Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ο Έλον Μασκ κατασκευάζει υπολογιστές εγκεφάλου (vid)

Από τον Αντώνη Κυριαζή

Η εταιρεία Neuralink του Έλον Μασκ άντλησε από την αγορά 27 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή υπολογιστών εγκεφάλου.

Για τον Έλον Μασκ ζούμε σε μια προσομοίωση υπολογιστή που δημιούργησε ένας προηγμένος πολιτισμός. Image: Supplied
ΟΠΩΣ αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Neuralink Corp., η οποία ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, διέθεσε πρόσφατα στην αμερικανική αγορά μετοχές αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να αντλήσει κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη μιας προηγμένης τεχνολογίας, που θα συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τους υπολογιστές.
Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει ήδη αντλήσει 27 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ο Μασκ δήλωσε μέσω Twitter την Παρασκευή ότι η Neuralink δεν επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές από το εξωτερικό.
Σε γενικές γραμμές, πολύ λίγα είναι γνωστά για τη Neuralink εκτός από το ότι έχει στόχο να συγχωνεύσει τον άνθρωπο με τις μηχανές και ότι αυτή τη στιγμή προσπαθεί να στρατολογήσει επιπλέον επιστήμονες και μηχανικούς.
Ο Έλον Μασκ, 46 ετών, μηχανικός κι ο ίδιος, είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc. και της διαστημικής εταιρείας Space Exploration Technologies Corp. Είναι επίσης πρόεδρος της SolarCity, συνιδρυτής των Zip2 και PayPal, ενώ έχει οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, καθώς και ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση. Τέλος, είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ανθρώπινης εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.
Με την καινούρια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Neuralink επιδιώκει την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας που θα επιτρέπει την συγχώνευση του ανθρώπινου εγκεφάλου με τους υπολογιστές. Πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα που θα επικεντρωθεί σε αυτό που είναι γνωστό ως «νευρωνική δαντέλα» – μια τεχνολογία που μπορεί να «υφανθεί» στον εγκέφαλο για να ενισχύσει τη λειτουργικότητά του και να διευκολύνει την άμεση επικοινωνία με τις κοντινές συσκευές.
Οι διεπαφές του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστές δεν είναι κάτι καινούριο, αυτές όμως που υπάρχουν είναι πολύ αργές και περιορισμένων δυνατοτήτων. Εάν ο Μασκ τα καταφέρει, θα ανοίξει την πόρτα σε μια πιο ομαλή ενσωμάτωση ανθρώπων και μηχανών.
Ο ίδιος ο Μασκ είναι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει επειδή, όμοια με τους υπολογιστές, το ανθρώπινο γονιδίωμα είναι και αυτό κατασκευασμένο με το δυαδικό σύστημα αρίθμησης (0 και 1). 
Δεν πρόκειται ωστόσο για υποβιβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης με τη μεταφορά της μνήμης και της συνείδησης σε μια μηχανή, με σκοπό τη διατήρησή τους και μετά το θάνατο, αλλά για τη δυνατότητα να επεκτείνει ο άνθρωπος το νου του και να αντιληφθεί ότι ο κόσμος στον οποίο ζει ότι είναι τόσο πραγματικός, όσο ήταν ο κόσμος στην ταινία “The Matrix”.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα