Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;




Στην συγκεκριμένη ανάρτηση του μπλογκ "ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ" ο κάθε αναγνώστης θα μπορέσει να βγάλει ένα σφαιρικό συμπέρασμα από την ανώτερη δημιουργία του Φωτός και την Πρώτη Αρχή της Ζωής, έως την πιο κατώτερη (κατωφερή) δημιουργία του διπολισμού, της εναντίωσης και διαμάχης, που ζούμε σήμερα όλοι μας πάνω στην Γη. Γι'αυτό και πρόσθεσα από μια συζήτηση που έγινε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα όλα τα σχόλια, τα οποία θα βοηθήσουν πιστεύω όλους μας στην καλύτερη κατανόηση σχετικά με το τι ακριβώς είναι ο Θεός.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ;

Οτιδήποτε βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια είναι Αγέννητο και Προϋπάρχων..η σιωπή του Νου βλέποντας τον Πανάγαθο κόσμο του.

Έχουμε λοιπόν, "κάτι" σε πλήρη αδράνεια, το οποίο ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ-ΥΠΑΡΧΩΝ από κάπου αλλού!! άρα και Αγέννητο αφού Προ-υπήρχε!!!!

Και όλα Προ-Έρχονται από το Άπλετο Φως!!


Από το Άπλετο Φως Προ-ήλθε ο Πανάγαθος Νους!! και ο Πανάγαθος κόσμος του!!!!

Ο Πανάγαθος Νους Γέννησε τον ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ Λόγο του, και ο Λόγος ΚΟΣΜΟΠΟΙΗΣΕ τον κόσμο του Πανάγαθου Νου και την Ζωή υπάρχων!!!! σε έναν καινούριο κόσμο!! ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ!!!!

Από την δε αυτή ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ένωση τους, του Πανάγαθου Νου και Πανάγαθου Λόγου ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΥΠΑΡΧΩΝ , ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ όπου όλα είναι ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ όπως και το Άπλετο Φως.


.................


Από το Άπλετο Φως Προ-ήλθε ο Αγέννητος Πανάγαθος Νους.

Ο Πανάγαθος Νους γέννησε τον Αδιαίρετο Λόγο του.

Η δε Αδιαίρετη ένωση τους είναι η Ζωή Υπάρχων.

Ο Πατέρας της Ζωής είναι ο Πανάγαθος Νους και Λόγος, η Ζωή οι ψυχές, και η κοσμοποίηση του Προϋπάρχων Αγέννητου κόσμου, όλα ως Υπάρχων!!

Καινούριος κόσμος!! καινούριος Θεός!! του Φωτός!! 

Αλλά στην ουσία όμοιος με το Άπλετο Φως!!

Είναι ο Πατέρας της Ζωής με τον Φωτεινό του Λόγο.

Όπου γέννησε τις ψυχές!! την ΜΟΝΑΔΑ!!

.............
.........................

Ο Πατέρας της Ζωής Φως και Ζωή Υπάρχων με Άγιο Λόγο γέννησε τον δεύτερο Νου δημιουργό, τον θεό του πυρός και του πνεύματος, με δοχείο του Νου την ΎΛΗ.

..............................


Ο Πατέρας της Ζωής, Φως και Ζωή Υπάρχων, με Άγιο Λόγο, Γέννησε Άλλον δεύτερο Νου δημιουργό!!!!

Άρα ταυτόχρονα γέννησε τον Προ-Υπάρχων Άγιο Λόγο!!!!
ο οποίος Προ=Υπήρχε στο Άπλετο Φως!!

Το 'Απλετο Φως ως αποτέλεσμα έχει δύο κόσμους!!
1. Το Φως Υπάρχων.
2. Τον Άγιο Λόγο Υπάρχων.

3. Ο Άγιος Νους είναι το Προϋπάρχων "δοχείο" της Ύλης.
4. Ο Άγιος Λόγος είναι η εικόνα της ζωής ..οι ψυχές.

5. Ο πνευματικός Λόγος είναι ο κόσμος του πυρός και του πνεύματος με τα Τέσσερα στοιχεία, όπου όλα ενώνονται και ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.

...................

Ο χώρος, ο χρόνος, οι μορφές, τα σώματα, εμπεριέχεται μόνον στο δοχείο της Ύλης, όπου τα πάντα έχουν το αντίθετο τους!!


Το δοχείο της Ύλης βρίσκεται μέσα στον Άγιο Νου!!
Άρα η Ύλη είναι Νοητή!!!! Όλα μέσα στο Νου!!!

Στον κτιστό κόσμο όλα είναι Άγιος Νους και Λόγος Αδιαίρετος!!
Είναι ο Όγδοος Ουρανός.
..........

....................


Μέσα στους Επτά κόσμους η Ύλη διασπάστηκε, και γεννήθηκαν το πυρ και πνεύμα, μαζί με τα Τέσσερα πιο κατωφερή στοιχεία, την φωτιά, τον αέρα, την γη, και το νερό, που ενώνονται όλα μαζί στον πιο κατωφερή κόσμο της ύλης.

Είναι οι ειδικές ενέργειες του πυρός ουσιωδώς όμοιες με τον Άγιο Λόγο, που κινούνται μόνες τους μέσα στο κτιστό σύμπαν.

Η δε ένωση του Άγιου Λόγου με το Πυρ μεταβάλλεται σε Αιθέρα.

Η δε ένωση του Άγιου Λόγου με το πνεύμα μεταβάλλεται σε πνευματικό Λόγο.

Στον πιο κατωφερή κόσμο όπου υπάρχουν τα Τέσσερα στοιχεία, το πυρ ως Αιθέρας ενώνεται με το πνεύμα ως πνευματικός Λόγος, και μεταβάλλεται σε "πνεύμα της φύσης".


Και το "πνεύμα της φύσης" εκδηλώνει την ζωή με υλικά αισθητά σώματα, όπου το πυρ γίνεται φωτιά, το πνεύμα γίνεται αέρας, και ενώνονται στο θνητό σώμα από γη, και νερό.


morfeas sky
..........

Ερωτήματα και απαντήσεις


το Άπλετο Φως τι είναι και που βρέθηκε;

Αν δεν υπήρχε το Άπλετο Φως δεν θα αναρωτιόσουν σήμερα εδώ στον πιο κατωφερή κόσμο πως και γιατί ενδύθηκες το σκοτάδι, έχοντας ταυτόχρονα τόσα ερωτήματα για την αληθινή φύση των πραγμάτων.

Αν σου έλεγα ότι το Άπλετο Φως είναι σαν να βρίσκεσαι έξω από έναν δαιδαλώδη κόσμο ενός υπερνοήμων υπολογιστή σε καλύπτει;


Το Άπλετο Φως είναι θα έλεγα αυτό που είσαι!..όπως πάνω έτσι και εδώ κάτω όλα αναστραμμένα.


Δεν πεθαίνουμε ποτέ...εδώ κάτω όμως ο θάνατος είναι η αλλαγή κατάστασης και ιδιοτήτων και μορφής σχήματος ενός ανθρώπου που φέρει μέσα του τον Λόγο.


Κάπως καλύτερα με τον υπολογιστή. Ο Νους δηλαδή;

Νους είναι αυτό που είσαι.
Νους υπολογιστής είναι ο εικονικός Νους που ενδύθηκες, 

και έγινες ένα με τον κόσμο της Γης.

Αναρωτιέμαι σε τι μας βοηθάει να ζούμε αυτήν την ταλάντωση. Είναι δύσκολο. Έχεις πει ότι πρέπει να βρούμε την θέση ισορροπίας μας ώστε να μην εκτρεπόμαστε και να ζούμε μια ζωή σταθερή, να παραμένει το εκκρεμές σε ακινησία. Αυτό γίνεται με την ιερή δεκάδα. Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος να το πετύχει αυτό; Τείνω να μην το πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Αν μάθεις τι είσαι και από ποια ουσία γεννήθηκες τότε δεν θα χρειαστεί να σκέφτεσαι τι θα γίνει μετά, διότι δεν θα επιλέξεις να ξαναγυρίσεις με άλλο σώμα στην Γη.


Αν όμως φοβάσαι τον άγνωστο νοητό κόσμο της ψυχής, γιατί δεν κατανόησες τι είναι η ζωή, τότε θα επιλέξεις να ξαναζήσεις εδώ στην Γη. Οπότε το τι θα γεννηθείς και ποια ζωή θα έχεις, θα εξαρτηθεί από το πόσο κατάφερες να εφαρμόσεις την Δεκάδα.

Δεν γεννάται θέμα για φόβο του νοητού κόσμου της ψυχής, ούτε για επιλογή επανενσάρκωσης. Καθόλου μάλιστα! Πρόκειται για την ζωή αυτή και πώς να την ζήσει κανείς όμορφα χωρίς συνεχείς κουραστικές ταλαντώσεις. Αυτό με απασχολεί αυτές τις μέρες. Η ζωή εδώ!! 

Μα για να ζήσεις εδώ μια όμορφη Ζωή πρέπει να μην φοβάσαι!
Διότι αυτό που σε απασχολεί είναι ο φόβος σου για το αύριο αν είναι όμορφο η άσχημο.

Άρα σκέφτεσαι ως υπολογιστής! διπολικά!

Άλλαξε το! νίκησε τους φόβους σου για το αύριο κι ας μην το αποδέχεσαι αυτό..διότι αυτό βλέπω εγώ προσωπικά για σένα, όπως και όλοι μας πρέπει να το καταφέρουμε αυτό, να σκεφτόμαστε με την ψυχή αφού πρώτα κατανοήσουμε τι είναι.
Η ψυχή δεν φοβάται τίποτα και κανέναν! διότι είναι δύναμη!! ανήκει στις δυνάμεις!! που εξουσιάζουν όλες τις ενέργειες!! 



Κατάλαβες τώρα πως λειτουργεί αυτός ο κόσμος; δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε να μας εξουσιάζουν οι ενέργειες αυτού του ψεύτικου κόσμου! Ανήκουμε στις ΔΥΝΑΜΕΙΣ!! και ο φόβος ανήκει στις ενέργειες!!


..........

Αυτά που αφορούν το σώμα είναι το σχηματισμένο σχήμα, το χρωματισμένο χρώμα, η μορφοποιημένη μορφή, η επιφάνεια και το μέγεθος. Αυτά μετέχουν στα προηγούμενα. 

Η νοητή λοιπόν ουσία, (ο πυρήνας της ψυχής), όντας κοντά στον Θεό, έχει εξουσία στον εαυτό της και μπορεί σώζοντας τον εαυτό της να σώζει και κάτι άλλο. 

Επειδή δε αυτή η ίδια η ουσία δεν υπόκειται στην ανάγκη, αφημένη από τον Θεό, προτιμά τη σωματική φύση και η εκλογή της αυτή γίνεται από πρόνοια (Μοίρα). Έτσι, γίνεται μέλος του κόσμου.


Η τελευταία φράση αύριο να αναλυθεί. 





Μην ξεχνάς, ότι η ουσία, (ο πυρήνας της ψυχής), είναι Ουσιωδώς όμοια με το Φως, άρα όντως είναι κοντά στον Θεό.
Διότι ο Λόγος εισερχόμενος μέσα στον κτιστό κόσμο έγινε ψυχή.


Φωτεινός Λόγος είπαμε είναι η Ζωή.
Άγιος Λόγος είπαμε είναι η εικόνα της ζωής.

Ο Άνθρωπος είναι ο δεύτερος θεός, άρα είναι ο Φωτεινός Λόγος, όμοιος με τον Πατέρα του το Θεό, Φως και Ζωή Υπάρχων.
Εισερχόμενος στον κτιστό κόσμο γίνεται κι αυτός Άγιος Λόγος, παραμένει όμως Ουσιωδώς όμοιος με το Φως.

Εισερχόμενος ο άνθρωπος δεύτερος θεός (Λόγος), μέσα στους κύκλους του κτιστού κόσμου του πυρός και πνεύματος, ο "Λόγος" γίνεται ψυχή, και ενώνεται με την εικόνα της ζωής, δηλαδή τις ψυχές αυτού του κόσμου που φέρουν τον Άγιο Λόγο.

Ενώνεται δηλαδή ο Λόγος (Άνθρωπος δεύτερος θεός), με τις ψυχές οι οποίες φέρουν τον Άγιο Λόγο, αλλά δεν είναι Ουσιωδώς όμοιες με το Φως, αλλά είναι η εικόνα της ζωής.

Αυτές οι ψυχές, η μοίρα τους είναι, να δίνουν ζωή στα σώματα, διότι δεν έχουν ελεύθερη επιλογή, διότι υπόκεινται στην ανάγκη, ώστε να δίνουν ζωή σε όλα τα σώματα, διότι αυτός ο κόσμος εκδηλώνεται με σώματα, και στον εδώ κατωφερή κόσμο εκδηλώνουν την ζωή με τα εδώ υλικά σώματα, από την Πρόνοια που ενεργεί οδηγεί και εξουσιάζει τις ψυχές, όπως και όλα τα άλογα ζώα!.

Ο άνθρωπος της Γης, είναι ζώο, με ψυχή της εικόνα της ζωής, έχοντας στον πυρήνα αυτής της ψυχής την ουσία του Λόγου, που είναι Ουσιωδώς όμοια με το Φως.

Όταν λοιπόν πεθάνει το ζώο της Γης, ο άνθρωπος μένει μόνος με την ψυχή, η οποία φέρει το "πνεύμα της φύσης" αυτού του υλικού κόσμου, αλλά η μοίρα της είναι να επιλέγει και προτιμά την σωματική φύση, άρα επανενσαρκώνεται ξανά και ξανά συνεχώς!
Έτσι υπόκειται την Δικαιοσύνη, μέσα από την Μοίρα.

Μιλάμε πάντα για την ανθρώπινη ψυχή.
Αν λοιπόν εμείς εδώ δεν γνωρίζουμε τι είμαστε, θα εισακούσουμε την εικόνα της ζωής, δηλαδή την ψυχή αυτού του κόσμου την οποία ενδύθηκε ο Λόγος.

Αν όμως γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, "Γνώθι σ αυτόν" τότε θα ξέρουμε ότι είμαστε ο Λόγος!! ο πυρήνας της ψυχής!! και ότι μέσα στον κτιστό κόσμο των Επτά κύκλων ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ τα πάντα!!

Έτσι θα αφήσουμε την ψυχή σαν άδειο κουφάρι αφού πλέον δεν το χρειαζόμαστε και δημιουργήθηκε μόνο για εμάς, και πλέον αφού έγινε η κάθαρση της ψυχής, ο Λόγος επανέρχεται μέσα από την πύλη του Ήλιου σε ανώτερες διαστάσεις-κόσμους, ώστε να τους γνωρίσει, και να τους κατανοήσει, και αν θελήσει μπορεί να ξαναγυρίσει αμέσως στον κόσμο του Φωτός!


Ωραίο. Έτσι είναι. Επομένως ο άνθρωπος καθ' όλη την διάρκεια της εδώ ζωής πρέπει να είναι σε επαγρύπνιση ώστε να επιτύχει την κάθαρση και την αναγέννηση του πριν την αποχώρηση ώστε όταν φύγει να μην βρει εμπόδια που θα τον καθυστερήσουν κι ούτε να ξεγελαστεί ξανά από έρωτα για την σωματική φύση, κι έτσι να προχωρήσει σε ανώτερες διαστάσεις.
Άρα δουλεύουμε με τις δυνάμεις της ιερής δεκάδας και έχουμε συνεχώς στον νου μας την ανίερη δωδεκάδα ώστε να ελέγχουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας και να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τις ανίερες ενέργειες. Είμαστε σε εγρήγορση, προσπαθούμε, κι αν πέφτουμε, σηκωνόμαστε αμέσως και συνεχίζουμε. Ε; 



Ναι, κάπως έτσι, γιατί ενόσω ζούμε ο Ερμής μας λέει ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις αγωνίες της ζωής, και να ασχοληθούμε με την ψυχή μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να μπορούμε να δούμε τον δρόμο του Αγαθού και προς τα που πρέπει να πετάξει η ψυχή μας.

Και όταν ο έρωτας για την ψυχή επικρατήσει, τότε είναι αδύνατον ο άνθρωπος να μην φιλοσοφήσει, και μέσω της φιλοσοφίας να ανακαλύψει μέσα του το αγαθό.
....


Αυτός είναι, παιδί μου, ο δρόμος που οδηγεί προς τα κει.
Πρέπει δηλαδή, παιδί μου, πρώτα να εγκαταλείψεις το σώμα σου, πριν το τέλος, να νικήσεις ζωή που είναι γεμάτη αγωνίες και αφού νικήσεις να ανέλθεις.

-Τι θα μπορούσε λοιπόν, πατέρα, κανείς να κάνει εδώ που τίποτε δεν είναι αληθινό ώστε να διάγει καλώς την ζωή του;


-Να είσαι ευσεβής παιδί μου.
Γιατί, όποιος είναι ευσεβής τέλεια θα φιλοσοφήσει ενώ και χωρίς φιλοσοφία δεν μπορείς να είσαι ευσεβής.

Όποιος μάθει πως είναι τα πράγματα, πως είναι τακτοποιημένα, από ποιον και για ποιον, για πάντα θα ευγνωμονεί τον δημιουργό σαν καλό πατέρα, σαν χρηστό τροφοδότη του και πιστό κηδεμόνα του.

Όποιος ομολογεί την ευγνωμοσύνη του θα είναι ευσεβής και όποιος είναι ευσεβής θα γνωρίσει και που είναι η αλήθεια και ποια είναι αυτή, και όταν μάθει αυτά θα γίνει ακόμη πιο ευσεβής.

Διότι, ποτέ παιδί μου, ενόσω η ψυχή είναι μέσα στο σώμα και ανακουφίζει τον εαυτό της σχετικά την κατανόηση του αληθινού και πραγματικού αγαθού, δε μπορεί να ολισθήσει στο αντίθετο.

Διότι, η ψυχή έχει μεγάλο έρωτα, λησμοσύνη όλων των κακών, εάν μάθει τον προπάτορα της και ποτέ δεν θα μπορεί να απομακρυνθεί από το αγαθό.

Αυτό λοιπόν παιδί μου, αυτό ας είναι ο σκοπός της ευσέβειας στο οποίο όταν φτάσεις και καλά θα ζήσεις και ευτυχισμένος θα πεθάνεις και η ψυχή σου δεν θα αγνοεί προς τα που πρέπει να πετάξει.

Αυτός παιδί μου είναι ο μόνος δρόμος προς την αλήθεια, τον οποίο πορεύθηκαν και οι πρόγονοί μας, και στη διαδρομή ευτύχησαν να βρουν το αγαθό.

Είναι δρόμος σεβαστός και ομαλός, αλλά δύσκολος για να τον περπατήσει η ψυχή ενόσω βρίσκεται μέσα στο σώμα.
Διότι, πρώτα πρέπει αυτή να πολεμήσει με τον εαυτό της, να δημιουργήσει μεγάλη διάσταση και να κυριευτεί κατά ένα μέρος.



Αυτά ήθελα να μάθω. Ώστε έχοντας έναν οδοδείκτη να φιλοσοφώ με ευσέβεια. 

Εγώ σε ευχαριστώ για την υπέροχη καθοδήγηση με τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις σου

"Αυτός παιδί μου είναι ο μόνος δρόμος προς την αλήθεια, τον οποίο πορεύθηκαν και οι πρόγονοί μας, και στη διαδρομή ευτύχησαν να βρουν το αγαθό."
Άρα; Μπορεί να βρει κανείς το αγαθό στην ζωή αυτή;


Ναι! αφού το έχουμε μέσα μας.
Αρκεί να μπορέσουμε να το βρούμε, και μετά να το δούμε να μας αγκαλλιάζει.

Αυτός παιδί μου είναι ο μόνος δρόμος προς την αλήθεια, τον οποίο πορεύθηκαν και οι πρόγονοί μας, και στη διαδρομή ευτύχησαν να βρουν το αγαθό.

Είναι δρόμος σεβαστός και ομαλός, αλλά δύσκολος για να τον περπατήσει η ψυχή ενόσω βρίσκεται μέσα στο σώμα.
Διότι, πρώτα πρέπει αυτή να πολεμήσει με τον εαυτό της, να δημιουργήσει μεγάλη διάσταση και να κυριευτεί κατά ένα μέρος.

Διότι, η σύσταση της είναι ένα προς δύο και το μεν ένα προσπαθεί να φύγει, ενώ τα άλλα δύο το τραβούν προς τα κάτω και γίνεται μεγάλη διαμάχη μεταξύ τους καθώς το ένα θέλει να φύγει και τα άλλα δύο σπεύδουν να το κρατήσουν.

Η νίκη δε και των δύο δεν λογίζεται όμοια, αφού το ένα ρέπει προς το αγαθό και τα άλλα στο κακό κοντά κατοικούν.
Το μεν ποθεί την ελευθερία τα δε αγαπούν τη δουλεία.
(καλό-κακό δράση-αντίδραση διπολικός θνητός κόσμος).


Αν τώρα νικηθούν τα δύο, αυτά μένουν μόνα και έρημα από τον άρχοντα τους, ενώ αν νικηθεί το ένα, αυτό άγεται και φέρεται τιμωρούμενο με τον εδώ τρόπο ζωής.


Άγεται και φαίνεται λοιπόν τιμωρούμενο, αν δεν καταφέρει να νικήσει την έλξη για τον διπολικό θνητό κόσμο!!! 

Ωραία μέρα. Άρχισα να καταλαβαίνω. 

Επιτέλους! ένας άνθρωπος πάνω στην Γη που με κατανοεί.
Και ένας άνθρωπος που με έκανε να δω αυτό που δεν έβλεπα! ενώ το έγραφα!

"το ένα θέλει να φύγει και τα άλλα δύο σπεύδουν να το κρατήσουν."

(καλό-κακό δράση-αντίδραση διπολικός θνητός κόσμος).

Είναι κι άλλοι, το ξέρεις. Παρακολουθούν και δουλεύουν αθόρυβα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γι'αυτό.

Ένα τελευταίο και μετά διάλειμμα για σκέψη. 

"2. Η γνώση της χαράς μας έχει έρθει, και αφού έχει κι αυτή, παιδί μου, η λύπη φεύγει προς αυτούς που έχουν χώρο γι'αυτήν.


Η γνώση της χαράς είναι
 η δεύτερη δύναμη της ιερής δεκάδας."
Πώς αποκτιέται η γνώση της χαράς; 


Το καταλαβαίνω βέβαια κάπως. 
Είναι η χαρά που νιώθει η ψυχή όταν αγωνίζεται για το αγαθό και την θέωση της. 
Αλλά θέλω να ακούσω την δική σου σκέψη και διατύπωση.

"Η γνώση της χαράς"

1. είναι η γνώση ότι υπάρχει Θεός.
2. η χαρά που γνωρίσαμε τον Θεό και δεν είμαστε μόνοι.

Άρα γιατί λυπόμαστε; για ποιον λόγο; 
Γιατί έχουμε γίνει ένα με αυτόν τον κόσμο του διπολισμού και το δικό της πνεύμα, λύπη-χαρά.

Ο Θεός όμως δεν είναι χαρά ή λύπη.
Ο Θεός είναι κάτι πέρα από την χαρά που ούτε μπορούμε να φανταστούμε.


Η χαρά είναι μία ιδιότητα των ειδικών ενεργειών του πυρός, μέσα στον κτιστό κόσμο, που είναι ουσιωδώς όμοιο το πυρ με τον Άγιο Λόγο, αλλά και ταυτόχρονα είναι ουσιωδώς όμοιο με το "πνεύμα της φύσης", και την διπολικότητα του, όπως η χαρά και η λύπη στον κατωφερή εδώ κόσμο, όπου το πυρ οξύνει την χαρά αλλά και την λύπη σε ηδονή, και αυτή η ηδονή, είτε της λύπης είτε της χαράς, επιφέρει πάντα ως αποτέλεσμα το κακό, τον πόνο.

Νομίζω σου απάντησα στο ερώτημα σου τι είναι η γνώση και τι είναι η χαρά. (Αγαθό = εκ της αγαθής προθέσεως μας, για τα πάντα γύρω μας).


Την ομορφιά της φύσης την απολαμβάνουμε και αφηνόμαστε στην αγαλλίαση που προκαλεί; είναι σύμφωνη με το θεϊκό πρότυπο. 

Ή είναι πλάνη;








Εδώ έρχεται η μεγάλη πλάνη! όπως αγαπάς το σώμα σου αγαπάς και την φύση! αλλά και γίνεσαι ένα μ'αυτήν και ξεχνάς τον αληθινό σου εαυτό.

Η φύση κάνει αυτό που μπορεί να κάνει έχοντας ως πρότυπο τον Θεό.
Ο Άνθρωπος είναι ο θεός και θέλει να τον κρατήσει η φύση (πνεύμα της φύσης) κοντά της για πάντα!

Ο άνθρωπος της Γης πρέπει να επιμελεί την φύση, να την αγαπά, αλλά ποτέ να μην ξεχνά, ότι αυτή η φύση ανήκει στα θνητά όπως το σώμα!! γεννιέται για να πεθάνει!

Και ένα τελευταίο ερώτημα..
Γνωρίσαμε τον Θεό εξ αποκαλύψεως, από τον Ερμή. 
Αν δεν τύχαινε στην ζωή μας αυτή να γνωρίσουμε τον Ερμή, τον αγγελιαφόρο του Θεού, τότε πώς θα γνωρίζαμε τον Θεό; 
Υπάρχει άλλος τρόπος να αποκτήσει κανείς την γνώση του Θεού;"

Πάντα υπάρχουν γύρω μας "αγγελιοφόροι" του Θεού στον κόσμο μας. Ποτέ δεν μας αφήνει μόνους μας μέσα στο σκοτάδι.
Απλά μόνον όσοι μπορούν να "δουν" το Θεό (θείον) θα πάρουν ως βραβείο την θέωση τους.

Οι υπόλοιποι πρέπει να παραμένουν εδώ γιατί ο Θεός είναι η Ζωή, και δίνει Ζωή στα πάντα αφού και ο ίδιος ο Θεός ζει μέσα από τους ανθρώπους την Ζωή.


Ερμής Τρισμέγιστος

-Γιατί λοιπόν Τρισμέγιστε πρέπει ο άνθρωπος να παραμείνει στην ύλη και να μην ζει σ'αυτό το μακαριότατο μέρος, μέσα στο οποίο βρίσκεται και ο θεός;

Καθώς λοιπόν ο Θεός δημιουργός των πάντων δημιούργησε άλλον θεό σαν τον εαυτό του, και επειδή του φάνηκε όμορφος, καθώς πλυμμύριζε από την αγαθότητα των πάντων, τον αγάπησε ως δημιούργημα της θεϊκότητας του.

Σαν παντοδύναμος και πανάγαθος, θέλησε να δημιουργηθεί και κάποιος άλλος, ο οποίος να διακρίνει από αυτόν που τον είχε δημιουργήσει.

Συγχρόνως δημιούργησε και τον άνθρωπο, τον μιμητή του λόγου και της πρόνοιας του.
Γιατί η ίδια η βούληση του θεού είναι και αυτή καθαυτή η πραγματοποίηση, καθώς η θέληση και η πραγματοποίηση ταυτίζονται χρονικά.

Αφού τον "ουσιώδη" άνθρωπο τον δημιούργησε με αυτόν τον τρόπο, ώστε να μην μπορεί να φροντίζει για όλα τα πράγματα, εκτός αν καλυπτόταν από ένα κοσμικό κάλυμμα, τον κάλυψε με ένα σωματικό κάλυμμα, και όρισε κάθε άνθρωπος να είναι έτσι, αναμειγνύοντας και ανακατεύοντας σε ένα μείγμα όση ποσότητα από κάθε φύση χρειαζόταν.

Έτσι διαμόρφωσε τον άνθρωπο από ψυχή και σώμα, που αντιστοιχούν σε αθάνατη και θνητή φύση,ώστε ως ζωντανό πλάσμα να μπορεί να λειτουργεί και με τις δυο του φύσεις, να θαυμάζει δηλαδή και να λατρεύει τα ουράνια, αλλά να φροντίζει και να διοικεί τα επίγεια.

ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ 



Τι περιλαμβάνει αυτή η φροντίδα και διοίκηση; 

Την Διοίκηση με πρότυπο την ευσέβεια! και όχι όπως σήμερα που σχεδόν όλοι γίναμε ασεβείς! σαν τους πολιτικούς! που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το χρήμα πατώντας επί πτωμάτων
 συνανθρώπων μας.

Γιατί η κατωτερότητα απεχθάνεται την αθανασία; 
Επειδή το σώμα είναι θνητό, δεν το ενδιαφέρει φυσικά η αθανασία αλλά μόνον να περάσει καλά στην επίγεια ζωή και να την παρατείνει με κάθε δυνατό τρόπο. 
Γι' αυτό και στις ελίτ αγοράζουν όργανα, αλλάζουν αίμα και διάφορα άλλα. Έχουν ξεχάσει εντελώς την θεϊκή τους φύση. 


ΠΕΣΤΑ!! 


Κατάλαβες τώρα γιατί υπάρχει τόσος πόνος και τόση αδικία στην Γη; Διότι παίρνουμε όλοι αυτό που μας αξίζει!
Αφού γίναμε σαν αυτούς! τέτοιοι θα μας διοικούν!

Πάντως μου έκανε τρομερή εντύπωση η "ατάκα" του Ερμή Τρισμέγιστου..σαν να μιλούσε σήμερα, εν έτη 2017

- Για άλλους είναι απίστευτο, για άλλους μυθικό, και ίσως για κάποιους γελοίο. 

Αυτό το χεράκι; Με ποιον τρόπο θα το εξηγήσουμε; Γιατί παίρνει αυτό που του αξίζει; 

Φωτογραφία

Αυτό το χεράκι δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει κάνει στις προηγούμενες ζωές του...μπορεί να είναι ο ροκφέλλερ στο μέλλον.
Εμείς όμως πρέπει να του δώσουμε την αγάπη μας! την δίνουμε;

Ανησυχώ μήπως αυτή η σκέψη είναι παρηγοριά. 

Πες μου κάτι! ένας άνθρωπος που κοιτάζει αποκλειστικά το ατομικό του συμφέρον, με την ζωώδη λογική του, όπου τα πάντα καθοδηγούνται από το πόσα "υλικά αγαθά" θα απολαύσει, χωρίς ήθος και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, τι νομίζεις εσύ; ότι θα πάει μπροστά στην ψυχή του και θα πει ότι έτσι γούσταρα να κάνω, και τώρα γουστάρω να πάρω την θέωση μου;

Με το που θα αντικρύσει την ψυχή του θα πέσει κάτω και θα κλαίει την Μοίρα του που έρχεται!! γιατίΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ!!


Όπου καταπατούσε με το Εγώ του τους ανθρώπους, με την εξουσία που πήρε με βρώμικα μέσα, για να καταρρακώσει τις ψυχές των συνανθρώπων του με τις δικές του πράξεις, και να εξυψώσει με την οξύτητα του πυρός το Εγώ του πως δήθεν είναι κάτι.

Εννοείς ότι στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στον θάνατο και την επόμενη ενσάρκωση, έχουμε επίγνωση της Αλήθειας;

Φυσικά!! μετά τον θάνατο του σώματος μένει μόνη η ψυχή και βλέπει κατάματα τον Άγιο Λόγο...που να δει και τον Φωτεινό Λόγο..τον πυρήνα!!

Δεν επιβάλλει κανένας την τιμωρία του! μόνος του επιβάλλει την τιμωρία που του αξίζει για όσα έκανε κάτω στην Γη!! διότι πλέον εκεί είναι θεός!! και βλέπει την ξεφτίλα του!!

....

Όσον αφορά τις ανθρώπινες ψυχές που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα ελαττώματα της Δωδεκάδας, αυτόματα σημαίνει ότι έχουν αποκτήσει ήδη εδώ στην Γη τον Αγαθό Νου, οπότε απελευθερώνονται από τον κόσμο της ύλης.

Η ευσέβεια είναι ο οδηγός μας στην εδώ ζωή, η οποία θα μας οδηγήσει στην θέωση, είτε στο να επανέλθουμε σ'αυτόν τον κόσμο ώστε εκτός των άλλων, να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο με οδηγό το ήθος, χωρίς ηλίθιες πονηριές και χαζομάρες που μας κάνουν χειρότερους από τα ζώα.



Έχει πολλά ελαφρυντικά μια ψυχή που έσφαλε κατά την επίγεια ζωή της. Είναι τόση η δύναμη, η έλξη και τα θέλγητρα του υλικού κόσμου, ώστε πριν κατανοήσει κανείς πως όλα πληρώνονται με το αντίθετο, νομίζει πως είναι ατυχίες και συμπτώσεις όλα τα άσχημα που βλέπει να εναλλάσσονται με τις ηδονές. Μόνο όταν το κατανοήσει αυτό θα αρχίσει να υποψιάζεται πώς παίζεται το παιγνίδι στη γη. Αλλά και πάλι είναι πολύ πιθανό να επιλέξει να παραμείνει σ' αυτήν την τραμπάλα, σ' αυτόν τον τροχό, γιατί δεν θα θέλει να απαρνηθεί τις ηδονές κι ας τις πληρώνει. Ή μπορεί να θέλει να βγει από το παιχνίδι αλλά να μην βρίσκει την δύναμη. Γιατί πιστεύω οτι είναι άθλος να απαρνηθεί ο άνθρωπος τις επίγειες χαρές και οτι είναι ήρωας όποιος τα καταφέρνει.
Το μυστικό είναι να προσπαθεί συνεχώς. "Πέφτω και σηκώνομαι", όπως λέει σε ένα τραγούδι.



Τίποτα δεν είναι άθλος από την στιγμή που μπαίνει ένας άνθρωπος στον δρόμο του Αγαθού. Όλα έρχονται μόνα τους μετά, και τον οδηγούν!

Από εκεί και πέρα κάθε άνθρωπος του δίνεται η ευκαιρία στην ζωή του να γνωρίσει το Αγαθό!! Αν επιλέξει να το απορρίψει είναι επιλογή του.



Καταλαβαίνω τι λες. Όλα έρχονται μόνα τους και τον οδηγούν. Όμως σκέψου το εξής. Οι ενέργειες της ανίερης δωδεκάδας συνεχίζουν να του επιτίθενται. Τον πλημμυρίζουν, τον κατακλύζουν κάθε τόσο. Θυμός, ζήλεια κλπ. Ξέρει βέβαια το παιγνίδι. Κι έτσι δίνει τη μάχη του και τις εξουδετερώνει. Δύσκολες οι μάχες στην αρχή. Πιο σύντομες αργότερα. Και ποια είναι η πορεία; Κάποια στιγμή παύουν οι ανίερες αυτές ενέργειες να τον πλησιάζουν; Γίνεται να παύσουν, αφού είναι πηγή τους το ίδιο του το σώμα; Πώς γίνεται;



Πρέπει να σου γίνει κατανοητό το εξής:
Όπως όταν επιθυμούμε την δωδεκάδα έλκουμε επάνω μας όλα τα στραβά του κόσμου, με τον ίδιο τρόπο όταν επιθυμούμε την Δεκάδα έλκουμε επάνω μας όλη την ομορφιά του κόσμου.

Όταν μας επιτίθεται η ανίερη Δωδεκάδα, είναι γιατί ακόμη δεν κατανοήσαμε τον τρόπο να την διαγράφουμε από τον χάρτη.

Ας κατανοήσουμε πρώτα την Δεκάδα μέσα από την φιλοσοφία, δηλαδή μέσα την ειλικρινή αγαθή μας πρόθεση να ανακαλύψουμε το Αγαθό, και θα δούμε με τον καιρό πόσο εύκολο είναι τελικά να εξαλειφθεί για πάντα η Δωδεκάδα.

Μην ξεχνάς ποτέ ότι οι άνθρωποι που δεν γνώρισαν ποτέ το Αγαθό, γνωρίζουν και έλκουν επάνω τους μόνον την Δωδεκάδα.

Δεν μας πλησιάζουν οι ανίερες ενέργειες, αλλά εμείς τις καλούμε επάνω μας!
Ότι σκεφτόμαστε, ότι πράττουμε στη ζωή μας αυτό έλκουμε επάνω μας.


Αν σκεφτόμαστε ως ζώα θα γίνουμε τα χειρότερα ζώα που μπορούν να υπάρξουν.
Αν σκεφτόμαστε ως Άνθρωποι θα ξαναγίνουμε θεοί..ακόμη κι εδώ στην Γη.


..........


Για να καταλάβεις το σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα, ως ανθρωπότητα, είναι να θεωρούμε το Αγαθό ως μια πράξη καλής μας πρόθεσης και ενέργειας απέναντι σε έναν φτωχό ή έναν κακό άνθρωπο με σκοπό να ανταμειφθούμε από τον Θεό, και όχι γιατί πράγματι κατανοήσαμε τι είναι το Αγαθό.

Και έτσι συνεχίζουμε να αποφεύγουμε ότι είναι διαφορετικό από εμάς! με αποτέλεσμα να υπερισχύει πάντα το δίπολο καλό-κακό στα άκρα, όπου ο θεοσεβούμενος μισεί και φοβάται όλα τα υπόλοιπα δόγματα και τα αντιμετωπίζει ως εχθρούς.

Για να καταλάβουμε πόσο βαθύ σκοτάδι έχουμε, επιθυμούμε να χωρίσει η ήρα από το σιτάρι! δηλαδή το μίσος τροφοδοτείται παντού από αυτούς που μας μιλούν για την αγάπη.

Δεν το συζητάμε καθόλου για όλους αυτούς. Είναι περιπτώσεις χαμένες από χέρι. Κι όπως είπες, όταν θα αντικρύσουν την ψυχή τους δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν. Αλλά θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Θα έρθουν και θα ξαναέρθουν μέχρι κάτι να φωτίσει το σκοτάδι και να αρχίσουν την αναζήτηση.

..........

Πιστεύεις ότι υπάρχουν παλιές και καινούργιες ψυχές; 
Ότι οι καινούργιες είναι άπειρες και πέφτουν ευκολότερα σε λάθη ενώ οι παλιές, μολονότι υπάρχει λήθη, επειδή έχουν ζήσει πολλές φορές το σενάριο της ζωής της γης, έχουν γίνει σοφότερες;

Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο το παλιό με το καινούριο.
Διότι ένας γέρος μπορεί να γνωρίζει τα μισά και λιγότερα από έναν νέο άνθρωπο πνευματικά αναγεννημένο αναζητητή της αληθινής γνώσης.

Μάλλον έχει να κάνει με το πόσο εύκολα υποπέφτουμε στα πάθη αυτού του κόσμου, διότι αν νομίζουμε ότι από τα συνεχόμενα λάθη μαθαίνουμε, τότε γιατί τα επαναλαμβάνουμε συνεχώς;

Μόνον όταν έχουμε αποκτήσει την γνώση ξέρουμε και τι αντιμετωπίζουμε διότι γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, και με τι έχουμε να κάνουμε.

..........

Κάνω την εξής παρατήρηση αυτές τις μέρες. Συμβαίνει κάτι, ένα γεγονός, μια πληροφορία. Αυτό το κάτι πυροδοτεί στον οργανισμό αρνητικές ενέργειες. Δεν εξαρτάται από εμένα, Αλίμονο αν το θέλω ή το προκαλώ. Μου είναι εύκολο πια να το εξουδετερώνω τώρα που ξέρω την δύναμη μου. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση που οι ενέργειες αυτές ενεργούν παρά την θέληση μου. Πού θα τις αποδώσουμε; Στον παλιό τρόπο σκέψης που δεν έχει αποχωρήσει ακόμη εντελώς; Ή μήπως είναι έμφυτες και μόνο όταν αναγεννηθεί κανείς στον Νου, απαλλάσσεται;
Ίσως σε κουράζω με το θέμα αυτό αλλά επιμένω γιατί αφορά τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να πετύχει την κάθαρση. Και δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 


Οι αρνητικές ενέργειες που νιώθουμε είτε από έναν άνθρωπο από κοντά, είτε από μακριά, είναι γιατί αυτό εκπέμπει!

Άλλο όμως είναι ο φόβος, και άλλο η αρνητική ενέργεια.

Ο φόβος έχει να κάνει με αυτό που έλκουμε επάνω μας!! τους φόβους που μας τρομάζουν!!
Άρα εμείς το προκαλλούμε!! και κάνουμε ζημιά στον εαυτό μας σε όλα!!
Έλκουμε πάνω μας ότι μας φοβίζει.

Η αρνητική ενέργεια τώρα εκπέμπεται από σκοτεινούς ανθρώπους, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι με τον Θεό.
Αλλά και από σκοτεινούς ανθρώπους που μισούν την ομορφιά των ανθρώπων που αυτοί δεν γνώρισαν ποτέ,
που μισούν και ζηλεύουν ότι δεν μπορούν αυτοί να είναι, ή να το αποκτήσουν.

Δεν αναφέρομαι στην αρνητική ενέργεια των ανθρώπων. Αυτούς αν μπορούμε τους αποφεύγουμε. Είναι δύσκολο βέβαια όταν ανήκουν στο στενό μας περιβάλλον και δεν μπορούμε να τους απομακρύνουμε. Ευτυχώς έχω την ευλογία αυτήν την εποχή να μην έχω αρνητικούς ανθρώπους γύρω μου. Ή επειδή το πέρασα το μάθημα, ή επειδή βρίσκομαι σε άλλα μαθήματα.

Λέω για τον θυμό πχ επειδή κάποιος με έσπρωξε στον δρόμο και δεν γύρισε πίσω του ούτε να κοιτάξει. Ο θυμός αυτός γεννιέται παρά την θέληση μου. Από τι προέρχεται; τι τον δημιουργεί; γιατί με κυριεύει κάθε φορά; Δεν είναι φόβος. Είναι εγωισμός; είναι παράπονο; είναι αγανάκτηση για την σκληρότητα; 


Ο θυμός έχει να κάνει με το πόσο δίκαιοι είμαστε μέσα από την οξύτητα του πυρός στην ψυχή μας, ώστε να σταματήσει αυτή η σχιζοφρένεια των ανθρώπων και να επιφέρουμε την Δικαιοσύνη, διότι όσο αφήνουμε τους σχιζοφρενείς να επικρατούν τόσο πιο αναιδείς και χυδαίοι θα γίνονται.

Από την άλλη, ο θυμός που προέρχεται από την κακία με σκοπό να κάνουμε κακό στον συνάνθρωπο μας, να του επιβληθούμε, δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο παράδειγμα.

..........


Να ποιος είναι ο υλικός διπολικός κόσμος και για ποιον λόγο θεωρείται σκότος.

Διότι τα πάντα πρέπει να συγκροτούνται από αντίθεση κι εναντιότητα κι είναι αδύνατον να συμβεί διαφορετικά.

-Ποιος είναι, λοιπόν, ο εδώ υλικός θεός;

-Ο όμορφος κόσμος, δεν είναι όμως κι αγαθός, διότι είναι υλικός κι ευπαθής και πρώτος απ’όλα εκείνα, που εύκολα προσβάλλονται από πάθη, δεύτερος δε, απ’τα όντα κι ελλιπής από μόνος του.



Τι μπορεί να σημαίνει δεύτερος από τα όντα; 


Ο όμορφος κόσμος είναι το "πνεύμα της φύσης".
Αναφέρεται στον άνθρωπο! διότι ο άνθρωπος δεν ανήκει σ'αυτόν τον κόσμο, απλά έγινε μέλος αυτού του κόσμου, όταν θέλησε να ζήσει και κατανοήσει την κατωφερή φύση.

ο άνθρωπος στην Γη είναι το μόνο αθάνατο λογικό ον που έχει ελεύθερη επιλογή, διότι προέρχεται η ουσία του από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, είναι Ουσιωδώς όμοιος με τον Πατέρα της Ζωής Φως και Ζωή Υπάρχων.

Όλα τα υπόλοιπα ζώα και όλα τα όντα γενικότερα, είναι δημιουργήματα αποκλειστικά αυτής της κατώτερης φύσης, από ψυχή δική της και σώματα δικά της, και οδηγεί όλα τα άλογα όντα εξουσιάζοντας τα επιφέροντας την Αρμονία στην ζωή και την φύση.


Άλλωστε χωρίς να υπάρχει η ζωή, ακόμη και η άλογη ζωή, θα είναι ελλιπής αυτός ο κόσμος, διότι ποιος θα τον δει; ποιος θα τον ζήσει; άρα αν δεν υπάρχουν τα όντα θα είναι σαν να μην υπάρχει η ζωή.  ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΤΑ!!


ΠΡΟΥΠΑΡΧΩΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ!!

ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ!! Η ΔΕ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ - Ο ΛΟΓΟΣ !! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ 
ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΩΤΕΙΝΟ ΛΟΓΟ 

Αυτό είναι η Ζωή Υπάρχων!! ο Λόγος!!
Η Ζωή Υπάρχων 
ο Λόγος!! οι ψυχές που φέρουν τον Λόγο.
Η εικόνα της ζωής, είναι οι ψυχές που φέρουν τον Λόγο του δεύτερου Νου δημιουργού.


Τα όντα της εικόνας της ζωής που δίνουν οι ψυχές ζωή, είναι άλογα δεν έχουν "ελεύθερη επιλογή"

Ενώ ο άνθρωπος είναι ο μόνος που φέρει τον Φωτεινό Λόγο στον πυρήνα της ψυχής του γι'αυτό και είναι ο μόνος που έχει "ελεύθερη επιλογή". 



Είναι στιγμές, που αναρωτιέμαι σε ποιους τα γράφω όλα αυτά, και ποιος θα τα κατανοήσει, από την στιγμή που κανείς δεν ασχολείται με την αναζήτηση της αλήθειας της ζωής, παρά με το να απολαμβάνει την ζωή πάνω στην Γη με το ψεύτικο σώμα της σάρκας, το οποίο θέωσε και το προσκυνά ως θεό!! και προσκυνά ως θεό τον δημιουργό του σώματος του!! ο αμμόρφωτος!! ο άξεστος!! που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο δημιουργός του σώματος του είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος!!!!! η ψυχή του!!! ο Φωτεινός Λόγος!!!που δίνει Ζωή στα πάντα!! γιατί ο Άνθρωπος είναι η Ζωή!!! ο Λόγος!! όμοιος με τον Πατέρα του Φως και Ζωή Υπάρχων!! αλλά ποιος να τα κατανοήσει όλα αυτά, από την στιγμή που έγινε ζώο!! ένα με το ζώο που ο ίδιος ο άνθρωπος δημιούργησε!! και προσκυνά από φόβο την άγνοια του!! και τρέμει το ζώο!! διαβόλους και τριβόλους!!! πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε!! πόσο μέχρι να δούμε ότι θεός είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!



Ποτέ δεν πρόκειται να το καταλάβουμε. Διότι μας είπαν από την παιδική μας ηλικία οτι ο Ιησούς Χριστός, Θεάνθρωπος όπως κι εμείς, γεννήθηκε μόνο από μητέρα χωρίς πατέρα, με άμωμη σύλληψη, και άρα είναι διαφορετικός από μας. 
Αυτήν την πίστη δεν πρόκειται κανείς να την βγάλει από μέσα μας γιατί το θεωρούμε ιεροσυλία και ασέβεια. Κι έτσι δεν υπάρχει ελπίδα. 

Επίσης κανείς μας δεν ξέρει πώς ο Ιησούς Χριστός κινητοποίησε όλες αυτές τις Δυνάμεις, (δεν ξέρουμε καν αν υπήρξε, αν και αυτό το θέμα καλό είναι να μην το θίξουμε από σεβασμό στην πίστη τόσον ανθρώπων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! ) 

Πάντως, δεχόμενοι με απόλυτο σεβασμό την ύπαρξη του, πρέπει να προσέξουμε οτι είναι γεγονός οτι ήταν ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος από την παιδική του ηλικία και είχε την ικανότητα, την αγνότητα και την δικαιοσύνη έμφυτα, ώστε να διδάσκει, παιδί ακόμη, στην συναγωγή, στους ραβίνους. 
Αγνοούμε πού μορφώθηκε και δίπλα σε ποιούς μαθήτευσε, ενδεχομένως στους γνωστικούς, γιατί λείπει από την παράδοση όλη η εποχή μέχρι την ηλικία που εμφανίζεται να διδάξει. 

Αυτός ο ίδιος ο Θεάνθρωπος με το Φως και την Δύναμη του, αδελφός μας ων, μας δείχνει τις δικές μας Δυνάμεις, την δική μας θεϊκότητα και αποδεικνύει οτι είμαστε Υιοί Θεού ενσαρκωμένοι.



Τι σημαίνει Θεάνθρωπος; τι εννοούσε ο Ιησούς με την φράση ότι είναι "Υιός Θεού";. Το να είσαι "Υιός Θεού" σημαίνει να είσαι της ίδιας φύσης με το Θεό της ίδιας ουσίας.. Ο "Υιός του Θεού", είναι "του Θεού".
Ο άνθρωπος τι είναι; ζώο; διότι αν δεν είναι ζώο τότε τι είναι;
Να κατανοήσει την αληθινή του φύση! διότι το ζώο ως ζώο σκέφτεται! διότι κυριαρχεί πάνω του η άγνοια.

Δεν θέλω να αναφέρω αν υπήρξε ή όχι ο Ιησούς. Μιλάω αυτή την στιγμή με το γεγονός ότι υπήρξε, αλλά ποιος κατανόησε τον Λόγο του; τα ζώα; ή οι άνθρωποι;


Τελικά με ποια φύση γνωρίσαμε και κατανοούμε τον Λόγο του Ιησού; με το ζώο; τότε δεν αναφέρομαι στα ζώα, ούτε με ενδιαφέρουν τα ζώα, διότι τα ζώα που σκέφτονται ως ζώα εις τον αιώνα των αιώνων ζώα θα παραμένουν..διότι λάτρεψαν την αθανασία του σώματος τους!! και ο Θεός δεν είναι σώμα, αλλά Νους!~!και Λόγος!! η Ζωή!!


Φως!~! και Λόγος!! η Ζωή!!


Να ρωτήσω κάτι. Διάβασα κάπου χθες οτι ο άνθρωπος πρέπει να ανάψει την θεϊκή σπίθα μέσα του. Για να γίνει πυρ και φως δυνατό και να φωτίσει την Αλήθεια. Την οποία έχει ξεχάσει. Είναι έτσι; Αυτήν την μικρή σπίθα λοιπόν μέσα μας δεν μας δίνονται πολλές ευκαιρίες στην εδώ ζωή να την ανάψουμε και να πυρποληθούμε στο φως της αλήθειας. Το περιβάλλον μας δεν μας δίνει καθόλου πληροφορίες. Μαθαίνουμε μόνο για κάποιον μακρινό Θεό παντοδύναμο, πανάγαθο αλλά και δίκαιο που φροντίζει να ανταποδίδονται όλες οι πράξεις μας, και οι σωστές και οι λανθασμένες. Ωστόσο όλοι μαθαίνουμε οτι έχουμε ψυχή και μπορούμε να την σώσουμε. Αλλά επειδή δεν έχουμε και πολλές επαφές μαζί της, την αμφισβητούμε και την ξεχνάμε. Η εκκλησία προσπαθεί με φοβέρες να μας την θυμίσει αλλά πάλι δεν γίνεται τίποτε. Τα γραΐδια που ακούν ανελλιπώς το κήρυγμα παραμένουν κακά μέχρι το κόκκαλο. 

Μάλλον ο τρόπος που χειρίζεται ο κλήρος το εκκλησίασμα είναι λανθασμένος. Ίσως χρειάζεται ένας πράος και γλυκός λόγος για να προσεγγίσει τις ψυχές και να ανάψει την σπίθα και όχι αγανακτισμένες φωνές ιερέων που κουνάνε το δάκτυλο και εκφοβίζουν με διαβόλους για να συνεφέρουν τα πλήθη από την βαθιά τους ύπνωση. 

Έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η εκκλησία. Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς κι αυτοί. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γίνονται ιερείς μόνο αφυπνισμένα άτομα. 
Κι ύστερα είναι και η εξουσία που νομίζει ότι αποκτά ο κληρικός που τον διαφθείρει. Ίντριγκες για τα αξιώματα, έπαρση κλπ. 

Είναι άνθρωποι σαν και μας, να το θυμόμαστε. Δεν τα καταφέρνουν να φανούν αντάξιοι του λειτουργήματος τους. 
Τους νικάει η ύλη με τις δώδεκα ανίερες ενέργειες. 
Μόνο η κλασική παιδεία μπορεί να μας βοηθήσει να πάψουμε να είμαστε ακατέργαστοι. Και ένας εμπνευσμένος κλήρος που δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμος. 


Για ποια Εκκλησία μου μιλάς; που συνεχώς δοξάζει τον Θεό μέσα από τον φόβο της κόλασης; τον καλό Θεό και τον κακό διάβολο; που ο καλός Θεός είναι γεμάτος οργή αν δεν τον υπακούσουμε στις διαταγές που μας δίνει ; όπως αυτό μας διδάσκει η ανίερη Δωδεκάδα; ότι η οργή είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο; πόσο δε στον Θεό;

Τότε τι; θα μας στείλει στην κόλαση; επειδή μας θέλει υποτακτικούς του; πρόβατα; που θέλει να εξευτελίζει κάθε αξιοπρέπεια στο ανθρώπινο ον; βάζοντας τον να εξομολογείται; να υποτάσσεται στα πάντα από φόβο; αυτός είναι ο Πανάγαθος Θεός που μας μιλούν; ή απευθύνονται σε ζώα γιατί μας θέλει η Εκκλησία ζώα;

Δεν υπάρχουν πιο σκοταδιστές από αυτούς που στο όνομα του Θεού διδάσκουν και κυρρήτουν το μίσος και ταυτόχρονα μιλούν για αγάπη. ότι πιο διπολιστές που έγιναν ένα με το σκότος του διπολισμού λόγω της μεγάλης τους άγνοιας για την αλήθεια της ζωής.

Για ποια παιδεία της Εκκλησίας μιλάμε λοιπόν; των ζώων; γιατί ως ζώα συμπεριφέρονται στους ανθρώπους! και μάλιστα θέλουν τα ζώα πρόβατα! για να κατασπαράσουν την ψυχή τους!! και να την κάνουν υπόδουλη στον Βασιλιά τους!! το μαύρο σκοτάδι της άγνοιας τους!! το δείχνουν άλλωστε και από την ενδυμασία που φορούν!! το μαύρο το σκότος! αυτό εκπροσωπούν! το ένα άκρο του διπολισμού! είτε το καλό, είτε το κακό.

Γι'αυτό έχουν φύγει όλοι από την Εκκλησία, διότι η αμμορφωσιά κυριαρχεί παντού εκεί μέσα! που θέλει προσκυνημένα ζώα! και όχι Ανθρώπους!


Η Εκκλησία μισεί τον Ελληνική παιδεία αν δεν κατάλαβες, και κάνει τα πάντα για να το συντηρεί αυτό, και φτάσαμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας Χριστιανούς παρά Ελλάνιον Φωτεινό γένος! 

Χριστιανούς που λατρεύουν την θρησκεία των εβραίων! οι οποίοι πάντα και για πάντα μισούν το Ελλάνιον πνεύμα του Φωτός, όπου διαστρέβλωσαν τα πάντα καταστρέφοντας το 98% της Ελληνικής γραμματείας, και μας έκαναν προσκυνημένα ζώα.



Μα σε ακατέργαστους ανθρώπους απευθύνονται. Με ακατέργαστο τρόπο. Εμείς οι άνθρωποι, βουτηγμένοι βαθιά στην λήθη είμαστε ικανοί και για φόνο ακόμη κάθε φορά που κάποιος θα ξυπνά την οργή μας. Αυτούς λοιπόν τους ακατέργαστους ανθρώπους, οι ιερείς προσπαθούν με το φόβο να τους εμποδίσουν από το να βλάψουν τους συνανθρώπους τους όταν έχουν ακραίες συναισθηματικές έκρήξεις. Το εκκλησίασμα δεν είναι καλλιεργημένοι ψυχικά και πνευματικά άνθρωποι. Έχουν πρωτόγονα ένστικτα. Επιθετικότητα. Γι αυτό τους εκφοβίζουν. Κι έπειτα δεν ξέρουν και άλλον τρόπο.

Να σκεφτείς ότι μια φορά στον ύπνο μου σκότωσα έναν άνθρωπο. Πολύ θέλει νομίζεις να αλληλοσφαχτούμε, πράγμα που ήδη γίνεται με τους εμφύλιους αν δεν υπήρχε ο φόβος της τιμωρίας; είτε από το κράτος είτε από τον Θεό;


Ποιος έκανε τους ανθρώπους άγρια θηρία; ποιος; αυτοί οι ίδιοι!! που πάντα στο όνομα του Θεού, τους προέτρεπαν να πάρουν τα όπλα γεμάτοι από την οργή του Θεού και να χωρίσουν την ήρα από το σιτάρι!

Η Εκκλησία είναι του διαβόλου! που μιλά για αγάπη! 

Λύκος ντυμένος πρόβατο! Διάβολος υποδυόμενος το Θεό.

Γι'αυτό βλέπουμε σήμερα χίλιους σκοτωμούς και μια καλή πράξη σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης! αλλά και στις ιστορίες με τα παραμύθια της Αγίας Γραφής. της Παλαιάς Διαθήκης, της Καινής Διαθήκης και τα συναφή.


Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο ως ανθρωπότητα. Ο φόβος των νόμων και της τιμωρίας μας κρατά. Και όχι η συνείδηση μας γιατί δεν έχει ανάψει ακόμα η θεϊκή σπίθα παρά μόνο μεμονωμένα. Η ερπετοειδής μας φύση μόνο με την κατάλληλη παιδεία μπορεί να παραμεριστεί αλλά ποιοι είναι αυτοί που θα ορίσουν ποια είναι; Μόνο όταν αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των αφυπνισμένων και αρχίζουν να επηρεάζουν την κοινωνία. Στο μεταξύ επικρατεί ο νόμος του συμφέροντος και η απληστία. 


Στο μεταξύ και για αιώνες ακόμη θα επικρατεί το βασίλειο των ζώων στον πλανήτη Γη!


Η Ορθόδοξη εκκλησία δεν είναι τόσο εγκληματική όσο η καθολική.
Η ελεύθερη και απαστράπτουσα Ελλάδα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους. Τότε άρχισε η παρακμή. Εκεί στην ρωμαϊκή κατοχή βρίσκονται όλα τα αίτια της παρακμής και της διαστρέβλωσης. 

Δεν είναι εύκολο να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι. Οι Ρωμαίοι μπορεί να μας κατέκτησαν αλλά είναι γνωστό ότι κατακτήθηκαν από το Ελληνικό Πνεύμα. Αρχιτεκτονική, γλυπτική, επιστήμες. 

Κάποια όμως στιγμή έχασαν τον έλεγχο της αχανούς αυτοκρατορίας τους. Συγκέντρωσαν λοιπόν όλους τους "Σοφούς" τους και τους ανέθεσαν να φτιάξουν μία θρησκεία που θα ενοποιεί τις υπάρχουσες και θα συνενώνει τους ετερόκλητους πληθυσμούς.

Έφτιαξαν την χριστιανική θρησκεία και την επέβαλαν δια πυρός και σιδήρου. Με όλα τα γνωστά επακόλουθα. Σφαγές, κάψιμο κάθε άλλης πηγής γνώσης, γκρέμισμα ναών. 

Εκεί, σ' αυτό το σημείο που συνέραψαν τα καλύτερα κομμάτια όλων των θεωριών της εποχής χάνεται και το νήμα και δεν έχουμε ιδέα αν ο Χριστός είναι υπαρκτό πρόσωπο ή δημιούργημα τους. 

Όμως όλα αυτά τα αφήσαμε πίσω. Τα εγκλήματα των σταυροφόρων αν τα ανακινήσουμε μόνο μίσος μπορούν να γεννήσουν. 
Ίσως να είναι ιερή αγανάκτηση για την κατακρεούργηση των προγόνων μας και της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Ωστόσο γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά. 
Έχουμε ό,τι σώθηκε, και δεν είναι λίγα. Μάλιστα αποτέλεσαν την βάση και την έμπνευση για όλες τις σύγχρονες επιστήμες στην Δύση. 

Έχουμε και μια γλυκιά χριστιανική διδασκαλία, που διασώζει όλες τις αρετές των προγόνων μας γιατί από αυτούς την εμπνεύστηκαν αυτοί που την δημιούργησαν. Άσχετα αν παραποιείται και δεν εφαρμόζεται σωστά. Και πάμε παρακάτω.

Όλα αυτά που έγραψες τα έχω αναφέρει πολλές φορές, το αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει, οι άνθρωποι παραμένουν ζώα.
Και αυτό γιατί όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα, και η ανθρώπινη λογική, είναι πολύ εύκολο να διαχειριστείς τον εγκέφαλο των ανθρωπόζωων.

Αυτό έκαναν οι κοσμοεξουσιαστές εκείνης της εποχής, αυτό κάνουν και σήμερα. Συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, διότι η συνταγή είναι η ίδια.

Ποια καθολική Εκκλησία και ποια Ορθόδοξη, όλες είναι δόγματα! που χωρίζουν τους ανθρώπους σε Αγέλες προβάτων, που πολύ εύκολα μπορούν να τους μετατρέψουν στα πιο άγρια θηρία.

Δεν σηναινώ ποτέ ξανά με κανένα δόγμα που διαχωρίζει τους ανθρώπους!! σε καλούς και κακούς, σε πλούσιους και φτωχούς, σε βασιλιάδες και υπηκόους! διότι αυτά συμβαίνουν μόνον στα Ζωϊκά Βασίλεια!! και όχι εκεί που επικρατεί το Φως!! και η Ζωή!! ο Λόγος!!
Και ο Άνθρωπος από Λόγος κατάντησε να γίνει χειρότερος και από ζώο.

Όσο χαϊδεύουμε τους τσοπάνηδες τόσο πιο απάνθρωπα ζώα θα γεννιούνται αλλά και θα γίνονται!!
Η Αρμονία δεν επιφέρεται με την σιωπή μέσα στο βέλασμα των ζώων! διότι θα γίνουν άγρια θηρία! και πλέον θα χάσουν για πάντα την ψυχή τους!


Έχεις δίκιο. Είναι πολύ σωστά αυτά που λες. Είναι η Ιερή Αγανάκτηση της ψυχής όπως προανέφερα. Αλλά δεν θα χάσω τον χρόνο μου να συγκρούομαι μόνη μου με τους κοσμοεξουσιαστές, όπως ωραία τους ονόμασες. Εξ' άλλου και πού να τους βρω; Μόνο κανένα τσιράκι τους θα μπορούσε να βρεθεί στον δρόμο μου. Όμως συμφωνώ οτι είναι καλό να γνωρίζουμε τα ιστορικά γεγονότα για να ξέρουμε πώς βρεθήκαμε εδώ που είμαστε. Όσοι θέλουμε. Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το δόγμα και δεν τους νοιάζει πώς προέκυψε. Δεν ενδιαφέρονται, λέμε. Βαριούνται και αδιαφορούν.


Ρωτάς που να τους βρεις; μα όλα τα ανθρωπόζωα σε αντιμετωπίζουν ως εχθρό τους! κοιτάζουν μόνο το ατομικό τους συμφέρον! Αυτό κατάφεραν! κάθε άνθρωπος πάνω στην Γη να είναι και ένας κοσμοεξουσιαστής από μόνος του!

Οπότε; μένουμε εδώ με τα ζώα; μπορούν να ξαναγίνουν άνθρωποι;
Είναι κάτι που σκέφτομαι ώρες ώρες αν αξίζουν τέτοιο μέλλον οι κάποτε άνθρωποι θεοί.


Και κάτι τελευταίο να πω και ίσως το σημαντικότερο όλων!!
Σκέφτομαι, αν η ανθρωπότητα στην Γη δεν είναι άνθρωποι θεοί, αλλά ανήκουν αποκλειστικά στο γένος και το είδος του "πνεύματος αυτής της φύσης" και ξέρεις τι σημαίνει αυτό....δεν έχουν ελεύθερη επιλογή! άρα αποφεύγουν και να σκέφτονται!! και υπακούουν στις προσταγές της..μητέρας φύσης!..οπότε μιλάμε αποκλειστικά για άλογα ανθρωπόζώα και όχι για ανθρώπους!!



Για μερικούς το σκέφτομαι κι εγώ. Μερικές φορές μου δίνεται η ευκαιρία να τους ψάξω λίγο βαθύτερα. Και ανακαλύπτω φρικτά παιδικά χρόνια με εξουσιαστικούς παρανοϊκούς γονείς, ξυλοδαρμούς, αφάνταστη σκληρότητα. Οι άνθρωποι αυτοί θωρακίστηκαν για να επιβιώσουν. Έγιναν αδιαπέραστοι. Οι γονείς, θείοι, δάσκαλοι εγκληματούν πολλές φορές απέναντι στα παιδιά με αποτέλεσμα να βλέπουμε εμείς αυτές τις φρικτές και παγερές μάσκες. Τα παιδιά αυτά όταν γεννήθηκαν ήταν ρόδινα και διάφανα αλλά δολοφονήθηκε το αίσθημα δικαίου τους. 

Nαι σωστά, είναι κι αυτό που λες, αλλά πλέον είμαι σίγουρος ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι!! Αλλά ανθρωπόζωα που δεν φέρουν τον Λόγο στην ψυχή τους, και έτσι μπορούν να εξηγηθούν πολλά! 
Εξάλλου έχω και αποδείξεις!!

Όσοι άνθρωποι έχουν τον Νου! ..μας λέει ο Ερμής!!
Το ίδιο λέει και ο Ποιμάνδρης! Ο έχων Νου θα ανέλθει στο Φως!

Και τι άλλο μας λεει ο Ποιμανδρης;

Με την είσοδο του ανθρώπου δεύτερου θεού στον κατωφερή κόσμο της ύλης, το πνεύμα της φύσης δημιούργησε Επτά δικούς της ανθρώπους!! όσοι και οι Επτά Ζωδιακοί Ζωφόροι κύκλοι.

Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός δημιούργησε από την δική του ουσία άλλους Επτά δικούς του Ανθρώπους!! Δηλαδή τον Λόγο! 
Η ουσία που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο του Φωτός!! 

Και μπαίνοντας σ αυτόν τον κόσμο ο Λόγος ενώθηκε με τις ψυχές που φέρουν τον δικό τους λόγο..του "πνεύματος της φύσης"!..ποιος μας λέει ότι από τα επτάμισυ δις ανθρώπους στην Γη σήμερα ότι τα Επτά δις δεν είναι τα ανθρωπόζωα που γέννησε το πνεύμα αυτής της φύσης;

Πλέον όλα και με αποδείξεις.


Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να δημιούργησε και η φύση μέσα από την δαρβινική εξέλιξη ανθρωποειδή τα οποία διασταυρώθηκαν στην πορεία με τον Άνθρωπο, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε αν όλοι οι απόγονοι κληρονομούν την θεϊκή σπίθα. Αλλά αυτό είναι μόνο μια υποψία προς το παρόν.

Δεν γεννιέται ο Λόγος!! αλλά το σώμα γεννιέται!! ο Λόγος είναι Αγέννητος!!
Και στο Φως δεν υπάρχουν σώματα!!

Ο Λόγος ενώνεται με την ψυχή!! και μόνον αυτή η ψυχή αποκλειστικά είναι θεϊκή!! δεν διασπάται, διότι ήδη ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΘΕΌ ΣΕ ΈΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ. Σε όσες ψυχές χρειαζόταν!!

Και τι είναι η ψυχή;;;;;;;; είναι το σώμα του πυρός, το πύρινο σώμα, που μεταφέρει την ουσία και κινεί ο Λόγος!!

Αυτά δεν θα τα διαβάσεις πουθενά!! διότι αυτή η γνώση είναι απαγορευμένη για τα ανθρωπόζωα, μα πάνω απ'όλα για τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!! για να μην ξυπνήσουν από τον λήθαργο τους!!


Όσοι άνθρωποι έχουν τον Νου, μας λέει ο Ερμής.
Ε, τότε τί το συζητάμε; Ασφαλώς και η φύση δημιούργησε ανθρωποειδή.
Έχω αναρτήσει σχετική εικόνα, αυτό ήθελα να πω με έναν έμμεσο τρόπο.




χαχα ποιος δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα;
Αυτά τα ανθρωπόζωα; το πνεύμα αυτής της κατωφερής φύσης!
Τι πιο ξεκάθαρο !! ο έχων τον Νου!!! ας το δει!! είναι μπροστά του όλα!!

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις,
ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,

πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων,
ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς
ψυχὴν καὶ νοῦν, 

ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἐπληθύνθη κατὰ γένος τὰ πάντα καὶ ὁ ἀναγνωρίσας ἑαυτὸν ἐλήλυθεν εἰς τὸ περιούσιον ἀγαθόνὁ δε ἀγαπήσας τὸ ἐκ πλάνης ἔρωτος σῶμα, οὗτος μένει ἐν τῷ σκότει πλανώμενος, αἰσθητῶς πάσχων τὰ τοῦ θανάτου.



Διαβάστε τα όλα για να ξεστραβωθείτε από το σκότος που κάλυψε το Νου σας!..όσοι τον διαθέτετε!! για τους υπόλοιπους δυστυχώς συνεχίστε να ερωτεύεστε την ζωή της ύλης..είναι ο δικός σας κόσμος!!




⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Αυτό που βλέπουμε με το τηλεσκόπιο είναι παρελθόν γιατί είναι η εικόνα που μας μεταφέρει το φως και οι αποστάσεις είναι τόσο μεγάλες ώστε τόσο χρόνο χρειάζεται το φως για να την μεταφέρει από το βαθύ διάστημα. Η ταχύτητα του φωτός είναι ορισμένη. Τρέχει με 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Η ταχύτητα πάλι του ήχου είναι 343 μέτρα το δευτερόλεπτο. Γι' αυτό βλέπουμε πρώτα την αστραπή/φως και μετά ακούμε την βροντή/ήχος

Τα έχω αναφέρει και αυτά τόσες φορές, που αναρωτιέμαι πόσοι τα κατανόησαν, ότι όλα όσα ζούμε είναι ένα ψέμα!! νοητά!! παγιδευμένα μέσα στο Νου μας!!!!!! όπου μας ΕΜΦΥΤΕΎΤΗΚΑΝ ΌΛΑ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ!! ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΝΑΝ ΈΡΩΤΑ ΔΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΓΑΠΗ!! ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΓΑΘΟ ΦΩΣ!!~



Ο Νους της ψυχής



Μα όμως αφού όλα υπάρχουν μέσα στον θεϊκό Νου, έτσι κι αλλιώς. Έτσι δεν είπαμε; Η Δημιουργία των επτά σφαιρών/διαστάσεων δεν βρίσκεται μέσα στον Νου του Θεού; 

Βρίσκεται μέσα στον δεύτερο Νου δημιουργό!! ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ από τον δεύτερο Νου δημιουργό!!

Άλλο είναι το Φως και άλλο Νους! και άλλο το ζώο της Γης!!

φῶς δὲ πάντα γεγενημένα, εὔδιόν τε καὶ ἱλαρόν, καὶ ἠράσθην ἰδών.

καὶ μετ'ὀλίγον σκότος κατωφερὲς ἦν, ἐν μέρει γεγενημένον,
φοβερόν τε καὶ στυγνόν,
 σκολιῶς ἐσπειραμένον, ὡς <ὄφει>
εἰκάσαι με· 



Γράφεις:
Και τι άλλο μας λέει ο Ποιμανδρης;
Με την είσοδο του ανθρώπου δεύτερου θεού στον κατωφερή κόσμο της ύλης, το πνεύμα της φύσης δημιούργησε Επτά δικούς της ανθρώπους!! όσοι και οι Επτά Ζωδιακοί Ζωφόροι κύκλοι, και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός δημιούργησε από την δική του ουσία άλλους Επτά δικούς του Ανθρώπους!! Δηλαδή τον Λόγο! Η ουσία που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Λόγο του Φωτός!! Και μπαίνοντας σ αυτόν τον κόσμο ενώθηκε με τις ψυχές που φέρουν τον δικό της λόγο..του "πνεύματος της φύσης"!

Έχουμε πει οτι ο άνθρωπος έχει 7 σώματα , ένα για κάθε μία από τις 7 διαστάσεις/τους επτά κύκλους της Δημιουργίας. Τα σώματα αυτά είναι του ανθρώπου της φύσης ή του Ανθρώπου θεού;
Δύσκολη ερώτηση. Στην ουσία ρωτώ ποιοι είναι οι επτά άνθρωποι της φύσης και ποιοι οι επτά Άνθρωποι από την ουσία του Ανθρώπου θεού



Ο Λόγος παραμένει ο ίδιος!! μόνο η ψυχή αλλάζει, ανάλογα τις ιδιότητες του πυρός, το σώμα του πυρός που επικρατεί στον εκάστοτε κόσμο άρα χρειάζεται και η ανάλογη ψυχή!!!!!!
και το ανάλογο σώμα της φύσης!! του εκεί πνεύματος της φύσης.

Αυτές είναι και τα Επτά σώματα του δεύτερου θεού Ανθρώπου!! Λόγος
Οι Επτά ψυχές!!!!!! η εικόνα της ζωής!!!!

Και τα Επτά ανθρώπινα σώματα της φύσης!! (πνεύμα της φύσης)..........

Κάθε φύση έχει τους δικούς της φυσικούς νόμους, για παράδειγμα αν πάμε τον πλανήτη Άρη ο άνθρωπος θα έχει τρία μέτρα ύψος λόγω της πιο αραιής ατμόσφαιρας με λιγότερη βαρύτητα.

Αν πάμε τώρα να ζήσουμε σε έναν άλλο αστερισμό του γαλαξία μας, σε έναν άλλο Ζωφόρο Ζωδιακό κύκλο, ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί εκεί θα έχουμε αποκτήσει και το ανάλογο σώμα!! και τις ανάλογες ιδιότητες του πυρός και του πνεύματος.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τόσοι αμέτρητοι γαλαξίες στον υλικό κόσμο..(αν υπάρχουν)  και δεν βρίσκονται σε ανώτερες διαστάσεις!.

Από την πύλη τώρα του γαλαξία την Άρκτο!! γίνεται η κάθαρση της ψυχής από τον Λόγο, και εισερχόμαστε σε ανώτερες διαστάσεις!! ανάλογα με το που επιθυμεί ο Λόγος να εισέλθει και να ζήσει και κατανοήσει τον κόσμο της εκεί φύσης!! το εκεί "πνεύμα της φύσης"!!


Διότι μπορεί οι Επτά διαστάσεις να βρίσκονται μέσα στον..γαλαξία μας.!!!!!!!!!!
Αλλά και πάλι δεν ξέρουμε αν οι άλλοι γαλαξίες ανήκουν σε ανώτερες διαστάσεις!
Διότι ο Διοικητής ο ένας από τους Επτά διοικητές, βρίσκεται πάντα έξω από τον γαλαξία!!!και εξουσιάζει όλους τους γαλαξίες που ανήκουν στον υλικό κατωφερή κόσμο.

Άρα πρέπει να υπάρχει μια κεντρική πύλη στο υλικό σύμπαν, που θα μας ενώσει με το δεύτερο Διοικητή!!!~ σε μια ανώτερη Διάσταση.

Είτε ο δικός μας γαλαξίας είναι ο κατωφερής κόσμος, και από την μεγάλη πύλη οδηγούμαστε σε ανώτερη διάσταση.



Πιστεύω ότι όλο το ορατό σύμπαν με τους γαλαξίες του είναι ο κατωφερής κόσμος. Και ότι οι άλλες διαστάσεις συνυπάρχουν, δεν είναι αλλού, σε άλλο χώρο. Με αλλαγή δόνησης βρισκόμαστε στην επόμενη διάσταση και αόρατοι πια στην δική μας. Όσο υψηλότερη η δόνηση μας τόσο ανερχόμαστε στους ανώτερους κόσμους. Κάτι τέτοιο.


Σύμφωνα με τον Μάνο Δανέζη ο κόσμος της ύλης σταματά να υπάρχει εκεί που δεν υπάρχει Ευκλείδιος Γεωμετρία. Άρα μέχρι εκεί υπάρχει ο Ένας από τους Επτά Δέκαρχος.
Μετέπειτα ενώ το βλέπουν οι επιστήμονες κάνουν την πάπια!!!!! Μόνο οι ανεξάρτητοι επιστήμονες το λένε καθαρά τι βλέπουν πέρα από την Ύλη!! ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!!

Ο Κόσμος της Ύλης του πυρός και πνεύματος είναι ΚΑΤΩΦΕΡΗΣ!!!!
Χωρισμένος σε ΕΠΤΑ μέρη!!!!!!
Άρα απορρίπτεται να είναι ενωποιημενός ο κόσμος...αλλά με τον θάνατο του σώματος πολύ απλά εισερχόμαστε σε ανώτερη σφαίρα.
Δεν ενώνονται οι κόσμοι δεν αναμιγνύονται!!! είναι χωρισμένοι ξεχωριστά ο καθένας τους.
Κρεμασμένοι επτά κύκλοι!!!!!! σε μέρη χωρισμένοι!!!!


Να και ένα κουνελάκι. Για να στολίσω την ανάρτηση. Οι ομορφιές της μητέρας φύσης.
Μητέρα φύση και Πατέρας Θεός. Αυτός είναι και ο συμβολισμός για τον Θεάνθρωπο Χριστό. Έχει πατέρα τον Θεό, από τον οποίο πήρε τον Λόγο και μητέρα γήινη, την Παναγία από την οποία πήρε την σάρκα. Γι' αυτό το παρουσίασαν έτσι, είναι συμβολικό.



Πως τα λες! χαχα συμφωνω εν μερη μαζι σου, διοτι οι ανθρωποι προσκυνουν μεν τον Ιησου, και την Μητερα του Ιησου, αλλα ιδεα δεν εχουν τι ακριβως συμβολιζει ο Υιος και η Μητερα φυση.

Και τον διάβολο που να τον χωρέσουμε;

Ο διάβολος δεν χωράει πουθενά ακόμη. Είναι ο πειρασμός. Είναι οι δώδεκα ανίερες ενέργειες που προσωποποιήθηκαν. 

Τότε για ποιον λόγο προσπαθείς να ενοποιήσεις τον Ελλάνιο Λόγο με τις εβραϊκές διαστρεβλώσεις του Ελλάνιου πνεύματος;

Μην ξεχνάς ότι ο υλικός κόσμος είναι το σκότος!
Άρα μην μου ωραιοποιείς την Μητέρα φύση!!
Έρωτας είναι!!!! και ο έρωτας χωρίς Νου είναι σεξ και με την λογική των ανθρώπων ζωώδης έρωτας απόκτησης του θηράματος.

Τότε γιατί ήρθαμε σ' αυτό το σκότος; Μέσα από πολλές ζωές και μαθήματα και ταλαιπωρίες καταφέραμε να διακρίνουμε το Φως από το σκότος και να το επιλέξουμε. 


Και τι σχέση έχει με τον διάβολο αυτό; Το υποτιθέμενο ωραιότερο δημιούργημα του Πατέρα όλων Θεού; που μισεί τους ανθρώπους και θέλει να τους πάρει την ύπαρξη τους μια για πάντα;

Τότε για ποιον λόγο προσπαθείς να ενοποιήσεις τον Ελλάνιο Λόγο με τις εβραϊκές διαστρεβλώσεις του Ελλάνιου πνεύματος;
Βρίσκω την διδασκαλία του Χριστού καλή. Δεν με χαλάει. Εξαπλουστεύει τα Δελφικά παραγγέλματα για λαϊκή χρήση. Κάτι Παύλους όμως και τις επιστολές του τις θεωρώ σκουπίδια και επικίνδυνο δηλητήριο για τον άνθρωπο. Γνώμη μου είναι οτι θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα άλλα βιβλία της Καινής Διαθήκης και να μείνουν μόνο τα ευαγγέλια. 

Παραμύθια της χαλιμάς είναι! αντέγραψαν τα Ελληνικά κείμενα και αφού τα εξαφάνισαν δημιούργησαν μια θρησκεία μέσα από χιλιάδες άλλες για να ελέγχουν την ανθρωπότητα και να την εκμεταλλεύονται κάτι σκοταδιστές.

Είπαμε οτι είναι συμβολικό. Είναι ο πειρασμός. Τα ανθρώπινα πάθη, οι επιθυμίες της σάρκας, οι δώδεκα ενέργειες.
Τι σε χαλάει σ' αυτήν που παρουσιάζεται σαν διδασκαλία του Χριστού; Έχω καιρό να διαβάσω κανένα Ευαγγέλιο. Είναι κατάλληλη εποχή να διαβάσουμε σαν ερευνητές αυτήν την φορά και να επισημάνουμε τα σημεία που δεν ανταποκρίνονται στην ελληνική κλασική παιδεία.
Τι σε χαλάει σ' αυτήν που παρουσιάζεται σαν διδασκαλία του Χριστού; Έχω καιρό να διαβάσω κανένα Ευαγγέλιο. Είναι κατάλληλη εποχή να διαβάσουμε σαν ερευνητές αυτήν την φορά και να επισημάνουμε τα σημεία που δεν ανταποκρίνονται στην ελληνική κλασική παιδεία. 


Εγώ ξέρω ποιος είναι ο διάβολος ..αν υπάρχει..το σκότος..έχω την απάντηση και σ'αυτό.

Το ξέρεις και δεν το λες; 

Το ξέρω

Ποιο ειναι το ωραιοτερο δημιουργημα του δευτερου Νου δημιουργου;

Η μαλλον ποιο ειναι το πρωτο δημιουργημα του Πατερα ολων Θεου; Και ποιο το δευτερο που ειναι ισχυροτερος απο το πρωτο;
Και ζηλεψε τοσο πολυ τον Ανθρωπο ωστε εξεπεσε διοτι τον παγιδεψε στον πιο κατωφερη κοσμο του σκοτους;;


Η μαλλον..ποιος ειναι ο Πατερας του διαβολου;

Τίνος είναι το σωμα που ενδυθηκε ο ανθρωπος στην Γη

Σου λεω οτι αυτος ο κοσμος που ζουμε και ερωτευτηκαμε τοσο πολυ την φυση γυρω μας και το σωμα μας ειναι το σκοτος!.η κολαση! η Γη!!

Κατάλαβα περίπου τι θες να πεις. Οτι ο δεύτερος νους δημιουργός είναι εχθρός του ανθρώπου γιατί τον ζήλεψε. Ζήλεψε ο δεύτερος νους δημιουργός; γίνεται; τι ήταν, άνθρωπος της γης για να ζηλέψει;

Τι ρωτάς εδώ; τι ήταν, άνθρωπος της γης για να ζηλέψει;
ποιος άνθρωπος της Γης; Ακόμη δεν κατάλαβες τι είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός και τι είναι ο άνθρωπος της Γης;

Ρωτάς τι ήταν ο δεύτερος Νους δημιουργός ενώ πιστεύεις στον Ιησού;
Ήταν το πρώτο ωραιότερο δημιούργημα του Πατέρα Τριαδικού Θεού Φως και Ζωή Υπάρχων!!!!

Μέχρι που δημιούργησε τον Άνθρωπο δεύτερο Θεό όμοιο με τον Πατέρα Όλων!!!! τον Άνθρωπο δεύτερο θεό Φως και Ζωή Υπάρχων!!! και του έδωσε την εξουσία Όλων των δημιουργημάτων του δεύτερου Νου δημιουργού!!!!!

Κατάλαβα και πολύ καλά. Λέω οτι μόνο ο άνθρωπος της γης νιώθει τέτοια κατώτερα συναισθήματα. Ζήλειες, θυμούς κλπ. 
Ο Δεύτερος δημιουργός είχε τέτοια συναισθήματα; Δεν είχε. Συνέχισε λέμε. Τώρα θέλω να σε δω πώς θα βάλεις τον Νου δημιουργό να ζηλεύει. Χαχα


Ποιος στο είπε ότι δεν είχε;
Ο Άνθρωπος δηλαδή πως έχει; δεν είναι όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό αφού είναι αδέρφια;

Τόσο δύσκολο ήταν να μπει σε πειρασμό από την στιγμή που εισήλθε στον κόσμο του ο Άνθρωπος; 
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΤΕ;
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ;
ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ



Ο Άνθρωπος Θεός είχε συναισθήματα πριν ενδυθεί την σάρκα και γίνει άνθρωπος της γης; 


Έχει τώρα! Γιατί λοιπόν μας αφήνει μέσα στο σκοτάδι ο δεύτερος Νους δημιουργός; Ρωτάω! Γιατί;
Για να πεθαίνουμε συνεχώς;;; ηδονίζεται μ'αυτό;


πριν μπει ο Άνθρωπος στο σώμα της σάρκας είχε τέλεια συναισθήματα και τέλειες αισθήσεις 

Σου είπα. Το πήγες καλά.

"Ήταν το πρώτο ωραιότερο δημιούργημα του Πατέρα Τριαδικού Θεού Φως και Ζωή Υπάρχων!!!!

Μέχρι που δημιούργησε τον Άνθρωπο δεύτερο Θεό όμοιο με τον Πατέρα Όλων!!!! τον Άνθρωπο δεύτερο θεό Φως και Ζωή Υπάρχων!!! και του έδωσε την εξουσία Όλων των δημιουργημάτων του δεύτερου Νου δημιουργού!!!!!

Ο δεύτερος δημιουργός είχε ήδη δημιουργήσει τον κόσμο του, το Μάτριξ. Πριν δημιουργηθεί ο Άνθρωπος.
Δεν ήξερε οτι θα δημιουργήσει ο Θεός τον Άνθρωπο. 


Ο Θεός παραδίδει τον κόσμο αυτό του δεύτερου δημιουργού στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος επιλέγει να ζήσει στο Μάτριξ. 
Μπαίνει μέσα να το εξερευνήσει. Και φυλακίζεται. 
Πού είναι η παγίδα; Δεν ήξερε ο Άνθρωπος Θεός ότι θα φυλακιστεί στην ύλη; Προφανώς το ήξερε. Αλλά το επέλεξε. Μετά το μετάνιωσε. 

Χιλιάδες Άνθρωποι Θεοί κατέβηκαν να τον βοηθήσουν και να τον σώσουν. Δεν τα κατάφεραν. Έπεσαν κι αυτοί σε λήθη. Μεταξύ αυτών είμαστε κι εμείς. Ήρθαμε με αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Να υπενθυμίσουμε, να αφυπνίσουμε.
Κάπου υπάρχει παγίδα και δεν την βλέπω. 

Εξ άλλου πρέπει με κάποιον τρόπο να έχει βάση η ιστορία με τον Εωσφόρο αλλά δεν μπορώ να δω ποιαν αυτήν την στιγμή. 


Ηβουλήθη, μας λέει. Ότι μόνος του το θέλησε να μπει ο άνθρωπος στους κύκλους. 

και τι σημαίνει αυτό; ότι δεν ήξερε το σκότος; ή μήπως κάποιος τον εγκλώβισε;

Πώς θα δείξουμε οτι υπάρχει παγίδα; 

Απλή λογική..ως Άνθρωπος Φως και Ζωή είναι δυνατόν να μην γνώριζε όλα όσα εξουσιάζει;

Σίγουρα γνώριζε. Άρα κάτι τον παγίδευσε. Η φύση. 
Η φύση κάπου έγραψες ότι είναι ο Δεύτερος Νους Δημιουργός. Μου είχε κάνει εντύπωση και το κράτησα στο μυαλό μου.

Ολα εξαρτωνται και εξουσιαζονται απο τον δευτερο Νου δημιουργο.
Το πνευμα της φυσης γραφει στον Ποιμανδρη ειχε ολες τις δυναμεις των Επτα κυκλων εσωτερικα!!


Αρα το πνεύμα της φύσης είναι οι Τριανταέξι Δέκαρχοι, οι θεοί μέσα στον κατωφερή κύκλο.!!


Η φύση κατέχει τις δυνάμεις!!
Αλλά και τις ειδικές ενέργειες του πυρός και τις καθολικές ενέργειες του πνεύματος!!

Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας. 

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα τῷ ᾿Ανθρώπῳ ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον· 

ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, 
οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, 
οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, 


ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων,
ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.


Άρα εξέπεσαν οι δέκαρχοι μέσα στον κύκλο!! Των υλικών σωμάτων!!!!

Αυτός είναι ο διάβολος..το πνεύμα της φύσης! οι Τριανταέξι Δέκαρχοι, οι θεοί μέσα στον κύκλο.

Και φυσικά τα σώματα τα δημιουργούν οι θεοί!! αυτοί είναι το πνεύμα της φύσης! οι 36 Δέκαρχοι μέσα στον κατωφερή κύκλο.


Κάποιος από τους 36 Δέκαρχους που εξουσιάζει τον δικό μας ήλιο!! Που ελέγχει την πύλη του Ήλιου αποστάτησε!



Διάβασε τι γράφει στο σπήλαιο του Πλάτωνα


Οι οντότητες που ανάλαβαν να εκτελέσουν αυτό το Θεϊκό σχέδιο ονομάστηκαν "δημιουργοί".

Το αρχικό υλικά εκδηλωμένο σύμπαν είχε μια ανώτερη δόνηση συμβατή με το αρχέτυπο του.

Οι δημιουργοί λοιπόν ανέλαβαν να εκδηλώσουν να υλοποιήσουν, το αρχέτυπο σε μια κατώτερη διάσταση, την διάσταση της ύλης, όπως αντιλαμβανόμαστε εμείς σήμερα.

Οι δημιουργοί όμως μεθούν από την επιτυχία τους και θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο εάν εκείνοι επι-κυριαρχούσαν σε αυτό το υλικό σύμπαν. Η μέθη της επιτυχίας τους οδηγεί στην αποστασία, ξεχνώντας τον αρχικό σκοπό, και προδίδοντας την ιδέα του Θεϊκού Σχεδίου.

Θέλοντας λοιπόν να αναλάβουν την διακυβέρνηση του δημιουργήματος αυτού, δημιουργούν έναν "θόλο" που καλύπτει όλο το υλικό σύμπαν και τον εμπλουτίζουν με διάφορες άρρηκτες καταγραφές που εξυπηρετούν τους ίδιους.

Όλες αυτές οι καταγραφές είναι γνωστές σε εμάς με το όνομα "Μάτριξ" (Μήτρα).

Οι ψυχές που είχαν επιλέξει το παιχνίδι της ενσάρκωσης στην ύλη, εγκλωβίζονται μέσα σε αυτό το υλικό σύμπαν το οποίο πλέον υποβιβάζεται στην δόνηση του ψευδο-σύμπαντος.

Οι καταγραφές του Μάτριξ είναι άρρηκτες και πανίσχυρες αφού έχουν δημιουργηθεί από τους δημιουργούς του ψευδο-σύμπαντος και οι οποίες τους προσδίδουν έλεγχο και απόλυτη εξουσία σε ότι υπάρχει εκδηλωμένο στην ύλη.

..................
................................... 

Οι δυνάμεις μέσα στον κατωφερή κύκλο που εξουσιάζουν τις εδικές ενέργειες του πυρός άρα εξουσιάζουν και τις ψυχές!!
το σώμα του πυρός! και μαζί με τις καθολικές ενέργειες του πνεύματος ενώνουν το σώμα της σάρκας..

Αυτοί είναι οι θεοί που ενώνουν τις ψυχές με τις ειδικές ενέργειες του πυρός και τις καθολικές ενέργειες του πνεύματος μαζί με το σώμα και δημιουργούν την ζωή με αισθητά σώματα πάνω στην Γη.


Νομίζω είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο! βρέθηκε ποιος είναι ο διάβολος. Είναι οι Τριανταέξι Δέκαρχοι ή κάποιοι από τους Δέκαρχους που πήραν την εξουσία στο ηλιακό μας σύστημα και το ελέγχουν εγκλωβίζοντας τις ανθρώπινες ψυχές μέσα στο πλέγμα=matrix που δημιούργησαν.

Αφού ανακαλύφτηκε πλέον ποιος κρατά φυλακισμένες στην Γη τις ανθρώπινες ψυχές πλέον γνωρίζουμε ότι μπροστά μας είναι το απολύτως τίποτα!!!!
Μόνον αν τους δώσουμε την εξουσία μπορούν να μας επαναφέρουν σε μια ενσάρκωση εδώ στην Γη.

γι'αυτό μας προετοιμάζουν από εδώ να αποδεχόμαστε την μεγάλη κρίση των ψυχών από τους τιποτένιους δαίμονες.
Ρε τα λαμόγια!..νάνι τώρα!


Διαβάστε 
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ - ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ 

Διαβάστε οπωσδήποτε και το συγκεκριμένο θέμα με τους Τριάντα έξι Δέκαρχους (θεοί-δυνάμεις) ώστε να σας γίνει κατανοητό ποιος εξουσιάζει τον δικό μας γαλαξία, τον κατωφερή κόσμο της ύλης.
ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ 



Είχαμε πει οτι οι 36 δέκαρχοι είναι οι φυσικοί νόμοι, δυνάμεις, δηλαδή οι θεοί στους οποίους υπακούουν οι δαίμονες (ενέργειες) και εξουσιάζονται από αυτούς.

Έχουμε δηλαδή τις δυνάμεις (θεούς) που εξουσιάζουν τους δαίμονες (ενέργειες), και οι δαίμονες-ενέργειες, ενεργούν σύμφωνα με τις επιθυμίες των θεών.

Είπαμε επίσης στο περίπου οτι ο Πατέρας Νους δημιουργεί με τον Λόγο του τον δεύτερο Νου- Δημιουργό, θεό του πυρός και του Πνεύματος, που έργο του είχε να δημιουργήσει επτά σφαίρες- Διοικητές γύρω από τον αισθητό κόσμο, και η διοίκηση τους λέγεται Ειμαρμένη.

Οι Δέκαρχοι επομένως, που οι Έλληνες ονόμαζαν θεούς, είναι οι φυσικοί νόμοι. Που εφαρμόζονται με τις ενέργειες, που οι Έλληνες ονόμαζαν δαίμονες.

Επομένως οδηγούμαστε σε ένα πρώτο συμπέρασμα οτι δεν μπορούν οι νόμοι να αποστατήσουν, ούτε οι ενέργειες. Άρα αν υπάρχει αποστασία έγινε αλλού.

Είναι καθοριστικό να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι οι διοικητές, οι Δέκαρχοι, οι δαίμονες. Κι αν θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο ρόλο σε μια αποστασία.


οι Δέκαρχοι λοιπόν είναι και πρόκειται για δυνάμεις αόρατες σε εμάς, που ενεργούν μέσα στον γαλαξία πάνω στις ενέργειες (ΥΛΗ) αλλά και σε όλους τους Ζωδιακούς κύκλους του γαλαξία, επιφέροντας την Αρμονία των σφαιρών και την ζωή.

Και όπως είναι επόμενο οι Δέκαρχοι, επηρεάζουν τα πάντα μέσα στον γαλαξία και τίποτα δεν τους επηρεάζει, και καμιά σχέση δεν έχουν αυτές οι δυνάμεις και ενέργειες με αυτά που εμείς θεωρούμε ως πραγματικότητα και ζωή.

Διότι η πραγματικότητα γύρω μας αλλά και το ίδιο το σώμα μας είναι οι δικές τους δυνάμεις και ενέργειες, ( ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ) που ενεργούν στα πάντα για την σωστή λειτουργία τους, και διαφυλάττουν τα πάντα όλων όσων βρίσκονται μέσα στον γαλαξία και μέσα στους Επτά Ζωδιακούς κύκλους, επιφέροντας την Αρμονία της ζωής μέσω της Πρόνοιας που επιφέρει την Μοίρα και το Πεπρωμένο των ανθρώπων μέσω της Δικαιοσύνης, που ονομάζουμε ως ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ.

τα πάντα πάνω στη Γη εξαρτώνται από αυτές τις Δυνάμεις τους Δέκαρχους που ενεργούν πάνω στα Τέσσερα στοιχεία επιφέροντας την ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ.

Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί ή και να μη συμβεί πάνω στην Γη χωρίς την δική τους δύναμη και ενέργεια, χωρίς την δική τους συγκατάθεση, και είναι επόμενο όλα μα όλα να εξαρτώνται από τους Δέκαρχους.

Μπορούν οι δυνάμεις αυτές να ααποστατήσουν; Δεν είναι Νόμοι αιώνιοι;
Άρα αν υπάρχει αποστασία ή έγινε από τον Δεύτερο Νου Δημιουργό, ή από το πνεύμα της φύσης.
Αλλά ο δεύτερος δημιουργός, όπως και όλα, είπες κάπου οτι είναι μεταβολή; μετατροπή του ίδιου του Πατέρα Νου. 

Είναι δυνατόν ο Πατέρας Νους να μετεβλήθη σε κάτι πονηρό που αποστάτησε;

Επειδή το θέμα με την αποστασία είναι μείζον ή πιο σωστά το θέμα που αφορά το πώς ο άνθρωπος θεός φυλακίστηκε, πήγαινε μας χαλαρά γιατί δυσκολευόμαστε πολύ.


Ναι!! Μπορούν αυτές οι δυνάμεις των Τριάντα έξι Δέκαρχων να ΑΠΟΣΤΑΤΉΣΟΥΝ. Είναι το "Πνεύμα της φύσης".

Ο Βδεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε τους Επτά Διοικητές έξω από τους κύκλους-γαλαξία ΣΤΟΝ ΔΙΚΌ ΜΑΣ ΚΌΣΜΟ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ.ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ.

Μέσα στον γαλαξία μας είναι τα δημιουργήματα του Διοικητή, οι δυνάμεις-θεοί, όπου επιφέρουν την ζωή στο γαλαξία μας και την σωστή λειτουργία του...αυτοί οι Τριανταέξι Δέκαρχοι είναι το "πνεύμα της φύσης, η λεγόμενη φύση μέσα στους ζωδιακούς κύκλους που επιφέρει την ζωή στα υλικά έμβια σώματα μας.



Ρωτάς: Άρα αν υπάρχει αποστασία ή έγινε από τον Δεύτερο Νου Δημιουργό, ή από το πνεύμα της φύσης.

Η αποστασία έγινε από το πνεύμα της φύσης που βρίσκεται μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, αλλά εξουσιάζεται από έξω!! περικλείουν οι Αποστάτες Δέκαρχοι το ηλιακό σύστημα!!!.
Η πύλη του του ήλιου βρίσκεται στην εξουσία τους και από εκεί βγαίνουν έξω από το ηλιακό σύστημα είτε μπαίνουν.

Πρόκειται για το ηλιακό μας σύστημα το οποίο είναι ο πιο κατωφερής κύκλος...του "κτιστού" επονομαζόμενου κόσμου.
ο Ζωφόρος Ζωδιακός κύκλος .του ηλιακού μας συστήματος.
Ο πιο κατωφερής ΚΥΚΛΟΣ από τους Επτά Ζωφόρους Ζωδιακούς κύκλους του γαλαξία μας!!

Γι'αυτό ο Ερμής μας μιλά αποκλειστικά για τον πλανήτη Γη!!!!!~!~!
την φυλακή μας!!


Οι Δέκαρχοι που αποστάτησαν βρίσκονται και έξω από το ηλιακό μας σύστημα!! και το περικλείουν!!!! γιατί αυτό γράφει ο Ερμής!! Περικλείουν τον Ζωφόρο Ζωδιακό κύκλο από έξω και μέσα τον περιβάλλουν εξουσιάζοντας όλες τις ενέργειες του πυρός και του πνεύματος.!!!!~!!~


Καλά είναι. Θα έχω βέβαια διάφορες παιδικές ερωτήσεις όταν γυρίσω. Σε χψ ώρες (2-3).

Και φυσικά όλοι οι αναγνώστες έχουν ξεχάσει τι ονομάζουμε πνεύμα της φύσης και θέλουμε επανάληψη.




ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ"

Όλες οι ειδικές ενέργειες του πυρός, όπως και όλες οι καθολικές ενέργειες του πνεύματος, που βρίσκονται εσωτερικά του ηλιακού μας συστήματος περιβάλλουν τα πάντα.

Οι Δέκαρχοι είναι οι δυνάμεις-θεοί που εξουσιάζουν τις ενέργειες!!!!~ του πυρός και του πνεύματος.

Η δε ένωση τους δυνάμεις-ενέργειες, επιφέρει το πνεύμα της φύσης.

Το πνεύμα της φύσης λοιπόν, είναι οι Δέκαρχοι που βρίσκονται έξω από το ηλιακό σύστημα και το περικλείουν, και μέσω της πύλης του ήλιου εισέρχονται μέσα στο ηλιακό σύστημα, όπου ενώνονται με τις ειδικές ενέργειες του πυρός και τις καθολικές ενέργειες του πνεύματος, και είναι οι Δέκαρχοι αυτοί που εξουσιάζουν τα πάντα επιφέροντας την σωστή λειτουργία του ηλιακού συστήματος και την ζωή μέσα στους πλανήτες. 

Οι Δέκαρχοι  ονομάζονται ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. 

Το πνεύμα της φύσης περιβάλλει τα πάντα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και βρίσκεται παντού!!



Οι Τριάντα έξι Δέκαρχοι είναι τα δημιουργήματα του Διοικητή που βρίσκεται έξω από τον γαλαξία και τον περικλείει!!
(Ένας από τους ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ των ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΩΝ)

Ο Διοικητής εξουσιάζει τα πάντα!! ολόκληρο τον γαλαξία!!Οι Δέκαρχοι υπακούουν τον Διοικητή και εξουσιάζουν όλα όσα βρίσκονται μέσα στον γαλαξία και επιφέροντας την ζωή μέσα στους Ζωφόρους ζωδιακούς κύκλους "ηλιακό μας σύστημα" όπου ο ήλιος είναι οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ και όλες οι ενέργειες μέσα στο ηλιακό μας σύστημα είναι οι ειδικές ενέργειες του πυρός και οι καθολικές ενέργειες του πνεύματος.


Ο γαλαξίας μας και ίσως όλο το ορατό σύμπαν είναι ένας από τους επτά κόσμους; 

Σωστά! ο γαλαξίας μας και όλο το ορατό σύμπαν είναι ένας από τους επτά κόσμους.

Αλλά έχουμε 7 Διοικητές, έναν για κάθε κόσμο/σφαίρα, και 36 Δέκαρχους/θεούς. Οι 36 Δέκαρχοι σε ποιον Διοικητή από τους 7 ανήκουν;


Οι Τριάντα έξι Δέκαρχοι του δικού μας γαλαξία έχουν ως ΔΙΟΙΚΗΤΗ τον ΔΙΑ ΖΕΥΣ


Διάβασε εδώ τον Ερμή και πες μου εσύ τι καταλαβαίνεις..
εγώ πάντως καταλαβαίνω ξεκάθαρα ότι τον γαλαξία μας τον περικλείει ο ΔΙΑΣ είναι ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
...............

Ερμής Τρισμέγιστος
Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί θεοί, κυρίαρχοι όλων των ειδών, και τους ακολουθούν άλλοι θεοί που διαθέτουν κυρίαρχο της ουσίας τους.
Οι τελευταίοι είναι αισθητοί και έχουν εναρμονιστεί με τη διπλή τους ουσία, (άνθρωποι), με την αισθητή τους φύση δημιουργούν τα πάντα, ο ένας μέσω του άλλου, και φωτίζει ο ένας το έργο του άλλου.

Ο κυρίαρχος της ουσίας (Ουσιάρχης αυτού του σύμπαντος) του ουρανού ή όπως αλλιώς ονομάζεται αυτό το οποίο νοείται με το παραπάνω όνομα είναι ο Δίας, καθώς μέσω του ουρανού προσφέρει ζωή στα πάντα.

,,,,,,,,,,,,,,

Εγώ πάντως καταλαβαίνω ξεκάθαρα ότι τον γαλαξία μας τον περικλείει ο ΔΙΑΣ!! είναι ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!

......................

Ο "ΟΥΣΙΑΡΧΗΣ" ή ο θεός που εξουσιάζει όλες τις μορφές  των τριάντα έξι αστεριών (ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ) που μένουν πάντα σταθερά στον ίδιο τόπο και στα οποία έχει δοθεί το όνομα του "Ωροσκόπου" είναι αυτός που αποκαλούν "Παντόμορφο", καθώς χρησιμοποιώντας τα διάφορα πρότυπα είδη γεννά ποικίλες μορφές ατόμων. 
(γεννά-δημιουργεί όλα τα είδη των έμψυχων αισθητών αλλά και άψυχων σωμάτων αυτού του υλικού σύμπαντος).


Αυτές που αποκαλλούνται "επτά σφαίρες" έχουν ως "Ουσιάρχες", δηλαδή καθοδηγητές τους, τη μοίρα και το πεπρωμένο και σύμφωνα με το νόμο της φύσης αυτές μεταβάλλουν τα πάντα με ακλόνητη σταθερότητα, διαφοροποιημένα από την αέναη κίνηση.

Ο Αιθέρας αποτελεί το μέσο ή το όργανο των πάντων μέσω του οποίου δημιουργούνται τα πάντα και έχει ως Ουσιάρχη του έναν δεύτερο θεό....τα θνητά και τα όμοια τους προς τα θνητά.
..................

σημ:
Ο Αιθέρας είναι ο ίδιος ο Δίας ο Νους δημιουργός του κατωφερή κόσμου, και εισερχόμενος μέσα στον γαλαξία ως δυνάμεις των Τριάντα έξι Δέκαρχων - θεοί ενώνονται με τις ειδικές ενέργειες του πυρός που ενυπάρχουν μέσα στον γαλαξία και με τις καθολικές ενέργειες.

Ο δεύτερος θεός λοιπόν είναι οι Τριανταέξι Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία, και είναι οι αισθητοί θεοί!!! όπου δημιουργούν την ζωή με θνητά σώματα!!


Κατέληξα σε μία γενικότητα. Όλα είναι Αιθήρ, το κοσμικό ρευστό που πληρεί τα πάντα. Όλα είναι παραμορφώσεις του Αιθέρα, τις οποίες προκαλεί ο συμπαντικός Νους, όπως ο άνεμος παραμορφώνει την επιφάνεια της λίμνης δημιουργώντας κύματα και ταραχή. Όλα είναι ταλαντώσεις του Αιθέρα
Όλα είναι κρυσταλλοποιήσεις του Αιθέρα στις διάφορες κλίμακες και υποδιαιρέσεις του. Όλα είναι διαφοροποιήσεις του Αιθέρα , ο οποίος πλάθεται σε αναρίθμητες μορφές της μάγια, της ψευδαίσθησης, από τη Θεία Σκέψη. Είναι ο δημιουργός των πάντων, πιθανότατα ο Δίας των Ελλήνων.
Έχουμε δηλαδή την θεία σκέψη που πλάθει τα πάντα με τον Αιθέρα. 


ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΌ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΟΊ ΘΕΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ..ΟΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ

Υποστηρίζεις ότι ο θεός (δεύτερος Νους δημιουργός) έχει δύο φύλα Τρισμέγιστε;

Όχι μόνον ο θεός, αλλά και όλοι οι ζωντανοί και μη οργανισμοί Ασκληπιέ, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιο από τα όντα να είναι στείρο.
..........
σημ:
ο δεύτερος Νους δημιουργός μεταβάλλεται μέσω των δημιουργημάτων του σε ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΩΝ και μεσω των 36 ΔΕΚΑΡΧΩΝ μέσα στους κύκλους σε δυνάμεις των θεών, που είναι οι αισθητοί θεοί, οι οποίοι μπορούν να πάρουν σώματα αρσενικά και θηλυκά και να γίνουν αισθητοί θεοί με σώματα υλικά!!


Δεν θα τολμήσω να πω οτι ο Αιθέρας είναι το θείο Φως που κλιμακωτά αποκρυσταλλώνεται μέχρι την ψευδαίσθηση της συμπαγούς ύλης. Οτι είναι ζωντανός και πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ποιητής των ουρανών και ζωής χορηγός, δι' ου τα πάντα εγένετο. 


Συμφωνώ. 

Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΤΑ ΕΠΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΕ 36 ΔΕΚΑΡΧΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΕΜΒΙΩΝ ΟΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ
ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ-ΓΑΛΑΞΙΑ;


Γιατί καθένα από τα δύο φύλα είναι πλήρες από άποψη γεννητικής ικανότητας, και η επαφή τους, ή ακριβέστερα, η ένωση τους είναι ασύλληπτη και την ένωση αυτή μπορείς να την αποκαλέσεις είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη είτε και τα δύο.

........

(Ορφικά Αποσπάσματα 28), οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση. 
«Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς,είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα. 
Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός»
(Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).

........

ο Κρόνος είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός!! και ο Δίας είναι ο ένας εκ των ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ τα ΕΠΤΑ δημιουργήματα του δεύτερου Νου δημιουργού. και οι 36 Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία οι αισθητοί θεοί τα 36 Δημιουργήματα του ΔΙΑ.

Η κεφαλή ο δεύτερος Νους δημιουργός!! είναι το δοχείο της Ύλης που εμπεριέχει μέσα του ο νους, τους άλλους ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ!! ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΟΣΜΩΝ!! ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩΦΕΡΗ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ τα Τέσσερα στοιχεία. του πυρός και πνεύματος.

σημ:
O Δίας, είναι ο Δέκαρχος ο Ουσιάρχης, ο Διοικητής, είναι ο Νους Δίας ο αισθητός θεός, όπου ενυπάρχει μέσα του ο υλικός αισθητός κόσμος των σωμάτων, και με τον πνευματικό του Λόγο δημιουργεί τον κόσμο και τον εξουσιάζει, επιφέροντας την Αρμονία.

Ο δεύτερος Νους δημιουργός δημιούργησε άλλους Επτά Νους Διοικητές, άλλους Επτά Νους δημιουργούς, άλλους 36 τρεις12άδες αισθητούς θεούς


....................
......................................


ΕΔΩ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΟΙ ΘΕΟΙ ΜΕ ΣΩΜΑ!!!!

-Υποστηρίζεις ότι ο θεός (δεύτερος Νους δημιουργός) έχει δύο φύλα Τρισμέγιστε;

Όχι μόνον ο θεός, αλλά και όλοι οι ζωντανοί και μη οργανισμοί Ασκληπιέ, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιο από τα όντα να είναι στείρο.

Γιατί αν από όλα τα είδη αφαιρεθεί η γονιμότητα, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν πάντοτε όπως είναι.

Στη φύση κάθε όντος ενυπάρχει η αίσθηση και η γέννηση και πως ο κόσμος αγκαλλιάζει τη φύση και διατηρεί όλα όσα γεννιούνται.

Γιατί καθένα από τα δύο φύλα είναι πλήρες από άποψη γεννητικής ικανότητας, και η επαφή τους, ή ακριβέστερα, η ένωση τους είναι ασύλληπτη και την ένωση αυτή μπορείς να την αποκαλέσεις είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη είτε και τα δύο.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!! χαχα  τα λέμε..
..............
...................................

Με εκπλήσσει που υπάρχουν αισθητοί θεοί. Ποιοι άλλοι μπορεί να είναι αισθητοί θεοί εκτός από τον θεϊκό άνθρωπο όταν πρωτοενσαρκώθηκε στον αισθητό κόσμο και πριν εκπέσει; Ας κάνω και λίγη πλάκα τώρα. Εμείς, οι θεϊκοί άνθρωποι είμαστε οι αποστάτες. Ίσως κάποιοι από μας. Αυτοί βρήκαν έναν τρόπο να ρίξουν τους άλλους στην λήθη και να τους εκμεταλλεύονται ρουφώντας την ενέργεια τους για να μην επιστρέψουν αλλά να κυριαρχούν στον αισθητό κόσμο. Άνθρωποι είναι οι επικυρίαρχοι.

Μα ο Άνθρωπος ήρθε από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα υπόλοιπα δημιουργήματα δεν ανήκουν στο Φως εκτός από τον Άνθρωπο-ους που φέρουν τον Λόγο!!

Κάποιοι από τους ανθρώπους εδώ στην Γη ήρθαν σε επαφή με το γένος των θεών και των δαιμόνων και τα έκαναν εδώ στην Γη ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ!!

Ειπα γενος των δαιμονων; χα χα??
εχω δουλεια.κλεινω.


Μόλις όμως ερωτεύτηκε την φύση και ενώθηκε μαζί της άλλαξε. Έγινε μισός θεός, μισός φύση. Και έγινε πονηρός. Αυτά πριν την πτώση. Μερικοί λοιπόν Άνθρωποι αποφασίζουν οτι θέλουν να μείνουν για πάντα στον αισθητό κόσμο ως κυρίαρχοι. Αλλά χρειάζονται ενέργεια. Έτσι ως θεοί δημιουργούν αυτόν τον θόλο τύφλωσης ώστε να λησμονήσουν οι άλλες ψυχές την θεϊκή καταγωγή τους και να εγκλωβιστούν ώστε να τους απομυζούν.
Αφήνω την φαντασία μου να ταξιδέψει. Είναι χαριτωμένο το σενάριο μου. Δεν ήθελα να σου το στερήσω.
Εσύ όταν γυρίσεις συνέχισε για το πώς αντιλαμβάνεσαι τους αισθητούς θεούς, ανεπηρέαστος.


Ναι, αυτό που λες προωθεί το σενάριο. Συνεργάστηκαν με τους θεούς για να πετύχουν τον σκοπό τους. Ουσιαστικά χρησιμοποίησαν τους θεούς/δυνάμεις και τις ενέργειες/δαίμονες και έκαναν όσα έκαναν.

Ποιοι; Οι ανθρωποι;
Σωστα!! Και ενωθηκαν οι πονηροι ανθρωποι .με τις ενεργειες και εγιναν κακοι!..σαν δαιμονες!!
Αρα δαιμονες ειναι οι κσκοι ανθρωποι!
Και καλοι ανθρωποι οσοι ενωθηκαν με τους θεους!!


Χαμος σου λεω..ο καθε ανθρωπος ενωθηκε με οτι του καπνισει στην κεφαλα του!!

Χαχαχα είμαστε σε πολύ λεπτό σημείο. Χαχαχαα Χρειάζεται χαλάρωση για να σου έρθει, αν και όταν σου έρθει η φώτιση. Η οποία φώτιση δεν έχω παράπονο, κάθε τόσο σε επισκέπτεται. 


Υπαρχουν και οι καλοι δαιμονες χαχα οι καλες ενεργειες...στην ουσια δεν υπαρχουν ουτε θεοι ουτε δαιμονες, αλλα ενεργειες και δυναμεις, μονον ο Ανθρωπος Υπαρχει!! Ζωη και Φως Υπαρχων!!!

Ο κόσμος αυτός όπως και όλοι οι άλλοι κόσμοι έγιναν για τον Άνθρωπο!!!! Τον Υιό του Τριαδικού Θεού!!!! Είμαστε η Ζωή!!!! Είμαστε ο Λόγος!!!!

Ε, ναι. Θεοί είναι οι δυνάμεις, οι νόμοι που διοικούν το σύμπαν και δαίμονες είναι οι ενέργειες με τις οποίες εφαρμόζονται οι νόμοι.
Μόνο ο άνθρωπος υπάρχει. Γι' αυτό λέω οτι αυτός την έκανε την ανοησία.

Μα μόλις το είπε και ο Ερμής!
θεοί είναι οι δυνάμεις! οι Αστέρες! ο ήλιος μας!


Αλλιώς ποιοι είναι οι αισθητοί θεοί; οι θεοί των Ελλήνων; 

Άνθρωποι!! Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε!!! Δώστε ζωή στο σύμπαν!!
Ε μα πια!

Άρα δεν φταίνε οι θεοί για την πτώση και την τύφλωση του Ανθρώπου. 

Μα δεν υπάρχουν θεοί! μόνον οι άνθρωποι θεοί υπάρχουν!
οι υπόλοιποι που θεωρούμε θεούς και δαίμονες είναι δυνάμεις και ενέργειες.
Μία παρένθεση. Έγραψες πως και ο δεύτερος Νους Δημιουργός ακόμη έχει δύο φύλα που το καθένα από αυτά είναι πλήρες από άποψη γεννητικής ικανότητας και η ένωση τους είναι ασύλληπτη και είναι ο Έρως. 

Έχει δυο φύλα ο δεύτερος νους δημιουργός; ο Αιθέρας; ο Δίας;

Πώς να το αποσυμβολίσω;


Ο κόσμος των αισθητών σωμάτων του πυρός και πνεύματος των Επτά κύκλων είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός, είναι όλες οι δυνάμεις και όλες οι ενέργειες του πυρός και πνεύματος, που συγκροτούν τον "κτιστό" κόσμο ο οποίος αποτελείται από Επτά διαφορετικούς κόσμους, από την πιο "βαριά" Ύλη, που εκδηλώνεται με τα Τέσσερα στοιχεία,  έως την πιο λεπτοφυή που εκδηλώνεται μόνον με τις ειδικές ενέργειες του πυρός, οι οποίες ενώνονται με τις δυνάμεις του Άγιου Λόγου.

Σε όλους τους κόσμους η φύση που επικρατεί έχει δύο φύλα, ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟ, διαφέρει μόνον η ποιότητα στο σώμα, στις δυνάμεις και στις ενέργειες.

Στον δικό μας κατωφερή κόσμο της Ύλης,  τον πιο "βαρύ και πιο πυκνό" όλα τα σώματα ζουν πολύ λίγο, όπου τα αισθητήρια του όργανα οι αισθήσεις και τα συναισθήματα και η λογική του, βρίσκονται σε έντονη αντίθεση και διαμάχη, λόγω της επήρειας της οξύτητας του πυρός (ειδικές ενέργειες) που ενεργεί πάνω στο πνεύμα (καθολικές ενέργειες) με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να ζουν μια μικρή σε διάρκεια ζωή μέσα από άκρατες αντιθέσεις.
Βέβαια βοηθά και στην όξυνση του Νου!!

Και η ψυχή του ανθρώπου (δυνάμεις) είναι αυτή που οδηγεί τον άνθρωπο στην οξύτητα του Νου όταν οδηγείται από την Αρμονία των αντιθέτων.
Όταν όμως οδηγείται από τις ενέργειες τότε ο άνθρωπος οδηγείται από την άλογη φύση.

..........

Ο όμορφος κόσμος δεν είναι όμως και αγαθός, διότι είναι υλικός και ευπαθής και πρώτος από όλα εκείνα που εύκολα προσβάλλονται από πάθη, δεύτερος δε από τα όντα και ελλιπής από μόνος του. 


Ερμής Τρισμέγιστος 

Επίγνωση

Επίγευση


Χαχαχαα η μητέρα φύση! Το έπιασε το καημένο και θα το φάει ζωντανό. Γιατί αν δεν το φάει, θα πεθάνει ο αητός. Ο θάνατος σου η ζωή μου. 



Με την ευκαιρία να θυμηθούμε ότι σύμφωνα με την παράδοση ο Άνθρωπος θεός ζούσε και δημιουργούσε τρισευτυχισμένος στον παράδεισο. Γιατί παράδεισος ήταν η δημιουργία. Ώσπου παρασύρθηκε και έφαγε τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού. Τι δηλαδή; η γνώση του δυισμού. Ο διπολικός κατώτατος κόσμος. Και διέρρηξε τὴν περιφέρειαν τῶν κύκλων, για να κατανοήσει τὸ κράτος τοῦ ἐπικειμένου ἐπὶ τοῦ πυρὸς.
Αυτό δεν έπρεπε να το κάνει. Και ο Πατέρας Θεός τον συγχώρεσε και του επέτρεψε να ζήσει εκεί. 



ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΗΝ Η ΖΩΗ....ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΖΩΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ


...................
.......................................

morfeas sky
..........


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα