Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ - ΒΑΜΠΙΡ!!!! part 2


ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ – ΒΑΜΠΙΡ!!!! part1


5

 Η λέξη << βαμπίρ >> προέρχεται από τη σλαβική λέξη obyri ή obiri ( Ομπίρ ή Ομπίρι ) , η οποία εξελίχθηκε στη Βουλγαρική λέξη << Vampir >>. Αν και πολλές πηγές αναζήτησης του ονόματος διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, κάποιοι λένε ότι η Ελληνική λέξη << νοσοφόρος >> (που σημαίνει αυτός που μεταδίδει την πανούκλα), εξελίχθηκε στην Παλιά σλαβική λέξη Νosufur-ATU ( Νοσουφούρ Ατού = Νουσφεράτου!!!! ) όπου είναι συνώνυμο για τη λέξη << βαμπίρ >>.
Το βαμπίρ είναι πραγματικά ένα παγκόσμιο πλάσμα, με μύθους που σχετίζονται με τους νεκρούς που πίνουν αίμα ανθρώπινο που έρχονται από πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Από την Αφρική την Ιαπωνία την Ισπανία το Ηνωμένο Βασίλειο, το βαμπίρ έχει συναρπάσει αλλά και τρομοκρατήσει τους ανθρώπους μέσα από τους αιώνες. Πουθενά, όμως, δεν βλέπουμε περισσότερο λαογραφικό το βαμπίρ σε σχέση με τις ιστορίες των Σλάβων αλλά και των Ελλήνων. Ίσως ο λόγος με τους Σλάβους είναι το ιστορικά υψηλό πληθυσμό των τσιγγάνων στην περιοχή. Η μετανάστευση των τσιγγάνων έχει επισημανθεί σε όλη την ήπειρο μεταναστεύοντας λένε κάποιοι ερευνητές από την βόρεια Ινδία, όπου η θρησκεία εκεί είχε αλλά και έχει ορισμένες θεότητες αιμοδιψείς όπως η θεά Κάλι και πλάσματα όπως τα Μπχούτου!!!! Έχει υιοθετηθεί ότι με αυτό ως βάση της λαϊκής κουλτούρας, οι τσιγγάνοι πήραν κομμάτια από άλλους θρύλους καθώς μετανάστευσαν προς τα βόρεια-δυτικά και ως εκ τούτου, τροποποίησαν τη λαογραφία των σλαβικών εθνών.
Σύμφωνα με το μύθο, τα θύματα του βαμπίρ είτε πεθαίνουν ή γίνονται και αυτά βαμπίρ. Ένα Βαμπίρ θα μπορούσε επίσης να γίνει με διάφορους τρόπους:
Ένα παιδί που γεννιέται κάτω από ορισμένους τρομακτικούς οιωνούς, μια γάτα ή άλλο ζώο όπου πηδά πάνω από ένα νεκρό σώμα, κάποιος ο οποίος αυτοκτόνησε, μια άσκηση μαγείας ονόματι << Άντα-ναχάρ >> έχει μερικές δραστηριότητες που πιστεύεται ότι είναι η αιτία του βαμπιρισμού!!!!
Τα Βαμπίρ θεωρήθηκαν να είναι σε θέση να λάβουν την μορφή μιας νυχτερίδας, καθώς επίσης και σε ομίχλη. Ήταν σε θέση να ελέγξουν πλάσματα σαν τα ποντίκια και λύκους, και τα στοιχεία της φύσης που ήταν στην εντολή τους. Ορισμένα είδη βρικολάκων θεωρούνταν ότι είναι προικισμένα με την ικανότητα να πετούν. Τα περισσότερα βαμπίρ του μύθου είτε κοιμόντουσαν σε φέρετρα, ή επέστρεφαν στη γη για να κοιμηθούν στον τάφο τους. Μεταξύ άλλων προλήψεων, τα βαμπίρ υποτίθεται ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη γη όπου ξυπνάνε κάθε νύχτα, δεν μπορούν να διασχίσου τρεχούμενο νερό, δεν μπορούν να δουν την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη, δεν μπορούνε να τεθούν σε ένα μέρος απρόσκλητοι, και δεν μπορούσαν να ανεχθούν το σύμβολο του χριστιανικού σταυρού, αν και οι ποιο πολλές εικασίες είναι σχεδόν άχρηστες ως προστασία στα γνήσια Βαμπίρ!!!!
Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από ένα βαμπίρ, πιστεύεται ότι γίνεται μονό με το σταυρό και ότι είναι πολύ ισχυρό σύμβολο εκδίωξης βρικολάκων στις χριστιανικές χώρες. Λίγα είναι γνωστά για το πώς τα ιερά σύμβολα χρησιμοποιούνται ως προστασία για τα βαμπίρ πριν από τη χριστιανική εποχή, ωστόσο, οι Παγανιστικές θεραπείες χρησιμοποιούνται συχνά με επιτυχία.
Το σκόρδο ήταν το πιο δημοφιλής απωθητικό, καθώς και το ξύδι αλλά και το αλάτι και η τέφρα από το βουνό Ρογάν (Rowan). Παραδόξως, το ασήμι δεν ήταν τόσο παραδοσιακά ως ένα προστατευτικό μέταλλο, όπως λέγεται στην λαϊκή λογοτεχνία διαφόρων χωρών, ο σίδηρος ήταν το υλικό της επιλογής ως απωθητικό. Ρινίσματα σιδήρου τοποθετούσαν κάτω από την κούνια ενός παιδιού, η ένα περιδέραιο με ένα σιδερένιο καρφί που το έβαζαν στο προσκέφαλο του μωρού, μα και άλλα αντικείμενα σιδήρου τοποθετούσαν στρατηγικά γύρω από τον τόπο που είχε ανάγκη προστασίας.
Μόλις ένα βαμπίρ αιχμαλωτιζόταν, μπορούσε να καταστραφεί με την καύση, κόβοντας το κεφάλι του εκθέτοντάς το στο φως του ήλιου ή με την οδήγηση με ένα παλούκι στην καρδιά του. Άλλες προλήψεις είναι ότι ένα βαμπίρ θα μπορούσε να καταστραφεί από το να το αγγίξετε με ένα σταυρό, βρεγμένο αυτό με αγιασμένο νερό και σκόρδο, κλέβοντας την αριστερή κάλτσα του, γεμίζοντάς το με πέτρες και ρίχνοντας το σε ένα ποτάμι, ή χρησιμοποιώντας ένα << γαϊδουράγκαθο >> φρέσκο.
Οι Βρικόλακες διαδόθηκαν όπως τους ξέρουμε σήμερα μέσω του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράμ Στόκερ με την γνωστή ιστορία του << Κόμη Δράκουλα >>, ένα βαμπίρ Τρανσυλβανίας, στο 1897. Πριν τον Στόκερ, η λογοτεχνία με βαμπίρ ήταν σπάνια, αλλά υπαρκτά. Ίσως οι ποιο δημοφιλής προ “Dracula” ιστορίες ήταν το βιβλίο με τίτλο “Carmilla”, από τον J. Sheridan Le Fanu πολύ σπάνιο βιβλίο!!!!  “Varney The Vampire”, από τον James Malcolm Rymer επίσης σπανιότατο βιβλίο!!!! Και Το Vampyre Μια ιστορία”, από τον John Πολιντόρι το οποίο υπάρχει μόνο σε μουσείο σήμερα και το καθιστά ένα από τα ποιο σπάνια βιβλία στο είδος του!!!!
Οι Βρικόλακες σήμερα, όπως συχνά απεικονίζεται στη σύγχρονη λογοτεχνία, είναι πολύ διαφορετικά από ότι τα βαμπίρ της παλιάς εποχής. Δεν έχουν κατ ‘ανάγκη τους ίδιους περιορισμούς με τους τότε βρικόλακες. Το σκόρδο και οι σταυροί δεν προσφέρουν καμία προστασία, υποτίθεται ότι μπορούν και είναι σε θέση να περπατήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μερικές φορές δεν θεωρούνται ζόμπι, αλλά ένα άλλο είδος ανθρώπων. Συνήθως έχουν ακόμα έκτακτες εξουσίες:
Η δύναμη και η ταχύτητά τους ξεπερνά αυτή των ανθρώπων, και οι αισθήσεις τους είναι αυξημένες σε υπερφυσικό επίπεδο. Η ανάγκη για αίμα, ωστόσο, δεν έχει μειωθεί, παρά για το πώς έχουμε δει τα τελευταία χρόνια μια τάση προς ένα βαμπίρ που βασανίζεται από την συνειδητή ανθρωπιά του.
Το 1989 είχα συναντήσει ένα περίεργο και πολύ παράξενο άτομο στην Ερμιόνη όπου μου είχαν συστήσει ότι ήταν ένα βαμπίρ. Αν και το παρουσιαστικό του δεν έδειχνε να είναι βαμπίρ είχε κάτι το παράξενο ….μονο το επίθετο του θα παραθέσω. Το εν λόγο βαμπίρ ονομαζόταν Ζαβαλάρης ….. θα σας παραθέσω το τι μου είπε:
SAMAN LYCAN
Καλημέρα, με έστειλε ο Γιάννης για να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τα βαμπίρ…
ΒΑΜΠΙΡ
Ναι… ναι…. περάστε.
( ύστερα από λίγο )
SAMAN LYCAN
H αλήθεια είναι ότι εξωτερικά τουλάχιστον δεν με μοιάζετε με βαμπίρ. Πως μπορείτε να μου αποδείξετε ότι είστε βαμπίρ;
ΒΑΜΠΙΡ
Αν το έκανα αυτό δυστυχώς δεν θα είχατε ζωή, θα σας την είχα αφαιρέσει….
SAMAN LYCAN
Ναι… ξέρετε μου είναι κάπως απίστευτο να δηλώνει κάποιος τόσο εύκολα ότι είναι βαμπίρ, διότι από όσο γνωρίζω τα βαμπίρ είναι πολύ προσεκτικά σε ποιον θέλουν να αποκαλυφθούνε. Έτσι χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είστε ένα από αυτά τα πλάσματα…
ΒΑΜΠΙΡ
Ναι, έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε. Αλλά τι περιμένατε να μοιάζω σαν και αυτούς τους ανεγκέφαλους όπου ζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου βάζουν πρόσθετους ψεύτικους κυνόδοντες; όπου ντύνονται με ρούχα όπως φορούσαν στον μεσαίωνα; ή που κάνουν διάφορα περίεργα χτενίσματα και γεμίζουν το πρόσωπο τους με μεταλλικά εμφυτεύματα; αυτοί ακόμη και για εμάς είναι ψυχικά άρρωστοι και πιστεύω ότι όταν δουν πραγματικά μπροστά τους ένα βαμπίρ θα τα κάνουν πάνω τους!!!!  Όχι κύριε, είμαστε εξωτερικά όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι με την μόνη διαφορά δεν είμαστε άνθρωποι πλέον!!!!
SAMAN LYCAN
Εσείς πως γίνατε βαμπίρ; Γεννηθήκατε έτσι ή σας δάγκωσε κάποιο άλλο βαμπίρ;
ΒΑΜΠΙΡ
Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όλα ξεκίνησαν μετά τον στρατό, μετά από τρεις μήνες από το στρατιωτικό μου ξαφνικά ανέβασα πυρετό. Θυμάμαι την έρημη την μητέρα μου να είναι πανικόβλητη διότι ο πυρετός δεν έπεφτε και το θερμόμετρο έδειχνε 41 βαθμούς συνέχεια κάθε φορά που το έβαζε για να μετρήσει. Την πέμπτη μέρα με μετέφεραν στο κέντρο υγείας του Κρανιδίου όπου οι ιατροί με έστειλαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ναυπλίου. Εκεί μετά τις εξετάσεις με έστειλαν στο Λοιμωδών Αθήνας διότι διαπίστωσαν ότι είχα οξεία μηνιγγίτιδα!!!! Στην Αθήνα οι ιατροί μου είπαν πως δεν ήξεραν τι έχω έμοιαζε με μηνιγγίτιδα αλλά δεν ήταν, μου είπαν ότι το αίμα μου έχει κάποιο επικίνδυνο μικρόβιο όπου και δεν έχουν ξαναδεί, το οποίο δεν είναι μεταδοτικό στον άνθρωπο.  Μετά από τρεις μέρες ο πυρετός σταμάτησε και ήμουν μια χαρά, μα οι ιατροί με κράτησαν ακόμα δέκα μέρες μήπως και βρουν το τι είχα. Θυμάμαι το διευθυντή του νοσοκομείου που μου είπε:
<< Κανονικά δεν θα έπρεπε να ζείτε διότι το συγκεκριμένο μικρόβιο στο αίμα σας έχει ποσοστά 80% είναι απίστευτο το που ζείτε. Θα ήθελα με την δικιά σας συγκατάθεση να μείνετε άλλες δέκα μέρες στο νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις. Το λέω αυτό για να δούμε αν τυχόν μετατραπεί σε κάτι το οποίο μπορέσει και μεταδοθεί και σε άλλους ανθρώπους. Αν όχι θα δούμε το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε. >>
Δεν ήξεραν με το τι είχα να κάνουν αλλά ούτε και γω. Θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει πανικοβληθεί. Ένα βράδυ στο δωμάτιο που καθόμουν με επισκέφτηκε ένας άνδρας όπου δεν τον είχα ξαναδεί ποτέ μου. Δεν ήταν ιατρός…. μου είπε ότι ήταν βαμπίρ και ότι και εγώ είχα γίνει ένα βαμπίρ. Ότι ήμουν ήδη νεκρός και να έφευγα από το νοσοκομείο, και ότι άμα δεν έφευγα εκείνη την ώρα θα μου έκοβε το κεφάλι. Πραγματικά τα έχασα με αυτά που μου είπε αλλά όταν κατάλαβα ότι δεν είχε ανοίξει καθόλου το στόμα του και μου τα έλεγε όλα αυτά με το μυαλό του.. ..κάτι ξύπνησε μέσα μου. Παράτησα το νοσοκομείο και από τότε είμαι αυτός που είμαι με λίγα λόγια….
Το έψαξα όμως και ανακάλυψα τα εξής για τον εαυτό μου.
Ανακάλυψα ότι με το συνδυασμό του γεγονότος ότι οι εγκέφαλοί των βαμπίρ δεν είναι σχεδόν τίποτα περισσότερο από μια εξαιρετικά προηγμένη μάζα των νεύρων, καθώς και ότι κάθε λειτουργία ελέγχεται από τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλός μας μέσω των νεύρων μας για το υπόλοιπο του σώματός μας, με κάποιο τρόπο τα νεύρα μας είναι πιο ισχυρά, με πιο αποτελεσματικά σήματα με μια γρηγορότερη ταχύτητα έτσι έχει πολλά διαφορετικά αποτελέσματα. Με αίσθημα τόσο σωματικό όσο και ψυχικό κινούμαστε πιο γρήγορα τόσο στο τρέξιμο και στο περπάτημα μα και σε συνδυασμό με την κίνηση του βραχίονα, κλπ. Ο εγκέφαλος μας με ποιο αλλαγμένα νεύρα προφανώς, πραγματοποιούν, με αποτέλεσμα την ταχύτερη και πιο αποτελεσματική σκέψη, η οποία φυσικά θα μας κάνει πιο έξυπνους, και πιο παρατηρητικούς, αλλά και με ποιο γρήγορα και με πολλά αντανακλαστικά….
SAMAN LYCAN
Αυτά τα οποία μου λες αυτήν την στιγμή δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν ανθρώπινο εγκέφαλο….
ΒΑΜΠΙΡ
Μερικοί λένε ότι είναι μια υπερβολικά απλοποιημένη μορφή όπως και εσύ τώρα, για το πώς οι λειτουργίες του εγκεφάλου ενός ανθρώπου δουλεύουν. Εγώ μιλάω για τους  εγκεφαλικούς άξονες όπου είναι στα βαμπίρ ευρύτεροι 80% από έναν απλό άνθρωπο, με αποτέλεσμα τα σήματα να στέλνονται πολύ πιο γρήγορα και ταχύτατα μέσω του εγκεφάλου. Επιτρέποντας στους νευρώνες να δημιουργήσουν περισσότερες συνδέσεις χωρίς απώλεια της ταχύτητας, έτσι στα 10.000 μιλίων + των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο μας διπλασιάζεται ως ένα πρόσθετο σύστημα ψύξης στον εγκέφαλο, όπου από αυτήν την χρήση μας θέτει ως ζωντανούς νεκρούς. Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο για την κλιμάκωση των συνεπειών που προκαλεί για τους ανθρώπους, όταν αυτοί αλλάζουν σε έναν πραγματικό βαμπίρ, ωστόσο, προς το παρόν θα το αφήσω σε αυτή την απλοποιημένη μορφή. Δεδομένου ότι αυτό, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υποδοχείς του πόνου όπου θα είναι πιο σκληρός, εμείς είμαστε πιο ευαίσθητοι σε τύπους θερμότητας αλλά και σε άλλες μορφές πόνου. Έτσι εξηγείται η ευαισθησία στον ήλιο και τους δυνατούς θορύβους.
SAMAN LYCAN
Δηλαδή δεν είναι αλήθεια ότι ο ήλιος μπορεί να σας αποτεφρώσει όπως λένε τα βιβλία αλλά και οι κινηματογραφικές ταινίες;
ΒΑΜΠΙΡ
Όχι βέβαια αυτά είναι παραμύθια!! Απλώς το σώμα δρα φυσικά στη δημιουργία ενδορφινών για την αντιμετώπιση του πόνου που προκαλεί ο ήλιος, φυσικά προσαρμοζόμαστε έτσι ώστε να παράγουμε ενδορφίνες είτε ισχυρότερες ενδορφίνες ή σε υψηλότερο ποσοστό. Αυτό βέβαια οδηγεί σε μεγαλύτερο έλεγχο του πόνου σε μακροπρόθεσμη βάση. Αλλά όλο αυτό είναι τα αποτελέσματα ενός νευρικού συστήματος που έχει γίνει πιο αποτελεσματικό, ακούγεται μάλλον σαν καθαρή φαντασία το να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όταν τραυματιστούμε γίνεται ένα είδος αναγέννησης, όπως σπάσιμο οστών, σκίσιμο της σάρκας που χρίζει ράμματα αλλά ακόμη και ποιο σοβαρά χτυπήματα τα οποία θα ήταν θανατηφόρα η θεραπεία γίνεται σε δευτερόλεπτα. Κανονικά το αυτόνομο βαμπιρικό νευρικό μας σύστημα είναι σε μια σταθερή ισορροπία του συμπαθητικού και του παρασυμπαθητικού….
SAMAN LYCAN
Τι εννοείται με την έννοια του συμπαθητικού και του παρασυμπαθητικού….;
ΒΑΜΠΙΡ
Η πρώτη έννοια εννοεί ουσιαστικά, την προετοιμασία για έναν αγώνα, η τελευταία λέει, πως είναι ποιο εύκολο να χαλαρώσουμε. Προσωπικά μετά την αλλαγή μου έχω συνειδητά επίγνωση του ότι συμβαίνει και αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η περίπτωση και για άλλα πραγματικά βαμπίρ. Όταν είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, το συμπαθητικό αναλαμβάνει την ροή της νορεπινεφρίνης (αδρεναλίνη), και κάνει το αίμα μας να κυλάει πολύ ποιο γρήγορα, προκαλώντας το κυκλοφορικό σύστημα να επηρεάζεται στο μέγιστο. Το αίμα μεταφέρεται από το δέρμα και τα σπλάχνα προς τον εγκέφαλο και τους μυς, προκαλώντας  έντονη ωχρότητα και τους μυς να γίνονται ποιο ισχυροί. Επιπλέον το αίμα πηγαίνει στον εγκέφαλο μας όπου μας αναγκάζει να σκεφτούμε πιο γρήγορα. Η αύξηση της παραγωγής των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος, επιτρέπει την ταχύτερη πήξη, καθώς και γρηγορότερη και βαθύτερη αναπνοή. Το αίμα που πίνουμε μας αφήνει επίσης διάφορα πεπτικά όργανα ενώ σπεύδει προς τον εγκέφαλο και τους μυς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της πέψης.
SAMAN LYCAN
Οπότε δηλώνεις ότι τα βαμπίρ είστε αιμοπότες; Διότι από όσο ξέρω και μπορώ και γνωρίζω τα πραγματικά βαμπίρ δεν είναι αιμοπότες!!!!
ΒΑΜΠΙΡ
Όχι!! Όχι!! Πράγματι πίνουμε αίμα. Εάν εγώ, ως πραγματικό βαμπίρ, ήμουν σε μια διαρκή κατάσταση ότι βλέποντας ότι ένα μεγάλο μέρος του σώματός μου θα αισθανθεί την έλλειψη του αίματος που έχει νόημα….. ότι εγώ θα αισθανθώ την συνεχή ανάγκη για να πάρω αίμα από μια εξωτερική πηγή, για να αισθάνομαι αρκετά φυσιολογικά. Πλέον με την έλλειψη σε ένα φιλοσοφικό άλμα της λογικής θα μπορούσα να πω ότι κάθε αίμα που προσλαμβάνω αμέσως συντάσσεται στο σώμα μου, το σώμα από όπου παίρνουμε το αίμα αφυδατώνεται οπότε αν αναπληρώσει τα υγρά του όπως γίνεται σε μια δωρεά αίματος μετά από λίγο θα είναι σε θέση να ήταν όπως πριν.
SAMAN LYCAN
Καταναλώνετε ποσότητες αίματος λοιπόν από τους ανθρώπους όπως λες. Τα θύματα σας τα σκοτώνετε και τα μετατρέπετε σε βαμπίρ ή τα αφήνετε να ζήσουν;
ΒΑΜΠΙΡ
Τρεφόμαστε με οτιδήποτε έχει αίμα αλλά το ανθρώπινο είναι το ποιο γευστικό….  Κάθε πράγμα που τρώτε εσείς οι άνθρωποι αγγίζει πολλά σημεία στο σώμα σας πριν φτάσει στο στομάχι σας. Θα χτυπήσει το στόμα σας, τη γλώσσα, και σχεδόν κάθε μυ στον οισοφάγο σας για να μην αναφέρω ότι ανάλογα με το αν έχετε φάει πρόσφατα αρκετά ή να έχετε  φάει πολύ φαγητό…..  θα περιμένει στον οισοφάγο σας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για το αίμα το δικό σας να απορροφηθεί πολύ πριν καν ο στομάχι σας ήξερε ότι υπήρχε. Κάνοντας το οξύ του στομάχου εντελώς άσχετο, όπως για την αναγνώριση του αίματος είμαι σίγουρος ότι το σώμα σας ξέρει τι είναι το αίμα. Εάν νομίζεις ότι ένα βαμπίρ μπορεί να πίνει το αίμα χωρίς το αίμα ή μέρος από αυτό να απορροφάται μέσα στο σώμα πριν φτάσει στο στομάχι μας είσαι γελασμένος, διότι εμείς δεν έχουμε τα οξέα στομάχου που έχει ένας άνθρωπος.
SAMAN LYCAN
Αν κάποιο θύμα σας έχει κάποια ανίατη ασθένεια όπως….
ΒΑΜΠΙΡ
Αν τραφούμε από ένα θύμα μας που θα είναι θετικό στον ιό HIV;
SAMAN LYCAN
Ναι!! Ακριβώς…
ΒΑΜΠΙΡ
Το HIV είναι ένας ρετροϊός, και είναι ένα μέρος ενός μολυσμένου αίματος . Έτσι, αυτή η αιμοποσία θα δυσκολευτεί ως προς έναν τρόπο, δεν θα είναι εύκολη η κατάποση αίματος που περιέχει vHERV αλλά δεν είναι τίποτα μεταδοτικό σε ένα βαμπίρ. Αυτή είναι η πιο λογική εξήγηση που μπορώ να σου δώσω με την ιδέα ότι τα βαμπίρ είναι πιο έξυπνα, πιο γρήγορα, πιο ισχυρά, πιο ανοιχτόχρωμα και πιο ψυχικά σε επίγνωση. Ο ακόλουθος ενδογενής ρετροϊός ενός βαμπίρ, γιατί για έναν άγνωστο ρετροϊό πρόκειται όπως το HIV στον άνθρωπο είναι υπεύθυνος για την μετάλλαξη ενός ανθρώπου σε βαμπίρ . Αν και είναι πολύ αμφιλεγόμενο γιατί οι άνθρωποι μέσω φαντασίας έχουν πολύ πιο τραβηγμένες εξηγήσεις για το τι προκαλεί πραγματικά τον πραγματικό βαμπιρισμό, η οποία είναι ο λόγος που δέχομαι αυτή την εξήγηση και όχι την δική τους.
Από ότι βλέπω δεν φαίνεται να σε έχω πείσει με αυτά που λέω, έτσι;
SAMAN LYCAN
Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να σε πιστέψω, από την άλλη είναι ενδιαφέροντα πολύ αυτά τα οποία μου λες, θα γινόσουν πιστευτός αν όλα αυτά ήταν τεκμηριωμένα τουλάχιστον επιστημονικά. Όχι ότι κάποιοι θα δυσκολευτούν να σε πιστέψουν αλλά αν υπήρχε μια τεκμηρίωση επιστημονική πάνω σε αυτά τα οποία λες τότε θα ταρακουνούσες με τις δηλώσεις σου αυτές πολλά κατεστημένα!!!!
ΒΑΜΠΙΡ

Και όμως άπιστε φίλε υπάρχουν!!!! Στο Πανεπιστήμιο << Yale >> ανακάλυψαν πρόσφατα ότι οι Ενδογενείς ρετροϊοί συμβάλλουν στην εξέλιξη του γονιδιώματος του ξενιστή και μπορεί να σχετίζονται με τη νόσο!!!! Είπες κάτι; Η πεποίθηση για αυτό είναι ότι ένα βαμπίρ προκλήθηκε από μια ασθένεια που ανάγεται τουλάχιστον όσον αφορά το μαύρο λοιμό. Κάνοντας το αυτό να είναι μακριά από το να είναι μια νέα πίστη, και ο μαύρος λοιμός ( Πανούκλα ) συνέβη πολύ πριν τα βιβλία και τις ταινίες, δεν τα είχαν καν σκεφτεί τότε. Ο ισχυρισμός ότι δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα έλλειψης ενέργειας, χρονολογείται όχι πολύ παλιά στην ταινία << Lifeforce >> η οποία δημιουργήθηκε το 1985. http://bcm.tmc.edu” με ενδογενείς ρετροϊούς που είναι μια υπό-κατηγορία ότι με ογκοϊούς περιλαμβάνουν τους φακοϊούς!!!! Οι ενδογενείς ρετροϊοί είναι αρνητικοί των μονόκλωνων RNA ιών στην οποία το tRNA χρησιμεύει ως έναυσμα για τη σύνθεση του mRNA. Το mRNA στη συνέχεια μεταγράφεται για να αντιστραφεί σε DNA, το οποίο στη συνέχεια ενσωματώνεται στο χρωμόσωμα σε μία πολλαπλότητα θέσεων, ιδιαίτερα σε εκείνες τις θέσεις όπου είναι μεταγραφικός ενεργό. Αυτός είναι ο κύριος λόγος πίσω από τους μεταμορφωτικούς όπως οι Λυκάωνες αλλά και τα βαμπίρ, δεν είναι τόσο ευρέως για να πιστεύεται!!!! Πιστεύεται όπως το πιστεύω εγώ, αυτό γιατί οφείλεται σε αδυναμία κατανόησης του κοινού, του ενδογενούς ρετροϊού που για αυτή την τροποποίηση, θα πρέπει να αναφέρεται ως vHERV. Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δεν πιστεύει, και δεν θέλουν να πιστεύουν, ότι το ανθρώπινο DNA μπορεί να τροποποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί μια τέτοια κατάσταση. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι ιατροί γενετιστές όπου έχουν ξεκινήσει πολλά πειράματα με επιτυχία!! Πως νομίζεις ότι υπήρξαν όλα αυτά τα αρχαία τέρατα που αναφέρουν οι αρχαίοι; Εκτός αυτό θα βοηθήσει πολύ στην ανάπλαση και εξυγίανση αρρωστιών όπου έχουν να κάνουν με το DNA όπως η κυστική ίνωση όπου είναι ανίατη σήμερα. Αν λοιπόν την αξιοποιήσουν σωστά θα καταφέρουν την αρρώστια αυτήν να την εξαλείψουν μια και καλή μα και άλλες πολλές!! Αλλά βλέπεις το ιατρικό κατεστημένο βλέπει αυτούς τους ιατρούς όπως βλέπουν οι άνθρωποι εμάς, σαν βαμπίρ!!
SAMAN LYCAN
Πράγματι αρκετά στοιχεία για να πειστούν κάποιοι, αλλά οι Λυκάωνες από όσο ξέρω δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη!!!! Αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω και τα πραγματικά βαμπίρ δεν είναι από τον πλανήτη μας και από όσο γνωρίζω δεν έχεις τα σημάδια πάνω σου και τα χαρακτηριστικά των πραγματικών βαμπίρ οι οποίοι τρέφονται με ενέργεια και όχι με αίμα. Είναι έτσι ή δεν είναι;
ΒΑΜΠΙΡ
Μένω έκπληκτος με αυτά που ξέρεις!!!! Πράγματι οι Λυκάωνες δεν είναι από την γη αλλά και οι << Καθάριοι >> είναι βαμπίρ που τρέφονται με ενέργεια και όχι με αίμα!!!! Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι εμείς τα βαμπίρ τα αιμοποτικά κατά κάποιο τρόπο είμαστε απόγονοι των << Καθάριων >> .
Λοιπόν αν και το DNA στον ανθρώπινο ξενιστή έχει μεταβληθεί σημαντικά, ο οργανισμός παραμένει ανθρώπινος στην ιατρική έννοια, όπως ο αριθμός των χρωμοσωμάτων που δεν έχουν αλλάξει. Ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή έχει τον ίδιο αριθμό χρωμοσωμάτων. Ο αριθμός των χρωμοσωμάτων είναι αυτό που διαχωρίζει τον άνθρωπο και τα ζώα (εκτός από εκείνα που έχουν γεννηθεί με σύνδρομο Down αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα επιπλέον αντίγραφο του χρωμοσώματος 21, αλλά είναι, φυσικά, ανθρώπου). Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το DNA μπορεί να μεταβληθεί με πολλούς τρόπους. Πολλοί ενδογενή ρετροϊοι μπορούν να αλλάξουν το DNA τους για να γίνουν ισχυρότεροι και να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο ανυπόφορες συνθήκες. Ψάξτω σαν ερευνητής που είσαι και θα δεις πόσο δίκιο έχω…!!
SAMAN LYCAN
Είναι πολύ συγκλονιστικά όλα αυτά τα οποία μου λες και μου παραθέτεις. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είσαι αιμοπότης και αν έχεις μετατρέψει κάποιον σε βαμπίρ;
ΒΑΜΠΙΡ
Ναι είμαι αιμοπότης. Όχι δεν έχω μετατρέψει κανέναν σε βαμπίρ αλλά και ούτε έχω σκοτώσει κάποιον αφαιρώντας του όλο του το αίμα, παίρνω όσο χρειάζομαι. Όλα αυτά που μου λες ανήκουν στον χώρο του κινηματογράφου, για να γίνει κάποιος βαμπίρ έρχεται από μόνο του όπως έτυχε σε μένα δεν μεταδίδεται με το δάγκωμα!! Αν ήταν έτσι τόσα χρόνια ύπαρξης μας θα έπρεπε να είχαμε γίνει μάστιγα για εσάς τους ανθρώπους, δεν νομίζεις;
SAMAN LYCAN
Με τους << Καθάριους >> τι διαφορές έχετε;
ΒΑΜΠΙΡ
Έχουμε πολλές διαφορές. Εμείς τα Βαμπίρ είμαστε άνθρωποι δεν βλέπει κανείς κάτι το περίεργο πάνω μας εξωτερικά. Ενώ οι << Καθάριοι >> που σημαίνει καθαρόαιμοι, τους ονομάζουμε έτσι διότι δεν είναι αιμοπότες αλλά τρέφονται με ενέργεια με την ψυχική ενέργεια του θύματος με ότι είναι ζωντανό!! Έχουν πολλά εξωτερικά σημάδια που κάνεις μπορεί να καταλάβει ότι είναι αυτοί που λέω. Δεν μπορώ να σου πω δεν μου επιτρέπεται.
SAMAN LYCAN
Ίσως μπορείς να μου πεις τότε πως προκύψατε από τους << Καθάριους >> εσείς τα βαμπίρ και είστε αιμοποτικά;
ΒΑΜΠΙΡ
Ούτε και σε αυτό μου επιτρέπεται να απαντήσω.
SAMAN LYCAN
Είπαμε και άλλα τα οποία κάποια δεν είναι του παρόντος για να τα δημοσιοποιήσω κάποια στιγμή στο μέλλον θα το κάνω. Κάποιοι από εσάς θα μου πείτε ποιος είσαι ρε φίλε; Έχεις μιλήσει με Λυκάωνες με Βαμπίρ, τι γίνεται με σένα μας δουλεύεις; Για ποιο λόγο να σας δουλέψω; Τι θα κερδίσω; Τίποτα!!!! Όσο για τους Λυκάωνες είδα μόνο ότι σας έχω περιγράψει στα άρθρα μου γιατί αλλαγμένους δεν τους έχω δει. Ίσως και να μην ήταν Λυκάωνες αλλά όλα τα σημάδια έδειχναν ότι είναι. Τώρα όσο για το βαμπίρ αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχω πειστεί ότι είναι βαμπίρ. Όμως αυτά τα οποία μου είπε είχε δίκιο 100% και πολλοί γενετιστές συμφωνούν με αυτά τα οποία ανάφερε!!! Να τον δω να βγάλει κυνόδοντες ή να αλλάξει το πρόσωπο του ή την μορφή του; Όχι δεν είδα κάτι τέτοιο.
Ίσως απόκρυφα, ο θρύλος των ιατρικών ενδείξεων, ο δανεισμός τους με την εμφάνιση του βαμπιρισμού να διαδόθηκε σχετικά με τα Cal Tech μπαρ στη δεκαετία του 1990, όπως αναφέρεται από τον Joseph Wambaugh. Η βάση γι ‘αυτό ήταν ο τρόπος με μια ασυνήθιστη γενετική ασθένεια που ονομάζεται << έργω πορφυρίας >> . Η πορφυρία είναι μια κληρονομική ασθένεια που σχετίζεται με τον τρόπο που το σώμα σας παράγει αίμη – μέρος του αναπνευστικού, μια χρωστική ουσία, την αιμοσφαιρίνη. Η αίμη είναι μία πορφυρίνη, όπου υπέρ-παράγεται σε αυτή την ασθένεια.
Πορφυρία, όντας γενετική διαταραχή, μπορεί να συμβεί σε μεγαλύτερη κλίμακα σε μικρούς, κλειστούς πληθυσμούς. Μέρη όπως η Τρανσυλβανία έρχονται στο μυαλό …
Η πορφυρία προκαλεί μια φωτογραφική δερματίτιδα που μπορεί να προκαλέσει να εμφανιστούν τρομερές φουσκάλες, τα οποία μοιάζουν με καμένο δέρμα, και αυτό με τη σειρά του δημιουργεί ένα δικαιολογημένο φόβο της έκθεσης στο φως του ήλιου.
Πίνοντας κάποιος αίμα επιβραδύνει την παραγωγή πορφυρίνης, γι ‘αυτό είναι κατανοητό ότι τα θύματα που γνώριζαν αυτό θα αναζητούσαν τις πηγές του αίματος. Ο Wambaugh προτείνει αγελάδες αλλά ..
Το σκόρδο φαίνεται να μπλοκάρει ένα ένζυμο που αναστέλλει ή και αφαιρεί την πορφυρίνη, εξ ου και η αρνητική αντίδραση για το σκόρδο. Η πορφυρία επιτίθεται μερικές φορές εκδηλώνοντας με σημαντικές αλλαγές προσωπικότητας. Επίσης, η αρτηριακή πίεση πέφτει συχνά, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει τη χλωμή όψη.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1800 και μέχρι και το 1907 υπήρξαν άνθρωποι όπου ήταν μισθωμένοι από την καθολική εκκλησία ως εκτελεστές βαμπίρ!!!! Είναι πολύ λίγα γνωστά για αυτούς τους ανθρώπους όπου ονομάζονταν << FRIGUS CUCULLATUS >> που στα λατινικά σημαίνει << Ψυχροί Κουκουλοφόροι >>. Τους αναφέρουν οι Καπουτσίνοι καθολικοί σε χρονικό τους από τον χρονικογράφο μοναχό Ανδρέα Ρεγγίλι το 1807. Το μόνο που αναφέρει για αυτούς είναι τα εξής:
<< Δεν ξέρω αν είναι άνθρωποι του θεού, μα αν ο Άγιος Πατέρας ( Πάπας ) πιστεύει πως είναι δεν ξέρω τι να πω. Πέρασαν δυο από το μοναστήρι μας προχθές και τους φιλοξενήσαμε μια νύχτα. Παράξενοι άνθρωποι, φοράνε μαύρη καπαρντίνα με μεγάλη κουκούλα και δύσκολα φαίνονται τα πρόσωπα τους. Μα όταν βγάζουν τις κουκούλες τους τα πρόσωπα τους δημιουργούν έναν αλλόκοτο φόβο. Είναι άσπρα σαν των πεθαμένων και τα μάτια τους έχουν μπει προς τα μέσα τα χείλια τους έχουν ένα χρώμα ροζ-γκρι και τα μαλλιά τους είναι μακριά μέχρι τον ώμο τους χρώματος κόκκινο…. Μα το πιο παράξενο από όλα είναι ότι δεν έχουν φρύδια! Παρόλο ότι έκατσαν όλη την νύχτα δεν μας μίλησε κανένας από τους δυο, μας έδειξαν το χαρτί από το Βατικανό όπου έλεγε ότι χρειαζόταν να τους το δίναμε και να τους φιλοξενούσαμε. Μαζί τους ο καθένας είχε μια τσάντα μεγάλη και φαρδιά φτιαγμένη από δέρμα σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Μέσα σε αυτήν την τσάντα είχαν τα σύνεργα με τα οποία δολοφονούσαν τα βαμπίρ. Από όσο είδα ποιο πολύ θυμίζουν για όντα του κακού παρά για ανθρώπους της εκκλησιάς…. Έχουν κάτι το κακό πάνω τους…. >>.
Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν κυνηγοί βρικολάκων ή βαμπίρ εκείνη την εποχή όπου είχαν ο καθένας από μια τσάντα που περιέχει τα εξής στοιχεία:
Ένα ξύλινο σταυρό, μια Αγία Γραφή, σκόρδο, διάφορα φίλτρα με άγνωστες ουσίες μέχρι και σήμερα όπου τις έφτιαχναν αλχημιστές μοναχοί στο Βατικανό, πιστόλια με σφαίρες μολύβδου. Αν και οι άνθρωποι σήμερα είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να σκοτώσουν τα βαμπίρ είτε να σκέπτονται ότι υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.. Ορισμένες τέτοιες τσάντες, όπου και μπορεί να είναι πάνω από 200 ετών, έχουν πωληθεί για ποσά μέχρι 10.000 – 20.000 ευρώ. Κάποια Μουσεία έχουν ανακοινώσει ότι έχουν την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο της αυθεντικής αυτής τσάντας, με 30 συνολικά σετ.
1 Ξύλινη τσάντα όπου περιέχει σύνεργα για να σκοτώσει κάποιος βαμπίρ του 1807.
2 Δερμάτινη τσάντα με παλούκι από Δρυ, καρφί ασημένιο, πιστόλι και σταυρό όπου εκχύει αγιασμό όταν καρφωθεί στο βαμπίρ του 1800!!!
3 Τσάντα ξύλινη με παλούκια από Δρυ, μαχαίρι με ασημένια λαβή, πιστόλι, άγνωστες σκόνες, σκόρδα, παλούκι από Δρυ με ασημένια κόγχη, βίβλος, σταυρός ασημένιος και σφαίρες από μόλυβδο όπου μέσα περιείχαν υδράργυρο!!!!
 Οι θανατηφόρες αυτές τσάντες είναι πολύ σπάνιες. Υπάρχουν ίσως μια χούφτα από αυτές  στο Ripley και θα Θέλα να αποκτήσω μια, << δήλωσε ο Edward Meyer VP των εκθεμάτων και των αρχείων για το μουσείο που κρατά κάποιες από αυτές για δημοπρασία, για το eBay αλλά και σε καταστήματα με αντίκες. Δήλωσε:
<< Είναι από τα πιο δημοφιλή εκθέματα στα μουσεία μας, ειδικά τώρα που υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα βαμπίρ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης >>.
Ο Arnont Paule (Arnold Paole ο Αρνό Παύλου, όπως μπορείτε επίσης να τον βρείτε), ήταν ο άνθρωπος που έφερε στο δέκατο όγδοο αιώνα μια σοβαρή διαμάχη για τα βαμπίρ … Ή, πώς θα έπρεπε να πω, το 99% των σύγχρονων βρικολάκων βασίζονται στην όχι και τόσο επιτυχημένη  ζωή του.
Ο Arnont ήταν ένας Σέρβος Χάιντουκ ο οποίος πιστεύεται ότι είχε μετατραπεί σε βαμπίρ μετά το θάνατό του, εγκαινιάζοντας μια επιδημία υποτίθεται βαμπιρισμού που σκότωσε τουλάχιστον 16 άτομα στη γενέτειρά του, στο χωριό του Meduegna, που βρίσκεται στον ποταμό Μοράβα, κοντά στην πόλη Paraćin στην Σερβία. Η περίπτωσή του, έγινε διάσημη λόγω της άμεσης συμμετοχής των Αυστριακών αρχών και την τεκμηρίωση από τους Αυστριακούς γιατρούς και αξιωματικούς, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την πραγματικότητα των βαμπίρ. Στην έκθεσή τους της υπόθεσης διανεμήθηκε στη Δυτική Ευρώπη και συνέβαλε στη διάδοση της πίστης μεταξύ των βαμπίρ. Η έκθεση και η σημασία της υπήρξε το μήλο της Έριδος για τον επόμενο δέκατο όγδοο αιώνα και μια σοβαρή διαμάχη για τα βαμπίρ όπου σήμερα εξηγούνται με την κακή κατανόηση της διαδικασίας της αποσύνθεσης στο πτώμα τους στο χρόνο.
4 Η νεκροτομή του άτυχου Σέρβου πριν το παλούκωμα!!!!
Το πρώτο κρούσμα είναι γνωστό μόνο από την έκθεση Flückinger σχετικά με τη δεύτερη επιδημία και την προϊστορία του. Σύμφωνα με τον απολογισμό των ντόπιων Medvedja όπως δήλωσαν εκεί τότε, ο Arnold Paole ήταν Χάιντουκ ο οποίος είχε μετακομίσει στο χωριό από το Τούρκικο ελεγχόμενο τμήμα της Σερβίας. Αυτός φέρεται να είχε αναφέρει συχνά ότι είχε δαγκωθεί από ένα βαμπίρ σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Gossowa (ίσως και το Κοσσυφοπέδιο), και ότι ο ίδιος είχε θεραπευτεί με την κατανάλωση με χώμα από τον τάφο του βαμπίρ και πασαλείβοντας τον εαυτό του με το αίμα του. Περίπου 1725, έσπασε το λαιμό του, από μια πτώση από ένα κάρο. Μέσα σε 20 ή 30 ημέρες μετά το θάνατο του Paole, τέσσερα άτομα κατήγγειλαν ότι ενοχλούνταν από αυτόν. Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λίγο αργότερα μυστηριωδώς.
Δέκα ημέρες αργότερα, οι χωρικοί, συνιστούν τους hadnack (μια στρατιωτική ομάδα/ διοικητικός τίτλος) που είχαν ζήσει τέτοια γεγονότα πριν κάπου αλλού, άνοιξαν τον τάφο του. Είδαν ότι το πτώμα ήταν ανοικοδομημένο “και ότι φρέσκο αίμα έρεε από τα μάτια του, τη μύτη, το στόμα, τα αυτιά και το πουκάμισο, το κάλυμμα, και το φέρετρο ήταν εντελώς αιματοβαμμένο!!!! Τα παλιά καρφιά στα χέρια και τα πόδια του, μαζί με το δέρμα, είχαν πέσει, τον είχαν καρφώσει στο φέρετρο διότι πίστευαν ότι ήταν βαμπίρ μα αυτό δεν τον σταμάτησε…., και ότι νέο δέρμα είχε ξαναβγεί . Συμπεραίνοντας ότι Paole ήταν πράγματι ένα βαμπίρ, κάρφωσαν ένα παλούκι στην καρδιά του, με την οποία αντέδρασε με αναστεναγμό και αιμορραγία, και έκαψαν το σώμα. Μετά από δέκα μέρες στη συνέχεια τέσσερα από θύματα του Paole βρεθήκαν νεκρά και ένας αυτόπτης μάρτυς έλεγε ότι τον είδε να τους σκοτώνει και εκτέλεσαν την ίδια διαδικασία στα θύματα για να τα αποτρέψουν από το να γίνουν βαμπίρ.
Περίπου 5 χρόνια αργότερα, το χειμώνα του 1731, μια νέα επιδημία βαμπιρισμού συνέβη, με πάνω από δέκα ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα σε μερικές εβδομάδες, μερικές από τις οποίες μόλις δύο ή τρεις ημέρες χωρίς καμία προηγούμενη ασθένεια. Οι αριθμοί και η ηλικία του νεκρού διαφέρουν κάπως μεταξύ των δύο κύριων πηγών.
Η Glaser έκθεση για την υπόθεση αναφέρει ότι από τις 12 Δεκεμβρίου 13 άνθρωποι είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια των 6 εβδομάδων. ο Glaser ονομάζει τα ακόλουθα θύματα (όπου αναδιαταχθήκανε με χρονολογική σειρά):
Miliza (Σερβίας Μίλιτσα , μια 50 Χρόνη γυναίκα,)  Μύλοι (Σερβίας Miloje , ένα 14 χρόνο αγόρι),  Joachim (ένα 15 χρόνο αγόρι)  Petter (Σέρβος Πέταρ , ένα 15 χρόνο αγόρι) Stanno (Σερβίας Stana , μια 20 Χρόνη γυναίκα), καθώς και το νεογέννητο παιδί της, το οποίο 0 Glaser σημείωσε ότι θάφτηκε “πίσω από ένα φράχτη, όπου η μητέρα είχε ζήσει” αυτό έγινε στο ότι δεν είχε ζήσει αρκετό καιρό και δεν είχε βαφτιστεί. Wutschiza (Σερβίας Vučica , ένα 9 χρόνο αγόρι), Milosova (Σερβίας Milošova”, η 30 Χρόνη γυναίκα του Χάιντουκ), Radi ( Σερβίας Rade , ένας 24 χρόνος ), και Ruschiza (Σέρβος Ruzica , 40 Χρόνη γυναίκα).
Ο άρρωστος είχε παραπονεθεί από σουβλιές στα πλευρά και πόνο στο στήθος, πυρετό και παρατεταμένα τινάγματα των άκρων. Ο Glaser αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής  Milica και Stana έχουν αρχίσει να έχουν μια επιδημία βαμπιρισμού. Σύμφωνα με την επανάληψη του, ο Milica είχε έρθει στο χωριό από τα οθωμανικά εδάφη έξι χρόνια πριν. Η μαρτυρία των κατοίκων ανέφερε ότι είχε πάντα μια καλή σχέση με τους κατοίκους και ότι, εξ όσων γνωρίζουν, ποτέ δεν είχε σχέση με σατανικά ή διαβολικά πράγματα. Ωστόσο, είχε κάποτε αναφέρει ότι σε αυτούς, ενώ ήταν ακόμα στην οθωμανική επικράτεια, είχε φάει δύο πρόβατα που είχαν σκοτωθεί από τους βρικόλακες!! Η Στάνα, από την άλλη πλευρά, είχε παραδεχθεί ότι όταν ήταν στις οθωμανικές ελεγχόμενες εκτάσεις, η ίδια είχε αλείψει το σώμα της με αίμα βρικόλακα ως προστασία έναντι των βαμπίρ (διότι από αναφορές αυτά τα βαμπίρ ήταν πολύ ενεργά εκεί). Σύμφωνα με την τοπική πεποίθηση, δύο πράγματα θα μπορούσε να προκαλέσει τις γυναίκες να γίνουν βαμπίρ μετά το θάνατο.
5 Γκραβούρα της εποχής από τα γεγονότα!!!!
Σύμφωνα με την έκθεση Flückinger, από της 7η Ιανουαρίου, δεκαεπτά άνθρωποι είχαν πεθάνει μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών (οι δύο τελευταίοι από αυτούς προφανώς μετά την επίσκεψη του Glaser, τους αναφέρει ο Miliza ), ένα ανώνυμο 8 χρονών παιδί. Η Milloe Stana 20 Χρόνη γυναίκα, πέθανε στη γέννα μετά από μια τριήμερη παράξενη ασθένεια, φαίνεται να είπε ότι η ίδια είχε αλείψει το σώμα της με αίμα βαμπίρ, καθώς και το θνησιγενές παιδί της (ο Flückinger παρατηρεί, “μισό-φαγωμένο από τα σκυλιά λόγω της ακατάστατης ταφής” ), ένας ανώνυμο 10 χρόνο κορίτσι, ο Ιωακείμ, μια  απροσδιόριστη γυναίκα, Ruscha, Staniko, Miloe, παιδί του Ruscha (18 ημερών), Rhade, η ντόπια απροσδιόριστη ως γυναίκα του, φαινομενικά πανομοιότυπα με το Milošova στην άλλη έκθεση, μαζί με το παιδί της, η 8-εβδομάδων παιδί της hadnack και Stanoicka. Σύμφωνα με τον πατέρα του, της Joviza της ( Jovica ), Stanoicka είχε πάει για ύπνο υγιή τις προηγούμενες 15 ημέρες, αλλά είχε ξυπνήσει τα μεσάνυχτα με τρομερό φόβο και φώναξε ότι είχε δεχτεί επίθεση από τον αείμνηστο Miloe!!!! Ο Flückinger αναφέρει ότι οι ντόπιοι εξηγούν τη νέα επιδημία με το γεγονός ότι ο Miliza, ο πρώτος που θα πεθάνει, είχε φάει το κρέας των προβάτων όπου είχαν φάει τα βαμπίρ (δηλαδή τότε που ο Paole είχε σκοτώσει τα θύματά του πριν πέντε χρόνια ). Αναφέρει, επίσης, εν πάροδο, οι ισχυρισμοί η Στάνα, πριν από το θάνατό της, είχε παραδεχθεί η ίδια ότι είχε αλειφτεί με αίμα για να προστατεύσει τον εαυτό της από τα βαμπίρ και ως εκ τούτου να γινόταν και αυτή ένα βαμπίρ όπως και το παιδί της.
Οι κάτοικοι παραπονέθηκαν των νέων θανάτων στον Αντισυνταγματάρχη Schnezzer, Αυστριακός στρατιωτικός διοικητής υπεύθυνος της διοίκησης της περιοχής. Ο τελευταίος, φοβούμενος μια επιδημία πανούκλας, που αποστέλλει τον βασιλικό επιθεωρητή ιατρό  Glaser να παραμείνει στην κοντινή πόλη του Paraćin. Στις 12 Δεκεμβρίου 1731, ο Glaser εξέτασε τους χωρικούς και τα σπίτια τους. Απέτυχε στο να βρει σημεία μεταδοτικών ασθενειών και κατηγόρησε για τους θανάτους τον υποσιτισμό στην περιοχή, καθώς και τις ανθυγιεινές επιδράσεις της σοβαρής Ανατολικής Ορθόδοξης νηστείας!! Ωστόσο, οι χωρικοί επέμειναν ότι οι ασθένειες που προκλήθηκαν ήταν από τα βαμπίρ. Δύο ή τρία νοικοκυριά συγκεντρώνονται, με κάποιους να κοιμούνται και άλλοι να είναι σκοποί για τα βαμπίρ. Ήταν πεπεισμένος ότι οι θάνατοι δεν θα σταματούσαν αν και οι βρικόλακες εκτελέστηκαν από τις αρχές, και απείλησε να εγκαταλείψει το χωριό για να σώσουν τις ζωές τους, αν και αυτό δεν έγινε. Ο Glaser σε πολλές εκταφές, προς έκπληξή του, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν αποσυντεθεί και πολλοί ήταν πρησμένοι και είχαν αίμα στο στόμα τους, ενώ αρκετοί άλλοι που είχαν πεθάνει πρόσφατα και δεν είχαν δεχτεί επίθεση από τα βαμπίρ και αποσυντίθεται κανονικά. Ο Glaser περιγράφει τα ευρήματά του σε μια έκθεση στο γραφείο του διοικητή του Jagodina, συνιστώντας ότι οι αρχές θα πρέπει να κατευνάσουν τον πληθυσμό με την ικανοποίηση του αιτήματός στο να “εκτελέσει” τους βρικόλακες. Ο Schnezzer προωθηθεί την έκθεση Glaser στην εντολή του Ανωτάτου διοικητή στο Βελιγράδι (η πόλη ήταν τότε υπό Αυστριακές δυνάμεις). Ο τότε διοικητής, Botta d’Αντόρνο, έστειλε μια δεύτερη επιτροπή για να διερευνήσει την υπόθεση.
6Γκραβούρα της εποχής από εκταφή της Στάνα όπου και είναι αναλλοίωτη!!!!
Η νέα επιτροπή περιελάμβανε ένα στρατιωτικό χειρούργο, τον Johann Flückinger, δύο αξιωματικούς, τον αντισυνταγματάρχη Büttner και JH von Lindenfels, μαζί με δύο άλλους στρατιωτικούς χειρούργους, τον Siegele και Johann Friedrich Baumgarten. Στις 7 Ιανουαρίου, μαζί με γέροντες και ορισμένους ντόπιους Τσιγγάνους, άνοιξαν τους τάφους των νεκρών. Τα ευρήματά τους ήταν παρόμοια με αυτή του Glaser, αν και έκθεση τους περιλαμβάνει πολύ πιο ανατομική λεπτομέρεια. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι, ενώ πέντε από τα πτώματα (η γυναίκα και το παιδί του hadnack του, Ράντε ) είχαν αποσυντεθεί, τα υπόλοιπα δώδεκα ήταν “αρκετά πλήρης και αδιάσπαστα” και παρουσίαζαν τα χαρακτηριστικά που συνήθως συνδέονται με τον βαμπιρισμό. Τα στήθη τους και σε ορισμένες περιπτώσεις άλλα όργανα ήταν γεμάτα με φρέσκο (και όχι πήξη) του αίματος. Τα σπλάχνα ήταν “σε καλή κατάσταση”! Διάφορα πτώματα φαινόταν παχουλά και το δέρμα τους είχε μια “κόκκινη και ζωντάνια” (και όχι χλωμό) χρώμα! Και σε πολλές περιπτώσεις, “το δέρμα των χεριών και των ποδιών, φαινόταν να είχε πέσει μαζί με τα νύχια, αλλά από την άλλη πλευρά εντελώς είχαν βγάλει νέα νύχια όπου ήταν εμφανείς, μαζί με ένα φρέσκο και ζωντανό δέρμα”. Στην περίπτωση του Miliza, οι επιτροπή είδε την ανατομή οπού ήταν μεγάλη έκπληξη στο φούσκωμα του σώματος, δηλώνοντας ότι τους ειπώθηκε ότι όσο ήταν ζωντανός ήταν πολύ αδύνατος. Οι χειρουργοί συνοψίζονται όλα αυτά τα φαινόμενα, δηλώνοντας ότι οι φορείς που είχαν την επιδημία των βαμπίρ (das Vampyrenstand, γερμανικά). Μετά την εξέταση , οι Τσιγγάνοι έκοψαν τα κεφάλια των βαμπίρ και τα έκαψαν και οι στάχτες ρίχτηκαν στον ποταμό Μοράβα. Οι φορείς κατόπιν αποσυντέθηκαν πίσω τους τάφους τους. Η έκθεση αυτή υπάρχει με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 1732, στο Βελιγράδι, και φέρει τις υπογραφές των πέντε αξιωματικών που εμπλέκονται στις έρευνες.
Στις 13 Φλεβάρη, ο πάτερ Glaser, και ο Βιεννέζος γιατρός Johann Friedrich Glaser, ο οποίος ήταν επίσης ένας ανταποκριτής της Νυρεμβέργης του τότε περιοδικού Commercium Litterarium , έστειλε στους συντάκτες του μια επιστολή που περιγράφει το σύνολο της υπόθεσης, όπως ο γιος του είχε γράψει για αυτό ήδη στις 18 Ιανουαρίου. Η ιστορία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά από αυτό, οι δύο εκθέσεις (ειδικά του Flückinger είναι σε πιο λεπτομερής έκδοση) και η επιστολή ανατυπώθηκαν σε μια σειρά από άρθρα και πραγματείες.
Στον λαογραφικό βαμπιρισμό έχει συνδεθεί με τις συσπειρώσεις των θανάτων από ανώνυμες ή μυστηριώδεις ασθένειες, συνήθως μέσα στην ίδια οικογένεια ή την ίδια μικρή κοινότητα. Ο υπαινιγμός μιας επιδημίας είναι προφανές σε κλασικές περιπτώσεις και τις πεποιθήσεις των βαμπίρ της Νέας Αγγλίας γενικότερα, όπου μια συγκεκριμένη ασθένεια, η φυματίωση, συνδέθηκε με την εμφάνιση του βαμπιρισμού. Όπως και με τη πνευμονική μορφή της βουβωνικής πανώλης, συνδέθηκε με ανάλυση του ιστού των πνευμόνων η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει το αίμα να εμφανίζεται στα χείλη….
Σήμερα λένε κάποιοι ερευνητές και ιατροί ότι Arnont Paule, Glaser, Flückinger και η διαμάχη του δέκατου όγδοου αιώνα για τα βαμπίρ ήταν λάθος, και ότι όλα αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από την αποσύνθεση. Όλα από τα περιγραφέντα φαινόμενα είναι φυσιολογικά χαρακτηριστικά των πτωμάτων σε ορισμένα στάδια. Κοκκινάδα είναι κοινή, μη πηγμένο αίμα είναι συχνά παρόν και μπορεί να θεωρηθεί διαφεύγουν από τα στόμια, και αμφότερα τα νύχια και τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος ξεκολλήσουν. Βέβαια οι αγαπητοί ερευνητές δεν εξηγούν πως είναι δυνατόν τα πτώματα που προ αναφέρθηκαν μετά από πέντε χρόνια να είναι σε αυτό το στάδιο που περιγράφτηκαν είναι κάτι το οποίο δεν έχει εξηγηθεί μέχρι σήμερα. Επίσης και οι μαρτυρίες των ντόπιων όπου και συναντηθήκαν με τους απέθαντους. Αλλά και όταν τους έκοβαν τα κεφάλια γιατί τα πτώματα άρχιζαν στιγμιαία την αποσύνθεση;
Ας δούμε την δεύτερη περίπτωση βαμπιρισμού.
Κοντέσα, Elizabeth Bathory (7 Αυγ. 1560 – 21 Αυγούστου 1614) Το όνομά της μπορεί επίσης να διαβαστεί ως Alzbeta Bátoriová στη Σλοβακική γλώσσα. Γεννήθηκε σε ένα κτήμα της οικογένειας στο Nýrbátor στην Ουγγαρία, και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο κάστρο Ecséd . Ο πατέρας της ήταν ο Γιώργος Bathory του Ecséd, ο αδελφός του Ανδρέα Bonaventura Bathory, ο οποίος είχε κάνει διοικητής της Τρανσυλβανίας (Η διοίκηση των ανατολικών τμημάτων της ουγγρικής Βασίλειο).
Η μητέρα της ήταν η Άννα Bathory (1539-1570), κόρη του Stephen Bathory του Somlyó, μια άλλη απόγονος της Τρανσυλβανίας. Από τη μητέρα της, η Elizabeth ήταν η ανιψιά του Stefan Bathory, βασιλιάς της Πολωνίας. Ως νεαρή γυναίκα η Ελισάβετ μπορούσε να μιλήσει Λατινικά, Ελληνικά και Γερμανικά. Ενδιαφερόταν πολύ για την επιστήμη και την αστρονομία.
Η κοντέσα ήταν αρραβωνιασμένη με τον Nadasdy Ferenc, όπου ήταν κατά πάσα πιθανότητα μια πολιτική διευθέτηση μέσα στους κύκλους της αριστοκρατίας. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 8 Μαΐου 1575, στο μικρό παλάτι του Varannó (Σλοβακία). Υπήρχαν περίπου 4500 άτομα στο γάμο. Η Elizabeth μετακόμισε στο κάστρο Nadasdy σε Sárvár (Ουγγαρία) και πέρασε πολύ χρόνο μόνη της, ενώ ο σύζυγός της σπούδασε στη Βιέννη (Αυστρία). Γαμήλιο δώρο του Nadasdy να Bathory ήταν το σπίτι του, το Csejte Κάστρο, που βρίσκεται στα μικρά Καρπάθια κοντά στο Trenčín.
Κατά τη διάρκεια της δίκης των πρωτοφανών εγκλημάτων της, Bathory, είχε τεθεί υπό κατ ‘οίκον περιορισμό σε ένα περιφραγμένο σύνολο δωματίων. Παρέμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια, μέχρι το θάνατό της. Ο βασιλιάς Matthias είχε παροτρύνει τον Thurzo να τη φέρει στο δικαστήριο και δύο συμβολαιογράφοι στάλθηκαν να συλλέξουν περαιτέρω στοιχεία, αλλά στο τέλος οι δικαστικές διαδικασίες εναντίον της, δεν άρχισαν ποτέ, περίεργο αυτό έτσι; Στις 21 Αυγούστου 1614, η Elizabeth Bathory βρέθηκε νεκρή στο κάστρο της. Η  πραγματική ημερομηνία του θανάτου είναι άγνωστη. Θάφτηκε στην εκκλησία του Csejte, αλλά λόγο των κατοίκων που βανδάλυσαν τον τάφο της γράφοντας “Η τίγρη της Csejte” που θάφτηκε στο νεκροταφείο τους, το σώμα της μεταφέρθηκε στο σπίτι της το Ecséd, όπου ενταφιάστηκε στην κρύπτη της οικογένειας Bathory.
Η Κοντέσα Elizabeth Bathory είναι ίσως ο πιο κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία, αν και η ενοχή της συζητείται και έχει μείνει στην ιστορία ως η “Αιμοσταγής Κοντέσα” και η “Ματωμένη κυρία του Čachtice”.
Μετά το θάνατο του συζύγου της, η ίδια και οι τέσσερις συνεργάτες τις είχαν κατηγορηθεί για βασανισμό και τη δολοφονία εκατοντάδων κοριτσιών και νέων γυναικών, με ένα μάρτυρα που αποδίδουν σε αυτούς πάνω από 600 θύματα, αν και ο αριθμός για τον οποίο είχε καταδικαστεί ήταν 80. Το 1610, φυλακίστηκε στο Csejte Κάστρο, όπου σε μια σειρά από δωμάτια μέχρι το θάνατό της, τέσσερα χρόνια αργότερα. Η υπόθεση έχει οδηγήσει στα θρυλικά μπάνια της Κοντέσας από το αίμα των παρθένων, προκειμένου να διατηρήσει τη νιότη της και στη συνέχεια, επίσης, να συγκριθεί με τον Κόμη Δράκουλ της Βλαχία .
7Elizabeth Bathory !!!!
 Η περίπτωση της Elizabeth Bathory ενέπνευσε πολλές ιστορίες κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου και δέκατου ένατου αιώνα. Το πιο κοινό μοτίβο (αφήγηση) των έργων αυτών ήταν ότι η Κοντέσα έκανε μπάνιο ή κολυμπούσε στο αίμα των θυμάτων της, προκειμένου να διατηρήσει την ομορφιά και τη νιότη της!!!!
Αυτό εμφανίστηκε σε έντυπη μορφή για πρώτη φορά το 1729, από τον Ιησουίτη λόγιο László Turóczi με τιτλο << Tragica Historia >> ένα πολύ σπάνιο βιβλίο , η πρώτη γραπτή αναφορά της υπόθεσης Bathory. Στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα, η διαβεβαίωση αυτή αμφισβητήθηκε, και η σαδιστική ευχαρίστηση θεωρήθηκε ένα πολύ πιο εύλογο κίνητρο για τα εγκλήματα της Elizabeth Bathory. Το 1817, οι μαρτυρίες (που είχαν ανακύψει στο 1765) δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα λουτρά αίματος, με σκοπό τη διατήρηση της νιότης της, ήταν μύθος. Ωστόσο, υπήρχαν αποδείξεις δικαστικές για την Bathory για την κατάρτιση του αίματος των θυμάτων της με το δάγκωμα της και της άρεσε να πιτσιλίζετε από το αναβλύζων αίμα του θύματος της.
Σαν θρύλος συνεχίστηκε παρά ταύτα στη λαϊκή φαντασία. Ορισμένες εκδόσεις της ιστορίας είχαν σκοπό την καταγγέλλοντας γυναικεία ματαιοδοξία, ενώ άλλες εκδόσεις με στόχο να ψυχαγωγήσει ή να ενθουσιάζει το κοινό τους. Οι εθνικές διαιρέσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τα οικονομικά κίνητρα για τον τουρισμό συμβάλλουν στα προβλήματα με ιστορική ακρίβεια στην κατανόηση της Elizabeth Bathory. Κατά τη διάρκεια του εικοστού και εικοστού πρώτου αιώνα, η Elizabeth Bathory συνέχισε να εμφανίζεται ως χαρακτήρας σε μουσική, ταινίες, βιβλία, παιχνίδια και να χρησιμεύσει ως πηγή έμπνευσης για παρόμοιους χαρακτήρες.
Το 1610 και 1611, οι συμβολαιογράφοι συλλέγουν μαρτυρίες από περισσότερους από 300 μάρτυρες. Τα αρχεία περιλαμβάνουν τη μαρτυρία των τεσσάρων κατηγορουμένων, καθώς και δεκατριών μαρτύρων. Ιερείς, ευγενείς και κοινοί ερωτήθηκαν. Μάρτυρες περιλαμβάνονται από το φρούραρχο και του υπόλοιπου προσωπικού του Sárvár κάστρο.
Σύμφωνα με όλη αυτή τη μαρτυρία, τα αρχικά θύματα της ήταν οι έφηβες κόρες των τοπικών αγροτών, πολλοί από τους οποίους δελεάζονται με προσφορές από την καλά αμειβόμενη εργασία ως υπηρέτριες στο κάστρο. Αργότερα, λέγεται ότι έχουν αρχίσει να σκοτώνουν τις κόρες μικρότερων ευγενών, οι οποίες εστάλησαν για να μάθουν αγωγή  όπως ( στην αρχαία Ελλάδα ήταν ένα κτίριο ή το τμήμα από ένα σπίτι αποκλειστικά για τις γυναίκες, σε γενικές γραμμές το εσωτερικό διαμέρισμα ) από τους γονείς τους για να μάθουν ευγενής εθιμοτυπία. Οι απαγωγές ειπώθηκαν καθώς δεν υπήρχαν σημάδια ζωής….
8Κάστρο της Bathory – Csejte Κάστρο
 Οι περιγραφές των βασανιστηρίων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των απολογιών. Οι φρικαλεότητες που περιγράφονται πιο σταθερά περιλαμβάνονται:
Ανελέητοι ξυλοδαρμοί επί παρατεταμένες χρονικές περιόδους, που συχνά οδηγούσε σε θάνατο!!!!
Καύση ή ακρωτηριασμός των χεριών, μερικές φορές, επίσης, τα πρόσωπα και τα γεννητικά όργανα!!!!
Δάγκωμα στη σάρκα και τα πρόσωπα, και άλλα μέρη του σώματος κατά προτίμηση λαιμό και γεννητικά όργανα!!!!
Εγκατάλειψη σε δριμύ κρύο μέχρι θανάτου!!!!
Χειρουργικές επεμβάσεις άγνωστες στην ιατρική εκείνης της εποχής για τα θύματα, συχνά θανατηφόρα!!!!
Λιμοκτονία των θυμάτων!!!!
Σεξουαλική κακοποίηση!!!
Η χρήση των βελονών ως όργανα βασανιστηρίων αλλά και αφαίμαξη για να πόση του αίματος των θυμάτων αναφέρθηκε επίσης από τους συνεργάτες στο δικαστήριο.
Άλλοι ανέφεραν έχοντας δει τα ίχνη των βασανιστηρίων σε πτώματα, μερικά από τα οποία είχαν ταφεί σε νεκροταφεία, και άλλοι σε θέσεις χωρίς σήμανση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία των κατηγορουμένων, η Elizabeth Bathory βασάνιζε και σκότωσε τα θύματά της, όχι μόνο στο Csejte, αλλά και για τις ιδιότητές της στο Sárvár, Sopronkeresztúr, Μπρατισλάβα, (τότε Πόζνοσι, Pressburg) και της Βιέννης, αλλά και ακόμη και μεταξύ των θέσεων αυτών. Τα κορίτσια είχαν αγοραστεί είτε από δόλο ή με τη βία. Μια ελάχιστα γνωστή φιγούρα που ονομάζεται η Άννα Νταρβούλια λέγεται ότι στάλθηκε για να ανακαλύψει τι γινόταν και τι έκανε η Bathory, αλλά η Νταρβούλια ήταν νεκρή πολύ πριν από τη δίκη.
Ο ακριβής αριθμός των νεαρών που βασάνιζε και θανάτωνε η Elizabeth Bathory είναι άγνωστος, αν και συχνά πιθανολογείται να είναι τόσο υψηλός όσο στο απίστευτο νούμερο των 650 γυναικών, μεταξύ των χρόνων 1585 και 1610. Οι εκτιμήσεις διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Κατά τη διάρκεια της δίκης και πριν από την εκτέλεσή τους, ο Szentes και Ficko ανέφεραν 36 και 37 αντίστοιχα, κατά τις περιόδους των υπηρεσιών τους. Οι άλλοι κατηγορούμενοι υπολογίζουν μια σειρά από 50 ή υψηλότερο νούμερο. Το προσωπικό από το κάστρο Sárvár υπολόγισε τον αριθμό των φορέων σε 100 με 200. Ένας μάρτυρας ο οποίος μίλησε στη δίκη ανέφερε για το προσωπικό ημερολόγιο της Κοντέσας στο οποίο συνολικά είναι γραμμένα πάνω από 650 θύματα, το εν λόγο ημερολόγιο κατέθεσε στο δικαστήριο όπου και αγνοείται η τύχη του μέχρι και σήμερα. Ο αριθμός αυτός έγινε μέρος του θρύλου που περιβάλλει την Bathory. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ημερολόγιο της Bathory, φυλάσσονταν στο κρατικό αρχείο της Βουδαπέστης. Υποθετικά, τα ημερολόγια της Κοντέσας είναι δύσκολο να διαβαστεί, λόγω της κατάστασης του υλικού, την γλώσσα, τη γραφή και το τρομακτικό περιεχόμενο.
Ο László Nagy υποστήριξε ότι η Elizabeth Bathory ήταν θύμα μιας συνωμοσίας (με το διάβολο, ) Μια άποψη σε αντίθεση με τους άλλους. Ο Nagy υποστήριξε ότι η διαδικασία ήταν σε μεγάλο βαθμό για πολιτικά κίνητρα. Ωστόσο, η θεωρία συνωμοσίας είναι συνεπής με την Ουγγρική ιστορία εκείνο τον καιρό. Υπήρξε μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων και προτεσταντών, και αυτό σχετίζεται με την επέκταση των Αψβούργων, η εξουσία πάνω στην Ουγγαρία. Ως Τρανσυλβανικής προτεσταντικής καταγωγής αριστοκράτης, η Ελισάβετ ανήκε σε μια ομάδα γενικά σε αντίθεση με των Αψβούργων.
Η αιώνια τιμωρία του Ιούδα του Ισκαριώτη και άλλες βιβλικές ιστορίες που χρονολογούνται από τον Κήπο της Εδέμ έχουν δοθεί ως μια εξήγηση για αυτό που γνωρίζουμε ως βαμπίρ. Αλλά είναι πραγματικά βαμπίρ;
Πρώτα θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που σημαίνει τι είναι ένα βαμπίρ. Τα Βαμπίρ έχουν θεωρηθεί ως ζόμπι. Συχνά πιστεύεται ότι τρέφονται τόσο με ανθρώπινο αίμα αλλά και ενέργεια. Ιστορίες των πραγματικών Βαμπίρ σήμερα έρχεται πίσω στην αρχαία Βαβυλώνα όπως και οι Άγγελοι όπου θρύβουν σε τοιχογραφίες παραστάσεις και αγάλματα με πολλά ονόματα, το ίδιο όμως γίνεται και με τα βαμπίρ πουν σαν δαίμονες αναφέρεται στα Βαβυλωνιακά ως Lilu ( ΛΙΛΟΥ ). Αυτό περισσότερο από πιθανό προέρχεται από το όνομα “Lilith” ( ΛΙΛΙΘ ). Το οποιο σύμφωνα με τα Εβραϊκά κείμενα ήταν η πρώτη γυναίκα που δημιουργήθηκε για τον Αδάμ, αλλά επαναστάτησε ενάντια στο Θεό και ήταν δυστυχισμένη στο ρόλο της ως γυναίκα. Ήταν καταραμένη και εξορίστηκε από την Εδέμ, όπου λέγεται ότι παντρεύτηκε αργότερα τον Κάιν, ο πρώτος δολοφόνος στην ανθρώπινη ιστορία και συχνά αναφέρεται ως το πρωτότυπο του, ως κακός άνθρωπος. Μαζί η ανίερη ένωση τους οδήγησε στη γέννηση των δαιμόνων που είναι γνωστή ως εφιάλτης και Succubus .. Ή βρικόλακες σύμφωνα με ορισμένους. Τα Βαμπίρ συχνά έχουν σχέση με τους δαίμονες Incubus και Succubus πιστεύεται ότι φτάνουν για την αποστράγγιση της ενέργειας των θυμάτων τους στο σημείο της εξάντλησης, ακόμα και το θάνατο ( με τα INCUBUS – SUCCUBUS ) θα ασχοληθώ στο μέλλον. Υπήρξαν άνθρωποι εκτελέστηκαν στην ιστορία αυτού του κόσμου που είχαν κατηγορηθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με Incubus Succubus ή δαίμονες.
Μια θεωρία αντιπάθειας στο ασήμι λέγεται ότι προέρχεται με την προδοσία του Χριστού για τα 30 αργύρια. Ιούδας ο Ισκαριώτης ο οποίος ήταν ο προδότης του Ιησού, λέγεται να έχει μετατραπεί στο πρώτο και αρχικό βαμπίρ ως τιμωρία για αυτό το οποίο έκανε και να τυραννιέται αιώνια στην γη. Η Αγία Γραφή τελειώνει απλά την ιστορία του Ιούδα με τεράστια κατάθλιψη και την αυτοκτονία του. Μερικές νέο- μυθολογίες για τα  βαμπίρ, ωστόσο, συνεχίζουν την ιστορία και αν την ψάξετε θα μείνετε έκπληκτοι……
Όλα αυτά τα χρόνια η κουλτούρα των βαμπίρ έχει αρχίσει να αναδύεται. Μπορεί να εκπλαγείτε από τον αριθμό των ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι βαμπίρ και ζουν τη ζωή τους ως τέτοια. Υπάρχουν πολύπλοκες ιεραρχίες, κανόνες και κώδικες. Υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμεύουν ως << δωρητές >> που βοηθούν να παρέχουν αυτά οι μοντέρνοι βρικόλακες την μέρα με πράγματα που μπορεί να χρειαστεί. Υπάρχουν επίσης διάφορα είδη των βαμπίρ. Οι δύο βασικοί τύποι είναι Sanguinarian ( Σανγουινάριαν ή Σάνγκς ) ή “Sangs” και Psychic Vampires ( Ψυχικά βαμπίρ ) ή “Psi Vamps”.
Τα ψυχικά βαμπίρ ( όπου και είναι τα αυθεντικά ) τρέφονται από την ενέργεια της ζωής από άλλους ανθρώπους. Αντί του αίματος, αυτά τα βαμπίρ πιστεύεται ότι αποστραγγίζουν γύρω από τους ανθρώπους την πολύτιμη ψυχική ενέργεια και αυτό που πολλοί λένε ότι είναι δύναμη της ζωής μας. Ο όρος “ψυχικό βαμπίρ” χτύπησε τα φώτα της δημοσιότητας τη δεκαετία του 1960, όταν χρησιμοποιήθηκε στο “Η σατανική Αγία Γραφή”. Στο βιβλίο, ο Anton LaVey (ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Σατανά) περιγράφει ένα ψυχικό βαμπίρ ως << πνευματικά ή συναισθηματικά αδύναμο πρόσωπο που στραγγίζει τη ζωτική ενέργεια από τους άλλους ανθρώπους >>. Ωστόσο, τα σύγχρονα ψυχικά βαμπίρ δεν συνδέονται γενικά με το σατανισμό και πολλά είναι σταθερά στη στάση τους ότι δεν είναι καθόλου κακά. Ομολόγους τους, που είναι γνωστά ως Sanguinarians είναι από τα πιο αμφιλεγόμενα των σύγχρονων βαμπίρ σήμερα για τη συμμετοχή τους στην κατανάλωση  ανθρώπινου αίματος.
Η πραγματική πράξη της βαμπιρισμού (το οποίο γενικά ορίζεται ως η κατανάλωση του αίματος) είναι επικίνδυνη. Αυτό είναι ακόμη σαφές με πολλά από τα σύγχρονα βαμπίρ μέρα στην κοινωνία μας. Στη σύγχρονη κοινωνία μας υπάρχουν δότες που δίνουν πρόθυμα το αίμα τους για τα βαμπίρ. Πιο συχνά προκαλούν πληγές στον εαυτό τους με αιχμηρά αντικείμενα με σκοπό την παροχή του αίματος. Πολύ σπάνια, ένας δότης θα δαγκωθεί από το βαμπίρ. Η μέθοδος με το δάγκωμα ενέχει πολλούς περισσότερους κινδύνους για το δότη, λόγω των ποσών των βακτηρίων που μπορούν να βρεθούν στο ανθρώπινο στόμα. Όχι ότι αυτό έχει σταματήσει την κάποια πιο “παραδοσιακή” σύγχρονη ημέρα των βαμπίρ που συμμετέχουν στην πράξη.
Ο όρος “Sanguinarian” σημάνει << διψασμένος για αίμα >>. Παρά το γεγονός ότι το ανθρώπινο αίμα προτιμάται, πολλοί Sangs προτιμούν αίμα ζώων για τον περιορισμό τους και τους πόθους τους. Η κατανάλωση του αίματος των ζώων είναι συχνά λιγότερο αποδεκτή και αποδοκιμαζόταν εντός της κοινότητας βαμπίρ.
Μερικοί έχουν κατηγορηθεί ως το σύνδρομο Renfield ως η αιτία για τα βαμπίρ sanguinarian. Το σύνδρομο αυτό αναφέρεται ως << κλινικός λαμπυρισμός >>. Αυτό πιστεύεται ότι είναι μια ψυχική διαταραχή κατά την οποία ο πάσχων έχει μια συντριπτική εμμονή με το αίμα και πιστεύει ότι αυτός ή αυτή πρέπει να πιει το αίμα, προκειμένου να διατηρήσουν τη δική τους ζωή.
Τα σύγχρονα βαμπίρ σήμερα θα σας πουν ότι είναι φυσιολογικά μέλη, λειτουργία της κοινωνίας, όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Έχουν θέσεις εργασίας, και ακόμη και οικογένειες. Πολλοί δεν εμφανίζουν έξω τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά ή τις συνήθειες τους εκ των έξω. Ο λαμπυρισμός είναι ένας τρόπος ζωής που δεν επηρεάζει συχνά τις καθημερινές ρουτίνες και τις ευθύνες των σύγχρονων βαμπίρ, μια υποκουλτούρα που σχεδόν αυξάνεται με καινούριες μεθόδους ιδεολογίες και κόλπα….
Έτσι, είναι πραγματικά τα βαμπίρ;
Εξαρτάται από το ορισμό του “Vampire” τι είναι στην πραγματικότητα, σύγχρονα βαμπίρ ημέρας που κοιμούνται σε φέρετρα; Δεν είναι συνήθως. Να διαθέτουν έξω από τα συνηθισμένα δυνάμεις ή ικανότητες; Πολλοί στο πλαίσιο της κουλτούρας βαμπίρ λένε ναι. Αλλά ως επί το πλείστον είναι απλοί άνθρωποι που το παίζουν βαμπίρ και τίποτα άλλο….. Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε.
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα