Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ (Μέρος Β)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Βγαίνοντας Από το Νου και Μπαίνοντας στην Καρδιά
Στη σύγχρονη κοινωνία οι ιδιότητες της ενσυνείδητης σκέψης θεωρούνται ότι είναι το μονοπάτι προς την επιτυχία, η οποία μετριέται σε εξωτερικά σημάδια προόδου και επίτευξης στόχων. Από μικρή ηλικία διδασκόμαστε να σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε και να έχουμε στρατηγική. Η αληθινή επιτυχία, όμως, κατά τη γνώμη μου, προέρχεται από τη μεγαλύτερη σύνδεση με την καρδιά και τη διαίσθησή μας, από το να είμαστε αυτοί που πραγματικά είμαστε και να εκφράζουμε την θεία ύπαρξη μας. Εδώ είναι ένα εμπνευσμένο απόσπασμα από τον Open του Openhand σχετικά με τη δημιουργία περισσότερου χώρου για να υπάρξει εναρμόνιση με τη ροή στη ζωή σας και δημιουργία με το θείο:
«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις αυτής της κοινωνίας, είναι ότι συχνά καταλήγετε να κάνετε πάρα πολλά. Και απλά το να κάνετε δεν είναι το ίδιο με τη θεία δημιουργικότητα, η οποία απαιτεί χώρο και παρουσία για να ρέει σωστά.
Έτσι, ρίξτε μια καθαρή ματιά σε όλα όσα καταλήγετε να κάνετε σε μια μέρα και ρωτήστε ...
«Χρειάζεται πραγματικά να το κάνω αυτό; Εξυπηρετεί τον υψηλότερο σκοπό μου;»
Αν όχι, βγάλτε το και επιτρέψτε σε έναν ανοιχτό χώρο να σχηματιστεί.
Επικεντρωθείτε στο να μην κάνετε, στο να μην σκέφτεστε τι πρέπει να γίνει.
Αυτό δεν είναι εύκολο, επειδή ο νους συνεχίζει να τρέχει τους προγραμματισμένους κύκλους του.
Έτσι κατεβείτε στην καρδιά, εργαστείτε στο να διαλευκάνετε τους κύκλους του νου ενώ το κέντρο σας βρίσκεται στο χώρο της καρδιάς. Δημιουργήστε ένα άνοιγμα. Στη συνέχεια, θα καταλήξετε να θαυμάζετε τα τέλεια θαύματα που δημιουργείτε».
Πάρτε λίγο ελεύθερο χρόνο, βρείτε χώρο και χρόνο για να συνδεθείτε με την Ροή. Περάστε ακόμη και λίγες στιγμές μέσα στην ημέρα σας αναπνέοντας συνειδητά. Εγκαταλείψτε τις ατζέντες ή οποιαδήποτε ανάγκη που έχετε για να συμβούν τα πράγματα με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Μπορεί να είμαστε κολλημένοι σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όμως το σύμπαν έχει μια πολύ ευρύτερη άποψη για τον κόσμο και το τι θα μπορούσε να ξεδιπλωθεί, από αυτά που τα περιορισμένα μυαλά μας θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Υπάρχει μια πληθώρα δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας που μπορεί να μην έχουμε ακόμη σκεφτεί. Θυμάμαι τα λόγια αυτά του Gareth Brooks «Κάποια από τα μεγαλύτερα δώρα του Θεού είναι οι αναπάντητες προσευχές», κάποια από τα μεγαλύτερα δώρα μας είναι, επίσης, πράγματα που δεν θα είχαμε ποτέ φανταστεί, έτσι ώστε να παραμείνουμε ανοικτοί στις απεριόριστες δυνατότητες.

Παρακάτω είναι μια διερεύνηση τριών πτυχών της Συμπαντικής στήριξης που εμφανίζονται στην καθημερινή μας ζωή ως εξωτερικοί καθρέφτες, την οποία όσο περισσότερο συνειδητοποιούμε και παρατηρούμε, τόσο μεγαλύτερη αυτή η υποστήριξη γίνεται. Οι πτυχές αυτές είναι μόνο παραδείγματα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους το Σύμπαν μας μιλάει. Οι τρεις πτυχές είναι: σημάδια και συγχρονικότητες, αγγελική υποστήριξη και ιατρική των ζώων.
Σημάδια και Συγχρονικότητες
Καθώς δίνουμε προσοχή παρατηρούμε σημάδια και συγχρονικότητες που παρουσιάζονται γύρω μας. Μπορεί να είναι ο τρόπος που ο άνεμος κινείται μέσα από τα δέντρα, τα λόγια που κάποιος λέει ή ο αριθμός κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου που μας μιλάει. Τέτοιες συγχρονικότητες, μπορεί να μην δείχνουν πάντα προς την κατεύθυνση που θα ήταν προφανής, αλλά μπορεί μάλλον να είναι μια πρόσκληση για να εξερευνήσουμε κάτι πιο βαθιά μέσα μας. Αυτά μπορεί να είναι αρκετά αφηρημένα, όπως οι σχηματισμοί νεφών, είναι το τι παρατηρούμε σε αυτά και πώς αισθανόμαστε μέσα μας που είναι σημαντικά. Αρχικά μπορεί να χρειαστεί να είμαστε δημιουργικοί στην ερμηνεία του τι θα μπορούσαν ενδεχομένως να σημαίνουν. Καθώς εξασκούμαστε, οι απαντήσεις γίνονται περισσότερο φανερές. Είναι σημαντικό να είμαστε περίεργοι και παιχνιδιάρηδες στην εμπλοκή μας με αυτές τις εμπειρίες. Το να εμπιστευόμαστε αυτό που αισθανόμαστε και αυτό που ερμηνεύουμε είναι επίσης ανεκτίμητο.
Αγκάλιασμα Από την Σφαίρα των Αγγέλων
Οι αγγελικές σφαίρες προσφέρουν μια όμορφη, μαγευτική και καλοσυνάτη αρένα υποστήριξης. Είχα πάντα στενή σχέση με τους αγγέλους. Κατά καιρούς έχω την έμπνευση να χρησιμοποιήσω αγγελικές κάρτες, οι οποίες μπορεί να είναι εκπληκτικά ακριβείς και αποκαλυπτικές. Συχνά βλέπω και περπατώ μέσα από φτερά που πετούν, το οποίο είναι μια προσωπική διαβεβαίωση ότι οι άγγελοι είναι πολύ κοντά. Πριν από λίγες ημέρες ήμουν σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων αντικειμένων και το τραγούδι όπου ακούγονταν το τραγούδι «Στην αγκαλιά ενός αγγέλου». Εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι ήταν ώρα να γράψω αυτό το άρθρο.
Όταν νιώθω τους αγγέλους γύρω μου, είναι σαν μια ζεστή, παρήγορη αγκαλιά. Είναι πολύ υποστηρικτικό και δίνει φροντίδα. Λοιπόν, κλείστε τα μάτια σας αυτή τη στιγμή, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και καλέσετε τις αγγελικές σφαίρες (και μόνο τις αγγελικές σφαίρες) να έρθουν κοντά σας. Παρατηρήστε τι αισθάνεστε και πώς η ενέργεια σας αλλάζει.
Της Fiona Reilly


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα