Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΓΡΑΦΗ!!!!

Αυτόματη γραφή είναι ένας τρόπος γραφής κατά τον οποίο η σκέψη εκφράζεται ελεύθερα και αυτόματα, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς από τους κανόνες της λογικής και ηθικής. Τον όρο καθιέρωσε ο Γάλλος λογοτέχνης Αντρέ Μπρετόν στο Πρώτο Μανιφέστο του υπερρεαλισμού που δημοσίευσε το 1924!!!! Μέσα από την αυτόματη γραφή οι Υπερρεαλιστές ζήτησαν να βρουν ασυνήθιστους τρόπους έμπνευσης. Θέλησαν να απελευθερώσουν την φαντασία από τα δεσμά των λογικών και των λογοτεχνικών κανόνων και να βγάλουν τη λογοτεχνία από το αδιέξοδο που είχε φτάσει με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο!!!!! Πολλοί Έλληνες ποιητές της Γενιάς του Τριάντα δέχτηκαν την επίδραση του Υπερρεαλισμού όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Ανδρέας Εμπειρίκος και ο Νίκος Εγγονόπουλος!!!!!
Η αυτόματη γραφή χρησιμοποιείται κυρίως στη μαντεία αιώνες πίσω στο χρόνο!!!! Μάλιστα, τον 19ο αιώνα δημιουργήθηκε ένα Αρειανό αλφάβητο από ένα μέντιουμ ( Helene Smith – Έλενα Σμιθ 1860 – 1930 ) ώστε να μεταφέρει μηνύματα από τον Άρη προς τους ενδιαφερόμενους της!!!! Μια μέθοδος πρόβλεψης κατά την οποία εκφράζεται η σκέψη ελεύθερα και αυτόματα από τον μάντη, ο οποίος βρίσκεται σε απόλυτη χαλάρωση έτσι ώστε να μη τον επηρεάζει η λογική, με αποτέλεσμα να βρίσκει πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν αλλά και να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του ενδιαφερόμενου, μέσα από το γραπτό λόγο!!!! Οι γραμμές, οι λέξεις και ενδεχομένως οι φράσεις που θα σχηματιστούν στο χαρτί κατά τη διάρκεια της ημί -ύπνωσης ερμηνεύονται προς το τέλος της διαδικασίας δίνοντάς σας πολύτιμες πληροφορίες για τη πορεία και τους σταθμούς της ζωής σας!!!!
martian-alphabet
Το αλφάβητο από τον Άρη που κατέγραψε το Μέντιουμ Έλενα Σμιθ!!!!
Που αποσκοπεί η αυτόματη γραφή!;!
Η αυτόματη γραφή αποσκοπεί κυρίως στην μαντεία, στον εσωτερισμό, στην ψυχολογία και πιο γενικά στην ψυχανάλυση!!!!! Μέσω αυτής μπορούμε να μάθουμε, να κατανοήσουμε, ακόμα και να επιλύσουμε διάφορα προβλήματα της καθημερινότητάς μας!!!!
Παραθέτω μερικά από αυτά:
• Να μάθουμε για το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον!!!!
• Να ανακαλέσουμε μνήμες από προηγούμενη ζωή!!!!
• Να ανακαλύψουμε τον σκοπό της γέννησής μας σε αυτήν την ζωή!!!!
• Να λύσουμε ένα πρόβλημα!!!!
• Να διδαχθούμε ( όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορούμε να πάρουμε πληροφορίες για την τέχνη, τους άλλους πλανήτες, τις διάφορες επιστήμες κλπ.!!!! Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί συγγραφείς του σουρεαλισμού χρησιμοποιούσαν την αυτόματη γραφή για να συγγράψουν τα κείμενά τους!!!)
Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αυτόματη γραφή!;!

Όλοι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αυτόματη γραφή αρκεί να γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα!!!! Όπως:
• Θα πρέπει να ήμαστε σε θέση να μπορούμε να χαλαρώσουμε το σώμα μας όσο περισσότερο μπορούμε!!!!  Άμα υπάρχει ένταση τότε μπορεί να μας δυσκολέψει στην πρόοδό μας!!!
• Να έχουμε ελεύθερο μυαλό!!!! Δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στο τι σκεφτόμαστε!!!! Αυτός είναι και ο στόχος της τεχνικής αυτής να απελευθερώσουμε το μυαλό μας και να γράψουμε ότι μας έρχεται στο νου!!!!
• Αυτοπεποίθηση!!!! Είναι πολύ χρήσιμο να πιστεύουμε στον εαυτό μας, γιατί μας βοηθάει στο να πετύχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και να μην σταματάμε αν δεν τα καταφέραμε!!!!
• Υπομονή και επιμονή!!!! Υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε αποτελέσματα με την πρώτη φορά!!!! Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μας πτοήσει, αλλά κάτι που θα μας κάνει να προσπαθήσουμε ξανά!!!!
Η Ανθρωπότητα αρχίζει να κατανοεί ολοένα και περισσότερο τις συνειδητές και ασυνείδητες πτυχές του ανθρώπινου νου, καθώς και την φύση της ζωής μετά τον θάνατο, και η Αυτόματη Γραφή είναι ένα από τα μυστήρια που σύνδεσαν τους δύο αυτούς κόσμους!!!! Το συνειδητό και το ασυνείδητο του Νου, και τους κόσμους των ανθρώπων και των πνευμάτων!!!!
Αυτόματη Γραφή ονομάζεται η διαδικασία γραψίματος χωρίς την χρήση του Συνειδητού Νου!!!! Η Τεχνική συχνά χρησιμοποιείται όταν το άτομο που γράφει βρίσκεται συχνά σε μία κατάσταση << έκστασης >>, ενώ άλλες φορές είναι σε πλήρη εγρήγορση και κατανοεί τα πάντα γύρω του, εκτός από τα περιεχόμενα που καταγράφονται από το χέρι του, που << καθοδηγείται >> από ανώτερες δυνάμεις!!!!
Η τεχνική της Αυτόματης Γραφής έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως στον Πνευματισμό ως μέθοδος << λήψης της γνώσης >> από πνεύματα και συχνά ήταν μέρος των Συνεδριών που πραγματοποιούσαν οι Πνευματιστές!!!! Κατά την διάρκεια της ανόδου του Σουρεαλισμού, η Αυτόματη Γραφή αποτελούσε ένα από τα πολλά παιχνίδια που έπαιζαν οι καλλιτέχνες για να προσομοιώσουν την δημιουργικότητα και να δημιουργήσουν αυθεντικά έργα τέχνης!!!! Η Τεχνική αυτή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και ως θεραπευτική μέθοδος στην Φροϋδική Ψυχανάλυση!!!! Αν και αρκετοί σκεπτικιστές αμφισβητούν την ποιότητα των κειμένων που απορρέουν από την διαδικασία, είναι ξεκάθαρο πως αρκετοί συγγραφείς έχουν δημιουργήσει κείμενα που δεν θα είχαν γράψει χρησιμοποιώντας μονάχα το μυαλό και την φαντασία τους!!!!
mentium
Στις αρχές του 1900 μία νοικοκυρά από το St. Louis – Σαν Λούις  ονόματι Pearl Curran – Περλ Κούραν πίστευε πως μπορούσε να επικοινωνήσει με ένα πνεύμα με το όνομα Patience Worth – Πάτιενς Γουόρθ μέσα από την χρήση του Πίνακα Ουίτζα!!!!! Το πνεύμα ξεκίνησε να υπαγορεύει κείμενα  που μετατράπηκαν σε 5.000 ποιήματα, ένα θεατρικό έργο, αρκετά μυθιστορήματα και πολλές ακόμη σύντομες ιστορίες!!!!! Αρχικά η Κούραν χρησιμοποίησε τον πίνακα Ουίτζα για να δεχθεί τα μηνύματα του πνεύματος, όμως καθώς περνούσε ο καιρός ανακάλυψε πως η τεχνική αυτή καθυστερούσε, και έτσι υιοθέτησε την Αυτόματη Γραφή!!!! Αντίθετα από άλλα διάμεσα, η Κούραν δεν έπεφτε σε έκσταση, και << συνδεόταν >> με το πνεύμα ενώ βρισκόταν σε πλήρη εγρήγορση!!!! Οι ερευνητές που μελέτησαν τα υποτιθέμενα έργα του Πνεύματος της Πάτιενς Γουόρθ συμπέραναν πως θα ήταν απίθανο για την Κούραν που τα μετέφερε στο χαρτί να γνωρίζει τον τρόπο δημιουργίας της λογοτεχνικής δομής, του λεξιλογίου, της ιστορίας ή του αντικειμένου που υπήρχε στα γραπτά του Πνεύματος!!!!!
Ο William Stainton Moses – Γουίλλιαμ Στέηντον Μόουζες – https://en.wikipedia.org/wiki/William_Stainton_Moses  γεννήθηκε στην Αγγλία το 1839 και ήταν ένας μορφωμένος Ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας και ενδιαφερόταν για τον Πνευματισμό!!!! Αφού ξεπέρασε τον αρχικό σκεπτικισμό του, ο Μόουζες ερεύνησε προσωπικά τις Πνευματικές Συνεδρίες και ανακάλυψε πως ήταν καλός στην Αυτόματη Γραφή!!!! Είναι γνωστός για τα κείμενα αυτόματης γραφής που βρέθηκαν στα βιβλία του “Spirit Teachings (1883)” και “Spirit Identity (1879)”!!!!! Τα γραπτά του, για τα οποία και ο ίδιος διατηρούσε αμφιβολίας τον απομάκρυναν από τις δογματικές ιδέες της Αγγλικανικής Εκκλησίας και τον οδήγησαν εξολοκλήρου στον Πνευματισμό!!!!! Ο ίδιος πίστευε πως τα γραπτά του υπαγορεύτηκαν από ανώτερα πνεύματα που ήθελαν το καλό του κόσμου και αργότερα βοήθησε στην ίδρυση της Κοινότητας Ψυχικών Ερευνών!!!! Έτσι ιδρύθηκε η Κοινότητα Ψυχικών Ερευνών της Αγγλίας!!!!!
Σκίτσα με Αυτόματη Γραφή
Τα παρακάτω σκίτσα των Santiner (κάτοικοι του πλανήτη Metharia του αστερισμού Α’ Κενταύρου)πραγματοποιήθηκαν με αυτόματη γραφή μέσω διαμέσου.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Η αντίληψη του Γιούνγκ για το Θάνατο
21
Υπάρχουν ιδιόμορφες ιδιότητες της ψυχής που δεν περιορίζονται στο χώρο και  στον χρόνο.   Δεν υπόκεινται στους νόμους.
Η αυτόματη γραφή θεωρείται μέσο επικοινωνίας με τον πνευματικό κόσμο, ίσως και τρόπος σύνδεσης του υποκειμένου με το συλλογικό ασυνείδητο, 
Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η πρωταρχική υποβολή που κατευθύνεται  στον συνειδητό ή ασυνείδητο νου.
Ονομάζεται και “αυτόματη συνεχής γραφή” διότι το πνεύμα επικοινωνεί με τον τρόπο αυτό,  γράφει  αυτά που θέλει να δηλώσει χρησιμοποιώντας το χέρι του ενδιάμεσου αλλά η μύτη του μολυβιού ή του στυλό, δεν σηκώνεται καθόλου από το χαρτί προκειμένου να περάσει στην επόμενη λέξη ή πρόταση.
Σχετικό το θέμα της ταινίας “the changeling” σε σκηνοθεσία Peter Medak με τον George C. Scott. Οι λέξεις και η σημασία των λέξεων έχουν κάποια κωδικοποιημένη ενέργεια. Η κάθε λέξη ανεξάρτητα από την γλώσσα έχει την ίδια ενέργεια,  έτσι στη γλώσσα που γίνεται η ερώτηση, στην ίδια γλώσσα «έρχεται» και η απάντηση.
Ο γραφικός χαρακτήρας επηρεάζεται από το γραφικό χαρακτήρα του υποκειμένου αλλά επειδή πρόκειται για συνεχές κείμενο, η γραφή αποκτά κυκλικό χαρακτήρα.
Ο αυτοματισμός γεννήθηκε στο Παρίσι, αναπτύχθηκε κυρίως στη γραφή και τη ζωγραφική στις αρχές του 20ου αιώνα, επιδιώκοντας τη διερεύνηση του ασυνειδήτου, την απελευθέρωση της φαντασίας << με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική >> και διακηρύττοντας τον απόλυτο μη κομφορμισμό!!!!  Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτόματης γραφής αποτελούν τα Μαγνητικά Πεδία των Αντρέ Μπρετόν και Φίλιπ Σουπώ, το πρώτο αμιγώς αυτόματο υπερρεαλιστικό κείμενο!!!!  Στην Ελλάδα, η Υψικάμινος του Ανδρέα Εμπειρίκου αποτελεί ίσως το μοναδικό κείμενο αυτόματης γραφής!!!!
Από την Υψικάμινο, 1935
Είμεθα όλοι ε ν τ ό ς του μέλλοντος μας.
Όταν τραγουδάμε τραγουδάμε
εμπρός στους εκφραστικούς πίνακες των ζωγράφων
όταν σκύβουμε εμπρός στα άχυρα μιας καμένης πόλεως
όταν προσεταιριζόμεθα την ψιχάλα του ρίγους
είμεθα όλοι εντός του μέλλοντος μας
γιατί ό,τι και αν επιδιώξουμε 
δεν είναι δυνατόν να πούμε όχι να πούμε ναι 
χωρίς το μέλλον του προορισμού μας
όπως μια γυναίκα δεν μπορεί να κάμη τίποτε
χωρίς την πυρκαγιά που κλείνει
μέσα στη στάχτη των ποδιών της.
Όσοι την είδαν δεν στάθηκαν να ενατενίσουν
ούτε τα συστρεφόμενα κηπάρια
ούτε την ευωχία των μαλλιών που λατρεύτηκαν
ούτε τα σουραύλια των εργαστηριακών μεταγγίσεων
από μια χώρα σε φλέβες κόλπου θερμού
προστατευομένου από τα εγκόσμια
και τα μελτέμια της κυανής ανταύγειας 
λιγυρών παρθένων.
Είμεθα όλοι εντός του μέλλοντος 
μιας πολυσύνθετης σημαίας που κρατεί 
τους εχθρικούς στόλους 
εμπρός στα τείχη της καρδιάς μου 
κατοχυρώνοντες ψευδαισθήσεις πιστοποιούντες
ενδιάμεσες παρακλητικές μεταρρυθμίσεις
χωρίς να νοηθή το αντικείμενον της πάλης.
Στιγμιότυπα μας απέδειξαν 
την ορθότητα της πορείας μας
προς τον προπονητήν του ιδίου φαντάσματος
της προελεύσεως των ονείρων 
και του καθενός κατοίκου της καρδιάς 
μιας παμπαλαίας πόλης. 
Όταν εξαντληθούν τα χρονικά μας 
θα φανούμε γυμνότεροι και από την άφιξι 

της καταδίκης παρομοίων πλοκαμιών
και παστρικών βαρούλκων γιατί όλοι μας είμεθα εντός…
της σιωπής του κρημνιζομένου πόνου
στα γάργαρα τεχνάσματα του μέλλοντος μας.
Στο σχέδιο, η αυτόματη μέθοδος συνίσταται σε ένα είδος τυχαίας μετακίνησης του πινέλου πάνω στο χαρτί!!!! Ο Αντρέ Μασόν φαίνεται πως ήταν από τους πρώτους χρήστες της μεθόδου, η οποία επεκτάθηκε και στην ζωγραφική με κυρίως εκφραστές τους Χουάν Μιρό και Ζαν Αρπ, τον Νταλί και στον ελλαδικό χώρο με τον Ν. Εγγονόπουλο – https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%95%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82 !!!!
Η αυτόματη γραφή είναι γραφή που υποτιθέμενα οδηγείται από ένα πνεύμα ή από το ασυνείδητο!!!!! Μερικές φορές ονομάζεται και “εκστατική” γραφή γιατί γίνεται γρήγορα και χωρίς συλλογισμό, γράφοντας οτιδήποτε έρχεται στο νου, “χωρίς συνείδηση”, σαν σε έκσταση!!!! Πιστεύεται πως επιτρέπει σε κάποιον να “κρυφακούσει” το υποσυνείδητο όπου “κατοικεί ο πραγματικός εαυτός”!!!!Χωρίς τους περιορισμούς του συνειδητού νου, μπορούν να προσπελασθούν βαθιές σκέψεις και να φανερωθούν καταπιεσμένες μνήμες από το υποσυνείδητο δεδομένα που δεν μπορούν να ανακτηθούν διαφορετικά!!!!
Η αυτόματη γραφή μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ανάπτυξη αν αξιολογείται στοχαστικά και με εξυπνάδα!!!! Από μόνη της, είναι τόσο πιθανό να οδηγήσει σε βελτίωση του εαυτού ή σε αποκαλύψεις, όσο και κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα!!!
Και θα κλείσω με ένα άλλο ποίημα από την υψικάμινο:
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗΣ 
Όταν με την βαρύτητα του ανέμου 
που συναρπάζει τα φρόκαλα 
μέσ’ απ’ τα πόδια των μανάδων 
εσάλπησε το πεφταστέρι 
τις τελευταίες εντολές των θεανθρώπων 
σηκώθηκε υπερήφανος ο φθόγγος 
και μ’ ευκαμψία τελείου μηχανικού
λεπτολογήματος παρέσυρε την ευτυχία 
προς τα πελάγη μιας παμμεγίστης παλιρροίας. 
Τότε συνέβη να φτερνισθούν οι φυσητήρες 
και όλα τα κήτη ανέστρεψαν την κοιλιά τους 
και κατεποντίσθησαν αύτανδρα 
τα περασμένα κουφάρια 
υπέρ της αναγεννήσεως της ευτυχίας 
υπέρ της εκπληρώσεως των εσχατιών 
υπέρ της ειρήνης 
υπέρ της αμαυρώσεως 
υπέρ της εκλάμψεως της αληθείας 
υπέρ της κατισχύσεως των ρόδων 
και της μαγικής αράχνης 
εν έτει χαράς για τον αιώνα 
των μεγάλων ολισθημάτων 
των κυμάτων επάνω στα στεκούμενα καράβια.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ
από την “Υψικάμινο
Τι είναι τελικά η αυτόματη γραφή!;! Για τους ενδιάμεσους θείο δώρο!!!! Για άλλους δύναμη του ασυνείδητου!!!! Για άλλους η δύναμη του!!!! Για άλλους απολύτως τίποτα!!!! Και για κάποιους άλλους ένας τρόπος επικοινωνίας με εξωγήινους άλλες παράλληλες οντότητες πνεύματα και φαντάσματα!!!! Άμα με ρωτήσετε εμένα τι πιστεύω θα σας απαντήσω ότι η αυτόματη γραφή είναι αληθινή και υπάρχει και έχει βοηθήσει κατά πολύ πολλούς ανθρώπους να βρούνε πραγματικότητες και αλήθειες!!!! Πανεπιστημιακός οι μισοί την δέχονται και οι άλλοι μισοί όχι!!!!  Αυτό που ξέρω όμως να πω είναι ότι είναι από τα ήδη μέντιουμ τα οποία επίσημα αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι οι επιστήμονες ως υπαρκτό και κάνουν μάλιστα και ειδικές έρευνες στον τομέα αυτόν επάνω!!!!
Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα