Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

To ήξερες πως η βαρεμάρα μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε; (και πολλά άλλα)

To ήξερες πως η βαρεμάρα μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε; (και πολλά άλλα)
Είστε στη δουλειά, χτυπάει το τηλέφωνο, δεν το σηκώνετε, πόρτες χτυπάνε κι εσείς… βαριέστε; Λήγει η διορία που έχετε μέχρι να τελειώσετε μια σημαντική εργασία και εσείς …ονειροπολείτε; Τι δείχνει αυτό για εσάς; 
Αυτό να πείτε στο αφεντικό σας, την επόμενη φορά που θα σας βάλει τις φωνές πως, αντί να δουλεύετε, φαντασιώνεστε πως …λιάζεστε σε μια εξωτική παραλία!
Ο Δρ Greenfield, καθηγητής νευρολογίας, διαπίστωσε πως η ανία μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς μας δίνει το έναυσμα να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο δημιουργικοί.

Και αν βαριέστε πολύ …δε φταίτε εσείς, αλλά η φύση σας!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες , η ανία συνδέεται άμεσα με την ποσότητα ντοπαμίνης που ρέει στον οργανισμό μας, καθώς όσο πιο χαμηλά τα επίπεδα ντοπαμίνης, τόσο μεγαλύτερη ανία νιώθουμε.
Ανία, βαρεμάρα… ευχή …ή μαύρη κατάρα;

ΤΑ ΥΠΕΡ
Μας βοηθάει να αδυνατήσουμε!
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως, αν τρώμε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα, σιγά-σιγά καταλήγουμε να τρώμε μικρότερες μερίδες (επειδή το βαριόμαστε), με αποτέλεσμα να παίρνουμε και λιγότερες θερμίδες!

Μας κρατάει σε φόρμα!
Τι κάνουμε όταν βαριόμαστε; Όπως έχει αποδειχτεί, οι περισσότεροι από εμάς χτυπάμε τα δάχτυλά μας στο γραφείο, σα να δακτυλογραφούμε… Τι ενοχλητική συνήθεια, μάλλον σκέφτεστε! Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα του State University , μπορούμε να χάσουμε μέχρι και 200 θερμίδες την ημέρα… κουνώντας μόνο τα μικρά μας δαχτυλάκια!

Μας κάνει …φιλεύσπλαχνους!
Όσοι δε βρίσκουν ενδιαφέρον στη δουλειά τους, δε στρέφονται μόνο σε χόμπυ και διασκεδαστικές δραστηριότητες, αλλά τείνουν να κάνουν κάτι που θα δώσει περισσότερο νόημα στη ζωή τους, όπως π.χ. φιλανθρωπίες, αιμοδοσία κ.τ.λ.

ΤΑ ΚΑΤΑ
Μας «ρίχνει» τη διάθεση.
Η βαρεμάρα συνδέεται με την κακή διάθεση. Ψυχολόγοι του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησαν την ψυχική κατάσταση 2000 εθελοντών . Όσοι μπορούσαν να μείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους εν ώρα δουλειάς ήταν πιο χαρούμενοι από αυτούς που αφαιρούνταν επειδή βαριόντουσαν…

Καταπονεί τον οργανισμό μας.
Η ανία προκαλεί στον οργανισμό ό,τι ακριβώς και το στρες. Πονοκέφαλο, κατάθλιψη, κόπωση και υποτροπιάζουσες λοιμώξεις.

Η ανία μπορεί να σε …σκοτώσει!
Προφανώς, έχετε ακούσει την έκφραση «Βαριέμαι του θανατά» … Ε, λοιπόν, όσοι το λένε δεν είναι υπερβολικοί! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανία κάνει κακό στην καρδιά. Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου που μελέτησαν 7000 εθελοντές (άνω των 25 ετών) κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι από αυτούς βαριόντουσαν πιο εύκολα και σε μεγαλύτερη συχνότητα από τους άλλους, είχαν 40% πιο πολλές πιθανότητες να αποβιώσουν μέχρι το πέρας της έρευνας.
Αυτό συμβαίνει, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, προκειμένου να καταπολεμήσουν την ανία τους, αναζητούν άλλες διεξόδους , με αποτέλεσμα να στρέφονται στο κάπνισμα ή στο ποτό.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα