Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Έ. Τόλλε: Πώς η πνευματική αφύπνιση μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας



Για μερικούς ανθρώπους υπάρχει μια απότομη ή σταδιακή ρήξη με το παρελθόν τους: η δουλειά τους, οι συνθήκες της ζωής τους, οι σχέσεις - όλα υφίστανται βαθιά αλλαγή.

Ένα μέρος της αλλαγής μπορεί να ξεκινήσει από τους ίδιους, όχι μέσω μιας αγωνιώδους διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά με μια ξαφνική συνειδητοποίηση ή αναγνώριση: "Αυτό πρέπει να κάνω". Η απόφαση έρχεται έτοιμη, θα μπορούσαμε να πούμε. Έρχεται μέσω της επίγνωσης, όχι μέσω σκέψης. Ξυπνάς ένα πρωί και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Μερικοί άνθρωποι πιάνουν τον εαυτό τους να φεύγει από ένα νοσηρό περιβάλλον εργασίας ή κατάσταση ζωής. Έτσι, πριν ανακαλύψεις τι είναι σωστό για σένα στο εξωτερικό επίπεδο, πριν ανακαλύψεις τι λειτουργεί, τι είναι συμβατό με την αφυπνιζόμενη συνειδητότητα, μπορεί να χρειάζεται να ανακαλύψεις τι δεν είναι σωστό, τι δεν λειτουργεί πια, τι είναι ασύμβατο με τον εσωτερικό σου σκοπό.

Άλλα είδη αλλαγής μπορεί να σου έρθουν ξαφνικά απ' έξω. Μια τυχαία συνάντηση φέρνει νέες ευκαιρίες και διεύρυνση στη ζωή σου. Ένα εμπόδιο ή μια σύγκρουση που υπήρχαν για πολύ καιρό διαλύονται. Οι φίλοι σου ή περνούν μαζί σου αυτή την εσωτερική μεταμόρφωση ή σιγά σιγά απομακρύνονται από τη ζωή σου. Κάποιες σχέσεις διαλύονται, άλλες βαθαίνουν. Μπορεί να απολυθείς από τη δουλειά σου ή να γίνεις παράγοντας αλλαγής στο χώρο εργασίας σου. Ο/Η σύζυγός σου σε εγκαταλείπει ή φτάνετε σ' ένα νέο επίπεδο οικειότητας. Μερικές αλλαγές μπορεί να φαίνονται αρνητικές επιφανειακά, αλλά σύντομα θα διαπιστώσεις ότι δημιουργείται χώρος στη ζωή σου για να εμφανιστεί κάτι καινούριο.

Μπορεί να εμφανιστεί μια περίοδος ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Τι πρέπει να κάνω; Καθώς δεν διαφεντεύει πια το Εγώ τη ζωή σου, η ψυχολογική ανάγκη για εξωτερική ασφάλεια, που έτσι κι αλλιώς είναι ψευδαισθησιακή, λιγοστεύει. Μπορείς να ζεις με αβεβαιότητα, ακόμα και να το απολαμβάνεις. Όταν νιώσεις άνετα με την αβεβαιότητα, άπειρες δυνατότητες ανοίγονται στη ζωή σου. Σημαίνει ότι ο φόβος δεν σ' εμποδίζει πια από το να αναλάβεις δράση για να ξεκινήσεις την αλλαγή.

*Από το βιβλίο "Για μια Νέα Ζωή", Έκχαρτ Τόλλε, Εκδ. Λιβάνη 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα