Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

«Αδυνατίστε ...τρώγοντας»: Μύθος ή πραγματικότητα;


Πρόκειται για μια φράση η οποία έχει γίνει «κλισέ» σε άρθρα έντυπων ή ηλεκτρονικών μέσων που ασχολούνται με το αδυνάτισμα. 

Στην πραγματικότητα όμως, όταν δεν παρερμηνεύεται, αποτελεί βασικό «κανόνα» σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Και αυτό, γιατί η λογική στην οποία έχει βασιστεί, είναι η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων, που γνωρίζουμε πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο στην επίτευξη απώλειας κιλών, όσο και αργότερα, στη φάση της διατήρησης του χαμηλότερου σωματικού βάρους.

Σε γενικές γραμμές, η κατανάλωση μικρότερων και συχνότερων γευμάτων οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας, γεγονός που με τη σειρά του συμβάλλει στην αποφυγή του άσκοπου «τσιμπολογήματος» και της υπερκατανάλωσης φαγητού στα κυρίως γεύματα, που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά την συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.


Από την άλλη, η καλύτερη διαχείριση του αισθήματος πείνας και κορεσμού διευκολύνει και την τήρηση της δίαιτας, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχή έκβασή της, ενώ παράλληλα, η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων μέσα στη μέρα, μας βοηθά να κρατάμε το μεταβολισμό μας σε ...εγγρήγορση.

Σε κάθε περίπτωση, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως βασική προϋπόθεση είναι τα κυρίως γεύματα και τα ενδιάμεσα σνακ που καταναλώνονται να περιλαμβάνουν υγιεινές και ισορροπημένες επιλογές, με στόχο την επίτευξη του κατάλληλου ενεργειακού ελλείματος ή ισοζυγίου, ανάλογα με το στόχο απώλειας ή διατήρησης του βάρους, που θέτει ο καθένας. 

 neadiatrofis


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα