Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ; (Μέρος Δ)

(Μέρος Α)


Διάδωσε το Μήνυμα
Μόλις το μήνυμα γίνει σαφές και τα βαθύτερα αίτια εντοπιστούν, η επόμενη φάση της επιχείρησης είναι εύλογη, η οποία είναι να περάσει το μήνυμα έξω στο κοινό και να το δουν οι άνθρωποι. Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που τα εναλλακτικά ΜΜΕ μπαίνουν πραγματικά στο παιχνίδι. Ενώ υπάρχουν αμέτρητοι ανεξάρτητοι ερευνητές σε όλο το Διαδίκτυο, τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν γίνει η πλατφόρμα όπου οι περισσότερες από αυτές τις αλήθειες παρουσιάζονται στο κοινό, ειδικά μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Προφανώς «ανεξάρτητα ΜΜΕ» είναι ένας γενικός όρος, στον οποίο πολλοί διαφορετικοί τύποι μέσων ενημέρωσης εμπίπτουν, έτσι είναι σημαντικό να μπορέσουμε να τα ξεκαθαρίσουμε και να βρούμε τα πιο ακριβή. Ενώ κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι θα πρέπει να τίθενται υπό αμφισβήτηση, εξακολουθεί να υπάρχει ένας στερεός πυρήνα που δεν εξαρτάται από βρώμικο χρήμα ή ακραίες ιδεολογίες. Είναι ύψιστης σημασίας οι άνθρωποι να προωθούν αυτές τις ανεξάρτητες πηγές, είτε αυτές είναι ιστοσελίδες, κανάλια στο YouTube, βιβλία, blogs, σελίδες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, δημοσιεύσεις, ή podcast, έτσι ώστε οι απλοί πολίτες να εκτίθενται σε αυτά και να αντιληφθούν ότι υπάρχουν. Πολλοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν εναλλακτικά ΜΜΕ, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μια ολόκληρη αγορά που περιμένει να αξιοποιηθεί.
Για να προβληθούν τα ανεξάρτητα ΜΜΕ στο κοινό, είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις διάφορες πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είναι ήδη δημοφιλή για ακόμη μεγαλύτερη διάδοση των πληροφοριών. Μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες για να γίνει αυτό είναι το Facebook, το YouTube, το Reddit, το Instagram και το Twitter, καθώς και τα 4chan και 8chan για τα φόρουμ συζητήσεων. Παρά τα σαφή προβλήματα που μαστίζουν αυτές τις πλατφόρμες, όπως η βαριά λογοκρισία, και ο έλεγχος από το κατεστημένο, είναι ακόμα δυνατά μέρη για να μοιραστούν οι πληροφορίες, ώστε να αφυπνιστούν περισσότεροι άνθρωποι και να οικοδομηθεί ένα κίνημα. Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα και φαίνεται να είναι αρκετά σαφές ότι οι δυνάμεις που δεν θέλουν αυτό να γίνει εργάζονται πολύ σκληρά με διάφορους τρόπους λογοκρίνοντας αναρτήσεις και διακόπτοντας την κυκλοφορία των εναλλακτικών ΜΜΕ. Πολλοί έχουν ήδη ανακοινώσει ή εφαρμόσει σχέδια για να το πράξουν.

Με αυτό κατά νου, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό οι άνθρωποι της αλήθειας να αρχίσουν να κατασκευάζουν νέες πλατφόρμες που δεν θα ελέγχονται από κατεστημένα συμφέροντα και που δεν θα λογοκρίνεται η ελευθερία του λόγου ή τα εναλλακτικά ΜΜΕ. Μερικές από τις πλατφόρμες που έχουν ήδη αναπτυχθεί και πρέπει να διευρυνθούν είναι τα Steemit, Voat, Minds, Gaab, και Awake Social για να αναφέρουμε μερικές. Αν και αυτές οι πλατφόρμες μπορεί να μην είναι τέλειες και χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμα, υπάρχουν εναλλακτικές στις καθιερωμένες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες, με την υποστήριξή μας, μπορεί να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να φτάσουν σε περισσότερους ανθρώπους.
Η βαθύτερη αλήθεια με την οποία πολλοί δεν θέλουν να συμβιβαστούν είναι ότι τελικά οι άνθρωποι της αλήθειας μπορεί να χρειαστεί να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να αναπτύξουμε όχι μόνο καλύτερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια εντελώς νέα υποδομή του Διαδικτύου, ειδικά αν το τρέχον συνεχίσει να μπαίνει σε αυξημένο έλεγχο. Αν και αυτή δεν είναι η προτιμώμενη λύση στο πρόβλημα, εκείνοι που κινούν τα νήματα μπορεί να μην δώσουν στους ανθρώπους της αλήθειας καμία άλλη επιλογή από το να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους κάπου αλλού και να μεταναστεύσουν σε πιο ανοικτά συστήματα. Αυτό θα πάρει χρόνο για να το κάνουμε, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των ανθρώπων καθώς έρχεται περαιτέρω λογοκρισία, όπως ουδετερότητα του δικτύου, νόμοι ταυτότητας στο Διαδίκτυο, και η περαιτέρω ενίσχυση του κράτους του Big Brother.
Τέλος, ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βγάλουμε το μήνυμα της αλήθειας έξω, που συχνά παραβλέπεται, είναι η χρήση των μιμιδίων. Ενώ τα μιμίδια μπορεί να φαίνονται αθώα και ασήμαντα, μπορούν πραγματικά να είναι ισχυρά στο να από-προγραμματίσουν αργά τα μυαλά των ανθρώπων και να τα ανοίξουν στην πραγματική αλήθεια. Μερικοί άνθρωποι έχουν αναφερθεί στην πρακτική αυτή ακόμα και ως τη μαγεία του μιμίδιου λόγω της αποτελεσματικότητάς της στο να παρέχει απλές, εύκολες να διαβαστούν πληροφορίες που δεν είναι απειλητικές για τους μη αφυπνισμένους. Ο λόγος που έχουν τόσο μεγάλη επιρροή είναι επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι αυτές τις ημέρες έχουν ένα εύρος προσοχής περίπου δύο δευτερολέπτων, έτσι για πολλούς, το να διαβάσουν άρθρα ή να δουν μεγάλα βίντεο κλιπ δεν συζητείται καν . Ωστόσο, ένα γρήγορο μιμίδιο που εμφανίζεται στη ροή των ειδήσεων τους, χωρίς καν να χρειάζεται να το κλικάρουν, θα μπορούσε να τραβήξει πραγματικά την προσοχή τους και να τους διδάξει κάτι νέο. Η μαγεία των μιμιδίων είναι πολύ πραγματική.
Του Tim Bryan
Αχόρταγος ελεύθερος στοχαστής, ο Tim έχει κάνει αποστολή του την αναζήτηση της αλήθειας με οποιαδήποτε μορφή αυτή μπορεί να έρθει. Μετά από την αφύπνιση του πριν από μερικά χρόνια, το πάθος του για τη γνώση και τη δικαιοσύνη τον έχει οδηγήσει σε ένα ταξίδι έρευνας σε βάθος, σε πολιτιστικά ταξίδια, και στην πλήρη επέκταση του νου. Ο Tim αισθάνεται ότι η πληροφορία που ρέει ελεύθερα στα χέρια του κοινού, και που οφείλεται στην αυγή του Διαδικτύου, δεν μπορεί να σταματήσει σε αυτό το σημείο, έτσι έχει βάλει στόχο του να συμβάλει στη διευκόλυνση και την κατανομή αυτής της περίπλοκης ροής των πληροφοριών, έτσι ώστε και άλλοι να μπορέσουν να επιταχύνουν τη δική τους αφύπνιση, και να γίνουν μέρος της αναπόφευκτης αλλαγής που συμβαίνει στην κοινωνία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα