Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΦΥΣΗΞΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΘΥΕΛΛΑ



Ο μεγαλύτερος ψεύτης της αιωνιότητας. Βαρώνος φον Μυνχάουζεν. Ουδείς ποτέ διανοήθηκε να αμφισβητήσει την αξεπέραστη κλάση του. Μέγας αρχιψευταράς. Έλεγε πράγματα τερατώδη, όχι απλά φανταστικά, ανυπόστατα και ασυνάρτητα. Κι όμως είχε το ταλέντο να πείθει, και να μην ενοχλεί. Με τις δεκάδες ανύπαρκτες προσωπικές του ιστορίες ποτέ δεν έθιξε κανέναν, δεν έβλαψε κανέναν. Ο πατριάρχης του ψέματος, που σήμερα λόγω της ημέρας, της πρωταπριλιάς αξίζει να τον πλησιάσουμε...
Το πιο φοβερό με τον βαρώνο. Είναι σίγουρο ότι τα απίστευτα ψέματά του τα πίστευε και ο ίδιος, όχι μόνον οι περισσότεροι που τον άκουγαν, έτσι όπως τα έντυνε με την προσωπική του τόλμη, ευγένεια και γενναιότητα. Να, όμως, που έγινε έξω φρενών όταν κάποιος φίλος του, το 1785, στο Λονδίνο εξέδωσε βιβλίο με τις Απίθανες Ιστορίες του βαρώνου Μυνχάουζεν.
Θρυλικό πρόσωπο ο Ιερώνυμος Κάρολος Φρειδερίκος φον Μυνχάουζεν που γεννήθηκε 11 Μαϊου 1720, σε μία κωμόπολη της Γερμανίας και στα 20 του ακολούθησε ένα τοπικό πρίγκηπα, ως υπασπιστής του, που πήγαινε στη Ρωσία να παντρευτεί την ανηψιά του τσάρου, του Μεγάλου Πέτρου. Από τότε αρχίζει να γράφει την προσωπική του Ιστορία με εντελώς τρελά ψέματα. Προηγουμένως έλαβε μέρος στον ρωσοτουρκικό πόλεμο.
Ήθελα να πάω σ' ένα χωριό, ήμουν πολύ βιαστικός, γι' αυτό διέταξα να ρίξουν μία οβίδα, με την οποία έφθασα το συντομότερο στον προορισμό μου κρατώντας την γερά με τα χέρια μου μέσα από το κανόνι. Μια μέρα με παρέσυρε ένας ανεμοστρόβιλος και έφθασα μέχρι τη Σελήνη. Με καταβρόχθησε ένα τεράστιο θαλάσσιο κήτος κι εγώ μέσα στο στόμα του χόρευα σκωτσέζικους χορούς. Τους θεούς τους συνάντησα μέσα στο ηφαίστειο της Αίτνας. Πυροβόλησα ένα κουκούτσι κερασιάς στο μέτωπο ελαφιού και εκεί φύτρωσε μια κερασιά μετά από ένα χρόνο. 


Τέτοια έλεγε ο απίθανος και εφευρετικός ψεύταρος φον Μυνχάουζεν . Ότι φύσηξε και σηκώθηκε θύελλα, ότι στο φεγγάρι βρήκε το μικρό ασημένιο του τσεκούρι. Ότι κατέβηκε στο βάθος βάθος κέντρο της γης.
Κάθε τρία χρόνια οι απόγονοι του βαρώνου Μυνχάουζεν συγκεντρώνονται στο πατρογονικό κτήμα που ανήκει στο σόι τους εδώ και 7,5 αιώνες, είναι ένα είδος μνημόσυνου που το τελούν υπερήφανοι. Η μνήμη του κρατιέται τόσο ζωντανή, αφού όλοι αισθάνονται ότι έχουν απέναντί τους έναν ψεύτη όποτε συναντούν απόγονό του με το όνομα Μυνχάουζεν.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα