Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ

Αναλύστε τις σκέψεις σας και δείτε σε τι θρόνο είναι εδραιωμένη η συνειδητότητά σας· τι είδους συνειδητότητα είναι κυρίαρχη στον νου σας? 
Οι σκέψεις σας είναι επικεντρωμένες γύρω από τον εαυτό σας, ή στους άλλους? 
Αν ισχύει η πρώτη περίπτωση, ο ιδιοτελής εγωισμός σας διώχνει τους σοφούς ανθρώπους και την αλήθεια μακριά σας. 
Να προσπαθείτε να είστε ταπεινοί αντί εγωιστές και μέσω του μαγνητισμού της ταπεινότητας να προσελκύσετε την προστατευτική παρουσία των φίλων, των αγίων και του Θεού.
Η ταπεινότητα είναι μια γόνιμη κοιλάδα συνειδητότητας όπου η πέφτει καρποφόρα η βροχή της σοφίας του Θεού. Όπως δεν μπορεί να μαζευτεί η βροχή σε μια κορυφή του βουνού, έτσι και σ’ έναν φουσκωμένο εγωισμό δεν μπορούν να συλλεχθούν τα νερά της γνώσης. 
Ο εγωισμός κλείνει την πόρτα της δεκτικότητας από την οποία εισέρχεται η γνώση. Η ταπεινότητα ανοίγει ορθάνοιχτα τις πύλες και καλεί όλη τη σοφία να έρθει μέσα μας. 
Ο εγωισμός είναι μια φανερή ασχήμια αποτυπωμένη στο πρόσωπο του εγωιστή και απωθεί τους ανθρώπους, ενώ η ταπεινότητα είναι ένα άρωμα που κάνει τον άνθρωπο γλυκά ελκυστικό σε όλους. 
Ο εγωισμός είναι γεννημένος από σύμπλεγμα κατωτερότητας, το οποίο μπορεί να φαίνεται ως το αποκαλούμενο σύμπλεγμα ανωτερότητας, ενώ η ταπεινότητα είναι γεννημένη από τη σοφία και τη γνώση του αληθινού Εαυτού κάποιου.
Ο εγωισμός αρνείται να ερευνήσει για την αλήθεια, ενώ η ταπεινότητα είναι πάντα έτοιμη να μάθει. 

Ο εγωισμός χαστουκίζει τη σοφία στο πρόσωπο. H ταπεινότητα ικετεύει την αλήθεια να εισέλθει στο μύχιο άδυτο της ψυχής. 
Ο εγωισμός αποκαλύπτει τη μικρότητά του με το να προσπαθεί ανεπιτυχώς να κάνει τους άλλους να νιώθουν μικροί. Η ταπεινότητα είναι η εκδήλωση μιας καρδιάς που καταλαβαίνει, και θέτει ένα παράδειγμα μεγαλοσύνης ώστε να το ακολουθήσουν οι άλλοι. 
Ο εγωισμός είναι η εύθραυστη πλασματική πανοπλία των απατώμενων ψυχών, ενώ η ταπεινότητα είναι το εσωτερικό ρούχο των αγίων. 
Ο εγωισμός απωθεί τους φίλους και την αλήθεια· η ταπεινότητα προσελκύει φίλους και κατανόηση. 
Ο εγωιστής, σαν ένα άδειο σκάφος, κάνει πολύ θόρυβο, ενώ ο ταπεινός άνθρωπος είναι σαν ένα βαρελάκι γεμάτο με το πολύτιμο κρασί της σοφίας.
Ο άνθρωπος μέσα στον εγωισμό του αποκαλύπτει ότι διαθέτει περιορισμένη γνώση· ενώ ο Θεός, ο Οποίος είναι όλη η σοφία, είναι ταπεινός και ποτέ εγωιστής, διότι γνωρίζει τα πάντα. 
Η ταπεινότητα είναι μαγνητική και μεταδίδει χαρά, και προσκαλεί τη σοφία που προστατεύει από τα πάντα των αληθινών φίλων και του Θεού. 
Ο εγωιστής αποκλείει τον Θεό από τη ζωή του, τολμώντας να σκέφτεται ότι είναι σπουδαίος, αγνοώντας ταυτόχρονα την παντογνωσία του Θεού. 
Ο ταπεινός άνθρωπος ξέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανείς σπουδαιότερος από τον Θεό, και επομένως έλκει τον Θεό προς αυτόν μέσω της ευωδιάς της ταπεινότητας.
Ο εγωιστής έχει άφθονο χρόνο για να μιλά στους άλλους για τη σπουδαιότητά του γιατί δεν ασχολείται με εντυπωσιακές πράξεις, αλλά ο αληθινά σπουδαίος άνθρωπος είναι ταπεινός γιατί είναι τόσο απασχολημένος κάνοντας αξιοθαύμαστα πράγματα που δεν έχει χρόνο να μιλήσει για τη μεγαλοσύνη του. 

Ο εγωιστής βλέπει κάποια από τα χαρακτηριστικά του με τέτοιο αυτάρεσκο καμάρι που ξεχνά να αποκτήσει περισσότερα καλά χαρακτηριστικά· στην πραγματικότητα καταφέρνει να είναι ικανοποιημένος με τα μικρά επιτεύγματά του κάνοντάς τα να φαίνονται στον εαυτό του μεγάλα. Επομένως δεν προοδεύει.

 Η ταπεινότητα ανήκει στους μεγάλους, που δεν στέκονται ξεχωριστά από τον εαυτό τους και κοιτούν θριαμβευτικά τη μεγαλοσύνη τους. Ο Ιησούς είπε ότι οι πιο ασήμαντοι, ή οι πιο ταπεινοί, είναι οι μεγαλύτεροι στο βασίλειο του Θεού. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα