Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Συνείδηση

karanikas tsipras


Τις τελευταίες ημέρες έγινε θόρυβος με την είδηση πως ο Νίκος Καρανίκας διορίστηκε σε θέση συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο κ. Καρανίκας είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός, εργαζόταν ως σερβιτόρος και είναι φίλος του κ. Τσίπρα.

Από την διαδικτυακή παρουσία του κ. Καρανίκα, προέκυψε πως είναι θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη και πως -αν και είναι εκπαιδευτικός- δεν τα πάει και πολύ καλά με την ορθογραφία και το συντακτικό.

Αυτά ίσως να μην είχαν και μεγάλη σημασία, αν δυο μέρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε χαρακτηρίσει ανόητο τον Γιάνη Βαρουφάκη. Σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα είναι έξυπνος και χαρισματικός.
Στον κ. Καρανίκα ασκήθηκε κριτική επειδή ήταν αντιρρησίας συνείδησης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος.

Και τα τρία επιχειρήματα είναι βλακώδη -λες και είναι ντροπή ή έγκλημα να είσαι σερβιτόρος, αδιόριστος εκπαιδευτικός ή αντιρρησίας συνείδησης- αλλά θα ήθελα να σταθώ στο ότι ο κ. Καρανίκας είναι αντιρρησίας συνείδησης.

Καταρχάς, θεωρώ γελοίο να κατηγορούν κάποιον ότι είναι αντιρρησίας συνείδησης δημοσιογράφοι που δεν έκαναν την στρατιωτική τους θητεία.

Όταν δούλεψα σε ΜΜΕ, πήγα να πω μια εμπειρία μου από ένα Πάσχα που έζησα στην διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας σε μια εορταστική εκπομπή και, μόλις έπεσε το τραγούδι, ο καλός συνάδελφος μου είπε «μη μιλάς για αναμνήσεις από τον στρατό εδώ μέσα. Παίζει να είσαι ο μόνος που έχει κάνει στρατιωτική θητεία. Όλοι οι υπόλοιποι παρουσιαστήκαμε την πρώτη μέρα και μετά πήγαμε ξανά στο τέλος της ‘θητείας’ και πήραμε το απολυτήριο.».

Αντιρρησίας συνείδησης είναι το άτομο που αρνείται να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις, της χώρας όπου είναι πολίτης, λόγω της συνείδησής του, με βάση τις θρησκευτικές, ηθικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις του.

Το σέβομαι. Η συνείδηση του κ. Καρανίκα δεν του επέτρεπε να υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις.

Αναρωτιέμαι, όμως, πώς γίνεται η συνείδηση του κ. Καρανίκα να του επιτρέπει να είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού που δέχτηκε να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Τι έγινε η συνείδηση του κ. Καρανίκα; Ξεχείλωσε;

Έχω γνωρίσει πολλά πρόσωπα από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Δεν μπορώ να τους τσουβαλιάσω αλλά πολλοί από αυτούς είναι εντελώς δήθεν και δεν πιστεύουν τίποτα από όσα λένε.

Το περασμένο καλοκαίρι μάθαμε ποια ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συνείδηση.

Μετά την απάτη Τσίπρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συνείδηση αποχώρησαν. Και δεν ήταν λίγοι αυτοί.

Οι υπόλοιποι έμειναν επειδή έχουν εντελώς χεσμένη και ξεχειλωμένη τη συνείδησή τους, και τώρα κλαψομουνιάζουν, παίζοντας τα θύματα και εισπράττοντας τους μισθούς.

Για όλους αυτούς ισχύει αυτό που είχε πει η Μαλβίνα Κάραλη για τον Συνασπισμό:

«Ο Συνασπισμός δεν είναι κόμμα, είναι δέκα κώλοι που γυρεύουν καρέκλα»
Την βρήκαν την καρέκλα. Και έβαλαν τη συνείδησή τους στον κώλο τους.
(Πραγματικά, θα έχει τρελό γέλιο όταν τα σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσουν ξανά στα έδρανα της αντιπολίτευσης και θα προσπαθούν να παίξουν πάλι τους αριστερούς επαναστάτες. Ζω γι’ αυτή τη στιγμή.)


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα