Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Μπορώ να ξυπνήσω τον υπνοβάτη ή όχι;

sleepwarkerromanoy.jpg
Η απάντηση είναι ναι, ωστόσο ο μύθος ότι απαγορεύεται επιβιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες. Δεν είναι επικίνδυνο να ξυπνήσει έναν υπνοβάτη, αν και είναι βέβαιο ότι θα έλθεις αντιμέτωπος με ένα άτομο μπερδεμένο και αποπροσανατολισμένο. Αν δεν τον ξυπνήσετε, το πιθανότερο είναι ότι θα γυρίσει στο κρεβάτι του και την επόμενη δεν θα έχει καμία ανάμνηση του γεγονότος.Πού οφείλεται όμως η υπνοβασία; Δείτε τις απαντήσεις στις γραμμές που ακολουθούν.


Υπνική άπνοια. Οι επιστήμονες αποδίδουν την υπνοβασία, σε κάποια διατάραξη του ύπνου ή σε μια ατελή αφύπνιση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, θεωρούν ότι οι πάσχοντες από υπνική άπνοια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι υπνοβάτες.
Η υπνική άπνοια είναι το φαινόµενο κατά το οποίο το δυνατό ροχαλητό ξαφνικά διακόπτεται από επεισόδια πλήρους απόφραξης της αναπνοής. Οι άπνοιες προκαλούν κακή οξυγόνωση και κακή λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ μπορούν να φέρουν τον πάσχοντα στο στάδιο μεταξύ της αφύπνισης και του ύπνου REM, που αναφέραμε παραπάνω.

Κληρονομικότητα. Αν κάποιος που έχει συγγενείς που υπνοβατούν, έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι και ο ίδιος υπνοβάτης. Ποσοστό 30% όσων υπνοβατούν, δηλώνουν ότι είχαν έναν ή περισσότερους συγγενείς υπνοβάτες.

Κατάθλιψη. Η υπνοβασία φαίνεται να είναι επίσης πιο συχνή στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι καταθλιπτικοί έχουν 3,5 περισσότερες πιθανότητες να είναι υπνοβάτες, σε σχέση με όσους δεν πάσχουν από κατάθλιψη. Επίσης, αυξημένο κίνδυνο υπνοβασίας διατρέχουν όσοι πάσχουν από ιδεο-ψυχαναγκαστική διαταραχή.

Λήψη υπνωτικών χαπιών. H χρήση τους φαίνεται ότι αυξάνει τις πιθανότητες υπνοβασίας.

Πιεστικός τρόπος ζωής. Το πολύ άγχος μπορεί να πυροδοτήσει την υπνοβασία, το ίδιο και ένα περιστατικό πολύ υψηλής πυρετικής κίνησης.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα