Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ορμόνη της άσκησης «καίει» το λίπος


Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Physiology - Endocrinology and Metabolism, δείχνει ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης, εκκρίνεται μια ορμόνη που διευκολύνει την απώλεια λίπους και εμποδίζει τη σύνθεσή του.

Σε παλαιότερη μελέτη, η ίδια ερευνητική ομάδα είχε δείξει πως τα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης, που ονομάζεται ιρισίνη, αυξάνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, γεγονός που «ενεργοποιεί» γονίδια που μετατρέπουν το λευκό λίπος σε φαιό. Η μετατροπή αυτή θεωρείται ευεργετική, καθώς ο φαιός λιπώδης ιστός συμβάλλει στην αύξηση της ενεργειακής δαπάνης.

Για τους σκοπούς της παρούσας μελέτης, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν περαιτέρω το ρόλο της ιρισίνης, μελετώντας την επίδρασή της σε ανθρώπινα λιποκύτταρα. Επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα της προηγούμενης μελέτης, η ερευνητική ομάδα έδειξε πως η ιρισίνη ενισχύει τη δράση γονιδίων και πρωτεϊνών που μετατρέπουν το λευκό λίπος σε φαιό.


Επιπλέον, φάνηκε ότι μπορεί να σχετίζεται και με την καύση λίπους αυξάνοντας την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιούν τα κύτταρα του φαιού λιπώδους ιστού. Τέλος, βρέθηκε πως η ιρισίνη ενδεχομένως να καταστέλλει τη σύνθεση λιποκυττάρων.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στα ευρήματα μελετών που συνδέουν την ιρισίνη και με άλλα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς και ο περιορισμός της αθηροσκλήρωσης.

 neadiatrofis


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα