Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ποιος δολοφόνησε τον John Fitzgerald Kennedy?

Kennedy

Στις 22 Νοεμβρίου 1963 το Air Force One προσγειώνεται στο αεροδρόμιο του Love Field στο Dallas της Πολιτείας του Texas. H αυτοκινητοπομπή στην οποία βρίσκονται o John F. Kennedy, η Πρώτη Κυρία   Jacqueline Kennedy και ο Κυβερνήτης του Τέξας John Connally  κατευθύνεται προς το κέντρο του Dallas.
jfk2Καθώς η ανοιχτή λιμουζίνα πλησιάζει την Dealey Plaza , η γυναίκα του κυβερνήτη Nelly Connally λέει στον Jοhn Kennedy: “Mr President, you can’t say Dallas doesn’t love you.” Δευτερόλεπτα αργότερα στις 12.30 μ.μ. κεντρική ώρα Αμερικής ακούγονται πυροβολισμοί.
Ο δημοσιογράφος Walter Cronkite φανερά συγκινημένος και πρώτο το τηλεοπτικό δίκτυο CBS ανακοινώνουν στη 1.33 μ.μ. ότι ο Πρόεδρος Kennedy είναι νεκρός. Τη στιγμή της δολοφονίας κατέγραψε ο επιχειρηματίας Abraham Zapruder. Για τέσσερις μέρες τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, NBC και ABC διέκοψαν το κανονικό τους πρόγραμμα για να μεταδίδουν ξανά και ξανά το ερασιτεχνικό αυτό φιλμ διάρκειας 26 δευτερολέπτων. Στις 2.47 μ.μ. το Air Force One φεύγει από το Τέξας και η Ομοσπονδιακή δικαστής Sarah Tilghman Hughes ορκίζει νέο πρόεδρο τον Lyndon Johnson εντός του προεδρικού αεροσκάφους. Στο πλευρό του βρίσκεται η Jackie Kennedy η οποία φοράει ακόμα το διάσημο πλέον αιματοβαμμένο ροζ ταγιέρ και αρνείται να το βγάλει από πάνω της για να δούνε όλοι τι έκαναν στον σύζυγο της : “I want them to see what they have done to Jack.”

Ο πεζοναύτης Lee Harvey Oswald αρχικά συλλαμβάνεται για τον φόνο του αστυνομικού J. D. Tippit και αργότερα κατηγορείται ότι σκότωσε τον Kennedy. Αρνείται ότι πυροβόλησε τον πρόεδρο υποστηρίζοντας ότι είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος: “I am just a patsy.” Δύο μέρες αργότερα στις 24 Νοεμβρίου του 1963, τη στιγμή που μεταφερόταν στις φυλακές του Dallas, ο Jack Ruby ιδιόκτητης nightclub, ο οποίος εικάζεται ότι ήταν αρχηγός της Μαφίας του Dallas, τον πυροβολεί θανάσιμα, επίσης on camera.
Ο John Fitzgerald Kennedy
jfk3Ο John Fitzgerald “Jack” Kennedy γνωστός ως J.F.K. χαρισματικός πολιτικός, από εύπορη οικογένεια είναι ο πρώτος Καθολικός Πρόεδρος στην Ιστορία των Η.Π.Α. Ο δικηγόρος Theodore C. Sorensen έγραφε τους πολιτικούς λόγους.Το 1943 λαμβάνει το μετάλλιο του Πολεμικού Ναυτικού, Πορφυρή Καρδιά για εξαιρετική ανδρεία. Το 1946 εμπλέκεται στην πολιτική και η πορεία του είναι ανοδική, 3 θητείες στο Κογκρέσο με το κόμμα των Δημοκρατικών, δυο φορές γερουσιαστής της Μασαχουσέτης. Βραβεύεται με Pulitzer το 1957 για το βιβλίο του «Profiles in Courage».
Στο περίφημο τηλεοπτικό debate της 26ης Σεπτεμβρίου του 1960, στο studio του CBS στο Chicago, για πρώτη φορά στην Ιστορία της Τηλεόρασης και της Αμερικής, ο Kennedy χαμογελαστός και γεμάτος αυτοπεποίθηση κέρδισε με διαφορά τις εντυπώσεις απέναντι στον καταϊδρωμένο και κουρασμένο ρεπουμπλικάνο Richard Nixon.
Στις 8 Νοεμβρίου 1960 εκλέγεται ο 35ος πρόεδρος των Η.Π.Α. Τον προεδρικό του μισθό τον έδινε σε φιλανθρωπίες και στο Oval Office και στο Cabinet Room του Λευκού Οίκου είχε εγκαταστήσει κρυφό σύστημα ηχογράφησης.Κατά την διάρκεια της τελετής Ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου 1961 του εκφώνησε Εναρκτήριο Λόγο με βασικά σημεία την παγκόσμια ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα: « (…) χαρούμενοι στην ελπίδα υπομονετικοί στις δοκιμασίες, ενός αγώνα απέναντι στους κοινούς εχθρούς του ανθρώπου, την τυραννία, τη φτώχεια, την αρρώστια και τον πόλεμο τον ίδιο. Αναρωτηθείτε όχι τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σας να κάνει για εσάς αλλά τι μπορείτε εσείς να κάνετε για την πατρίδα σας. Τι μπορούμε μαζί να κάνουμε για την ελευθερία του ανθρώπου.»
jfk6
Επίσης, ξεχωριστή είναι και η ομιλία του σε εκδήλωση των εκδοτών της Νέας Υόρκης, στις 27 Απριλίου του 1961, όπου μιλά για την ανεξαρτησία του Τύπου και την παρουσίαση της αλήθειας απέναντι σε κάθε μυστική δράση και μυστική οργάνωση.
Στη σύντομη προεδρική σταδιοδρομία του 1961-1963 αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες κρίσεις:
-τον Ψυχρό Πόλεμο με την Σοβιετική Ένωση και τον Πόλεμο του Διαστήματος.
– την ενορχηστρωμένη από τη CIA εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, στην Κούβα, για να ανατρέψουν τον Fidel Castro το 1961, που κατέληξε σε τεράστια αποτυχία. O Kennedy απειλούσε ότι θα διαλύσει την CIA.
-Προβλήματα στην εξωτερική πολιτική, ταραχές στο Κονγκό, στη Κίνα, στη Λατινική Αμερική, στην Κούβα και στο Βερολίνο. Τον Ιούνιο του 1961 έγινε συνάντηση στη Βιέννη με τον Σοβιετικό ηγέτη Nikita Khrushchev για τη ρύθμιση του ζητήματος του τείχους του Βερολίνου.
– την Κρίση των Πυραύλων το 1962 που παραλίγο να οδηγήσει τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, εάν δεν απέσυρε η Σοβιετική Ένωση τις βάσεις πυραύλων και τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη από την Κούβα. Τελικά, υπογράφεται τον Αύγουστο του 1963 στη Μόσχα, και με τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας, Συνθήκη για τη Μερική Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών.
-Προβλήματα εσωτερικής πολιτικής, την πολιτική εξόντωση αντίπαλων και ατόμων που συνδέονται με τον κομμουνισμό με πρωτοστάτη τον Γερουσιαστή Joseph Raymond McCarthy. Αντιδράσεις του Κογκρέσου και χρηματιστηριακών κύκλων ως προς την οικονομική πολιτική.
-τον Πόλεμο του Βιετνάμ που θα διαρκούσε μέχρι το 1975.
-τις Φυλετικές διακρίσεις και τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό. Ειδικότερα στο Νότο υπήρχαν νόμοι που απαγόρευαν την συναναστροφή μαύρων και λευκών στους δημόσιους χώρους, π.χ. καθίσματα μόνο για λευκούς. Στις 14 Νοεμβρίου 1960 στη Νέα Ορλεάνη η 6χρονη Ruby Nell Bridges πήγε για πρώτη φορά σε σχολείο λευκών. Την υποδέχθηκαν με απειλές και κατάρες και ένα μικρό ξύλινο φέρετρο, μέσα στο οποίο ήταν ξαπλωμένη μία μαύρη κούκλα.
jfk7Ο πάστορας Martin Luther King συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Kennedy,ζητώντας την άμεση κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων. Στις 28 Αυγούστου του 1963, διοργανώνεται η Μεγάλη Πορεία προς την Washington, I Have a Dream: «Έχω ένα όνειρο, ότι τα μικρά μου παιδιά κάποια μέρα θα ζήσουν σ’ ένα έθνος που δεν θα κρίνονται από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, αλλά από το χαρακτήρα τους.» To 1964 έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης. Την ίδια χρονιά υπογράφεται νόμος περί ατομικών δικαιωμάτων, Civil Rights Act, που καταργεί τις φυλετικές διακρίσεις. Στις 4 Απριλίου του 1968 στο Memphis, Tennessee δολοφονείται. Στην κηδεία του παραβρέθηκε η Jackie Kennedy. Μετά τη δολοφονία του αδερφού του, ο Robert Kennedy παραιτείται από υπουργός Δικαιοσύνης και το 1964 εκλέγεται γερουσιαστής της Νέας Υόρκης. Τον Μάρτιο του 1968 ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία όμως δολοφονείται και αυτός στις 5 Ιουνίου του 1968 στο The Ambassador Hotel στο Los Angeles.
Τελικά ποιος δολοφόνησε τον John Fitzgerald Kennedy?
jfk4Οι θεωρίες πίσω από το ποιος σκότωσε τον JFK είναι διάφορες. Σημασία πρέπει να δοθεί στις λεπτομέρειες, στα πρόσωπα-κλειδιά και στις πολιτικές συνθήκες της εποχής. Οι πληροφορίες προέρχονται από τα επίσημα αρχεία The President John F. Kennedy Assassination Records Collection Act of 1992 και από το βιβλίο “JFK and the Unspeakable” του Jim Douglass. Η πλειοψηφία των στοιχειών δείχνει μια προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων και εγείρει περισσότερα ερωτηματικά. Δεν υπάρχει μία πειστική απάντηση στο ερώτημα «Ποιος δολοφόνησε τον JFK;».
1.Τον Σεπτέμβριο του 1964, η Επιτροπή Warren, έβγαλε το πόρισμα ότι ο Lee Harvey Oswald, έδρασε μόνος του και δολοφόνησε τον πρόεδρο με τρεις σφαίρες (magic bullet theory) από το κτίριο του Texas School Book Depository. Σχετικά με το σημείο από όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και πόσοι ακριβώς ήταν οι γνώμες διαφέρουν. Η Επιτροπή δεν έδωσε μια πειστική εξήγηση για τα κίνητρα του Oswald. Είναι γνωστό ότι ήταν πεζοναύτης κομμουνιστής που αυτομόλησε στη Σοβιετική ένωση αλλά του επετράπη να γυρίσει στην Αμερική.
jfk5Ο Oswald ήταν πληροφοριοδότης του FBI και εργαλείο (accet) της CIA. Οι εκπαιδευτές του ήταν ο πράκτορας David Atlee Phillips και ο καθηγητής George de Mohrenschildt. Ο Mohrenschildt βρέθηκε νεκρός στο σπίτι της κόρης του από τραύμα στο κεφάλι που έδειχνε ότι αυτοκτόνησε. Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό ούτε υπήρξε σημείωμα αυτοκτονίας. Οι αρχές τον συνέλαβαν μέσα σε 90 λεπτά και παρόλο που η ανάκριση κράτησε πολλές ώρες δεν υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες. Το test υπολείμματος πυρίτιδας έδειξε ότι δεν είχε πυροβολήσει με καραμπίνα. Επίσης κανένας μάρτυρας δεν τον είδε στον 6 ο όροφο του κτηρίου Texas School Book Depository, από όπου υποτίθεται ότι πυροβόλησε στις 12.30 μ.μ.
2. Το φιλμ του Abraham Zapruder, ειδικότερα τα καρέ 312 και 313 δείχνουν τον Kennedy να πιάνει το λαιμό του και αμέσως μετά το κεφάλι του να τινάζεται προς τα μπρος και ύστερα πίσω και δεξιά. Άρα αυτό σημαίνει ότι δέχεται σφαίρα από μπροστά. Συνεπώς δεν θα μπορούσε να έχει πυροβολήσει μόνο ο Oswald που ήταν πίσω από το λιμουζίνα, στην αποθήκη σχολικών βιβλίων. Οπότε υπήρχε και δεύτερος δολοφόνος.
closeup_312-313Υπάρχουν μαρτυρίες αστυνομικών -at least 21 law enforcement personnel– ότι στην Dealey Plaza άκουσαν πυροβολισμούς να έρχονται μπροστά από την ανοικτή λιμουζίνα. H λιμουζίνα πλύθηκε αμέσως χωρίς να συλλέξουν εγκληματολογικά στοιχεία. Το προσωπικό του νοσοκομείου Parkland Hospital στο Dallas, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Kennedy είχε τραύμα στο κεφάλι που έδειχνε ότι κάποιος τον είχε πυροβολήσει από μπροστά. Αργότερα στη νεκροψία στο νοσοκομείο Bethesda, Maryland, βγήκε άλλο πόρισμα.Μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν στο λόφο δίπλα από το δρόμο, το περιβόητο “grassy knoll” δύο άντρες με κουστούμια, οι οποίοι είχαν σύμβολα της Μυστικής Υπηρεσίας -Secret Service badge-και τους πήραν τα φιλμ και τις φωτογραφίες.  Μια δεύτερη επιτροπή United States House Select Committee on Assassinations το 1979 συμπέρανε ότι σύμφωνα με τα ακουστικά στοιχεία -from a Dallas police officer’s radio- πιθανότατα “high probability” υπήρχαν δύο σκοπευτές και ότι η δολοφονία “probably” ήταν αποτέλεσμα συνομωσίας αλλά… κανείς δεν κατονομαζόταν ως αυτουργός.
3. Η δολοφονία του JFK υποτίθεται ότι θα γινόταν στο Chicago και όχι στο Dallas. Ο Thomas Arthur Vallee ένας πεζοναύτης θα ήταν ο δολοφόνος, ο οποίος όμως συνελήφθη. Και αυτός, όπως ο Oswald δούλευε σε ένα απόρρητο σχέδιο για λογαριασμό της CIA- top-secret U-2 planes in Japan- και ήταν εκπαιδευόμενος σε μια μυστική βάση της CIA στο Levittown.
jfk84. Η CIA και το Πεντάγωνο -the military-industrial complex- πίεζε τον Kennedy να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο. “And we call ourselves the human race” είπε ο John F. Kennedy στον Γενικό Γραμματέα Dean Rusk, ύστερα από ένα top-secret briefing στο Πεντάγωνο. Ο ίδιος ήταν κατά του πολέμου, όπως ήθελε να σταματήσει και τον πόλεμο του Βιετνάμ “This war in Vietnam – it’s never off my mind, it haunts me day and night… The first thing I do when I’m re-elected, I’m going to get the Americans out of Vietnam.” – John F. Kennedy to next-door neighbor Larry Newman in Hyannis Port, October 20, 1963
5. Για χρόνια, ο Διευθυντής του FBI J. Edgar Hoover αρνιόταν την ύπαρξη της Μαφίας. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Kennedy έχασε την δύναμη και την επιρροή που είχε και διευκόλυνε με πλάγιους τρόπους την ενίσχυση της Μαφίας και το διωγμό των μαύρων. Οι γερουσιαστές Thomas Hale Boggs, Richard Russell and Sherman Cooper, μέλη της Επιτροπής Warren είχαν αμφιβολίες σχετικά με στοιχεία της υπόθεσης και συγκεκριμένα ο Boggs κατηγόρησε τον Hoover ότι ψεύδεται ασύστολα. Στις 16 Οκτωβρίου 1972 το αεροπλάνο στο οποίο επέβενε ο Boggs και άλλα τρία άτομα συνετρίβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
6. Υπάρχουν θεωρίες που εμπλέκουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και διάφορες μυστικές οργανώσεις με την συμμετοχή του Αντιπρόεδρου Lyndon Johnson. Η γραμματέας του Kennedy, Evelyn Lincoln, έγραψε στα απομνημονεύματα της το 1968, ότι ο πρόεδρος σκεφτόταν να αντικαταστήσει τον Johnson με άλλον δημοκρατικό υποψήφιο.
7. Η θεωρία των UFO. Βασικό σημείο είναι μία επιστολή που υποτίθεται ότι απέστειλε στη CIA, με την οποία ζητούσε πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τους ιπτάμενους δίσκους δέκα ημέρες πριν από τον θάνατό του. Λέγεται ότι έλαβε απάντηση από τον επικεφαλή της CIA, στην οποία του γνωστοποιούσε ότι δεν είναι σε θέση να του παραδώσει τα απόρρητα εκείνα έγγραφα.
 8. Ο Fidel Castro και η Κούβα είναι στην λίστα των υπόπτων, -ο οποίος θα επιδίωκε να εκδικηθεί για την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων όπως και η Ρωσία με την KGB. Ο δράστης Oswald είχε περάσει δύο χρόνια στην τότε Σοβιετική Ένωση, είχε σύζυγο από την Ρωσία και δεσμούς με σοβιετικούς διπλωμάτες. Μέχρι και σήμερα κυκλοφορεί αυτό το σενάριο που θέλει την KGB να στρατολόγησε τον Oswald και να τον έβαλε να σκοτώσει τον Kennedy.
jfk99. Mία άλλη θεωρία είναι αυτή της Μαφίας εξαιτίας της δικαστικής έρευνας που είχε διατάξει ο αδερφός του JFK, Robert Kennedy ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα. Οι Carlos Marcello, το αφεντικό της Μαφίας στη Νέα Ορλεάνη, ο Santo Trafficante και ο gangster Jimmy Hoffa αναφέρονται ως ύποπτοι χωρίς όμως περαιτέρω στοιχεία.Γενικότερα, στο “βιβλίο Not in Your Lifetime: The Defining Book on the J.F.K. Assassination”, 1980 ο Anthony Summers απορρίπτει το πόρισμα της Επιτροπής Warren και ισχυρίζεται ότι ο Kennedy “was killed by a right-wing conspiracy”. Αυτό πίστευε και η οικογένεια Kennedy: “despite Oswald’s connections to the communist world, the Kennedys believed that the president was felled by domestic opponents.”
Όπως αναφέρει η Claudia Furiati στο βιβλίο της “Επιχείρηση Καραμπίνα ZR” Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή 1995, η συνωμοσία άρχισε να αναπτύσσεται στα τέλη του 1962, σαν επακόλουθο της Κρίσης των Πυραύλων. Επίσης, στο βιβλίο “The Oliver Stone Experience 2016” ο Oliver Stone υποστηρίζει ότι η δολοφονία του JFK το 1963 ήταν μια ενέργεια εκ των έσω, σύμφωνα με την ομολογία ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι ήταν μέλος της προεδρικής φρουράς.
Τέλος, μια ομάδα ερευνητών και συγγραφέων έχει αποστείλει ανοιχτές επιστολές στους Προέδρους Obama και Donald Trump να δώσουν στην δημοσιότητα όλους τους μυστικούς φάκελους -all secret JFK files- που κατέχει η CIA και το FBI σχετικά με την δολοφονία Kennedy μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.
Μερικές από τις αναφορές του JFK στην Pop Κουλτούρα
– The Warmth of the Sun, The Beach Boys 1964 The Sound of Silence 1965, Paul Simon & Garfunkel
-JFK, του Oliver Stone υποψήφια για Οscar Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας 1991
-Wake Up and Smell the Carcass, το εξώφυλλο του δίσκου είναι φωτογραφία από την αυτοψία του JFK 1996
-Marilyn Manson, videoclip Coma White 1999
“it is a tribute to men like Jesus Christ and JFK who have died at the hands of mankind’s unquenchable thirst for violence.”
-Watchmen 2009 Ο Brett Stimely ως J.F.K.
-The Kennedys mini series πρωταγωνιστεί ο Greg Kinnear 2011
-Το Διεθνές Αεροδρόμιο “John F. Kennedy” της Νέας Υόρκης
-Killing Kennedy 2013 πρωταγωνιστεί ο Rob Lowe, Parkland 2013 by Peter Landesman
– Το βιβλίο 11/22/63 του  Stephen King,  2011 και  η  αντίστοιχη σειρά το 2016
-Jackie πρωταγωνιστεί η  Natalie
Πηγές:
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα