Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Είστε αηδιαστικά και εμετικά προβλέψιμοι!



Χτες βράδυ λίγο πριν πάω για ύπνο έπεσα σε ένα άρθρο που μου τάραξε το νευρικό σύστημα και ειδικά αυτό γύρω από την κοιλιακή χώρα. Είναι άλλο να το μαντεύεις, να το μυρίζεσαι ότι θα συμβεί κι άλλο να το βλέπεις μετά στην πράξη…

Η Καταιγίδα Χάρβεϊ άφησε πίσω της μερικούς νεκρούς και πολλές απώλειες τόσο στα νοικοκυριά όσο και την αμερικάνικη οικονομία, αλλά… ουδέν κακό αμιγές καλού! Αυτό που κατάφερε ήταν να ενώσει όλες τις μέχρι τώρα ανεξάρτητες φωνές ακτιβιστών κάτω από ένα κοινό μεγάφωνο: Ο Χάρβεϊ ήταν κατασκευασμένος, ήταν οπλοποιημένος και στόχευε το Τέξας!
Δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά δημοσιεύματα, βίντεο, φωτό και καταγγελίες στα 6 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα της οπλοποίησης του περιβάλλοντος, ίσως από την εποχή του σεισμού της Φουκουσίμα.
Και παρότι όλοι ξέρουμε -κι εδώ το έχουμε γράψει πολλές φορές- δεν θα σταματήσουν να μαμούν τον πλανήτη κι εμάς μαζί, αν δεν πέσουμε όλοι στα τέσσερα και προσκυνήσουμε την Παγκόσμια Αίρεση, την Εκκλησία της Κλιματικής Αλλαγής, κι ότι όλα αυτά γίνονται ως μέσον πίεσης και προπαγάνδας, δεν το περίμενα ότι τόσο γρήγορα θα πήγαιναν στο… δια ταύτα!
Η Ναόμι Κλάιν, η Ιέρεια της Ατζέντας 21 -“Βιώσιμη Ανάπτυξη”- και αποβιομηχανοποίησης του πλανήτη για… να σωθούν οι φτωχοί!
Άρθρο της Ναόμι Κλάιν στο theintercept (και καλά προοδευτικό σάιτ) με τίτλο, Ο Χάρβεϊ δεν ήρθε έτσι ξαφνικά από το τίποτα. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Κλιματική Αλλαγή.
Ακούστε την κάλυψη (στα ΜΜΕ) του τυφώνα Harvey και θα ακούσετε πολλές συζητήσεις για το πόσο πρωτοφανείς είναι αυτές οι βροχοπτώσεις. Πώς κανείς δεν είδε ότι έρχονται, οπότε κανείς δεν μπορούσε να προετοιμαστεί επαρκώς.
ναι.. ναι… ναι… Πως να τις δει όταν κατασκευάζονται τσάκα τσάκα τα τελευταία 24ωρα;

Τα πρωτοφανή ρεκόρ στα ακραία φαινόμενα έχουν γίνει κλισέ, αναφέρει η Ιέρεια της Ατζέντας 21. Λογικό δεν είναι; Δεν φτάνει που τα προκαλούν, στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα μίντια να παίξουν τον τρομοκρατικό τους ρόλο όπως και με τους άλλους τρομοκράτες, του ισλαμικού κράτους.
Και μετά ρίχνει δάκρυα για τους φτωχούς και για τους μετανάστες και στο τέλος φταίνε οι βιομηχανίες για όλα. Τι θέλει η κυρά; Αποψίλωση όλης της βιομηχανίας και να γυρίζουμε δυο αιώνες πίσω. Η παλιά αριστερά έβαζε το δίλημμα “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα”, για να διεκδικηθούν τα δίκια του εργάτη. Η νέα αριστερά γλυτώνει τον εργάτη από την εκμετάλλευση του απλά… στέλνοντάς τον στον πάγκο της ανεργίας! Μπάλα θα παίζουν μόνο τα ρομπότ γιατί… είναι βιώσιμα, δεν κοστίζουν στα αφεντικά.
Και τι θα γίνει το πόπολο; Η μεγάλη φιλόσοφος της νέας αριστεράς έχει κι εδώ τη λύση: Κάντε κολχόζ και βγάλτε τα πέρα μόνοι σας και με λίγα. Λιτότητα. Εξαρτημένοι από τις μεγάλες εταιρείες που θα κατέχουν τον έλεγχο των πάντων -από τους σπόρους και το νερό, μέχρι την ενέργεια και τις επικοινωνίες. Ένα βήμα πριν το Hunger Games και λίγο ακόμα θα αρχίσουν και οι μονομαχίες.
Κι αυτό είναι το νέο δίλημμα της νέας αριστεράς: Βαρβαρότητα ή Βαρβαρότητα. Την θέλετε με δήθεν δεξί κοστουμάκι παλαιοκαπιταλισμού, ή αριστερό νεοφεουδαρχισμού; Διαλιέχτε!
Από τη μέρα που έκανε πρώτη προβολή η νέα ταινία του Αλ Γκορ οι φυσικές καταστροφές “λόγω ανθρωπογενούς δραστηριότητας” αυξήθηκαν. Αναμενόμενο και προβλέψιμο. Εξάλλου είχε απειλήσει φανερά και χωρίς αιδώ.
Και τώρα έσκασε μύτη το αριστερό σιωνιστικό τσουτσέκι, η Ναόμι Κλάιν, να θέσει τον εκβιασμό ξεκάθαρα: Θα μιλήσουμε τώρα για Κλιματική Αλλαγή, αλλιώς… πάρτε κι άλλα. Κι αυτό προβλέψιμο.
Τελικά είστε μάλλον βαρετοί αντίπαλοι και εξαιρετικά προβλέψιμοι. Μέχρι αηδίας θα έλεγα!
Η πρόσφατη κατακραυγή των ακτιβιστών έβγαλε στην επιφάνεια μπόλικο υλικό για την οπλοποίηση καιρού και λίγο-λίγο θα την παρουσιάσουμε.
Υ.Γ. Τώρα που γράφω, έξω αστράφτει και βροντά. Προηγήθηκαν ψεκασμοί και μια καυτή σούπα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Καλή μας όρεξη!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα