Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΣΟΙΩΝΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΥΣΟΙΩΝΟ
Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου


Με μεγάλο προβληματισμό παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στη χώρα των Ελλήνων. Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών δεν αντιλαμβάνονται παντελώς την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουμε εισέλθει. Αλλά και οι υπόλοιποι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους πολιτικούς. Και ελπίζουν με την εκλογή του δικού τους κόμματος, οι δικοί τους πολιτικοί θα δώσουν την λύση του οικονομικού προβλήματος που μαστίζει την Χώρα μας. 


Λύση που να έχει σίγουρα και γρήγορα αποτελέσματα μόνο οι πολίτες μπορούν να δώσουν αρκεί να το θέλουν και να επιδιώξουν να ενημερωθούν στο τι πρέπει να κάνουν. 


Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα ότι το το Ελληνικό κράτος δαπανά ετησίως περισσότερα δισεκατομμύρια Ευρώ για εισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων από ότι δαπανά για εισαγωγή πετρελαίου. Επίσης δαπανά περί το 1,5 δισεκατομμύριο Ευρώ το χρόνο για εισαγωγή νωπών προϊόντων. Είναι απαράδεκτο να βλέπουμε στα ράφια των μανάβικων πατάτες Τουρκίας, Αιγύπτου, Γαλλίας, ή μήλα και ακτινίδια Χιλής, και ένα πλήθος ακόμη εισαγομένων προϊόντων διατροφής. 


Μα ούτε αυτά δεν είμαστε ικανοί να παράγουμε; Πως λοιπόν θα σταθούμε σαν κράτος όταν μόνο καταναλώνουμε δανειζόμενοι; 

Γι' αυτόν το λόγο πρέπει να στραφούμε με μεγαλύτερη δυναμική στην παραγωγή αγαθών διατροφής, αλλά και στην οικιακή οικονομία. Οι στόχοι αυτοί είναι εφικτοί, και αν καταφέρουμε να είμαστε αυτάρκεις θα βελτιώσουμε κατά πολύ την οικογενειακή μας οικονομική κατάσταση, αλλά και της χώρας μας. Αν δεν τα καταφέρουμε και υποτιμήσουμε την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, τότε μας περιμένει μια νέα «κατοχή» που θα είναι χειρότερη από την πρώτη, διότι τότε στην ύπαιθρο υπήρχε τουλάχιστον η οικιακή οικονομία. 


 Πρέπει οι άεργοι ενεργοί πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία. Να σταματήσουν να θεωρούν το επίδομα ανεργίας ως λύση του προβλήματος. Να σταματήσουν να περνούν το χρόνο τους στις καφετέριες και τα μπαράκια που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σαν τα μανιτάρια, και έχουν εκτοπίσει τα άλλα εμπορικά καταστήματα που αποτελούν μέρος της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας. Να βάλουν το μυαλό τους να πάρει στροφές και να στραφούν σε παραγωγικές δραστηριότητες. Οι Αλβανοί δεν ντρέπονται να κάνουν οποιαδήποτε εργασία. Με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι να δουλεύουν. Οι Έλληνες δεν καταδέχονται να κάνουν όποια δουλειά τους τύχει. 


 Δεν υπάρχει δικαιολογία ο τεράστιος κάμπος χιλιάδων στρεμμάτων που εκτείνετε και στις δύο όχθες του ποταμού Αλφειού που είναι και αρδεύσιμος να μένει ακαλλιέργητος, και να έχει γεμίσει βάτα. 


Για να μαζέψω τις ελιές αποτάθηκα σε ένα συνεργείο που το αποτελούσαν τέσσερις Αλβανοί, και ήταν μια οικογενειακή δραστηριότητα καλά οργανωμένη με δυο μηχανήματα ρίψης και ένα μικρό φορτηγό, και μου παρέδωσαν τις ελιές στο λιοτρίβι, και από ότι μου είπαν για τρεις μήνες ήταν περιζήτητοι. Αυτή τη δουλειά δεν μπορούν να την κάνουν οι Έλληνες, αλλά μάλλον έχουμε κακομάθει όλοι θέλουμε γραφείο και καρέκλα. 


 Στη χώρα μας έχουν εισέλθει πλήθος αλλοδαπών που οι πιο πολλοί εργάζονται. Λένε ορισμένοι ότι αυτοί προσφέρουν στην οικονομία της χώρας. Εγώ πιστεύω ότι προσφέρουν όταν δεν υπάρχουν Ελληνικά εργατικά χέρια, αλλά εμείς έχουμε χιλιάδες άνεργους Έλληνες. 


 Το άλλο πρόβλημα που δημιουργούν οι αλλοδαποί είναι η εκροή ΕΥΡΩ προς τις πατρίδες τους. Μπορεί να στέλνουν μικρά ποσά, αλλά σε ετήσια βάση θα μιλάμε για κάποια Δις. Είναι τρομερή η εκροή κεφαλαίων, όταν παρακαλάμε ξένους επενδυτές για κάποια εκατομμύρια ΕΥΡΩ. Πουλήσαμε τον ΟΤΕ αντί 400 000 000. τετρακοσίων εκατομμυρίων, και θεωρήσαμε το ποσόν αυτό μεγάλο. 


Από την άλλη αφήνουμε τους αλλοδαπούς να εξάγουν Δις. Αυτό αν το καλοσκεφτούμε είναι καθαρός παραλογισμός. 


 Δεν έχουμε περιθώρια για αναβολές το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς και ειδικά με τους μουσουλμάνους , καθίσταται μέγα. Θα είναι η βόμβα που θα μας αποτελειώσει οικονομικά. Θα είναι η βόμβα που θα μας αποτελειώσει σαν φυλή. 


Θα είναι η βόμβα που θα μας κάνει αιχμάλωτους στην ίδια την χώρα μας. Και αν δεν λάβουμε εγκαίρως μέτρα, δεν είναι απίθανο να δούμε και στην χώρα μας τις τρομακτικές σκηνές βίας (αποκεφαλισμούς, λιθοβολισμούς) από τους Τζιχαντιστές που έχουν λάθρα εισέλθει στη χώρα μας. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ πριν είναι αργά. Ένας νέος μουσουλμανικός μεσαίωνας προβάλλει , η σύγκρουση θα είναι οδυνηρή. Από την μια μεριά ο πολιτισμός και από την άλλη ο μουσουλμανικός σκοταδισμός.

Ιωαννης Θεοδωροπουλος

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα