Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΣΟΥ;




Τσέκαρε τις συμβουλές του MH που θα σε βοηθήσουν να σηκώνεις χωρίς φόβο τα χέρια σου.


Σου έχει τύχει να σηκώνεις το χέρι σου και να σου έρχεται να λιποθυμήσεις από τη μυρωδιά; 

Η κακοσμία στη μασχάλη πηγάζει από το συνδυασμό τριών πραγμάτων: ιδρώτας, τρίχες και βακτήρια. Ο ιδρώτας είναι απαραίτητος για τη θερμορύθμιση του σώματος. Παράγεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες, που διακρίνονται σε εκκρινείς κι αποκρινείς. Οι εκκρινείς παράγουν τον ιδρώτα, που είναι άοσμος κι αποτελείται από νερό, αλάτι κι άλλα διαλυμένα στοιχεία. Οι αποκρινείς παράγουν ένα παχύρρευστο υγρό, που όταν παγιδεύεται στις τρίχες της μασχάλης, δημιουργεί άριστες συνθήκες υγρασίας για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Τα βακτήρια τρέφονται από το έκκριμα και παράγουν αέρια που προκαλούν δυσοσμία. Δες τι να κάνεις, για να σηκώνεις άφοβα τα χέρια σου.
Ξύρισμα

Αν και πολλοί αντιστέκονται στην ιδέα, αφού οι τρίχες είναι σημάδι αρρενωπότητας, το πρόβλημα θα λυνόταν ξυρίζοντας τις μασχάλες ή έστω κουρεύοντάς τις. Ο ιδρώτας θα εξατμίζεται πιο γρήγορα, οπότε δεν θα ευνοείται ο πολλαπλασιασμός βακτηρίων. Επίσης, με το ξύρισμα απομακρύνονται και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, που δρουν σαν άριστη τροφή για τα μικρόβια.
Μπάνιο

Κάνε μπάνιο συχνότερα, έτσι ώστε να απομακρύνονται τα βακτήρια και τα νεκρά κύτταρα από τη μασχάλη σου. Χρησιμοποίησε σαπούνι και τρίψου καλά. Μετά το μπάνιο στέγνωσε καλά τις μασχάλες σου, για να μη μένει υγρασία.
Αποσμητικά

Μετά το μπάνιο και το σκούπισμα βάλε αποσμητικό κι ανανέωνέ το συχνά. Αυτά που περιέχουν αλουμίνιο ή ψευδάργυρο είναι πιο αποτελεσματικά. Αν σε ερεθίζει το αποσμητικό ή  θες πιο φυσικές λύσεις, διώξε τα βακτήρια από τις μασχάλες σου με οινόπνευμα. Βρέξε ένα βαμβάκι με οινόπνευμα και σκούπισε τις μασχάλες σου με αυτό.
Ρούχα

Προτίμησε μπλούζες από φυσικές ίνες (βαμβάκι, μετάξι, λινό, μαλλί), που αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει» και βοηθούν στην εξάτμιση του ιδρώτα. Πλένε τις μπλούζες σου συχνά κι αν η μυρωδιά επιμένει, δοκίμασε να ψεκάσεις την περιοχή της μασχάλης με διάλυμα ξιδιού και νερού 1:1, πριν τις βάλεις στο πλυντήριο.
Φαγητά

Απόφευγε τα καυτερά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς μπορεί να επιδεινώνουν το πρόβλημα. Οσο για το σκόρδο και τον παστουρμά, ούτε να το σκέφτεσαι. Η καφεΐνη, η σοκολάτα και τα αναψυκτικά τύπου κόλα φαίνεται να αυξάνουν τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων. Τρώγε περισσότερα φρούτα και λαχανικά κι αναζήτησε βοήθεια στο μαϊντανό και το δυόσμο.
Γιατρός

Αν ό,τι κι αν κάνεις το πρόβλημα παραμένει, απευθύνσου σε γιατρό. Αν πάσχεις από υπεριδρωσία, θα σου προτείνει την κατάλληλη λύση, όπως ειδικά αντιϊδρωτικά ή θεραπείες με ιοντοφόρεση, laser ή botox. Πίσω από την κακοσμία, όμως, μπορεί να κρύβονται κι άλλα προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς, παθήσεις των νεφρών, του ήπατος ή σακχαρώδης διαβήτης. 
Αναδημοσίευση από menshealth

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα