Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ; (Μέρος Ε)

(Μέρος Α)


Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Δημιουργήστε Μια Κουλτούρα που Βασίζεται στην Αλήθεια
Ο απώτερος στόχος των εναλλακτικών ΜΜΕ είναι να δημιουργήσουν μια νέα κουλτούρα που βασίζεται στην αλήθεια. Ο εντοπισμός της αλήθειας και η εξάπλωση της είναι μόνο τα βήματα που προϋποτίθενται προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου στόχου της καλλιέργειας ενός περιβάλλοντος όπου η αλήθεια διαπερνά κάθε σχισμή της κοινωνίας. Αυτός ο πόλεμος των πληροφοριών δεν έχει τίποτα να κάνει με τα χρήματα και τα πάντα να κάνει με τον αποπρογραμματισμό των μαζών, έτσι ώστε να μπορούν να δουν την πραγματικότητα για αυτό που πραγματικά είναι. Το όλο θέμα των εναλλακτικών ΜΜΕ είναι να ρίξουν το φως της αλήθειας πάνω στο σκοτάδι που κυβερνά τον κόσμο και να δούμε τι θα συμβεί από αυτό. Η ελπίδα είναι ότι αυτό οδηγεί σε μια πλήρη αλλαγή στην κουλτούρα και ένα επαναπροσδιορισμό του τρόπου που η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται τον κόσμο.
Για να κάνουμε αυτή τη νέα κουλτούρα να αποδώσει καρπούς, είναι απαραίτητο ο καθένας να αρχίσει να συμμετέχει. Αυτό σημαίνει να μοιραζόμαστε πληροφορίες στο Διαδίκτυο, να ρίχνουμε βόμβες αλήθειας στα σημεία των σχολίων των άρθρων, να αλλάξουμε το τρόπο της ζωής μας ώστε να ταιριάζει με το νέο μοντέλο, και να συζητούμε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους, την οικογένεια και ακόμη και τους συναδέλφους στην πραγματική ζωή. Το κακό μπορεί να κρατήσει την δύναμη του λειτουργώντας μόνον στις σκιές, έτσι όσο περισσότεροι άνθρωποι ρίξουν φως σε αυτό, τόσο περισσότερο η δύναμη του καθίσταται άχρηστη.
Για να έχουν πιθανότητες να κερδίσουν τον πόλεμο της πληροφορίας, οι άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν την πολιτική ορθότητα και την αυτο-λογοκρισία. Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό τώρα για να ανησυχείτε ότι θα πληγώσετε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων ή να σκέφτεστε την κοινωνική θέση σας στην κοινωνία. Οι δυνάμεις που κυβερνούν καταλαβαίνουν αυτούς τους φόβους που έχουν οι άνθρωποι, έτσι φυσικά θέλουν οι άνθρωποι να απεμπλακούν πολιτικά λόγω ανόητων ανησυχιών όπως η κοινωνική απόρριψη. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη δύναμη ελέγχου που διαθέτουν είναι να χειρίζονται τους ανθρώπους στο να αυτο-λογοκρίνονται οι ίδιοι.

Καθώς ο πολιτισμός αρχίζει να αλλάζει και η αλήθεια αρχίζει να κυριαρχεί στην κοινή συναίνεση στην κοινωνία, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τους ανθρώπους που κατέχουν σήμερα δύναμη να στραφούν προς την πλευρά της αλήθειας. Μερικά από τα πιο κρίσιμα επαγγέλματα που πρέπει να προσηλυτιστούν για να αναστρέψουν το σενάριο στην κοινωνία είναι η αστυνομία, ο στρατός, οι πράκτορες, οι πολιτικοί, οι διασημότητες, οι ειδήμονες των μέσων ενημέρωσης, οι δικαστές, οι δικηγόροι και οι ακαδημαϊκοί, μεταξύ άλλων. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εγγενώς καλοί, πολλοί από αυτούς πιθανόν να θέλουν να πουν την αλήθεια, αλλά δεν μπορούν επειδή έχουν διαφθαρεί, εκβιαστεί, ή απειληθεί. Για να τους δωθεί η κάλυψη που απαιτείται για να βγουν μπροστά, είναι σημαντικό εκείνοι που έχουν ήδη αφυπνισθεί να καλλιεργήσουν μια ατμόσφαιρα όπου το να λέμε την αλήθεια είναι κάτι που χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να είναι καλό. Χωρίς να το κάνουμε να είναι καλό να μαθαίνουμε και να νοιαζόμαστε για τον κόσμο, παρά τις εξωφρενικές αποκαλύψεις του συστήματος, οι περισσότεροι μη αφυπνισμένοι άνθρωποι ποτέ δεν θα μιλήσουν επειδή είναι πολύ φοβισμένοι για να σηκώσουν το κεφάλι και να γίνουν η άκρη του δόρατος.
Όταν τα εναλλακτικά ΜΜΕ αρχίσουν να παίρνουν την πλειοψηφία των ανθρώπων με το μέρος τους, οι τροχοί της αλλαγής θα αρχίσουν να γυρίζουν. Φαίνεται να είμαστε κοντά και η αφήγηση αρχίζει να αλλάζει. Αν και αυτό θα έπρεπε να είναι ενθαρρυντικό για εκείνους που ήδη συμμετέχουν, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι προσπάθειες των συμβατικών ΜΜΕ να σταματήσουν αυτό το κίνημα θα αρχίσουν να εντείνονται. Πρόκειται για πόλεμο και το πεδίο της μάχης είναι τα μυαλά των μη αφυπνισμένων. Αν τα εναλλακτικά ΜΜΕ δεν φτάσουν στους μη αφυπνισμένους, η τρέχουσα τακτική της εξαπάτησης θα συνεχίσει ακάθεκτη και εκείνοι που λένε την αλήθεια θα ξεχωρίζουν όπως η μύγα μέσα στο γάλα. Ωστόσο, εάν τα εναλλακτικά ΜΜΕ μπορέσουν να βάλουν το πόδι τους στο γκάζι και να φτάσουν τη διάδοση της αλήθειας σε overdrive, η κρίσιμη μάζα θα μπορούσε απλά να είναι γύρω από τη γωνία, αν δεν είναι ήδη σε εξέλιξη.
Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι θα συμβεί, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο καθένας έχει μια επιλογή να κάνει. Δεν μπορείς να μένεις ουδέτερος σε ένα κινούμενο τρένο. Ή εγκαταλείπεις και ζεις σε μια διαρκή κατάσταση τυραννίας ή διακινδυνεύεις τη ζωή σου αγωνιζόμενος για την αλήθεια. Είναι επιλογή σου, γι’ αυτό επέλεξε με σύνεση.
Του Tim Bryan
Αχόρταγος ελεύθερος στοχαστής, ο Tim έχει κάνει αποστολή του την αναζήτηση της αλήθειας με οποιαδήποτε μορφή αυτή μπορεί να έρθει. Μετά από την αφύπνιση του πριν από μερικά χρόνια, το πάθος του για τη γνώση και τη δικαιοσύνη τον έχει οδηγήσει σε ένα ταξίδι έρευνας σε βάθος, σε πολιτιστικά ταξίδια, και στην πλήρη επέκταση του νου. Ο Tim αισθάνεται ότι η πληροφορία που ρέει ελεύθερα στα χέρια του κοινού, και που οφείλεται στην αυγή του Διαδικτύου, δεν μπορεί να σταματήσει σε αυτό το σημείο, έτσι έχει βάλει στόχο του να συμβάλει στη διευκόλυνση και την κατανομή αυτής της περίπλοκης ροής των πληροφοριών, έτσι ώστε και άλλοι να μπορέσουν να επιταχύνουν τη δική τους αφύπνιση, και να γίνουν μέρος της αναπόφευκτης αλλαγής που συμβαίνει στην κοινωνία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα