Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ?? – ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΛΛΟΥΝ? – που ανταποδίδουν κακό στο καλό και μίσος στην αγάπη?? – ΑΝ ΝΑΙ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ (η πρώτη φωτογραφία είναι γι' αυτούς – η δεύτερη ας είστε εσείς)

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.
Η προδοσία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία γιατί είναι μια σκόπιμη πράξη που προορίζεται να κάνει κακό σ’ αυτούς που εμπιστεύθηκαν τον προδότη. Είναι ένα σκόπιμο μαχαίρωμα της ψυχής.
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι πολύ καλός φίλος σας κι εσείς, δείχνοντας εμπιστοσύνη, του εκμυστηρεύεστε τα προβλήματά σας. Αν το εκμεταλλευτεί αυτό και για τους δικούς του σκοπούς ή από μνησικακία πει τα προβλήματά σας και τα ελαττώματά σας σε άλλους, αυτό είναι μια αμαρτία προδοσίας ενάντια στον Θεό μέσα στον άνθρωπο.
Γι’ αυτό ποτέ μη δηλώνετε ότι είστε πιστοί ή φίλοι κάποιου παρά μόνο αν το εννοείτε. Θα ήταν καλύτερα να του πείτε τι πραγματικά σκέφτεστε. Ποτέ μη μιλάτε για έναν φίλο πίσω από την πλάτη του. Αν έχετε να πείτε κάτι για έναν φίλο, πείτε το με καλοσύνη μπροστά του ή κατ’ ιδίαν. Αλλιώς μην το πείτε καθόλου.
Το μαχαίρι της προδοσίας φτάνει στην ψυχή, και όποιος χρησιμοποιεί αυτό το μαχαίρι θα εγκαταλειφθεί και από τον Θεό και από τον άνθρωπο. Ποτέ μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνει προδότης. Δεν υπάρχει ούτε αναγκαιότητα ούτε δικαιολογία για την προδοσία, οποτεδήποτε. Να αποφεύγετε τους προδότες.
Αν και ένας προδότης μπορεί να σας πληγώσει λίγο, πληγώνει τον εαυτό του πολύ περισσότερο. Είναι σαν μια πολύτιμη αντίκα που έχει προσβληθεί από σαράκι. Είναι δύσκολο να επισκευάσετε ΣΑΠΙΟΥΣ ψυχολογικά ανθρώπους που δίνουν κακό στο καλό και ανταποδίδουν μίσος στην αγάπη. Αν ποτέ συναντήσετε έναν προδότη, θα θυμηθείτε αυτόν τον ορισμό.

Μην αφήνετε καμία πράξη σας να προκαλέσει οτιδήποτε αρνητικό στους άλλους. Το να βλάπτετε τους άλλους λειτουργεί σαν μπούμερανγκ και σας πληγώνει περισσότερο από κάθε τι. Η αμαρτία δεν είναι σαν τον δυναμίτη που μπορείτε να τον ανατινάξετε από απόσταση χωρίς να κάνετε κακό στον εαυτό σας. Η αμαρτία πρέπει να εξουδετερωθεί μέσα στην ψυχή σας.
Στον κόσμο υπάρχουν πάντα άνθρωποι που, όπως είπε ο Browning, «δεν αντέχουν το φως γιατί μέσα τους οι ίδιοι είναι σκοτεινοί». Πάντα θα υπάρχουν τα όρνια της ζήλειας. Όσο ανιδιοτελείς κι αν είστε, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα σας ζηλεύουν. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να είναι ψηλοί κόβοντας τα κεφάλια των άλλων! – Σουάμι Σρι Γιουκτέσβαρ (γκουρού του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα)

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Η νοοτροπία των περισσότερων ανθρώπων είναι: «Ναι, διαβάζουμε στην Αγία Γραφή ότι όταν μας χαστουκίζουν θα πρέπει να γυρίζουμε και το άλλο μάγουλο, αλλά αυτά είναι ανοησίες. Αν με χαστουκίσεις, θα σε χαστουκίσω κι εγώ σε ανταπόδοση άλλες δέκα φορές, θα σε κλωτσήσω ή θα ανταποδώσω με μια σφαίρα. Εντούτοις, αποκαλώ τον εαυτό μου καλό Χριστιανό».
Ευλογημένοι είναι αυτοί που κατακρίνονται γιατί κάνουν το καλό. Όσοι ζουν και πεθαίνουν έχοντας σωστή συμπεριφορά, έχουν δικό τους έναν παράδεισο αιώνιας μακαριότητας. ΑΛΙΜΟΝΟ ΟΜΩΣ σ’ αυτούς που από ζήλεια, εχθρότητα, ή προσωπικό συμφέρον διαβάλλουν και προσπαθούν να βλάψουν το καλό όνομα αυτών που καταπιάνονται με ευγενή έργα. Ο σαρκασμός, η δυσφήμηση, η εκδικητικότητα, η μεροληψία, η ανειλικρίνεια, είναι δηλητήρια φαυλότητας που στρέφονται σαν μπούμερανγκ και επιφέρουν μεγάλο καρμικό κακό στην ψυχή του επικριτή.
Όμως, αν και τα ψέματα και η δυσφήμηση πληγώνουν τον επικρινόμενο, τελικά πληγώνουν ακόμα περισσότερο τον επικριτή. Αυτός που κατακρίθηκε άδικα γίνεται πιο αγνός από ποτέ, ενώ οι ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ από τον αιώνιο καρμικό νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Επιπρόσθετα, κηρύσσονται ένοχοι από την ίδια τους τη συνείδηση και καταδικάζονται να ζουν σε μια φυλακή που οι ίδιοι δημιούργησαν οδυνηρής έλλειψης εσωτερικής γαλήνης. Αυτοί που σπέρνουν το λάθος ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ.
Η ζήλεια υπάρχει παντού. Είναι ένας πάντα παρών κίνδυνος για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχω δει τα αποτελέσματά της τόσες φορές σ’ αυτόν τον κόσμο! Όλοι θέλουν την «καλή θέση» αλλά λίγοι θέλουν να κάνουν την προσπάθεια να την αξίζουν ή να αναλάβουν την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται. Η διχαστική φύση της ζήλειας μεταμορφώνει έναν παράδεισο αρμονίας σε μια κόλαση διχόνοιας. Ένα και μόνο πρόσωπο που ζηλεύει μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα! Όταν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να αποφύγετε να δίνετε αφορμή για ζήλεια. Αν είναι αναγκαίο, κάντε όσο κόπο χρειαστεί για να πετύχετε συνεννόηση.– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα
Ο καλός άνθρωπος από τον αγαθό θησαυρό της καρδιάς του βγάζει το καλό, και ο κακός άνθρωπος από τον κακό θησαυρό της καρδιάς του βγάζει το κακό. Διότι από το περίσσευμα της καρδιάς μιλά το στόμα του (κατά Λουκά ΣΤ:45).
Πολλοί θα μου πουν εκείνη την ημέρα: «Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά σου και δεν διώξαμε δαίμονες στο όνομά σου και δεν κάναμε πολλά θαυμαστά έργα στο όνομά σου»? Και τότε θα πω προς αυτούς: «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ. ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΜΕΝΑ εσείς που εργάζεστε την ανομία». – Ιησούς Χριστός
Εκείνοι που πράττουν φαύλα δημιουργούν φαύλες προδιαθέσεις που υποβόσκουν απαρατήρητες στον εγκέφαλο, έτοιμες να διοχετεύσουν ΠΥΡΙΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ στον κατάλληλο χρόνο. Οι λέξεις «φωτιές της κόλασης» είναι πολύ κατάλληλες για να περιγράψουν τις κρυμμένες φλόγες αγωνίας που μπορούν να προκαλέσουν οι συσσωρευμένες προδιαθέσεις κατά τη διάρκεια της γήινης ζωής ή στην μετά θάνατον ζωή στον αστρικό κόσμο. Η συνειδητότητα ενός ανθρώπου με ένοχη συνείδηση βασανίζεται από τη φωτιά της αγωνίας στη σε εγρήγορση ανθρώπινη ζωή, και μετά τον θάνατο υποφέρει από τις συνέπειες του φαύλου κάρμα με την μορφή «πύρινων» εφιαλτικών εμπειριών στον αστρικό κόσμο. Η υλική δυστυχία τελειώνει με τον θάνατο. Η πνευματική δυστυχία όμως που γεννιέται από φαύλες πράξεις συνεχίζει στη μετά θάνατον κατάσταση και μετά σε κάθε νέα υλική ενσάρκωση, μέχρι μέσω ενάρετων έργων και αποκήρυξης της φαυλότητας, αυτό το φαύλο κάρμα εξιλεωθεί.
Κάποτε ένας Ινδός άγιος και λίγοι μαθητές πλένονταν στον Γάγγη, όταν ένας άλλος άνθρωπος έφτασε κι άρχισε να πλένει το άλογό του κοντά στον άγιο. Καθώς ο ξένος φρόντιζε το άλογό του, έριχνε σκόπιμα απρόσεκτα νερό στον άγιο. Οι θυμωμένοι μαθητές ήθελαν να χτυπήσουν τον προσβλητικό αυτόν άνθρωπο. Αλλά ο γκουρού τους είπε: «Όχι, αφήστε τον ήσυχο».
Ξαφνικά το άλογο κλώτσησε το αφεντικό του και του έσπασε μερικά δόντια. Ο άγιος πήγε κοντά στον πληγωμένο άνθρωπο και τον βοήθησε τρυφερά.
Οι αμείλικτοι νόμοι της φύσης, κι όχι ο άγιος, είχαν τιμωρήσει τον άνθρωπο που είχε διαπράξει αυτή την αδικία. Ο Θεός και οι συμπαντικοί νόμοι Του δουλεύουν πάντα προς όφελος εκείνων των οποίων οι πράξεις είναι διαρκώς συντονισμένες μαζί Του, καθώς και για την αφύπνιση, μέσω των βασάνων, εκείνων που δεν είναι συνεπείς με τον θεϊκό Εαυτό μέσα τους.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα