Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Τα 15 μυστικά των μεγιστάνων του πλούτου

Αν οι πλούσιοι έχουν κάτι κοινό, είναι ότι σκέφτονται διαφορετικά από τους άλλους ανθρώπους. Εδώ παρουσιάζουμε 15 από τα μυστικά τους. Ίσως κάποιο από αυτά να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη ζωή σας.

Αν θέλετε να γίνετε πλούσιος, τότε πρέπει να μάθετε να σκέπτεστε σαν πλούσιος. Image: Supplied 
ΟΠΩΣ αναφέρει ο συγγραφέας Στιβ Σίμπολντ, στο βιβλίο του “Πώς σκέφτονται οι πλούσιοι άνθρωποι” (How Rich People Think), οι διαφορές ανάμεσα στο σκεπτικό των πλουσίων και σε αυτό των συνηθισμένων ανθρώπων είναι πολλές και μεγάλες. Εδώ παρουσιάζουμε τις πιο χαρακτηριστικές από αυτές.

Οι πλούσιοι άνθρωποι:

1. Θεωρούν ότι ο εγωισμός είναι αρετήΟ μέσος άνθρωπος αισθάνεται ότι πρέπει να σώσει τον κόσμο. Βάζοντας όμως πρώτα τους άλλους, ο ίδιος καταδικάζει τον εαυτό του στη φτώχεια. Οι πλούσιοι, αντίθετα, θεωρούν πως αν δεν βοηθήσουν πρώτα τον εαυτό τους, δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν κανένα άλλον.
2. Είναι πάντοτε ενεργητικοίΠοτέ δεν θα δείτε κάποιον πραγματικά πλούσιο να παίζει Τζόκερ ή άλλα τυχερά παιχνίδια (ακόμη και πριν γίνει πλούσιος). Ο μέσος άνθρωπος περιμένει πάντα κάποιον άλλον να τον βοηθήσει να γίνει πλούσιος –ένα λαχείο, την κυβέρνηση, κάποιον φίλο, τον ή τη σύζυγο– καταδικάζοντας έτσι τον εαυτό του σε αδράνεια. Αντίθετα, οι πλούσιοι κινητοποιούνται, αναλαμβάνουν δράση και περνούν το χρόνο τους στην επίλυση των προβλημάτων ή των εμποδίων που τους καθυστερούν στην επίτευξη των στόχων τους.
3. Έχουν γνώσεις πέρα από τη συμβατική εκπαίδευσηΟι περισσότεροι σήμερα άνθρωποι πιστεύουν ότι ο δρόμος προς τα πλούτη περνάει μέσα από μάστερ και διδακτορικά. Οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν αποκτήσει χρήματα επειδή πωλούν τις εξειδικευμένες γνώσεις που έχουν. Τέτοια παραδείγματα είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο Στηβ Τζομπς, ο Έλον Μασκ κ.ά.
4. Είναι πάντα ένα βήμα μπροστάΠράγματι, οι πλούσιοι άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο “κοιτάζοντας” προς το μέλλον, σε αυτό που ανατέλλει και όχι σε αυτό που αποτελεί πλέον κοινό τόπο. Οσμίζονται αυτό που πρόκειται να έρθει και που θα αποτελέσει την αυριανή ανάγκη. Έτσι, καθορίζουν τους στόχους τους και φτιάχνουν τα σχέδιά τους. Ο μέσος άνθρωπος επενδύει περισσότερο στο παρελθόν, λίγο στο παρόν και καθόλου στο μέλλον. Αυτό τον κρατά πίσω, κάνοντάς τον δυστυχισμένο και μίζερο.
5. Έχουν με τα χρήματα σχέση λογικήςΌχι μόνο οι απλοί άνθρωποι, αλλά και οι μορφωμένοι είναι δεμένοι τα χρήματα συναισθηματικά, και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μαζέψουν αρκετά για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Αντίθετα, οι πλούσιοι διατηρούν μια λογική σχέση με τα χρήματα, βλέποντάς τα ως ένα εργαλείο που αντιπροσωπεύει επιλογές και ευκαιρίες, και όχι ως κάτι που πρέπει να καρπωθούν. Αναπτύσσουν σχέδια ευφυούς διαχείρισης των χρημάτων και δεν τα σκορπούν εδώ κι εκεί, ωθούμενοι από την επιθυμία, την ανάγκη ή από συναισθηματικούς λόγους.
6. Κάνουν αυτό που αγαπούνΌπως είπε κάποτε ο Στηβ Τζομπς: «Πρέπει να ακολουθήσεις αυτό που σε γεμίζει και να κάνεις αυτό που αγαπάς». Πράγματι, οι πλούσιοι βρίσκουν τρόπο να πληρώνονται για να κάνουν κάτι που αγαπούν. Ο μέσος άνθρωπος κερδίζει χρήματα κάνοντας πράγματα ανιαρά, που δεν τον γεμίζουν ούτε τ’ αγαπά.
7. Βάζουν πάντοτε υψηλούς στόχουςΟ μέσος άνθρωπος έχει χαμηλές προσδοκίες για ν’ αποφύγει την απογοήτευση. Οι πλούσιοι αντίθετα έχουν μεγάλες προσδοκίες και ακολουθούν τα όνειρά τους. Βάζουν στόχο το 1000 για να πετύχουν το 100.

8. Πιστεύουν ότι πρέπει να είσαι “κάποιος”Από την άλλη πλευρά, ο καθημερινός άνθρωπος πιστεύει ότι πρέπει να κάνει “κάτι” που θα του αποφέρει χρήματα και το εκμεταλλεύεται με στόχο τον γρήγορο και εύκολο πλουτισμό. Οι πλούσιοι άνθρωποι προσπαθούν πάντα να βελτιώνουν τον εαυτό τους, μαθαίνοντας από τις επιτυχίες και από τα λάθη τους.
9. Χρησιμοποιούν τα χρήματα των άλλωνΟ μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι πρέπει να επενδύσει τα δικά του χρήματα για να έχει κέρδος, ενώ οι πλούσιοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το να χρησιμοποιήσουν τους πόρους άλλων ανθρώπων. (Με αυτό δεν εννοούμε δάνεια).
10. Ζουν κάτω από τις οικονομικές δυνατότητές τουςΗ παραπάνω δήλωση φαίνεται αντιφατική, όμως επειδή ο πλούσιος ζει κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές του και ο μέσος άνθρωπος πάνω από αυτές, μπορούν να συναντηθούν κάπου στη μέση.
11. Μαθαίνουν στα παιδιά τους πώς να είναι πλούσιαΟι απλοί άνθρωποι μαθαίνουν στα παιδιά τους πώς να επιβιώνουν, ενώ οι πλούσιοι τους μιλούν από μικρή ηλικία για τον κόσμο των εχόντων και των μη εχόντων.
12. Δεν αγχώνονται ποτέ με τα χρήματαΑντίθετα από τον μέσο άνθρωπο που αγχώνεται. Οι πλούσιοι δεν φοβούνται τον πλούτο και αναγνωρίζουν ότι τα χρήματα μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα. Αυτό τους επιτρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερα χρήματα. Ο μέσος άνθρωπος βλέπει τα –πολλά– χρήματα ως ένα συνεχές πρόβλημα, ως κάτι κακό που πρέπει να ξεφορτωθεί. Γι’ αυτόν είναι κουραστικό να σκέπτεται συνεχώς τρόπους να τα διαφυλάξει και στις περισσότερες περιπτώσεις τα “ξεφορτώνεται” αγοράζοντας αντικείμενα ή γη, ή δίνοντάς τα στους κληρονόμους του.
13. Προτιμούν να μαθαίνουν αντί να διασκεδάζουνΟι απλοί άνθρωποι κάνουν το αντίθετο. Διαβάζουν μυθιστορήματα, εφημερίδες και περιοδικά, βλέπουν αγώνες ποδοσφαίρου και τηλεόραση και προτιμούν να διασκεδάζουν από το να συνεχίσουν να μαθαίνουν μετά το πέρας των σπουδών τους.
14. Περιβάλλονται από ομοϊδεάτεςΟ μέσος άνθρωπος πιστεύει ότι οι πλούσιοι είναι σνομπ και γι’ αυτό έχει αρνητική στάση απέναντί τους. Το γεγονός ότι οι πλούσιοι προτιμούν να μένουν μακριά από την κατήφεια και τη μιζέρια, ενισχύει την άποψη της “σνομπ” συμπεριφοράς.
15. Επικεντρώνονται στο να βγάζουν χρήματαΟ μέσος άνθρωπος επικεντρώνεται στην αποταμίευση και στο πώς να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες, προσπαθώντας να ζήσει λιτά. Οι πλούσιοι άνθρωποι βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα και επικεντρώνονται στο πώς θα βγάλουν χρήματα.
Πηγή: Business Insider


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα