Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η σπουδαιότητα της χροιάς μιας φωνής



Φωνή. Πόσο σπουδαίο ρόλο παίζει ακόμη κι αν δεν το έχουμε σκεφτεί, τουλάχιστο σε αρχικό επίπεδο μιας γνωριμίας. Μια χροιά φωνής μπορεί να κάνει πολλά, θετικά ή όχι βέβαια...

Ακόμη κι αν δεν το έχουμε φιλοσοφήσει, αν το καλοσκεφτούμε θα παραδεχτούμε ότι η χροιά μιας φωνής μας είναι πολύ σημαντική αφού μας δημιουργεί από μόνη της διάφορα συναισθήματα θετικά ή και αρνητικά. Σε πρώτη φάση γνωρίζονας έναν άνθρωπο κι όχι μόνο, υπάρχει περίπτωση μια φωνή να σε σημαδέψει για την υπόλοιπη ζωή σου. Μια χροιά του δικού σου γούστου -μιας και είναι και υποκειμενικό το θέμα- μπορεί να προσδιορίσει πολλά στη ζωή σου...

Τι μας συμβαίνει στο άκουσμα


Ακούγοντας λοιπόν μια φωνή του αντίθετου φύλου σαφώς, ξέρουμε και νιώθουμε κατευθείαν, αν και κατά πόσο μας έλκει αυτό το άτομο.Μπορεί απλά από τη φωνή του να ερωτευτούμε σχεδόν ή και να ξενερώσουμε τελείως - να το πούμε στην καθομιλουμένη.

Υπάρχουν και φωνές που είναι γενικά παραδεκτό πως είναι όμορφες, ερωτικές αλλά ενίοτε αυτό είναι και προσωπικό γούστο. Η φωνή και η χροιά της, αλλά ακόμη και ο τρόπος που προφέρει με αυτή τη συγκεκριμένη φωνή κάποιος τις όποιες κουβέντες του, μας δημιουργούν συναισθήματα πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά ακόμη και μας σεξουαλικής πράξης, πόσο μάλλον στην περίοδο του φλερτ. Αν κάποιος ακόμη κι αν μας αρέσει πολύ, δεν έχει μια φωνή που μας προκαλεί αυτά που πρέπει, είναι δύσκολο να προχωρήσουμε. Όπως και το αντίστροφο, αν κάποιος δεν ανταποκρίνεται τόσο στα στάνταρ μας σε άλλους τομείς μα έχει μια χροιά που μας απογειώνει, έχει πολλές ελπίδες να κάνουμε κάτι μαζί του εντέλει.

Χωρίς τη φωνή



Έχοντας ήδη μια ανθρώπινη σχέση, δεν έχεις μείνει στη φωνή πια, ωστόσο δεν παύει να παίζει πάλι ρόλο αν κι όχι τον αρχικό. Επίσης, έχοντας τελειώσει κάτι, συνήθως θυμόμαστε πολλά αλλά η φωνή του άλλου είναι σίγουρα κάτι που δε ξεχνάμε με το χρόνο. Ακόμη κι αν την ακούγαμε δίχως να τον δούμε μετά από χρόνια κιόλας, είναι σίγουρο πως θα αναγνωρίζαμε σε ποιον ανήκει αφού μένει αναλλοίωτη συν ότι είναι ικανή από μόνη της να φέρει χιλιάδες αναμνήσεις στο λεπτό.

Από αυτά καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η χροιά τη φωνής ενός ανθρώπου και πόσο μπορεί να αφήσει σημάδι σε κάποιον άσχετα από την όποια εμπειρία είχαμε μαζί του. Από τη φωνή και μόνο πολλές φορές έχει εξαρτηθεί μια εξέλιξη ή μια ποιότητα σε μια ερωτική σχέση κι αυτό δεν είναι ευκαταφρόνητο διόλου.

Όλες οι αισθήσεις μας παίζουν το ρόλο τους στις σχέσεις μας με το αντίθετο φύλο. Η ακοή λοιπόν είναι μια καθοριστική παράμετρος, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.
Αρκεί βεβαίως να μην εστιάσουμε μόνο εκεί ή δώσουμε πέραν του δέοντος αξία.


enfo

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα