQ τείνουν να είναι υπερβολικοί αναλύοντας συνεχώς τα πάντα που συμβαίνουν στη ζωή τους και πέραν αυτών. Αυτό μπορεί να είναι εξαντλητικό, ειδικά όταν οι διαδικασίες σκέψης, σας οδηγούν σε ανεπιθύμητα, απογοητευτικά συμπεράσματα. Έχετε ακούσει το ρητό, «Η άγνοια είναι ευτυχία»; Σίγουρα είναι - όσο λιγότερο καταλαβαίνετε, τόσο πιο ξέγνοιαστος και, ως εκ τούτου, χαρούμενος είστε. Το να είσαι σε θέση να διαβάσεις τον αληθινό εαυτό του ανθρώπου και τα κρυμμένα κίνητρα είναι αρκετό για να σε κάνει να αισθάνεσαι απογοητευμένος με ολόκληρο τον κόσμο μερικές φορές. Και δεν αναφέρουμε τα συναισθήματα που έρχονται μαζί με τον προβληματισμό για φιλοσοφικά θέματα, τα παγκόσμια ζητήματα και τα διαχρονικά διλήμματα της ζωής που δεν έχουν λύσεις.
2. Οι ευφυείς άνθρωποι έχουν υψηλά πρότυπα
Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν τι θέλουν και δεν ικανοποιούνται με κάτι λιγότερο από αυτό, ανεξάρτητα για το ποια ηλικία μιλάμε. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο για αυτούς να είναι ικανοποιημένοι με τα επιτεύγματά τους, τις σχέσεις τους και κυριολεκτικά τα πάντα που έχουν θέση στη ζωή τους. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι με λαμπρό θεωρητικό μυαλό τυχαίνει να έχουν κακή πρακτική νοημοσύνη και κάπως ιδεαλιστικές απόψεις του κόσμου. Έτσι όταν οι προσδοκίες τους αντιμετωπίζουν την ωμή πραγματικότητα της ζωής και των άλλων ανθρώπων, οδηγούνται αναπόφευκτα σε απογοήτευση. 3. Οι ευφυείς άνθρωποι είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι αποτυγχάνουν να είναι ευτυχισμένοι είναι ότι τείνουν να είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους. Και εδώ, δεν μιλάω μόνο για τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες κάποιου. Ευφυή, βαθιά σκεπτόμενα άτομα συχνά αναλύουν τον εαυτό τους και τη δική τους συμπεριφορά με έναν τόσο αυστηρό τρόπο, σαν να αναζητούν σκόπιμα πράγματα για τα οποία να κατηγορήσουν τον εαυτό τους. Μερικές φορές, εκεί στο κρεβάτι σας προσπαθώντας να κοιμηθείτε ξαφνικά θυμάστε μια κατάσταση (η οποία πιθανώς συνέβη χρόνια ή τουλάχιστον πριν από μήνες) που δεν ενεργήσατε όπως θα έπρεπε. Αυτό αρκεί για να χάσετε τον ύπνο σας και να χαλάσετε τη διάθεσή σας. Οι έξυπνοι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους αναδρομές στα προηγούμενα λάθη τους. Όλα αυτά καλλιεργούν ενοχή, δυσαρέσκεια και άλλα αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να δηλητηριάσουν την ευτυχία ενός ατόμου. 4. Η πραγματικότητα δεν αρκεί
Τα άτομα με υψηλά ποσοστά ερωτημάτων δεν παύουν να αναζητούν κάτι μεγαλύτερο - ένα πρότυπο, ένα νόημα, ένα σκοπό. Τα πιο βαθιά και τα πιο όμορφα από αυτά δεν σταματούν εκεί - το ανήσυχο μυαλό και η φαντασία τους δεν τους αφήνουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν "τα καλά πράγματα στη ζωή." Υποθέτω ότι η πραγματικότητα με τις κοινοτοπίες της είναι πολύ βαρετή γι 'αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι επιθυμούν κάτι φανταστικό, ιδεαλιστικό, αιώνιο ... και, φυσικά, ποτέ δεν το βρίσκουν στον πραγματικό κόσμο.
Έχετε αισθανθεί ότι δεν ανήκετε εδώ και θα έπρεπε να ζούσατε σε διαφορετική εποχή ή ίσως σε άλλο πλανήτη; Οι βαθιά σκεπτόμενοι, πολύ ευφυείς άνθρωποι αισθάνονται συνεχώς έτσι. Πώς μπορείτε να είστε χαρούμενοι όταν αισθάνεστε σαν ξένος στον κόσμο στον οποίο ζείτε; 5. Έλλειψη βαθιάς επικοινωνίας και κατανόησης
Το να γίνεσαι πραγματικά κατανοητός από κάποιον είναι μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Πόσο παρήγορο είναι να καθίσετε με ένα παρόμοιο άτομο κάπου ήσυχα και να έχετε μια λογική συζήτηση, συνειδητοποιώντας ότι αυτό το άτομο κατανοεί τις ιδέες σας και μοιράζεται τις απόψεις σας για τον κόσμο ... Δυστυχώς, οι ευφυείς άνθρωποι σπάνια έχουν αυτή τη χαρά. Πολλοί από αυτούς αισθάνονται μόνοι τους και παρεξηγημένοι, σαν να μην μπορεί κανείς να δει και να εκτιμήσει το βάθος του μυαλού τους. Είναι πλέον επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι για να είναι ευτυχισμένα, τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη χρειάζονται λιγότερη κοινωνικοποίηση από εκείνα με μέσο επίπεδο νοημοσύνης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν επιθυμούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και μια καλή συζήτηση. Απλώς προτιμούν να μιλούν για συναρπαστικά και ουσιαστικά πράγματα αντί να συζητούν για τα τρόφιμα, τον καιρό και τα σχέδιά τους για το Σαββατοκύριακο. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί κάποιος που άλλος για μπορεί να έχει μια βαθιά συζήτηση. Να ευχαριστήσουμε την σημερινή καταναλωτική και υλιστική κοινωνία γι 'αυτό.
6. Πολλοί άνθρωποι με υψηλό IQ υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα
Έχουν υπάρξει πολλές μελέτες που συνδέουν τις ψυχιατρικές διαταραχές, όπως το κοινωνικό άγχος και την διπολική διαταραχή, με υψηλά IQ. Θα μπορούσαν αυτές οι συνθήκες να είναι ένα είδος παρενέργειας μιας δημιουργικής ιδιοφυΐας και ενός λαμπρού μυαλού; Ποιος ξέρει, η επιστήμη δεν έχει ξεπεράσει τα μυστήρια του ανθρώπινου νου.
Ταυτόχρονα, οι ευφυείς άνθρωποι που δεν υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές εξακολουθούν να είναι επιρρεπείς στη λεγόμενη υπαρξιακή κατάθλιψη, η οποία συχνά είναι αποτέλεσμα υπερβολικής σκέψης. Εάν σκέφτεστε όλη την ώρα και αναλύετε τα πάντα σε βάθος, σε κάποιο σημείο αυτά αρχίζουν να αντανακλώνται στη ζωή, στο θάνατο και στο νόημα της ύπαρξης. Μερικές φορές, αρκούν για να σε κάνουν να θέλεις να επανεκτιμήσεις τη δική σου ζωή και, ως εκ τούτου, να λυπηθείς χωρίς προφανή λόγο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα